Hocam merhaba benim sorum TSH ile ilgili bebek düşündüğümüz için doktorumuz bazı tahliller istedi herşey normal fakat TSH 6,123 çıktı internetten araştırdım hipotiroid ile ilgili bütün belirtiler bende var.Benim sormak istediğim eğer hamileysem henüz belli değil 1-2 haftada belli olacak bunun bebeğe zararı olabilirmi.Hamileykende tedavi olabilirmiyim.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
19.03. 20:54:32
Merhaba,
Oncelikle meraklanmayin! Gebeligi planlayan pek az bayan bir doktor kontrolu yaptiriyor. Gerek sizin gerekse bebeginiz icin dogru olan bu. O nedenle sizi ve esiniz kutlarim.
Gebelikte bir hormonal degisim oluyor ve yakin planda ilgili olmayan kimi hormonlar da bundan etkilenebiliyor. TSH tiroidin durumunu anlayabilmek icin ilk bakilmasi gereken test. Hafifce yuksek bulunmus. Onerim 2 hafta sonra tekrarlanmasi.
Ancak TSH daki degisim klinik hipotroidi tanisini koymak icin yeterli olmuyor. Dogrulandiginda serbest T4 ve serbest T3 duzeylerine de bakilmasi yararli olur. Bu hormonlar da TSH nin bu kez aksine normalin altinda cikarsa klinik hipotiroidi tanisi alacaksaniz.
Klinik oncesi (subklinik) vucudu dahaaz etkiler gozukse de gebelik ilerledikcediger hormonlarin da etkilenmesine yol acma ve asikar (Klinik) hipotiroidi olma durumu vardir.
Tum bu durumlarda tedavi vardir. Endiselenmeyin.!
Ancak, gebe olmayabilirsiniz
TSH tekrari normal sonuc verebilir. Bu durumda detaya girmek istemedim.
Lutfen;
gebelik teyidi ve TSH tekrari sonrasi
bana bahsettiginiz belirtileri de yazabilir misiniz?
Esenlikler...
Dr Buyukbese
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.