merhaba, Gülnihal hanım
ben eşimle ilgili bir şey danışmak istiyorum size
kolesterol ve şeker testi yaptırdık değerler sanırım pek iyi değil ben bir uzmana danışmasını istiyorum ama bugün yarın tamam diyor ikna etmeye çalışıcam bana biraz değerleri hakkında bilgi verirseniz sevinirim. medpower hizmetlerinin anlaşmalı olduğu bir labaratuvarda yaptırdığımız sonuçlar şöyledir:
açlık kan şekeri : 217
total kolesterol : 269
trigliserit : 896
hdl : 35
ldl : 128
vldl : 150
bana bu konuda bilgi verirseniz ne yapayım nasıl eşime yardımcı olabilirim.Birde troit tedavisi görüyor 6 yıldan beri troit bezleri çok yavaş çalışıyormuş Onun için Levotiron kullanıyor Bunuda söylemedn geçmiyeyim.Tligserit sanırım çok yüksek çünkü değerlerin karşıların da bir de olması gereken normal değerler vardı (trigliserit 40-170 ) şeklindeydi ben şok oldum görünce şimdiden teşekkür ederim. Sizden gelecek olan maili bekliycem saygılarımla
Uzm.Dr. Gülnihal TUFAN
01.04. 23:37:05
Yaptırmış olduğunuz tetkik sonuçlarına göre eşinizde şeker hastalığı (diyabet) mevcut. Bir kez daha açlık kan şekeri (>126 mg/dl) veya tokluk kan şekeri düzeyine (>200 mg/dl) bakılırsa tanı kesinleşir. Şeker hastalığında sık idrara çıkma, ağız kuruluğu, kilo kaybı, halsizlik, el-ayaklarda yanma, çok yeme, çok su içme, nefes kokusu, bulantı gibi belirtiler görülür. Şeker hastalığı iyi takip ve tedavi edilmediğinde; böbrek hastalığı, göz hastalığı (gözün damar tabakası retinanın bozuklukları), sinir hasarı (çevresel sinirlerde görülen bozukluklar), kalp ve damar hastalıkları (kalbi besleyen damarlarda olaylar, beyin damarlarında tıkanma ve kanamaya bağlı olaylar, bacak ve ayak damarlarındaki daraltıcı ve tıkayıcı olaylar) gibi komplikasyonlar gelişebilir. Hiperlipidemi (kan kolesterol, trigliserid yüksekliği), kontrol altında olmayan diyabet hastalarında sıklıkla görülür. Eşinizin tiroid hastalığı nedeniyle Levotiron kullandığından bahsetmişsiniz. Aldığı Levotiron dozu yetersiz olduğunda da kan trigliserid düzeyinde yükseklik görülebilir. Bunun için tiroid hormon düzeylerinin de görülmesi gereklidir. Eşinizin gerekli olan tetkiklerinin yapılması ve kısa zamanda tedavisinin başlanılması için Endokrinoloji veya İç Hastalıkları uzmanına başvurmanızı öneririm.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.