03-05-2010, 03:38 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Okul seçimi hangi kıstaslara göre nasıl yapılmalı?
Velilerin okul seçiminde özellikle çocukların ilköğretim ve lise öğrenimlerini kesintisiz bir şekilde sürdürebilecekleri bir okulu tercih etmeleri doğru olacaktır. Böylece öğrencinin yeni gideceği okulda yaşaması olası uyum sorunlarının önüne geçilecek, tutarlı bir eğitim anlayışı içinde öğrencinin gelişimi sağlanacaktır. Böyle bir okul seçiminde ise ilköğretim ve lise bölümlerinin her birinde aynı kaliteli, bilimsel ve çağdaş eğitim anlayışının benimsendiğinden emin olunmalı. Bir okulun öğrenciye öğretmeniyle, yönetici kadrosuyla, benimsediği eğitim anlayışı ile parçaların birbirini tamamladığı, bütün bir eğitim ortamı sunması önem taşıyor. Okulun öğrencinin çok yönlü gelişimini desteklemesi, bu amaçla olanaklar elverdiğince teknolojiden en verimli şeklide yararlanılması için uygun koşulları sunması gerekiyor. Okulun ilkeli bir eğitim anlayışının olması, evrensel değerlere bağlılığını öz değerleri ile ortaya koyması, velilerin tercihlerinde etkisi olması gereken bir diğer unsurdur. Dersliklerdeki öğrenci ve öğretmen sayısı elbette okulun sunduğu eğitim ortamında etkisi olan faktörlerdir. Bununla birlikte okulun eğitim kadrosunun sürekli gelişen, ilerleyen eğitim alanının gereklerini yerine getirebilme kapasitesi de bir diğer önem taşıyan konu. Velilerin çocuklarının gideceği okula karar verirken yabancı dil eğitimini de göz önünde bulundurmaları gerekiyor. Öğrencilerin yabancı dilde yetkinleşmeleri, okulların eğitim hedefleri arasında yer almalı. Veliler çocuklarının geleceğe hazırlanacağı okulu seçerken hayatlarının en önemli kararlarından birini veriyorlar. Görüştükleri okul yetkililerini bu karara ortak etmeleri, bunu sağlamak için de son derece şeffaf ve açık olmaları gerekiyor. Velilere okul seçim süreçlerinde okul hakkında her türlü bilgiyi edinmelerini, okulun mümkün olduğunca çok sayıda eğitim uzmanı, öğretmeni ve yöneticisiyle görüşüp bilgi almalarını öneriyoruz. Biz H.E.V. Okulları'nda her yıl Okul Tanıtım Günleri düzenliyor ve anne babalara okulumuzu her yönüyle tanıtıyoruz. Bu toplantılara eğitim ve yönetim kadromuzun katılması, velilere okulumuzu tanımaları için çok iyi bir fırsat sunuyor. Çocukların yetenekleri, onlara nasıl bir gelecek planladıkları konusunda öncelikle velilerin emin olması gerekiyor. Bu nedenle okul seçimini son ana bırakmadan sürece yaymak faydalı olacaktır. Eğitim alanındaki gelişmeleri takip etmenin, genel olarak eğitim sistemi hakkında bilgilenmenin ve zaman içinde çok sayıda okul tanımanın velilere bu süreçte kolaylık sağlayacağına inanıyoruz. Ayfer Yeniçağ
Hisar Eğitim Vakfı Okulları
Genel Müdürü
Kaynak: Anneyiz Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |