merhaba yaklaşık 1,5 sene önce görme kaybı ile başladı sol gözde sonrasında doktor doktor dolaştık kortizon tedavisi ile gözdeki ödem kurutuldu görme düzeldi.msden şüphelenildi. mr bir sürü tetkik derken ne göz doktoru (..) nörolog ... hastanesinden mr ve muayene sonuçlarında ms olmadığımı idiopatik olduğunu söylediler ama benim hissettiklerim yaşadıklarımı araştırdığımda tüm semptomlar mse çıkıyor bu arada şimdi gözümde tekrarlayan ama görme merkezinden uzak koroidit var kortizon kullanıyorum yine bir de herpes virüsüne karşı virosil kortizonun yan etkileri beni perişan ediyor tüm yaşadıklarım ellerdeki titremeyi,uyuşukluğu sersemlik hissini doktorlar ilaca yoruyor ama ben kötü şeyler hissediyorum.trakya ünv.de ms teşhisi için uygulanan seb,veb ve saeb tetkilerinden geçtim temiz çıktı tedavim 1 ay sonra bitiyor ,ama bu hissettiklerimin bir sebebi olmalı kan tahlilleri temiz, immün sistem tetkikleri temiz,hiv temiz behçet temiz akla gelen tüm tetkikler temiz ama ben kötüyüm yardım edin ne olur psikoloğada gittim ama ne fayda bilmiyorum ne yapacağım...1 sene önce çekilen mr sonucu aşağıdaki gibi değerlendirseniz sevinirim bende başka ne olabilir? Mr sonucu: İNCELEME: KRANİAL MR Bulbus, pons ve her iki serebellar hemisfer intensitesi normaldir. IV ventrikül orta hatta olup normal genişliktedir. Bazal sisternler normaldir. Bilateral serebral hemisferik kortikal sulkuslar; III. ve lateral ventriküller normaldir. Her iki talamus, bazal ganglionlar ve kapsüler yapılar normaldir. Bilateral serebral beyaz cevher ve korpus kallozum intensitesi normaldir. Sol optik sinirin intraorbital ve intrakranial segmentinde diffüz kalınlaşma, sinyal artışı ve artmış kontrast madde tutulumu dikkati çekmiştir. İntrakranial kitle saptanmamıştır. Serebral ana vasküler yapılar patenttir. İncelemeye dahil distal kesimde sağ vertebral arter hipoplazik iken olup sol vertebral arter ve baziler arterde tortiozite dikkati çekmiştir. Sağ maksiller sinüs tabanında retansiyon kisti izlenmiştir. SONUÇ:- Sol optik sinirde diffüz kalınlaşma, sinyal artışı ve artmış kontrast madde tutulumu (inflamasyon/optik nörit lehine yorumlanmıştır) - Sağ vertebral arterde hipoplazi,vertebrobaziler arterlerde tortiozite Not: Kontrast madde kullanılmıştır. yardımlarınızı ve yönlendirmenizi bekliyorum edirnede yaşıyorum saygılarımla
Prof.Dr. Y Kamil BARDAK
23.08.09:35:35
Hastanın karışık klinik tablosunda objektif olarak saptanan koroidit, herpes enfeksiyonu (oküler tutulum tanımlanmıyor??) ve MS şüphesi mevcut. Hastamız şu anda göz bölümünün kontrolunde koroidit tedavisi için steroid kullanıyor. Göz hastalıkları bölümü mevcut koroiditin özelliklerinide dikkate alarak etyolojik faktör(ler)in
(sebeb-ler in) araştırmasını yapacaktır. Steroid kullanıldığı anda yapılan testler bazen yeterince yardımcı olmayabilir. Hastamızın tedavisine devam etmeli ayrıca Nöroloji, imminoloji bölümlerince steroid tedavisi bittikten sonra tekrar incelenmesi faydalı olur kanatindeyim.
Geçmiş olsun dileklerimle...
Dr. Yavuz bardak
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.