Merhaba Hocam; Ben Ahmet Taştan. Adanada öğretmen olup böbrek rahatsızlığı olan birisiyim. Bir arkadas sizin isminizi verdi. Durumumu size anlatayım. Hocam ben 2000 yılında mesanede 5 cm taş kırdırdım. Mesane taşı döküldü. Aynı yıl Süleyman Demirel Üniniversitesi Tıp fakültesin de sağ böbrek taşı ameliyatı oldum.
Ancak ameliyatımda doktorlar taşı tam alamamışlar. Dokunduklarında taş parçalanmış. uzun süre şikayetim olmadı.
10. tarihinde BAŞKENT ÜNİVERSİTESİ ADANA UYGULAMA VE ARAŞTIRMA HASTANESİ ne muayene oldum. Burada sintigrafi çekildim.
sintigrafi bulguları : Sağ böbrek dokusu ile uyumlu parenkimal DMSA tutulum alanı izlenmemektedir.
Sol böbrekte parenkimal DMSA tutulumu normal sınırlarda, konturları düzgündür.
Sonuç: Sağda nonfoksiyone böbrek?, atrofik böbrek?
Solda konturları düzenli, parenkimal DMSA tutulumu normal sınırlarda böbrek.
Ayrıca sol böbrekte 2,5 cm büyüklüğünde taş tespit edildi. Tomografi sonuçlarım ise: Sağ böbrekte end-stage hidronefroz ve sol renal-alt pol kaliks taşları.
Kan ve diğer tahlillerimde herşey (üre dahil) normal çıktı.
Başkent Üniversitesinde Doktorun görüşü önce sol böbrekteki taşı kapalı ameliyatla alacağız.
Fakat kanama çok olursa açık ameliyata geçip böbreği almak zorunda kalırız. Zaten tek böbreğim çalışıyor.
Daha sonra ise sağ böbreği ameliyatla alacağız.
Bir başka doktor ise açık ameliyat önerdi. Kapalı ameliyatlar kanamalı geçiyor dedi.
Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi doktoru ise kapalı ameliyat edelim dedi. Çekiniyorum.
Rahatsızlığımı size ifade ederek görüşlerinizi almak istiyorum. İlginize teşekkür ederim.
Uzm.Dr. Mehmet KALKAN
22. 14:46:57
öncelikle sag bobrek zaten calısmadıgı anlasılmıs. su anda ılk once sol bobrektekı tasın kapalı yontemle alınması en saglıklı yaklasımdır. adanada kı doktor beyın soyledıgı eger tası kapalı yontemle almakta zorluk olursa o zaman acık cerrahı ıle tasın alınması yapılacak. bu zaten cok seyrek durumdur. bobregın alınmaya gıdecek kadar herseyın kotu gıtmesı bınlerce vakada 1 oranlardadır. o nedenle doktor arkadas sız amelıyat olacagınız ıcın onceden bılmenız gerekenlerı soyleme zorunlulugundan soylemıs. problem etmenız gereksız. trafıkte araba carpma rıskımız bıle cok olan bır ulkede sokaga cıkmamak gıbı bır yaklasım ne kadar yanlıs olursa sızde bu rıskten amelıyat olmamanız o kadar yanlıs olur. acık amelıyatlar zaten terkedılıyor zaruret olmadıkca hıc dusunmemelısınız . gecmıs olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.