15 yaşındayım. yaklaşık 1 senedir her sabah kalktığımda gözümün önü kararıyor. ilk olduğunda 3-5 saniyede geçerdi ama artık 10-15 saniyeye kadar yükseldi. 2 defa sanırım yarım dakika aynı şey oldu ve dengemi kaybedip yere yığıldım. elim ayağım tutmadı o a ama bayılma değildi, kendime geldim hemen. sadece sabahlar değil oturup kalkınca, eğilip kalkıncada oluyor. genel olarak 10-15 saniye sonunda başımdan aşağıya soğuk su dökmüş gibi hissediyorum. bazen de kalbim çok hızlı atıyor bu sıklıkla olmuyor ama bununla bir ilgisi varmı sizce?
genelde boyle göz kararması olanların başıda dönüyor ama benim oyle bir şikayetim yok. kansızlık diye doktora gittik bende oyle bi sorun düşünülemezmiş hatta fazladan kan bile wardır sende denildi.
tansiyon düşüklüğüne bağlıyolar genelde. okul sebebiyle kahvaltı geciktirmesi hariç düzenli besleniyorum ama bende anlayamadım neden olduğunu. ayrıca herşeyi tuzlu yerim, tuz vazgeçilmezlerimdendir, tansiyona ihtimal veremiyorum ama genellemesi boyle..
(aniden kalkmıyorum olduğum yerde; denilenlere göre sabah kalkmadan once bi süre oturup sonra ayağa kalkıyorum)
bu kalbimin hızlı çarpması ve sürekli olan göz kararmasının nedeni hakkında bilgilendirirseniz sevinirim.. şimdiden teşekkür ederim. iyi günler..
Yard.Doç.Dr. Erim GULCAN
19.02. 20:25:15
Bulgularınız ve şikayetlerinizden anlaşıldığı kadarıyla sizde düşük tansiyon ( hipotansiyon) dediğimiz bir durum sözkonusu. Bu durum oturur veya yatar durumdan ani olarak ayağa kalktığınızda oluştuğunda ise ortostatikhipotansiyonolarak adlandırılmaktadır. Tetkiklerde aneminizin olmadığı anlaşılmış. Bundan sonra yapılacak incelemeler, serum elektrolitleri, bir takım hormonlar ( kortizol, tiroid hormonları vs..) ve ayrıca kalple ilgili bir probleminiz olup olmadığına da bakılması faydalı olur. bu yüzden,iç hastalıkları ve kardiyoloji bölümlerine başburmanız faydalı olacaktır. acil şifalar...
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.