Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Çocuklar ve Yaz Kazaları

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Çocuklar ve Yaz Kazaları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çocuklar ve Yaz Kazaları Yaz mevsimi olumlu birçok özelliğinin yanında özellikle çouklar için bazı tatsız sürprizler de hazırlıyor. Güneş yanığı, çarpması, düşme, böcek sokması yazın karşılaşılan kazalarn başında geliyor. Biz de bu kazaları ve alınması gereken önlemleri Memorial Hastanesi Çocuk ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Çocuklar ve Yaz Kazaları

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-05-2010, 06:45 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Çocuklar ve Yaz Kazaları

Çocuklar ve Yaz Kazaları

Yaz mevsimi olumlu birçok özelliğinin yanında özellikle çouklar için bazı tatsız sürprizler de hazırlıyor. Güneş yanığı, çarpması, düşme, böcek sokması yazın karşılaşılan kazalarn başında geliyor. Biz de bu kazaları ve alınması gereken önlemleri Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Mamur ile konuştuk.





: Yaz aylarında çocuklarda en sık görülen yaz kazaları nelerdir?



Uzman Dr. Gökhan Mamur 14 yaş altindaki kaza ile ilişkili ölümlerin yarisi Mayis ve Agustos aylari arasinda olmakla birlikte Temmuz ayinda en yüksek düzeye ulaşir. En önemli sebep çocuklarin yaz tatiline çikmiş olmalari ve erişkinlerin onlari gözetmiyor olmalarindan kaynaklanmaktadir. Amerika da bu yil yaklaşik 3 milyon çocugun kaza nedeniyle hastanelere başvuracaklari öngörülmektedir. 10-14 yaş arasi çocuklar ölümlerin %50 sini oluşturmakla birlikte, 5-9 yaş arasi grup %44 ünü oluşturmaktadir. 5 yaş alti dönem %6.

%66 Boğulma

%52 Bisiklet

%49 düşme

%41 arabanın çocuğa çarpması

%40 araba kazası





: Bu kazalar karşisinda alinmasi gereken tedbirler nelerdir?



Uzman Dr. Gökhan Mamur En önemli nokta, çocuklarımız çok sorumlu olsalar bile 9 yaşına kadar erişkinler tarafından kazalar açısından yakından izlenmeliler. 3 yanı denizlerle çevrili ülkemizde boğulma kazalarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Her şeyden önce mümkünse sahil güvenliği olan alanlarda denize girmeli. Deniz kirliliğinin olmadığı bölgeler kullanılmalı. Çocuklarınız yüzerken onları asla, asla yalnız bırakmayın ve her an için gözünüzün önünde bulundurun. Çocuğun boğulması için 1 dakika yeterlidir. Bisiklet kazalarını önlemenin en iyi yöntemi eğitimdir. Trafiğe kapalı alanlarda kullanımı önerilir ve mutlaka çocuklarınıza kask giydirin. Düşme ve arabaların çocuklarımıza çarpmasının önlemi yine izleme ve eğitimden geçmektedir. Araba kazalarından meydana gelen ölümcül hasarların azaltılmasındaki en önemli görev biz erişkinlere düşmektedir çünkü direksiyonun arkasında biz bulunmaktayız. Bunun yanı sıra yeni doğmuş bebekten büyük çocuklarımıza kadar uygun araba koltukları mutlak suretle kullanılmalı. Amerika da birçok hastanede bebeğin araba koltuğu sağlık ekibine gösterilmediği taktirde yenidoğan bebek taburcu edilmemektedir.





: Bebekleri ne zaman güneşe çikarmak gerekir? Güneş yanigi ve güneş çarpmasi konusunda hangi tedbirler alinmalidir?



Uzman Dr. Gökhan Mamur Bebeklerin güneş altina çikmalari için belli bir yaş yoktur. Ancak yazin saat 10:00-16:00 arasinda güneşin en kizgin oldugu dönemde çikarilmamalilar. Güneş yanigina önlem olarak güneş kremi kullanmak gerekir; 18 in üstündeki koruma faktörleri daha pahali olmakla birlikte bebeginizin cildini daha fazla korumazlar. Güneş çarpmasi fazla isiya maruz kalmaktan ileri gelir. Sivi kaybi ve susuzluga sebep olur. Vücuttaki isi merkezlerini etkileyerek yüksek ateşe meydan verir. Sicak havalarda hafif giysiler giydirilmeli ve şapka kullanilmali.





: Güneş çarpmasina maruz kalan bebeklerin bu durumdan kurtulmasi için neler yapilmalidir?



Uzman Dr. Gökhan Mamur Vücut ısısını daha da arttirmamak için bebegi sakin tutmak gerekir Isiyi vücutta hapsedecek giysiler kesinlikle giydirilmemeli ve bol bol sivi vermeli. Tabi böyle bir durum bebekleri erişkinlere kiyasla daha çok ve çabuk etkileyeceginden mutlaka doktora başvurmalidir.





: Arı ve böcek sokmaları karşısında ne yapılmalıdır?



Uzman Dr. Gökhan Mamur Her şeyden önce önlem. Sivrisinege karşi %30 luk DEET erişkinler tarafinca kullanilmakla birlikte çocuklara önerilmemektedir. Rüzgar sivrisinekleri uzak tutmaktadir. Böcek öldüren işiklar da mevcuttur. Biraz espirili olmakla birlikte ekolojik bir yaklaşim istiyorsaniz bahçenizin yakinlarina yarasa evi kurulabilir. Bir yarasa bir saat içinde yüzlerce sivrisinek yemekle birlikte zehirli yanlari yoktur ve seyretmesi de heyecanli dakikalar yaşatabilir



Arı sokmasında yapmamanız gereken en önemli şeyler panik ve parmaklarınızla veya cımbız ile arının iğnesini ciltten çıkartmaktır. Böyle yaparsanız iğne içinde kalmış zehiri cilt içine sıkmış olursunuz ve yara daha beter bir hal alacaktır. Bıcağın keskin olmayan tarafı, bir kredi kartı gibi bir cisim ile tek tarafından iterek iğneyi çıkartabilirsiniz. Hemen soğuk kompres uygulayın.



Böcek ısırıklarına karşı genel yaklaşımda böceği öldürün fakat onu atmayın ve tanımlamaya çalışın. Tıbbi tedavi genelde gerekmemekle birlikte allerjik yanıt, sıtma gibi hastalık taşıyıcılığı, infeksiyon veya zehir söz konusuysa doktorunuz ile temas kurmanızda büyük fayda vardır. Allerjik yanıtta belirtiler öksürük, nefes güçlüğü, hırıltı, şişkinlik, kaşınma ve kusmadır. Yapılmaması gerekenler: ısırılan bölgenin kalpten daha yüksek düzeyde tutulması, turnike uygulamayın, uyarıcı, aspirin veya ağrı giderici doktor tavsiyesi dışında vermeyin ve koşuşturmayın. Kaşıntı sonrası yara oluşursa mutlaka sabunlu su ile bu bölgeyi temiz tutmalı. Ülkemizde akrep ısırıklarına da karşı dikkatlı olmalı. Her akrep zehirli değildir. Isırık vakalarının hafif olanlarında ısırık bölgesinde uyuşma, iğnelenme ve kaşınma hisedilebilir. Ağır vakalarda havale, kas spasmları, idrarı tutamama, fazla tükürük, hızlı solunum, zorlu solunum, solunumun durması, karın ağrısı, gaita tutamamak, yüksek tansyon, anormal kalp atımları, hızlı kalp atımları ve sinirlilik. 6 yaş altı çocuklarda belirtiler daha ağır ve bariz görülebilir. Yapılacak ilk şey ısırık bölgesine 10 dakika buz uygulamak ve ardından 10 dakika uygulamamaktır ve bunu tekrar etmektir. Mümkün olduğu kadar hasta sakin ve hareketsiz tutulmalıdır. Hastaneyi aramadan hastanın yaşı, kilosu, genel durumu, ısırığın saat kaçta meydana geldiği bilinmeli. Hemen ardından hastaneye gidilmeli. Bu tür durumlarda tıbbi beklenti 6 yaş altındaki çocuklarda ölüm riski büyük çocuklara kıyasla daha olasıdır. Isırıktan 2-4 saat sonra kötüleşme gözlenirse durumun ağır seyredeceği söz konusudur. Belirtiler 24-48 saatte son bulurken bazen 4 gün sonra bile ölüm gözlenebilir.





: Bebekleri denize ve havuza sokarken dikkat edilmesi gereken noktalar nelerdir?



Uzman Dr. Gökhan Mamur En önemli şey erişkinlerin çok dikkatli olmalaridir. Ayni zamanda güneşten bebeklerin çok rahatlikla etkilenebilecekleri de göz önünde bulundurmalidir. Denize girilen bölge ve havuz bakimi yani suyun temizligi de dikkate alinmali. Unutmayin, bebek veya çocuklar bir kova suda, tuvalette (klozet) veya birkaç santimlik suda bile bogulabilirler. Tedbirlerinizi buna göre alin! Bogulmanin belirtileri solukluk, morarma, karin şişkinligi, öksürük ile pembemsi köpüklü balgam çikartmak, şaşkinlik, ateş, sinirlilik, uykuya egilim, nefes almamak, düzgün olmayan solunum ve kusma. Bogulan bir çocuk gördüyseniz bu konuda egitimli degilseniz veya kendinizi tehlikeye atiyorsaniz kurtarma girişiminde bulunmayin ve varsa bir profesyonele haber verin. Sudan çikarilmiş şahsa hemen canlandirma başlatilmali; suyu akcigerlerden çikarma girişimine girmeyin ve hemen suni solunum başlayin. Isi kaybini önlemek için islak giysileri çikartin ve şahsi isitmaya çalişin. Denize gitmeden önce kardiyopulmoner resüsitasyon kursu alabilirsiniz. Havuzunuz var ise çevresini mutlaka demir parmaklık ile çevreleyin ve kapılarını emniyet altında tutun. Çocuğunuzu bulamıyorsanız ilk aşamada havuza bakın.





: Yazın sıcakta çok fazla terleyen bebekler için bir tedbir almak gerekir mi?



Uzman Dr. Gökhan Mamur Yenidoğan döneminde termoregülasyon yani ısı kontrolü çok iyi değildir. Yani bebek çevreden dolayı kolayca üşüyebilir veya kolayca ısınabilir. Bu dönemin bir özelliği daha ise bebeklerin çok iyi terleyememeleridir. Çok terleyen bebek sıvı kaybına uğradığından anne sütünü daha çok isteyecektir ve daha çok emzirilmelidir. Unutmayınki anne sütünün %88 i sudur.



Hepinize Mutlu, Sağlıklı, Ve Kazadan Uzak Bir Yaz Dilerim!!!



Memorial Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Gökhan Mamur'a teşekkür ederiz.



Kaynak: Bebek

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Çocuklar ve Yaz Kazaları

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Çocuklar ve Yaz Kazaları Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Çocuklar ve Yaz Kazaları Yaz mevsimi olumlu birçok özelliğinin yanında özellikle çouklar için bazı tatsız sürprizler de hazırlıyor. Güneş yanığı, çarpması, düşme, böcek sokması yazın karşılaşılan kazalarn başında geliyor. Biz de bu kazaları ve alınması gereken önlemleri Memorial Hastanesi Çocuk ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:38 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.