Merhaba Doktor Bey;
Benim şikayetim yaklaşık 2 senedir var. 28 yaşında 1 çocuk annesi bayanım. Şikayetlerim el,yüz,dudak,göz kapakları ve kasık bölgesinin üstünden göğüs altına kadar olan kısım bütün şişiyor boşluklarım karnım anlatamıyorumki. Bu şişmelerim sürekli desem yeri var ama özellikle sabah kalktığımda oluyor ve gün boyu devam ediyor. Şiştiğim zaman başım ağrıyor tıkanıklık yapıyor sanki boğazım yani iç organlarım bile şişiyor.
Önceleri kaızlığım vardı bununla bağlantı kurdular 5 ay tedavi gördüm taki kolonoskopiden hastanedeki tedavime kadar artık kabızlık yok ama hep şişiyorum.
Bu konu psikolojimi çok etkiledi.
Birgün giydiğim pantolonum ertesi gün olmuyor. sinirli olmaya başlıyorum. Diyeceksiniz ki hormonlardan olabilir diye araştırıldı T testleri yok dediler. Aşırı kilo aldım inannın abartı yemiyorum salata sebze ağırlıklı besleniyorum . Kusura bakmayın çok uzun oldu ama ne olur çözüm çare arıyorum çok bunaldım herkez ne olmuşun hamilemisin demelerinden bıktıııım acil cevap bekliyorum Şimdiden teşekkürler
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
02. 05:26:34
Tarti aleti alin. evinizin ayni kosesinde ayni kiyafetle tartilin. Insanlari az dinleyin. Guvendiginiz ve sizi dinledigine inandiginiz saglik kurulususlarindan ozellikle birinden takip edilin. Okuyun. hobileriniz olsun,. Yuruyus yapin, Yurumek icin yuruyun, arkasindan gunde ONBIN adim atmak icin veya gunde 1 saat yurumek icin yuruyus yapin. Yemekleren tum den bazi seyleri kaldirmayin ama tuzu sekeri yagi azaltin. Margarin hic yemeyin. Meyva suyu icmeyin ama meyvayi kabugnu iyice yikayarak tuketin. mesrubat icmeyin. Kahveden uzak durun, Sizgar ve alkole hic baslamayin. Doymadan kalkin. bir defter alin not tutun. Gunu nasil gecirdiginiz, kilonuzu yazin. Bunlar ise yarayacaktir.bazi kere kilo alma genetik, nazi kere istah fazlaligi, bazen de ilac yan etkisine baglidir. Dogum kontrol ilaclari, korizonlu ilaclar, depresyon ve kimi sinir ilaclarinin yan etkisi kilodur. Guatr olmasa bile tiroid beziniz yavas calistiginda kilo alabilirsiniz. aciklanamayan kilo alislarindan bazen seker yani diyabet sorumludur. Seker yukleme testi yaptirin. Bilincli kilo verin. Beslenme uzmani ve hekim esliginde olacaktir bu.Psikoloji kiloda onemli bir faktordur tibki barsak rahatsizliginda oldugu gibi (sinirsel barsak hastaligi), kolit, spastik kolit, kolitis spastika.Gecmis olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.