iyi günler cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim
yaklaşık 5. kez yüz felci geçirdim. ve de dr melkersson teşhisi koydu. şua 16. günündeyim düzelmeler başladı hastalıkla ilgili çok fazla bir şey bulamadım. çevirilerdede pek bir şey yok kendimi neyden korumalıyım. yada vücutta ödem oluşmaması için neler yapılabilir
prednol 16 mg kullanıyorum. ameliyet bu hastalık için bir çözümmüdür. saygılarımla
Prof.Dr. Ayhan BÖLÜK
31.12.11:51:07
Geçmiş olsun.Gazi tıp KBB sayfasında konu ile bilgiler şu şekildedir.
Rekürren (tekrarlayan)paralizi:Yaklaşık olarak %9 ile %10,9 arasında değişen oranlarda hastalar rekürren paralizi göstermektedir. İki atak arasındaki süre sıklıkla 1 yıldan fazladır. İpsilateral rekürren fasial paralizlerde ilk atak sıklıkla erken yaşlarda ortaya çıkmaktadır. Pekçok yazıda kadınlarda daha sık olarak izlendiği belirtilmektedir.
Pek çok yazar ikinci atağın daha kötü prognoza sahip olduğunu ve dekompresyon operasyonu için önemli bir endikasyon teşkil ettiğini belirtmektedirler. Fakat diğer grup yazarlar ise pirimer yada takip eden ataklar arasında prognoz açısından fark olmadığını, aynı zamanda ikinci atağın ipsilateral yada kontralateral tarafta olmasının fark oluşturmadığını söylemektedirler.
Rekürren fasial paralizi dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. Yapılan çalışmalarda, ikinci paralizisi aynı tarafta olan hastaların, yaklaşık olarak %20’sinde tümöre rastlanmıştır. Rekürren paralizinin sık nedenleri arasında Bell paralizisi ve Melkerson-Rosenthal sendromu gelmektedir. Bell paralizili hastaların yaklaşık olarak %7’sinde rekürren paralizi izlenmekte, bunların yarısı ipsilateral tarafta olmaktadır. Melkerson-Rosenthal sendromu, familyal, sıklıkla 20 yaşından önce ilk episodu izlenen fasial paralizi, fasial ödem, fissürlü dil ve migren baş ağrıları ile karakterize bir hastalıktır. kaynak: http://www.kbb.gazi.edu.tr/fasiyal%20paralizi.htm
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.