Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay) BEBEĞİNİZ BU AYDA NELER YAPAR Bebeğiniz artık daha da büyüdü. Bu ayın sonunda şunları yapabilir: * Karnının üzerindeyken kafasını 45 ile 90 derece arasında yukarı kaldırabilir. * Yüzüne 15 cm uzaklıktaki bir cismi başından sonuna dek takip ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-05-2010, 06:26 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay)

Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay)

BEBEĞİNİZ BU AYDA NELER YAPAR



Bebeğiniz artık daha da büyüdü. Bu ayın sonunda şunları yapabilir:

* Karnının üzerindeyken kafasını 45 ile 90 derece arasında yukarı kaldırabilir.

* Yüzüne 15 cm uzaklıktaki bir cismi başından sonuna dek takip edebilir.

* Bebeğiniz yüksek sesle gülebilir.

* İki elini kavuşturabilir.

* Memnıniyet çığlıkları atabilir.

* Dik oturtulduğu zaman kafasını dik tutabilir.

* Karnının üzerindeyken kollarının yardımıyla göğsünü yerden kaldırabilir.

* Küçük nesnelere dikkat gösterebilir.

* Bir nesneye uzanabilir.

* Oturması için kollarından çekildiğinde kafasını kontrol edebilir.

* Sesin geldiği yöne dönebilir(özellikle annesinin sesine).

* Agu gibi sessiz harf kombinasyonları yapabilir.



Bebeğiniz bu ana hedeflerden bir yada birkaçını yapamazsa doktorunuzla görüşün. Ender olarak bu gecikme problem olduğuna işaret ederse de durum çoğu zaman normale dönüyor. Hemen, telaşa kapılmayın.



BEBEĞİNİZİN BU AYKİ BESLENMESİ



Emzirmeye ve işe devam etmek zor ama gerekli bir süreç değil mi?

Küçük bir bebeğiniz varsa ve işe geri dönecekseniz önceden birçok olayı iyice planlamanız yeterli. İşinizle emzirmeyi birlikte yürütecekseniz şunları aklınızda tutun:

* Süt rezerviniz tam dolana kadar biberona başlamayin. Erken başlamak meme karmaşasina yol açar ve süt miktarinizi azaltir. Biberondan ziyade kaşık veya kadeh ile anne sütünü içirmeye öncelik tanıyın; bu şekilde anne göğsü ve biberon arasında şaşkınlık yaşanmaz. Anne sütü ve göğsüne bebeğin alışması da önemli bir süreçtir. Birçok kadın için bu süre altı haftadır, ama bazı kadınlarda daha erken rayına otururken bazılarında daha uzun zaman alabilir.

* İşe geri döneceğiniz tarihten daha önce biberon vermeye başlayın. Altı haftadan önce biberona geçmek istemeseniz de daha geçe kalmayın. Bebek büyüdükçe onu biberona alıştırmak zorlaşır.

* Anne sütü vermeyi planlıyorsanız işe dönmeden önce sütünüzü toplamak konusunda ustalaşın. Acil durumlar için birkaç günlük süt yedeğiniz olsun. Mama kullanmayı düşünüyorsanız bile memelerinizden pompa ile süt sağmayı öğrenin. Böylece süt kanallarının tıkanıp sütünüzün azalmasını önleyebilirsiniz.

* Mümkünse işe dönmeden önce bebeginizin 16 haftalık olmasını bekleyin. Genelde anne biberona ne kadar geç geçerse emzirme olayı o kadar başarılı olur.

* Kendinizde dengeli beslenmeye özen gösterin. Sadece süt üretimi için değil enerjinizi korumak ve moralinizi sağlam tutmak içinde buna ihtiyacınız olacak.

* Bebekle ilgilenen kişiye emzirme planınızı anlatın. Aksi takdirde eve bebegi emzirmek için koştuğunuzda bebeğinizin doymuş oldugunu görebilirsiniz. Bebek bakıcısına bebeğin beslenme saatleri ve dışkılaması hakkında bilgi verin. Eve gelmenize iki saatten daha az bir süre kaldığında bebeğinize biberon dolusu süt verilmemesi konusunda kesin talimat verin.

* Eşinizden destek alin. Ev işlerinin yükünü paylaşın.

* Önceliklerinizi sıraya koyun. Herşeyi birden ve mükemmel bir şekilde yapamazsınız. Bebeğiniz ve eşinizle ilgili ilişkilerinizi öncelikler listesinin en üstüne yerleştirin.

* Esnek olun. Sakin ve mutlu bir anne, bebeğin esenliği için yalnızca anne sütünden oluşan diyetten daha önemlidir. Unatmayın ki, işte çalışmanın verdiği fiziksel ve duygusal gerginlik annenin süt miktarını engelleyebilir. Bebeğiniz yalnızca anne sütü ile gelişme gösteremiyorsa daha sık emzirin. Bu da yeterli olmazsa mama takviyesine başvurun.

* Emzirme sayınızı maksimumda tutmaya yönelik bir program yapın. İşe gitmeden önce iki kere akşamları iki veya üç kere emzirin. İşyeriniz evinize yakınsa öğlenleri de emzirmeye çalışın.



BEBEĞİNİZİN BAKIMI



Bebeği düzene alıştırma

Bebeğinizin gerçekten iyi bir gelişim sürecinde olduğunu düşünüyorsunuz. O halde biraz daha kendinizi düşünmeye ne dersiniz?

Hadi öyleyse! Zaten saat başı emzirme sizi duygusal ve fiziksel açıdan yorar, meme uçlarınız yara olur, bütün gün ve gece emerek çok zamanınızı aldığı için bebeğinize kızabilirsiniz. Bebek içinde aşırı emzirme sağlıksız ve gereksizdir. Bebeğiniz yeterince uyuyamaz ve gelişimi de olumsuz etkilenir. Üçüncü ayda bebeklerin çoğu belli bir düzene geçerler. Tipik bir bebek her sabah aynı saatte uyanır, emer, kısa süre uyanık kalır, biraz kestirir, öğle saatlerinde tekrar uyanır, emer ve öğle sonunda uzun bir süre uyanık kalır, yine emer ve akşamüstü tekrar uyur. Ne rahat hayat di mi? Biraz da onu kendinize uydurun, o halde. Bu uyku düzeni sizin yatma saatinizi geçerse saat 11 civarında tekrar uyandırıp besleyin, daha sonra bebek yaklaşık 6 saat gece uykusuna dalar. Tabii ki durum tüm bebişler için geçerli değil. Bazı bebeklerin daha düzensiz bir hayatı vardır. Gün içinde değişik aralıklarla uyanıp beslenmek isteyebilirler. Kimisi ise üç ay geçtikten sonra bile belli bir düzene göre davranmazlar. Tamamen rastgele saatlerde beslenirler,uyurlar,banyo yaparlar. Bunları bir düzene oturtmaya çalışın. Emzirme arasındaki süreyi uzatmaya çalışın, bebeğin çok emmesi can sıkıntısından olabilir. Emzirmeden daha fazla zaman arttırdığınızda hem bebeğiniz hem siz bir sürü zaman kazanmış olursunuz.

Eğer bebeğinizi belli bir programa göre büyütmek istemiyorsanız dikkat etmeniz gereken şeyler vardır: Bizden uyarması!

* Bazı bebekler programsızlığa tolerans göstermezler. Yemek ve uyku saati geciktiğinde huzursuz olurlar. Eğer bebek bundan memnun değilse daha kontrollü bir ortam sağlayın.

* Belli bir program dahilinde hareket etmenin aile bağlarını güçlendirdiği ve bebeğin esenliğini arttırdığı düşünülmektedir. Çok küçükken bebekler programsızlıktan yakınmasalar bile büyüdükçe ağlayarak ve huysuzluk yaparak tepki gösterirler.

* Bebeğin ilk iki yılında işine geri dönen ve bebek bakıcısına belli bir program aktaramayan annelerin bebekleri uyumlarını kolaylaştıran bir rutine kolay geçemeyeceklerdir.

* Tüm bebekler için belli bir düzenden yoksunluk gelişimlerini ve sonraki yaşam disiplinlerini olumsuz etkiler.(okula zamaninda yetişemezler, ödevlerini bitiremezler)



Gerçekte bütün bunlar bebeğin doğal uyku ve beslenme düzenine, kişilik yapısına göre değişir. Birisi için mükemmel olan diğerinde işe yaramayabilir.



Bebeği yatağına yatırma

Bebeğinizi uykuya dalmadan henüz uyanıkken yatağına koyun ve şimdiden kendi kendine uykuya dalmayı öğrensin ki memeden veya biberondan kesildikten sonra uykuya dalma konusunda bir problem yaşamasın. Biliyoruz pratikte pek kolay değil, ne diyelim haklısınız! Bebeğinize meme ve biberondan bağımsız uykuya dalmayı öğretmek için biraz daha büyümesini(6.ay) bekeleyebilirsiniz. Mümkün olduğu zamanlarda bebeği uyanıkken yatağına yatırın, ancak hemen uyku öncesindeki uyanıklık zamanını seçin. Biraz sallamak yada ninni söylemek onu uykuya yaklaştırır ama uzatırsanız bunlarla uykuya dalmaya alışacaktır. Bebek uykuya dalmadan sallamayı ve ninniyi bırakmalısınız.



BU AYKİ DOKTOR KONTROLÜ



Doktorlar genelde bu ayda düzenli kontrol günü vermezler.Eğer bu ay içinde doktorunuzla randevunuz varsa yapabilecekleriniz şunlar:

* Bebeğin gelişimi, beslenmesi ve uyumu gözden geçirilir.

* Bebeğin ağırlığı, boyu, kafa çevresi ölçülür ve gelişim tablosuna işaretlenir.

* Daha önce tespit edilen bir problem varsa kontrolü yapılır.

* Beslenme, uyuma, gelişme ve bebek güvenliği gibi konularda neler yapılabileceği aileye aktarılır.



"Bebeğinizin ilk yılında sizi neler bekler" kitabından alınmıştır.



Kaynak: Bebek

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Bebeğinizin Gelişimi (3.Ay) BEBEĞİNİZ BU AYDA NELER YAPAR Bebeğiniz artık daha da büyüdü. Bu ayın sonunda şunları yapabilir: * Karnının üzerindeyken kafasını 45 ile 90 derece arasında yukarı kaldırabilir. * Yüzüne 15 cm uzaklıktaki bir cismi başından sonuna dek takip ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 07:18 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.