Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Görevlendirmelerde döner krizi bitti

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Görevlendirmelerde döner krizi bitti Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen personele, görevlendirme sekline bakılmaksızın, ek ödeme yapılacak. İdari görev yürüten personelin 1 Eylül'den itibaren ek ödeme alabilmesi için Bakanlık tarafından vekaleten ya da ikinci görevle görevlendirilmesi gerekiyor 1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Görevlendirmelerde döner krizi bitti

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-05-2010, 08:03 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Görevlendirmelerde döner krizi bitti





1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen personele, görevlendirme sekline bakılmaksızın, ek ödeme yapılacak. İdari görev yürüten personelin 1 Eylül'den itibaren ek ödeme alabilmesi için Bakanlık tarafından vekaleten ya da ikinci görevle görevlendirilmesi gerekiyor

1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen personele, görevlendirme sekline bakılmaksızın, ek ödeme yapılacak. İdari görev yürüten personelin 1 Eylül'den itibaren ek ödeme alabilmesi için Bakanlık tarafındanvekaleten ya da ikinci görevle görevlendirilmesi gerekiyor







Sağlık Bakanlığı Performansa Dayalı Döner Sermaye Yönetmeliği'nde değişiklik yaptı. 1 Eylül 2007 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe giren Yönetmelik'e göre, 1 Eylül 2007 tarihinden önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen ve halihazırda aynı görevine devam eden personele, vekaleten ya da ikinci görevle görevlendirme için gereken şartları taşıyıp taşımadığına ve görevlendirme şekline bakılmaksızın (bu görevlendirilmeleri onaylarında belirtilmemiş olsa da) ek ödeme yapılacak.



Sağlık Bakanlığına Bağlı Sağlık Kurum ve Kuruluşlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek ödeme Yapılmasına Dair Yönetmelik'te Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik 26 Mart 2008 tarihli ve 26828 Sayılı Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bakanlıkça veya valiliklerce yapılan görevlendirmelerde personel, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve kendi kadro-unvan katsayısı, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve kendi kadro-unvan katsayısı esas alınarak değerlendirilecek.



Uygulamayı bir genelgeyle açıklayan Bakanlık değişikliği şöyle örneklendirdi:

1 Eylül 2007 tarihinden önce valilikçe görevlendirilen bir baştabibe, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 88'inci maddesine istinaden ikinci görevle görevlendirilmiş olması ve bu hususun görevlendirilme onayında belirtilmiş olması şartı aranmaksızın aynı görevini sürdürdüğü sürece ek ödemesinin Baştabip ‘Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı' esas alınmak suretiyle yapılması gerekmektedir.”



Genelgede ne deniyor?

Performansa Dayalı Döner Sermaye Yönetmeliği'nde değişiklik yapan Sağlık Bakanlığı bir genelge yayınlayarak anlaşılmayan noktalara açıklık getirdi. Genelgede değişikliğin Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen, vekaleten ya da ikinci görevle görevlendirilen personeli ve mevcut idari personeli nasıl etkileyeceği açıklandı. 1 Eylül 2007 tarihinden sonra idari görevlere yeni görevlendirilen personele ek ödeme yapılabilmesi için görevlendirmenin şu hususlara göre yapılması gerektiği ifade edildi:

İdari görev yürüten personele 1 Eylül 2007 tarihinden itibaren yürüttükleri göreve ilişkin ek ödeme yapılabilmesi için personelin Bakanlık tarafından vekaleten ya da ikinci görevle görevlendirilmiş olması gerekiyor. Bu hususun onayda belirtilmiş olması ve vekillerin asaleten atanmada aranan tüm şartları taşıması halinde, 1 Eylül 2007 itibariyle Bakanlık tarafından vekaleten görevlendirilmemiş olan ve ikinci görevle görevlendirilmemiş olan personele asıl kadrosuna ilişkin Tavan Ek ödeme Katsayısı ile Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı esas alınmak suretiyle ek ödeme yapılabilecek.



Görevlendirmelerde ek ödeme toplamı ne kadar?

İdari görevle veya vekaleten (ki bu husus belirtilmemiş dahi olsa), başhemşire ve hastane müdürü olarak 1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça veya Valiliklerce görevlendirilmiş personele Tavan Ek ödeme Katsayısı” ile Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı” esas alınarak ek ödeme yapılacak. Genelgede vekaleten veya ikinci görevle görevlendirilen personele yapılacak ek ödemede, ek ödeme matrahı olarak personelin asıl kadrosuna ait bir ayda alacağı aylık (ek gösterge dahil), yan ödeme ve her türlü tazminat (makam, temsil ve görev tazminatı hariç) toplamının esas alınacağı kaydedildi. Vekalet veya ikinci görevden dolayı ilgililere herhangi bir ödeme yapılmış olması (yan ödeme, özel hizmet tazminatı ve ikinci görev aylığı gibi) durumunda yapılan bu ödemeler asıl kadroya ilişkin ek ödeme matrahına dahil edilmeyecek.



Aile hekimliğinde personel dağılım cetveli geçersiz

1 Eylül 2007 tarihinden önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen ve söz konusu tarihten sonra da görevine devam eden personele (Onayında görevlendirildiği belirtilmemiş olsa dahi) yapılacak ek ödeme baştabip yardımcıları ile hastane müdür yardımcıları için hesaplanan ek ödeme bölenine dahil edilecek.



İdari görev yürüten personelden yıllık izin, rapor, eğitim, mazeret izni, kongre, seminer, doğum izni vs. sebeplerle görevinden geçici olarak ayrılanların yerine bakan personelin ek ödemesini yürüttüğü göreve ilişkin tavan ek ödeme katsayısı” ve hizmet alanı kadro unvan katsayısı” üzerinden alabilmesi için vekaleten veya ikinci görevle görevlendirilmiş olması gerekiyor. Ayrıca verem savaş dispanserleri ile aile hekimliğine geçilen illerde personele yapılacak ek ödemede personel dağılım cetveli dikkate alınmayacak.



Ek ödeme farkları ne zaman ödenecek?

1 Eylül 2007 tarihinden önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilmiş olan ve aynı tarihten sonra da görevine devam eden personele yapılacak ek ödeme farklarının eylül 2007 ek ödeme dönemine ait olan kısmı mart 2008'de ödenecek. Ekim, kasım, aralık 2007 ile ocak ve şubat 2008 dönemine ait yapılması gereken ek ödeme farkları ise nisan, mayıs, haziran, temmuz ve ağustos 2008'de yapılacak. Söz konusu dönemde ödenecek ek ödeme farkları ile personele dağıtılacak ek ödeme miktarının toplamı, kurum tarafından yasal olarak dağıtılabilecek ek ödeme tutarını aşmayacak.



Baştabip ve hastane müdür yardımcılarına ödeme

1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen ve aynı tarihten sonra görevine devam eden baştabip yardımcıları ile hastane müdür yardımcılarının eylül, ekim, kasım, aralık 2007 ile ocak ve şubat 2008 ek ödeme bölenine, baştabip yardımcıları ile hastane müdür yardımcılarının sayısı da dahil edilecek. Ancak görevlendirilen baştabip yardımcıları ile hastane müdür yardımcılarına eylül, ekim, kasım, aralık 2007 ile ocak ve şubat 2008 ek ödeme dönemlerinde yapılmış olan ek ödeme miktarlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacak. Mart 2008 ek ödeme döneminden itibaren yapılacak olan ek ödemelerde, kurumda görev yapan tüm baştabip yardımcıları ile hastane müdür yardımcıları (Görevlendirilmiş personel ile 1 Eylül 2007 tarihinden önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilmiş olan ve bu tarihten sonra da aynı görevine devam eden personel toplamı) ek ödeme bölenine dahil edilecek.



Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Uzm. Dr. Orhan F. Gümrükçüoğlu imzasıyla yayınlanan genelge, illerdeki tüm döner sermayeli kurum ve kuruluşlar ile döner sermaye saymanlıklarına, 81 İl Valiliğine ve Teftiş Kurulu Başkanlığı, Strateji Geliştirme Başkanlığı, Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Personel Genel Müdürlüğü ile Hukuk Müşavirliğine gönderildi.



Performans puanları nasıl hesaplanacak?

Yönetmelik ile birlikte hizmet puan ortalaması üzerinden değerlendirilen uzman tabiplerden, askerlik, ücretsiz izin veya geçici görev sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere, diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan uzman tabip sayısına dahil edilecekler. Ancak, hastane müdür yardımcıları ile baştabip yardımcılarından askerlik, ücretsiz izin veya geçici görev sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dahil edilecek.



Verem savaş dispanserlerinde çalışan personel, verem savaş dispanserleri ile ilgili Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla il sağlık müdürünün kararıyla il performans puan ortalamasında değerlendirilebilecekler.



Tabip, muayene ve girişimsel işlemler puanı bulunmayan ve laboratuvar hizmetlerinde çalışan biyokimya, mikrobiyoloji ve diğer ilgili uzmanlık branşları için net performans puanı, hastane kadro yatak sayısına göre; uzman tabip içinse hastane hizmet puan ortalaması esas alınarak hesaplanacak. Buna göre, kadro yatak sayısı 250 veya 250'den az ise 1 uzman tabip, kadro yatak sayısı 250'den fazla, 500 veya 500'den az ise 2 uzman tabip, kadro yatak sayısı 500'den fazla, 1000 veya 1000'den az ise 3 uzman tabip, kadro yatak sayısı 1000'den fazla ise 4 uzman tabip şeklinde olacak formül şu şekilde hesaplanacak:

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı).



Laboratuvar çalışanları ayrı değerlendirilecek

Performans puanı hesaplamasında değişikliğe gidilmeyen Yönetmelik'te, laboratuvarda görev yapan her branşın, belirtilen kriter çerçevesinde ve kendi içerisinde olmak üzere ayrı şekilde değerlendirileceği ifade edildi.



İlgili branşta görev yapan uzman tabip sayısının hastane kadro yatak sayısına göre belirlenen uzman tabip sayısından fazla olması durumunda, her bir uzman tabip için net performans puanı hesaplanacak. Hastane hizmet puan ortalaması esas alınmayacak. Hastane hizmet puan ortalamasının hastane kadro yatak sayısına göre belirlenen uzman tabip sayısıyla çarpımının, uzman tabip sayısına bölümü esas alınacak. Bu kapsamdaki uzman tabiplerden, askerlik, ücretsiz izin veya geçici görev sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan ilgili branştaki uzman tabip sayısına dahil edilecek.



Formül şöyle:

Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hastane kadro yatak sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen tabip sayısı/ilgili branştaki tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı).



Yönetmelik'te diyaliz, yanık, yenidoğan, yoğun bakım ünitelerinde çalışan uzman tabip ve tabipler, tabip muayene ve girişimsel işlemler puanı bulunmayan tabipler, uzman tabipler ve yoğun bakım, yenidoğan, yanık, kemik iliği nakil ünitesi ve diyaliz üniteleri dışındaki kan bankası, servisler gibi ünitelerde çalışan tabip ve uzman tabiplerin hesaplamalarında bir değişiklik olmadı. Formülasyon şu şekilde olacak:

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı).



Diyaliz çalışanları için durum ne olacak?

Yönetmelik'te diyaliz ünitesinde çalışan pratisyen tabiplerin net performans puanlarının hemodiyaliz ünitesinde aylık yapılan toplam hemodiyaliz sayısı esas alınarak şöyle belirlenecek: O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 150'den az ise 1 pratisyen tabip, o ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 150'den fazla 500'den az ise 2 pratisyen tabip, o ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 500'den fazla 800'den az ise 3 pratisyen tabip, o ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 800'den fazla 1100'den az ise 4 pratisyen tabip, 1100'ün üzerinde yapılan her 300 hemodiyaliz sayısı için 1 pratisyen tabip eklenecek.



Hesaplama şöyle formüle edildi:

Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı).



Diyalizde çalışan hekim sayısına göre hesaplama nasıl?

Hemodiyaliz ünitesinde görev yapan tabip sayısı, o ayki toplam yapılan hemodiyaliz sayısına göre belirlenen tabip sayısından fazla ise, her bir tabip için net performans puanı hesaplanacak. Buna göre hastane hizmet puan ortalaması esas alınmayarak, hastane hizmet puan ortalamasının o ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısına göre belirlenen pratisyen tabip sayısıyla çarpımının, hemodiyaliz ünitesinde görev yapan pratisyen tabip sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınacak. Ancak, o unvandaki personelden askerlik, ücretsiz izin veya geçici görev sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dahil edilecek.



Formül şöyle:

Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması X O ayki yapılan toplam hemodiyaliz sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen pratisyen tabip sayısı/o hemodiyaliz ünitesindeki pratisyen tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı).



Toplum sağlığı merkezi çalışanları için nasıl olacak?

Yönetmelik ile toplum sağlığı merkezi personelinin net performans puanlaması şöyle formüle edildi:

Net Performans Puanı = (Toplum Sağlığı Merkezi Performans Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (varsa) Mesai Dışı çalışma Puanı Toplum sağlığı merkezleri dışındaki kuruluşlarda çalışan personel ve sağlık müdürlüğü personeli ile diğer personel net performans puanı şöyle hesaplanacak:

Net Performans Puanı = (İl Performans Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (varsa) Mesai Dışı çalışma Puanı.



Vekil veya ikinci görevlendirmelerde hangi şartlar aranmaz?

Yönetmelik'in yürürlüğe girdiği tarihten önce Bakanlıkça veya Valilikçe ilgili mevzuatı uyarınca vekaleten veya ikinci görevle görevlendirilen personele (bu görevlendirilmeleri onaylarında belirtilmemiş olsa da) yapılmış olan ve bu görevleri devam ettiği süre içinde yapılacak olan ek ödemelerde; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 86'ncı maddesine istinaden vekaleten görevlendirilmiş olması şartı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 88'inci maddesine istinaden ikinci görevle görevlendirilmiş olması ile bu hususun onayda belirtilmiş olması şartları aranmayacak.



Performansın fikri patenti alındı

Yaklaşık beş yıldır Sağlık Bakanlığına bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda uygulana gelen performans yönetimi uygulamaları fikri açıdan Sağlık Bakanlığı adına tescillendi. Dünyada da örnekleri bulunan performans yönetimini farklı ve stratejik amaçlarına uygun bir şekilde uygulayarak özgün bir içeriğe kavuşturan Sağlık Bakanlığı sadece uygulama boyutunda kalmayıp fikri açıdan patentini almayı da ihmal etmedi. İlk olarak 2003 yılında pilot uygulama şeklinde başlayan performansa dayalı çalışmalar, 2004 yılında Bakanlığın tüm kurum ve kuruluşlarında uygulanmaya başlandı. Operasyonel hedeflere ulaşma noktasında varılan aşama dolayısıyla 2006 yılı başında niteliksel yönler de dahil edilerek entegre bir performans yönetimi ve kalite geliştirme sistemi haline getirildi. Başka ülkelerin sağlık otoritelerince de sistemin ilgi gördüğü ve performans ölçümü ile uygulamalarının sağlık sistemleri için dinamo işlevine sahip olabileceğini belirtiliyor. Bu çerçevede, fikri açıdan Bakanlık adına tescillenmesinin gerekli olduğu vurgulandı.



Değerlendirmelere göre döner ödenecek

Sağlık Bakanlığı Performans Yönetimi ve Kalite ölçütleri Geliştirme Daire Başkanlığınca 14 ilin hastanelerinde değerlendirme yapılacak. Kurumsal Performans Yönergesi çerçevesinde Bakanlık, belirli dönemlerde farklı illerden görevlendirdiği değerlendirici” uzman ekipleri önceden belirlenmiş hastanelere yönergedeki esaslar çerçevesinde değerlendirme yapmak üzere görevlendiriyor. Görevlendirilen uzmanlar Yönerge'de yer alan, sağlık hizmet sunumunu iyileştirecek hükümlerin yerine getirilip getirilmediğini kontrol edecek. Uzmanlar, değerlendirme boyunca hastaneleri yerinde inceleyip gerekli gördükleri hususlarda önerilerde bulunacaklar. Değerlendirme sonucu hastanenin dağıtacağı ek ödeme/döner sermayeyi de etkiliyor.



Ekipte kimler var?

Bakanlık yetkilileri uygulama ile hastaneleri geliştirmeyi, hastanecilik uygulamaları açısından iyi örnekleri başka illere ve hastanelere taşıyarak yaygınlaştırmayı hedeflediklerini belirtti. Sağlık hizmet sunumunda kurumsal kalitenin arttırılması açısından, bu tür değerlendirmelerin çok önemli olduğunu ifade eden yetkililer, değerlendirici ekipler içinde il sağlık müdür yardımcısı, uzman hekimler ve hastane müdürü gibi idari ölçekte, yetkin kişilerin bulundurulmasının uygulamanın amacına hizmet ettiğini söyledi.



Geçen sene 6 il ve 14 hastanede hayata geçirilen uygulama bu yıl 14 il ve 32 hastanede yapılacak. önümüzdeki değerlendirme döneminde bu sayının daha arttırılacağını belirten yetkililer böylelikle hastanelerin sağlık hizmetleri sunumunda kaliteyi bir adım daha ileriye taşıyacaklarını ifade ettiler

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Görevlendirmelerde döner krizi bitti

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Görevlendirmelerde döner krizi bitti Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça veya valiliklerce görevlendirilen personele, görevlendirme sekline bakılmaksızın, ek ödeme yapılacak. İdari görev yürüten personelin 1 Eylül'den itibaren ek ödeme alabilmesi için Bakanlık tarafından vekaleten ya da ikinci görevle görevlendirilmesi gerekiyor 1 Eylül 2007'den önce Bakanlıkça ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 02:45 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.