03-05-2010, 03:38 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Okul seçiminde karar verme süreci
Okul seçimi heyecan verici olduğu kadar karmaşık ve zorlayıcı bir süreçtir. Anne babaların bir çoğu basından, politikacılardan ve eğitimcilerden aldıkları mesajlarla, eğitimin çocuklarının yaşamını şekillendireceğini bilir. Bu bilgi doğrultusunda en doğru seçimi yapma baskısı büyür. Ancak anne ve babaların kendi çocukları için en iyi seçimin yani en doğru okulun hangisi olduğu hakkında bilgileri azdır. Çocuğum için en iyi okul hangisidir? Hangi okul çocuğumun geleceğini şekillendirecek? Okul beklentilerimi karşılıyor mu? soruları bu süreçte büyük önem kazanır.Her ne kadar ülkemizde okullar milli eğitim sistemine bağlı eğitim öğretim programlarını yürütse de okulları birbirlerinden farklı kılan özellikleri vardır: Eğitim öğretim programları, öğrenci potansiyeli, eğitimci kadrosunun niteliği, okulun konumu ve alt yapısı, eğitim olanakları, destek birimleri, okul veli işbirliği okul seçiminde dikkat edilmesi gereken ana konulardır. Aslında doğru okul seçiminde sorulacak onlarca soru vardır :- Okulun öğrenci seçimindeki kriterleri nelerdir? - Eğitimci kadrosunun yetkinliği ne? - Yönetici ve öğretmenlerin yaklaşımları nasıl? - Okulun eğitim felsefesi ne? - Okulun akademik başarısı ne? - Sosyal etkinliklerde başarısı ne? - Yabancı dil eğitimi nasıl? - Okul kent içinde mi? - Dış çevre güvenli mi? (Zira son günlerde okullarda artan şiddet olayları dikkate alındığında özellikle bu soru daha da büyük önem kazanıyor)- Okul evime ne kadar uzaklıkta? - Ulusal ve uluslar arası başarıları neler? - Akademik programların yanı sıra, sanatsal, sportif ve kültürel boyutta çocuğuma neler katabilir?- Öğrencilerine ulusal değerler katabiliyor mu? - Çağdaş mı? - Anaokulundan lise sona kadar eğitim öğretim programları bir bütünlük içinde ele alınıyor mu? - Okulun bir üst eğitim kurumuna hazırlık çalışmaları neler?- Okulun disiplin kuralları ne? - Okul yöneticilerine kolay ulaşabiliyor muyum? - Öğretmen – öğrenci ilişkili nasıl? - Öğrenci – veli önerileri dikkate alınıyor mu? - Veli memnuniyet oranı nedir? - Çevre koruma stratejileri var mı? - Okulun kalite standartları ne? - Kamuoyunda itibar gören bir kurum mu? İşte bu soruların yanıtlarının bileşkesi, çocuğunuz için doğru okul seçiminde en doğru kararı vermenize yardımcı olacaktır.Günümüzde meslek sahibi insanların performansı ve başarısı % 33 akademik yetkinlikleri, % 33 yetenekleri % 33 sosyal becerileri ile değerlendirilmektedir. Kişiye temel eğitiminin verileceği, ilgi yetenek ve istekleri doğrultusunda doğru yönlendirmenin yapılacağı anaokulu ve sonrasında ilk - orta öğretimin bu anlamda önemi çok büyüktür. Unutmayalım ki okul hayatı kişiyi belirli öğretilerden geçirerek hayat okuluna hazırlar. İster resmi ister özel okul olsun, her öğrenciye uygun bir okul vardır. Önemli olan kişinin; mutlu olacağı, öğrenmeyi öğreneceği, yetkinliklerini kullanabileceği bir okulda ulusal ve uluslar arası değerlere sahip, başarmayı hedeflemiş, iletişimi güçlü bireyler olarak hayat okuluna hazırlanmasıdır. Nüzhet Tolga
Özel Istanbul Çevre Lisesi Müdürü
Kaynak: Anneyiz Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |