Merhabalar,şimdiden cevabınız için teşekkür ederim...
PARANAZAL SİNÜS TOMOGRAFİ SONUCU aşağıdadır.Sonucu benim anlayacağım dilde açıklarsanız sevinirim.Bir de bu durumda ameliyat gerekli olur mu?Gittiğim doktor ameliyat önerdi,ameliyattan çekindiğim için size de danışıyorum...ameliyat kolay geçer mi,korkmamı gerektirir mi?İyi çalışmalar...
Nazal septum sola deviyedir.Nazal pasaj açıktır.Her iki alt konka hipertrofik görünümdedir.Sağ orta konka paradoksal konumludur.
Sağ maksiller sinüs tabanında retansiyon kisti ve mukozal kalınlaşma tarzında minimal yumuşak doku değerleri gözlenmiştir.
Solda frontal sinüste ve etmoid hücrelerde yoğun miktarda yumuşak doku dansiteleri izlenmiştir.Ayrıca sfenoid sinüste ve sol maksiller sinüstede inflamatuar yumuşak doku değerleri kaydedilmiştir.
Frontoetmoidal resesler ve sol ostiomeatal kompleks kapalıdır.
Kesitlere dahil kemik yapılar ve yumuşak dokular normaldir.
Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ
23. 14:43:15
filmde sol tarafinizdaki sinusun buruna acilan delik ve yine alindaki sol sinusin ve etmoid sinusun acilim yerlerinde iltihab ve tikanma mevcut. bunlar ilac tedavisi verilerek iyilesme denenebilir ama gecmeyebilir o durumda endoskopik sinus cerrahisine ihtiyaciniz olur. ozellikle sol tarafa ve alin sinusun acilim yerine. gecmis olsun.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.