Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Kapak Hastalıkları ile Birlikte Görülen Ritim Bozuklukları

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Kapak Hastalıkları ile Birlikte Görülen Ritim Bozuklukları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Kapak Hastalıkları ile Birlikte Görülen Ritim Bozuklukları Kalp, günde ortalama 100 000 kez atmakta ve 7.500 litre kan pompalamaktadır. Ortalama 70 yıl yaşayan bir kişinin kalbi toplam olarak 2.5 milyardan daha fazla atmaktadır. Bu kadar çok çalışan bir organın düzenli ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-04-2010, 12:41 PM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Kapak Hastalıkları ile Birlikte Görülen Ritim Bozuklukları

Kalp, günde ortalama 100 000 kez atmakta ve 7.500 litre kan pompalamaktadır. Ortalama 70 yıl yaşayan bir kişinin kalbi toplam olarak 2.5 milyardan daha fazla atmaktadır. Bu kadar çok çalışan bir organın düzenli bir ritmde çalışması da o kadar önemlidir.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölümü'nden Doç. Dr. Ergun Demirsoy , kapak hastalıkları ile birlikte görülen ritim bozuklukları hakkında bilgi verdi.

Kalp hastalıkları arasında en sık görülen ritim bozukluğu nedir?Atriyal fibrilasyon (AF), en sık görülen uzun süreli kalp ritm bozukluğudur. Kulakçıkların normalden 5-7 kat daha fazla kasılması olarak tanımlanabilir. Ancak bu kasılmaların tümü karıncıklara ulaşmaz ve düzensiz bir ritm meydana gelir. Genel polülasyonda % 0.4 - %2 arasında görülmesine rağmen, bu oran 60 yaş üzerinde %10'a çıkmaktadır. Kalp cerrahisi açısından değerlendirilecek olursa, mitral kapak hastalığı nedeni ile cerrahi müdahale yapılacak olan hastalarda bu oran, %30 - %80 arasında, koroner bypass yapılacak hastalarda ise, %5 civarındadır. AHA (American Heart Association) verilerine göre ABD'de 2.2 milyon kişide AF mevcuttur ve tedavi için yıllık ortalama 3.6 milyar dolar harcanmaktadır.

AF ile hastada ne gibi yakınmalar oluşur?Genellikle ölümcül bir ritm bozukluğu olmadığından, bu kadar yaygın olarak görülmesine rağmen, korunma ve tedavi yöntemleri daha çok tıbbi tedavi ile kısıtlı kalmıştır. Ancak AF, birçok önemli komplikasyonları nedeni ile günümüzde daha çok ciddiye alınmaktadır. Atriyal fibrilasyon, inme, tansiyon değişiklikleri, çarpıntı ve baygınlık hissi gibi akut fiziksel rahatsızlıklar yanında, uzun süreli ritm düzensizlikleri ve kan sulandırıcı kullanımına bağlı ciddi yan etkiler oluşmasına neden olabilir. Atriyal fibrilasyon olan kişileri inme geçirme olasılığı 5 kat daha fazladır. Tüm inmelerin %15 - 20'sini AF'li hastalar oluşturur.

AF nasıl tedavi edilmektedir?Gerek klinik, gerekse ekonomik anlamda kapladığı alanın büyük olduğu farkedilmesi üzerine, ölümcül olmasa da önemli komplikasyonları nedeniyle bu aritminin tedavisi için çeşitli girişimler başlatılmıştır. Medikal tedavinin genellikle AF tedavisinda yetersiz kalması sonucunda bu aritmiyi ortadan kaldırabilmek veya en azından bu komplikasyonları azaltabilmek için bir takım cerrahi girişimler geliştirilmiştir. Bunlar; sol kulakçık izolasyon işlemi, pulmoner düğme izolasyonu, kulakçık kompartıman, vs. olarak sıralanabilir. Cox ve arkadaşları tarafından geliştirilen ve sonra kendileri tarafından iki kez modifiye edilerek son hali “Maze-III prosedürü” olarak adlandırılan teknik, günümüzde AF'nin cerrahi tedavisinde altın standardı oluşturmaktadır. Bu teknik ile tedavi oranı da % 95 – 99'a ulaşmıştır.

Ameliyatsız yöntemlerAF'nin tedavisinde tek amaç, ritmin sinüse dönmesi değildir. Kulakçık ve karıncıkların uyumlu çalışması ve kulakçık ileti fonksiyonunun da sağlanması en az onun kadar önemli diğer amaçlardır. Maze bu anlamda yüksek başarı oranına sahip bir teknik olmasına rağmen, her iki atriyumda yaygın kesiler yapılarak yeniden dikilmesi prensibine dayanan bu işlem, çok zaman alması, komplikasyon riskinin yüksek olması, çok tecrübe gerektirmesi ve fazlasıyla komplike olması nedeniyle dünyada yaygın kullanım alanı bulamamıştır. Bunun yerine, bu son derece başarılı işlemin teknik zorluklarını ortadan kaldırmak amacıyla değişik enerji kaynakları kullanılarak benzer lezyonlar “kesip-dikme” işlemi gerektirmeksizin oluşturulmaya çalışıldı. Bu amaçla kullanılan enerji kaynakları; kriyoablasyon, mikrodalga, lazer, radyofrekans (RF), vs. olarak sıralanabilir. Ancak bunlar içinde dünyada en fazla kabul gören RF ablasyondur.

Memorial Hastanesi Kalp Cerrahisi Bölümü ekibimiz, Aralık 2000 tarihinden beri, kardiyak bir patolojiye ek olarak AF'si olan hastalarımıza RF ablasyon yöntemini başarıyla uygulamaktayız. Bugüne kadar toplam 124 hastaya bu prosedürü uyguladık. Başarı oranımız, % 80'lere yakındır. Hastalarımızın büyük kısmını mitral kapak patolojileri oluştururken, daha az orandaki diğer hastalıklar; koroner kalp hastaları, aort kapak hastaları, atriyal septal defekt (kulakçıklar arası duvarın delik olması), vs. idi.

RF ABLASYONUN UYGULAMA ŞEKİLLERİ

1-Unipolar RF ablasyon

Endokardiyal uygulama: Kulakçıkların içyüzeyine uygulanır.

Epikardiyal uygulama: Kulakçıkların dışyüzeyine uygulanır.

2-Bipolar RF ablasyon:Kalbin dış yüzünden uygulanır.

Biz hastalarımızda daha çok unipolar endokardiyal (107 hasta) metodu tercih etmekteyiz ve ablasyon için “ The Cobra RF System (Boston Scientific, Boston Mass. USA)” kateteri kullanılmaktadır.

RF ablasyon uygulamasını teknik olarak kısaca; pulmoner ven ağızlarının dairesel olarak ablasyon hattı ile dönülmesi ve bu halkaların değişik şekillerde birleştirilmesi olarak tanımlanabilir.

40 yılı aşkın süredir kalp cerrahları daha çok mitral kapak hastalıkları hastalıkları ile birlikte olan bu ritm bozukluğunu görmemezlikten gelmiştir. Ameliyat sonrası tüm bu hastaların çok iyi çalışan bir kapakları olmasın karşın, çarpıntıları devam etti. Ancak günümüzde bu sorun RF ablasyon metodu ile büyük oranda çözümlenmiştir. Resimde iki hastanın ameliyat öncesi ve RF ablasyon sonrası bir haftalık süreçte ki kalp ritimleri görülmektedir.

Kardiyovasküler Cerrahi Kategorisindeki Sağlık Rehberi Girişleri

Kaynak: Memorial Hastanesi

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks