Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Her yüz kişiden 17 si tehlikede

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Her yüz kişiden 17 si tehlikede Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Türk Kardiyoloji Derneği nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye de yüksek tansiyon hastalarında görülen inme riski, Avrupa dakilere göre çok daha yüksek Türk Kardiyoloji Derneği hipertansiyon Çalışma Grubu, Türkiye de hipertansi-yona bağlı görülen inme sıklığı ile ilgili Türkiye çapında yaptığı ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Her yüz kişiden 17 si tehlikede

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-05-2010, 03:15 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Her yüz kişiden 17 si tehlikede

Türk Kardiyoloji Derneği nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye de yüksek tansiyon hastalarında görülen inme riski, Avrupa dakilere göre çok daha yüksek



Türk Kardiyoloji Derneği hipertansiyon Çalışma Grubu, Türkiye de hipertansi-yona bağlı görülen inme sıklığı ile ilgili Türkiye çapında yaptığı ve bir buçuk yıl üzerinde titizlikle çalışmış olduğu bir araştırmayı tamamladı. THINK (Türkiye de Hipertansif Hastalarda İnme Riski Araştırması) i gerçekleştiren Çalışma Grubu nun başında Hacettepe Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı nda öğretim üyesi olan Prof. Dr. Giray Kabakçı bulunuyor. Prof. Dr. Kabakçı, çalışma ve sonuçlarıyla ilgili olarak, Ritz Carlton İstanbul da yapılan basın toplantısında önemli ve çarpıcı veriler sundu. Türkiye de ilk defa hipertansiyon ve inme arasındaki bağlantıyı ortaya koyan bu bilimsel çalışma, ülkemizdeki sağlık araştırmaları konusundaki veri eksikliğini gidermek anlamında da büyük bir adım olarak kabul ediliyor.



THİNK in temel amacı, Türkiye de Hipertansif hastalarda inme riskini belirlemek ve bölgesel farklılıkları ortaya çıkarabilmekti. Prof. Dr. Kabakçı, ayrıca doğru antihipertansif tedavi; lipit düşürümü; hipertansiyona eşlik eden hastalıklar ve hipertansiyon, inme ve kalp hastalıkları hakkında aile öyküsü ile ilgili olarak da bilgi verdi.



Sunulan en çarpıcı verilerden biri; Hipertansif hasta sayısında, on yıllık inme riski ortalamasının yüzde 17 olmasıdır. Bu ortalama kadınlarda yüzde 15, erkeklerde ise yüzde 21 dir; iki ortalama arasında istatistiki olarak anlamlı fark, erkeklerin kadınlara göre daha çok inme riski taşıdığını göstermektedir. Benzer nitelikte İspanya ve de İtalya da da yapılan çalışmalardaki on yıllık inme risk ortalaması Türk popülasyonundaki risk ortalaması ile büyük benzerlik göstermiştir.



yüksek tansiyon



Enseden sıcak sıcak yükselir, başı kopartacak gibi olur, o kadar sersemletir ki hasta hiç bir söyleneni anlayamaz. Bunların hepsi yüksek tansiyonu tarif ederken, sıkıntıyı çeken tarafından kullanılan ifadeler. Peki ya bunların benzeri hiçbir şikayet yoksa? Bu tansi-yon normal, hiç bir sorun yok anlamına mı geliyor? Maalesef değil.



hipertansiyonun bir çok tıp kitabında sessiz katil olarak tanımlanmasının nedeni de çoğu zaman hiç bir belirti vermeden vücutta hasar yapması. Belki de sadece bu yüzden bir çok hipertansiyon hastası rahatsızlıklarının farkında olmadan hayatlarını hiç tedavi almadan sürdürüyorlar. Bu süreçte, damarların içindeki kanın damar duvarına uyguladığı yüksek basınç, damarların ulaştığı her bölgede kişiye hissettirmeden çok ağır zararlar verebiliyor. Başta kalp, böbrek ve beyin olmak üzere bir çok organ hipertansiyondan çok ciddi şekilde etkileniyor. hipertansiyonun vücudun bir çok organında neden olduğu hasarlar bu derece açıkken; hipertansiyona neyin sebep olduğu ne yazık ki aynı derecede anlaşılabilir değildir. Hastaların yaklaşık yüzde 90 ında yüksek kan basıncı herhangi tespit edilebilir bir nedene bağlı olmadan ortaya çıkmaktadır.



Organ hasarı



damarların içindeki kanın damar duvarına içeriden basınç uygulaması anlamına gelen hipertansiyon sonucunda atardamarların kanı ilettikleri her organda farklı düzeyde hasarlar oluşmaktadır. Örneğin; teşhis edilmeyen veya kontrol altına alınamayan hipertansiyon sonucunda kalpte infarktüs, böbreklerde diyaliz ihtiyacı oluşturabilecek hasarlar ve gözde görme kaybına kadar varabilen hedef organ hasarları meydana gelebilmektedir. Bunların içinde şüphesiz en dramatik olanlardan birisi ise beyin atardamarlarının hipertansiyonun da etkisiyle tıkanması veya beyine ulaşan damarlardaki yırtılma nedeniyle ortaya çıkan inmedir.



Uyanık olmak gerek



İnme gerçekleştikten sonra ortaya çıkan hasarın tam olarak geri döndürülmesi çok güçtür. Çünkü hasar görmüş olan beyin hücreleri vücudun bir çok hücresinden farklı olarak kendilerini yenileyemezler ve eski fonksiyonlarına yeniden sahip olamazlar. Oysa inme gerçekleşmeden önce alınacak tedbirler inmenin yanında belki en az hastalık kadar önemli sosyal problemleri de azaltacaktır. Bunun için alınacak tedbirlerin en başında şüphesiz inmeye neden olan sebeplerin ortadan kaldırılması olacaktır. Sebepleri genel olarak incelediğimizde en başta gelen inme nedeninin hipertansiyon olduğu görülmektedir. hipertansiyon gerek kendisi gerekse neden olduğu damar sertliği (ateroskleroz) nedeniyle inmenin en önde gelen nedenidir.



Tekrarlar tehlikeli



Bugün hep göz ardı edilen çok önemli bir gerçek var: İnme dünya genelinde üçüncü ölüm nedenidir. Bazı ülkelerde de kalp hastalıklarından sonra ikinci sırada gelmektedir. Bundan daha da önemli bir nokta şu: Sağlıklı, hiçbir hastalığı olmayan bir insanın yaşam kalitesini 1 kabul ettiğiniz zaman bu kişi hafif bir inme geçirdiğinde yaşam kalitesi yüzde 25 azalıyor. Orta derecede inme geçirdiğinde yaşam kalitesindeki azalma yüzde 60 ları buluyor. Kişi bir daha inme geçirirse bu oran yüzde 80 lere varabiliyor. Yani yaşam kalitesi yüzde 12 ye kadar düşüyor.



Erkekler riskte



Yaş ilerledikçe inme riski artıyor. Erkeklerde inme riski daha fazla gözüküyor. Hipertansif olanlar - tedavi görsün veya görmesin - ayrıca risk taşıyor.



Ritim bozukluğunun varlığı inmeyi artırıcı önemli bir faktör.



Kalbin sol adalesinin kalınlaşması ayrı bir risk faktörü oluşturuyor.



Kişide başka kardiyovasküler hastalıklar varsa inme için risk meydana getiriyor.





Şeker hastalığı (diyabet) ve



Sigara kullanımı da inme için risk faktörleri arasındadır



Kilolu hastalarda inme riski normal kilolu hastalara göre daha fazla.10 yıllık inme riski bu kişilerde yüzde 19 a çıkmakta.





Çalışmaya 7 Bölgede yapıldı. 22 il, 39 merkezde tamamlandı. Ve Türkiye nüfusunu temsil edecek şekilde bir oranlama yapıldı.



Göbek sorunu



Çalışmada hastaların vücut ölçülerine de bakıldı. Kadında da erkekte de bel çevreleri ölçülerinde pek farklılık bulunmadı; ortalama 99 santimetre. Yani hipertansif hastalar biraz göbekli hastalar olarak görülüyor. Hastaların yüzde 64 ü normal kiloda. Yüzde 29 u kilolu. Yüzde 7 si ise obez diyebileceğimiz sınırlar içerisinde.





iyi kolesterole dikkat





Yüzde 50 si antihipertansif ilaç kullanıyor. Yüzde 12 si ise hiçbir ilaç kullanmıyor.



Genelolarak tüm popülasyonda, yaş grubunda inme riski yüzde 17 olarak ortaya çıktı.





Coğrafi bölgelerin dağılımına baktığımda Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde inme riskinin daha fazla olduğu görüldü.





HDL (İyi kolesterol) 40 ın altındaysa inme riski artıyor. 60 ın üstündeyse ise risk azalıyor.

yüksek tansiyon ve sigara



hipertansiyon dünyada 1 milyardan fazla insanı etkilemekte ve inme riski açısından birinci derece risk faktörünü oluşturmaktadır. hipertansiyon hastanın inme riskini 6 kat artırırken, sigara 2 kat artırmaktadır.



İnme Avrupa da ölüm nedenleri içinde 3. sırayı almıştır ve de hipertansiyonla olan ilişkisi net olarak ortaya konmuştur



Kaynak : Bayposta.com

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Her yüz kişiden 17 si tehlikede

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Her yüz kişiden 17 si tehlikede Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Türk Kardiyoloji Derneği nin yaptığı araştırmaya göre, Türkiye de yüksek tansiyon hastalarında görülen inme riski, Avrupa dakilere göre çok daha yüksek Türk Kardiyoloji Derneği hipertansiyon Çalışma Grubu, Türkiye de hipertansi-yona bağlı görülen inme sıklığı ile ilgili Türkiye çapında yaptığı ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 09:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.