Start Verildi Ve Geri Sayım Başladı
Ata Bey in doğum gününe çok az kaldı. Annesinin Koçu -[img]/images/smilies/smile.gif[/img]
Keyifliyim çok. Heyecan dolu bir sevinç kaplı içim. Doğum günü konseptini hazırlıyorum neşeyle. Neler neler geçiyor aklımdan anlatamam. Davetli listemi hazırladım önce. Sonra menümü. Her şeyin kusursuz olmasını isteyen mükemmeliyetçi bir yapım var. Sonra kostümlerimizi tasarladım. Şu anda yapılıyor [img]/images/smilies/smile.gif[/img]
Başka neler mi yapıyoruz. Bol bol parka gidiyoruz,
e binip gofret ısırıyoruz. Bu arada 2 yaş sendromumuz sanırım bir süreliğine evimizi terk etti. (Aman aman) Unutmadan, tuvaletimizi söylemeye başladık. Nasıl mı? Babamız müzikli bir oturak armağan etti Ata Bey e. Tuvaletini yapınca ödül olarak müzik çalanlardan. Süper tasarlanmış. Ata ya anlattık ama üstelemedik! Geçen Pazar tuvalet dedi ve yaptı bu kadar kolay olacağını düşünmemiştik eşimle! Sanırım bunu da başardıkkk!
Ama nasıl?
Ata Bey birden koşturmaya başlıyor; evin içinde. “Tulet tulet tulet†diyor. Babasıyla biz de peşinde. Yapacak ya hemen banyoya koşuyoruz, oturağı kavradığı gibi sürüklemeye başlıyor oğlum. “Burada yapacaz†demeye kalmıyor, çığlık kopuyor. Çocuk bir yandan kakasını tutuyor bir yandan bizle mücadeleyi de bırakmıyor. Biz de aman yapsın da, varsın tuvalet yeri salonun orta yeri olsun fikrini kabullendik. Salonun ortası evet neden mi? Bir yandan icraat, bir yandan keyif yapıyoruz da ondan. Oturağımız televizyonun tam karşısında yerini alıyor. Bir yandan “baby tv†izleniyor, diğer yandan baba solda, anne sağda alkışlamaya hazır modda bekliyor. Anlayacağınız evimizde tuvalet eğitimine hassasiyet var!
Hani ne çabuk büyüdü de adam oldu aramıza karıştı diyoruz ya; bakın aramızdaki diyaloglardan sadece bir kaçı ( henüz yaşımız 2 değil hatırlatırım) Anne: Oğlum diş fırçamı bulamıyorum.
Ata: Kuş aldı anneee
Anne : Peki kuş benim fırçamı ne yapacakmış?
Ata: Leyleğe vercekmiş (buyurun bakalım)
Renkleri öğrenirken;
Baba; Oğlum bu ne renk (Kırmızı tişörtünü gösteriyor.)
Ata: Kımızı (doğru)
Baba: Peki bu (Mavi bir oyuncağı işaret ediyor.)
Ata: Vavi( yani mavi o da doğru)
Baba: Tamam peki bu? (Saçını göstererek)
Ata: Saç baba. Salonda kendi halimizde otururken odasından heyecanla çıkagelen oğlumun elinde boyama kalemi ve defteri var. Heyecanla yanımıza yaklaşıyor ve çiz çiz diyor. Ne çizmemi istediğini sorduğumda cevap inanılmaz KOKPİT çiz. (Buyrun bakalım)
Şimdi izninizle kalan hazırlıklarımı tamamlamak için balon şişirmeye gidiyorum. Hepinize keyifli haftalar diliyorum [img]/images/smilies/smile.gif[/img]
Kaynak: Bebek