Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Gece Kraliçesi Kuş Adama Demiş Ki… Opera Masalları Gece Kraliçesi Kuş Adama Demiş Ki… Opera Masalları
İnternette dolaşırken tesadüfen Gece Kraliçesi Kuş Adama Demiş Ki... Opera Masalları isimli CD-rom çalışması hakkında bir yazı okudum. Çocuklara operayı sevdirmek adına yapılan bu çalışma çok hoşuma gitti ve hemen satın aldım. Arabada, evde sürekli dinler hale geldik. Oğlum Elif Savaş Felsen sayesinde operaları sevdi! Efe, sanatçının tıngırrrrr da mıngırrrrrr' dediği yerlerde heyecanlanıp, hayvan sesi çıkardığı yerlerde aynı sesleri çıkartmaya çalışıp; masalları, aryaları pür dikkat dinler oldu. ‘Bir koltuğa kaç karpuz sığar' deyimi Elif Savaş Felsen için söylenmiş. Amerika'ya opera eğitimini tamamlamak ve kariyerini ilerletmek için gelmiş. ‘Darbe' isimli dokümanter bir film çekmiş. Amerika'da kolay bulunabilen malzemelerle yapılan yemek tariflerini kaleme aldığı bir internet yemek kitabı var. Ayrıca çeşitli dergilerde köşesi var. Bir şair arkadaşı ile birlikte çocuklar için şiir kitabı hazırlamakta. Ve konserden konsere koşturuyor. Multi medya sanatçısı Brian Felsen ile evli; bir oğulları var. Los Angeles'ta yaşıyorlar. Elif'e Opera Masalları'nın nasıl doğduğunu sordum, Benim asıl mesleğim opera. Ev, bütün gün müzikle dopdolu. Üzerinde çalıştığım bir aryanın, şarkının hikayesini oğlumla paylaşmayı, ona masal gibi anlatmayı çok seviyorum. Onun Mozart'ın bir aryasını söylemeye çalışarak ortalıkta koşturmasını seyretmeye bayılıyorum! Bütün bunlar evin içinde ola gelirken, ben ona bir şey yazmak istedim. Opera hikayelerinin çocuk masallarına uyarlanmış halleri! Sonra oturup, en uygun bulduklarımı yeniden yazdım. Aynen benim, oğlumu kucağıma alıp anlatışım gibi yazarak. Bu kadarla kalmasın, başka çocuklar da bu masalları bilsinler istedim. Çocukluğumuzda üzerimizde derin izler bırakmış masallar vardır. Mesela Buzlar Kraliçesi benim için öyledir. Düşünün ki, bir çocuğun annesinin ona okuduğu bir masal meğer bir operanın konusuymuş! Bir gün,Opera denilen sanat canavarıyla karşılaşınca görecek ki o bildiği çocuk masalı, meğer bu ciddi esermiş! yanıtını verdi.Kitap, aslında bir CD-rom. Bilgisayara koyuyorsunuz ve okuyorsunuz. İçinde 6 tane masal var. Okurken, 3 masalda fark edeceksiniz ki, üç yerinde ‘tıkla' yazıyor. Buraları tıkladığınızda, masalın operanın hikayesine gelen o noktasındaki aryayı, Elif'in sesinden dinleyebilirsiniz. Sanatçı Bu masalların üçünü okudum. Başlıklarının altında tıklanırsa, okumamı dinlemek mümkün. Diğerlerini özellikle okumadım ki, eğer çocuk okuyorsa, kendi dünyasını yaratsın. Aktör gibi canlandırsın. Eğer bir başkası okuyorsa, çocuk, okuyanı seyredebilsin. Yani 6'sını birden okusaydım, biraz tembellik ederlerdi diye düşündüm! Ayrıca bestecilerin hayatı, opera nedir, seslendirdiğim aryaların Türkçe tercümeleri de var. diye belirtti. Aldığı tepkiler olumluymuşÇok küçük yaştaki çocuklar, okula giden çocuklar, bana yollanan mesajlardan anladığım kadarıyla, bu kitapta herkesin anlayabileceği, kapasitesine uygun olarak eğlenebileceği yönler var. Bebeklerin, masalları dinlerken çığlıklar attıklarını, aryaları dikkatle dinlediklerini öğreniyorum. Daha büyükler, aryaları söylemeye çalışıyorlar, masalları canlandırıp oynuyorlarmış! Bunları burada tekrarlamak, inanın benim gözlerimin dolmasına sebep oluyor. Çünkü ben bir çocuğun hayatına dokunmak istedim, o bile beni gururlandırmaya yeterdi, ama belki de geleceğin sanatçıları ve sanatseverlerinin ellerinden tutmuş oldum. Çocuklara sanatı sevdirmek için biz veliler neler yapmalıyız? diye sordum, Önce sanatı kendiniz seviniz. Annesi, babası müzeye, sergiye gitmeyen, iyi filmler izlemeyen, kitap açmayan çocuktan, örnek vatandaş gibi kendi başına sanat sevmesi beklenemez. Ayrıca, belki sanat sevmek bile tuhaf bir deyim. Sanat, sanatçı olmasanız bile, içinde yaşanacak bir şeydir. Siz böyle yaşayın, çocuk arkanızdan gelir diye yanıtladı ve ekledi: Siz sanattan anlamıyorsanız, ürkmeyin. Bir köşesinden tutun, başlayın. Müzelerde, her odada resimleri açıklayan kartlar var. Alın elinize bir tanesini, okuyun. İki dakika önce hiçbir şey ifade etmeyen bir tablo, cana gelecek. Sembolleri öğrenince iç dünyanız derinleşecek. Operaya gidin, anlamak şart değil. Sıkılmak da utanılacak bir şey değil! Bir şey hakkında bilgili olmak, o şeyden zevk almaya sebep olur, öyle değil mi? Siz hazırlanıp gidin, mutlaka zevk alacağınız bir şey çıkacaktır. Sanatı çocuğunuzla birlikte öğrenin. Bir gün, çocuğunuza teşekkür edersiniz!Gece Kraliçesi Kuş Adama Demiş Ki...Opera Masalları sadece internetten, Elif Savaş Felsen'nin kendi sitesinden satılıyor.Sanatçı hakkında daha detaylı bilgiye ve eserlerine http://www.elifsavas.com/ adresinden ulaşabilirsiniz. Sevgilerimle,İpek Karadenizipekkaradeniz@hotmail.com
Kaynak: Bebek Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |