03-05-2010, 06:42 PM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ana - Baba ve Çocuk Ana - Baba ve Çocuk Ana - Baba ve Çocuk Yazar: Prof.Dr.Haluk Yavuzer Yayınevi: Remzi Kitapevi
Günümüzde çocuk önemle ele alınması gereken bir bireysel. Özellikle uyum ve davranış bozukluğu gösteren ve suça itilen çocukların giderek artması. ana-baba ve eğiticilerin "Çocuk eğitimi" konusunda daha dikkatli ve bilimsel bir yaklaşım içinde olmalarını zorunlu hale getirmektedir.Günümüz anne ve babası artık geleneksel çocuk terbiyesi metodlarının yetersizliğinin bilincinde olduğu gibi, çağdaş kitle iletişim araçlarının olumsuz etkilerinden de haberdardır.Bu durum, ana-babaların "en sağlıklı eğtim koşulları" konusunda bir arayışa itmektedir.
Ana-Baba ve Çocuk adlı kitap bu ihtiyaca cevap vermek amacıyla hazırlanmıştır. Bu kitapta, sadece ve anlaşılır bir dil kullanılmaya özen gösterilerek, çocukla iletişim kurma ve çocuğu yönlendirmede ailenin rolü açıklanmaktadır. İÇİNDEKİLER Bölüm I AİLE İÇİNDE ÇOCUK
Anne-Çocuk İlişkisi
Baba-Çocuk İlişkisi
Farklı Ana-Baba Tutumları
Baskılı ve Otoriter Tutum
Gevşek Tutum (Çocuk Merkezci Aile)
Dengesiz ve Kararsız Tutum
Koruyucu Tutum
İlgisiz ve Kayıtsız Tutum
Güven Verici Destekleyici ve Hoşgörülü Tutum
Sevgi
Ana-Baba İlişkisinin Önemi
Benlik Kavramının Oluşumunda Ana-Babanın Rolü
Ana-Baba-Çocuk Üçgeni
Çocuğun Eğitiminde Diğer Aile Büyüklerinin
Etkisi
Ailenin Dağılması ve Çocuk
Anne veya Babası Ölen Çocuk
Evlat Edinilmiş Çocuk
İstismar ve İhmal Edilen Çocuk
Çalışan Anne ve Çocuk
Ana-Babanın Beklentisi: İdeal Çocuk
Modeli
Ülkemizde Ana-Baba-Çocuk İlişkisinin
Değerlendirilmesi
Başarılı Ana-Baba-Çocuk İlişkisinin Koşulları Bölüm II İLK TEMEL ALIŞKANLIKLAR
Yemek Yeme
Yemek Yememe Sorunu Karşısında Neler Yapılabilir?
Uyku
Uykuda Düzen Nasıl Sağlanır?
Tuvalet Alışkanlığı Bölüm III PSİKO-PEDAGOJİK KAYNAKLI SORUNLAR
Güvensiz Çocuk
Tembel Çocuk
Tembellik Nedir? Nasıl Önlenebilir?
Tembel Diye Nitelenen Çocuklarda Davranış
ve Beden Özellikleri
Tembellikte Çevreyle Olan İlişkilerin Payı
Yaramaz Çocuk
Söz Dinlemeyen Çocuk BÖLÜM IV KARDEŞ İLİŞKİLERİ VE KISKANÇLIK
Kardeş İlişkileri
Büyük Çocuğun Güçlükleri
Ortanca Çocuk Problemi
Küçük Çocuk
Kıskançlık
Tek Çocuk BÖLÜM V ÇOCUKLA NASIL İLETİŞİM KURULUR?
Uygulanmakta Olan İletişim Yolları
Soru Sormak Hatalı mı?
Pasif Dinleme (Sessizlik)
Konuşmaya Davet veya Kapı Açma
Aktif Dinleme
Anne ve Babalar Aktif Dinlemeyi Niçin Öğrenmelidir?
Ana-Baba Yeterli Birer Dinleyici Olduğunda Ailelerde Meydana Gelen Değişiklikler
Dinleyen Bir Ana-Baba Olmak
Dinleme Becerisini Geliştirmek İçin Öneriler Bölüm VI ÇOCUĞU YÖNLENDİRMEDE AİLENİN ROLÜ
İlgilerin Oluşumunda Ailenin Rolü
Okuma Alışkanlığının Kazandırılmasında Ailenin Rolü
Okuma Zevki ve Kültürü
Tiyatro İlgisinin Oluşumunda Ailenin Rolü
Resim İlgisinin Oluşumunda Ailenin Rolü
Sinema İlgisinin Oluşumunda Ailenin Rolü
Televizyon ve Video İlgisinin Oluşumunda Ailenin Rolü
Video Kasetlerindeki Seks ve Şiddet
Çocukları
Nasıl Etkiliyor? ...ve
yazamadığımız diğer konular.
Kaynak: Bebek Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |