Merhabalar,
Uzun süredir yalnızca sol kulağımda bir uğultu (rüzgar sesi gibi) rahatsızlığı var en fazla sürse sürse 3-4 gün sürüyordu ve geçiyordu. Yaklaşık 1,5 ay önce biraz şiddetli bir grip geçirdim ve griple beraber tekrar hastalık kendini gösterdi..
Birçok kez doktora gittim en sonunda adını bilmediğim uzun çubuğa benzer kameralı ve ışıklı bir cihazla doktor kulağıma ve burnuma baktı. öztaki disfonksiyonu olduğunu birde yanlış hatırlamıyorsam burunda iltihap olduğunu söyledi ve antibiyotikle birkaç grip ilacı verdi..
Gripten eser kalmadı ama sol kulağımdaki uğultu hala devam ediyor.. Doktor sakız çiğneme patlatma ve bazı nefes egzersizleri vermişti bunlarda bir işe yaramadı. 1,5 ay sonra hastalık hiç durmadı ve hala devam ediyor.
Zaten sıkıntılı bir dönemden geçiyorum hastalığında defalarca doktorlara gitmeme çeşitli ilaçlar kullanmama rağmen hala devam etmesi beni gerçekten çok rahatsız ediyor. Lütfen atlatmamda yardımcı olun.
ek olarak
Daha önce geçirmiş olduğum bir burun ameliyatım var. Burnumun sağ kanalında da çok az bir darlık bulunuyor bu sebeple tekrar ameliyat önerildi ama yaz aylarını bekliyorum.
lütfen bana birşeyler önerin. gittiğim birçok yerde rahatsızlığın hafife alındığını gördüm. Basit gribal enfeksiyon ilaçları veriyorlar ama grip değilim.
Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ
03. 00:27:28
ugultunun bircok sebebi olabilir. surekli devam etmesi ostaki disfonksiyonundan ziyade ic kulak kokenli oldugunu dusunduruyor. en cok sebebi belirsiz ic kulaktaki beslenme azligina bagli olarak ugultu meydana gelir. bunun disinda nadir olarak ic kulaktaki tumoral durumlarda sebeb olabilir. o yuzden kbb hekimine tekrar muayene olup isitme ve denge testleri ve gerekirse ic kulak MR i cektirmenizi tavsiye ediyorum. duruma gore ilaclarla ugultunuzda rahatlama olacagini dusunuyorum. gecmis olsun.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.