İyi günler,iyi çalışmalar dilerim,benim sorunum 12 yıl önce başladı.Salto hareketi yaparken arkadaşıma takılıp düşmem sonucu kafamın üstüne çakıldım.Ne olduysa o günden sonra oldu.O an boynumun sağ tarafında bazı sinirler ezildi gibi hissettim,sonra beyin cerrahına gittik,tabi boyun mrı çekildi ve boyun fıtığı ve boyun düzleşmesi teşhisi kondu,fakat tedavi verilmedi 12 yaşındaydım.Hep boynuma yoğunlaştımızı farkettim,fakat sırtımda,belimde,kollarımda,kürek kemiğimde,özellikle sağ omuzumda,sağ dizimde ağrılarım olduğunu fark ettim,bütün bunlar herhalde boynumdan kaynaklanmaz diye düşünüyorum.Migren tipi baş ağrım var,yüz kaslarım çok gergin oluyor,hep somurtkan ve mutsuz bir haldeyim,yüz kaslarımı bazen sertleştikleri için hareket ettiremiyor gibi oluyorum,yıllardır süren uykusuzluk,halsizlik,devamsızlık,konsantre olamama,üşüme dolayısıyla daha çok evde vakit geçirme gibi sorunlarım var.Normal havalarda bile üşüdüğüm oluyor,boyunla ilgili rahatsızlıklar üşüme yapar mı,bu normal mi?Sağ elimin parmaklarında his kaybı,eskisi kadar ince iş yapamama,sağ bileğimde de ağrılar var,bileklik takarsam biraz rahatlıyorum,omuzdan başlıyor,dirsek ve elime kadar devam ediyor.Omuzumu ve elimi katır kutur kıtlatıyorum sanki yerine gelsin diye,biraz alışkanlık gibi oldu.Boynum çok sert ve gergin oluyor,bazen sırtıma sanki bir balta saplanıyor,bel mrıda çektirdim sonucu L2-L3 ve L4-L5 de dural keseye indente eden bulging,lomber lordoz azalmış,L2-L3,L3-L4,L4-L5 disklerde hafif sinyal kaybı.Şimdi benim sorum her ağrıyan bölgeye ayrı ayrı mr mı çektirmeliyim veya koluma emg gibi tetkikleri mi yaptırmalıyım,buradan çıkacak sonuca göre fibromiyalji hastalığına mı yönelmeliyim,beyin cerrahlarının alanına girer mi fibromiyalji.Romatizmal,tiroid ve iltihabi kan testleri yaptırmam istendi,hangi kan testlerini yaptırmalıyım?Bana yol gösterirseniz çok minnettar kalırım,teşekkürler...
Yard.Doç.Dr. Hulagu KAPTAN
21.02. 20:35:48
beyin cerrahına başvurmalısınız..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.