HOCAM İYİ AKŞAMLAR.BEN 32 YAŞINDA,96 KG AĞIRLIĞINDA 1,75 BOYUNDA,HİÇ SİGARA VEDE ALKOL KULLANMAMIŞ BİR ERKEĞİM.
İŞYERİ HEKİMİNE PERİYODİK KONTROL AMACIYLA ÇIKTIĞIMDA TANSİYONUM 13/8 ÇIKTI.TAHLİLLERİMDE BİRAZ YÜKSEK ÇIKTI.İZMİRDE GÖREVLİ OLDUĞUM İÇİN EGE ÜNİV.SEVK ETTİ.
EGE ÜNİV.YAPILAN TETKİKLERİMDE:
LDH :417
KOLESTEROL :215
TRİGLİSERİD :189
HDL-KOLESTEROL :47
LDL-KOLESTEROL :130
A.GLUKOZ :99
ÜRE :28
KREATİNİN :0,98
ÜRİK ASİT :6,8
ÇIKTI. T3 , T4, TSH TETKİKLERİM NORMAL ÇIKTI.
HOCAM AYRICA DİĞER KLİNİK BİOKİMYA SONUÇLARINDA
ERİTROSİT :6,06 (H)
MCV :78,5 (L)
MCH :27,2 (L)
BUNLARIN HARİCİNDE Kİ DİĞER TETKİKLER NORMAL OLDUĞU İÇİN YAZMIYORUM.
HOCAM AYRICA BEN EGE ÜNİV. DAHİLİYE POLİKLİNİĞİNE İLK GİTTİĞİMDE DOKTORA BAZEN GÖĞSÜMDEN YUKARI DOĞRU ÇARPINTIM OLDUĞUNU,GÖZLERİMDE SİYAH TÜY ŞEKLİNDE SİYAH NOKTALAR GÖRDÜĞÜMÜ,KAFAMIN ARKAKISMINDA ZONKLAMA ŞEKLİNDE AĞRI OLDUĞUNU,BAZEN KULAKLARIMIN ÇINLADIĞIMI,TER BASTIĞINI,BABAMIN 10 YILDAN BERİ YÜKSEK TANSİYON TEDAVİSİ GÖRDÜĞÜNÜDE SÖYLEDİM.
DOKTORDA TANSİYON ÜZERİNE YOĞUNLAŞTI.BİR HAFTA TANSİYONUMU YAZIP GETİRMEMİ,İLACI ONA GÖRE YAZACAĞINI SÖYLEDİ.
BİR HAFTA ÖLÇTÜM DEĞİŞİK ZAMAN VEDE SAATLERDE EN DÜŞÜK 12/8 EN FAZLADA 15/10 ÇIKTI.
DOKTOR TA BANA TUZ YEMEMEMİ,EGZERSİZ YAPMAMI,KATI YAĞDAN UZAK DURMAMI SÖYLEYİP TANSİYON İLACI YAZDI
ADI:HIPERSAR 20 MG 28 FİLM TABLET S:1*1 YAZDI
HOCAM BEN İLAÇ KULLANMA TARAFTARI DEĞİLİM AMA GEREKİYORSA KULLANACAĞIM.AMA DEĞİŞİK DUYUMLARIMA GÖRE İLACA BİR KERE BAŞLADINMI ONSUZ YAŞAYAMAZSIN,ONA BAĞIMLI OLARAK YAŞAMAK ZORUNDASIN,VÜCUT ONA ALIŞTIĞI İÇİN İLACI KESTİĞİNDE İYİLEŞMİŞ BİLE OLSAN HAP ALMADIĞINDAN TANSİYONUN YÜKSELİR.....ŞEKLİNDE ŞEYLER DUYDUM..
HOCAM SİZDEN RİCAM ,BU TAHLİLLERİME VEDE ANLATTIKLARIMA GÖRE BENİ AYDINLATABİLİRMİSİNİZ....?
HERHANGİ BİR HASTALIĞIN HABERCİSİ OLABİLİRMİ......?
TAVSİYELERİNİZ VEDE ÖNERİLERİNİZ NELER OLABİLİR.....?
BENİ BİLGİLENDİRECEĞİNİZİ UMARAK SİZE ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM....
SAĞLICAKLA KALIN....
SAĞLIKLA KALIN......
SAYGILARIMLA..
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
18. 21:23:54
Ozellikle enseden baslayan bas agrilarinda hipertansiyon hatirlanmalidir. Bir calismada tam tersine %10 oraninda bas donmesi olabilecegide yazilmistir. Yuzde 80 bas agrisi vardir ve yuzde 10 oraninda hicbir sikayet yoktur. Baska calismalarin sonuclari farkli olabilir. Esasen tansiyon birden baslamiyor. Once oynamalar oluyor ve sonra yerlesiyor. Teorik olarak dogru beslenme, az ve sik yeme, doymadan sofradan kalkma, tuzu azaltma, bol su icme, bol yesillik sebze ve meyve tuketimi kan basincini dusurme egiliminde. Dogru yerde, ortamda calisma, dogru arkadas cevresi de onemli. Sigara, alkol veya ot kullanmamak, iyi uyumak olumlu tesirlere sahip. Genc oldugunuz icin yine de bobrek atardamarinda daralma olup olmadigina da bakilabilir. Ideal kiloda degilseniz, kontrollu kilo verimi ile tansiyondan kurtulabilmek teorik olarak mumkun. Bunu genc yasta olmaniza, baska nedenle tansiyonunuz cikmadfigini dusunerek soyleyebiliriz. Ancak ben diyastolik tansiyonunuzun 10 olmasindan dolayi bu gecici yukselmelerin kalp buyumesine yol acabilecegini hatirlatmak da isterim. O yuzden kendi tansiyonunuzu olcebilen makineleriniz de olmali. Hatta yaninizda tasimalisiniz. Ideal trigliserid 150dir. Kilo vermeseniz bile egzersizin yarari olacaktir. Gozdibi de kabaca tansiyonun eskiligi hakkinda bilgi verir. Eger goz ve ekokardiyografi bulgu verirse (hipertansiyon acisindan) ilaci kullanmak lazim. Bu ilerde 5-6 ilac kullanip kendiniz hala iyi hissetmeyeceginiz gelecek yasamdan daha iyi bir secim olur. Ancak testler normal gelir ve siki kontrole ragmen tansiyonunuz yukselmiyorsa izlemde kalinabilir. ancak bu cok siki hekim hasta diyalogu ile yapilabilir. 6 ay sonra kan yaglarini tekrarlayin normal gelirse yillik kontroller yaptirirsiniz. Yerlesen tansiyonda tedavi omur boyudur. Hormon bozuklugu veyakortizona bagli olanlar genelde gecicidir. Ancak hep takip gerektirir. Zira tansiyon basitce bir iki yuksek rakam demek degildir.Gecmis olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.