Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Tatilde ilacı kesmeyin

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tatilde ilacı kesmeyin Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Okul çocuklarında rastlanan en önemli sorunlardan biri olan ve özellikle ilköğretim çocuklarının okula başlamasıyla sıklıkla teşhis edilen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), erkek çocukların yüzde 10'unda, kız çocuklarının ise yüzde 4'ünde olan bir sorun. Genellikle yerinde duramayan, duvara tırmanan ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Tatilde ilacı kesmeyin

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-05-2010, 10:55 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Tatilde ilacı kesmeyin

Okul çocuklarında rastlanan en önemli sorunlardan biri olan ve özellikle ilköğretim çocuklarının okula başlamasıyla sıklıkla teşhis edilen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), erkek çocukların yüzde 10'unda, kız çocuklarının ise yüzde 4'ünde olan bir sorun.



Genellikle yerinde duramayan, duvara tırmanan çocukların sorunu olarak bilinen DEHB, tedavi edilmediğinde önemli sonuçlar doğurabiliyor. Bu sorunu yaşayan ünlüler arasında azınlık grupta yer alsalar da Mozart, Einstein, Kennedy gibi büyük bilim, sanat ve devlet adamlarının bulunduğu biliniyor. DEHB'li çocuklarda ilaç tedavisiyle, davranış bozukluklarında çok belirgin düzelmeler sağlanabiliyor. Ancak ilaç tedavisinde anne - babanın rolü büyük.

özellikle yaz geldiğinde bu çocuklardaki en büyük sorun, tatilde aileleri tarafından tedaviye ara verilmesi. Okulların kapanmasıyla birlikte pek çok aile, çocuğunun tedaviye olan ihtiyacının azaldığını düşünerek ilaçlarını kesiyorlar. Oysa uzmanlar, bunun son derece sakıncalı olduğunu söyleyerek, aileleri uyarıyor.

Kanada'da 28 yıldır çalışmalarını sürdüren ve DEHB konusunda dünyaca tanınan Toronto üniversitesi Tıp Fakültesi Profesörü ve Scarborough Hastaneleri Psikiyatrik Araştırmalar Direktörü, Scarborough Hastaneleri'nde Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Kliniği Eğitim ve Araştırma Enstitüsü Direktörü; Çocuk ve Genç Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanlığı ile Kanada Dikkat Eksikliği Eğıtim ve Araştırma örgütü Kurucu üyesi ve Eğitim Direktörü olan Prof. Dr. Atilla Turgay, konuyla ilgili sorularımızı yanıtladı. </b />DEHB'in görülme sıklığı nedir?



Çocukların yüzde 6 - 8'i bu bozuklukla doğuyor. DEHB, çocukluklarda her 3 - 4 erkek çocuğa karşılık 1 kızda görülüyor. Türkiye'de yapılan çalışmalara göre DEHB, dünyadaki kadar sık görülüyor. 13 yaşına kadar olanların yüzde 8'inde, 18 yaşına kadar olan çocukların ve gençlerin yüzde 6'sında bu rahatsızlık var. </b /></b />Okul başarısının dışında çocuğun hayatını nasıl etkiliyor?

Ağırlıkla üzerinde durduğumuz konu, akşam okuldan çıktıktan sonra çocuklukların yaşamında ne büyük değişiklikler yaptığı. Mesela yemek saatinde yaptığı değişiklikler var. Yemek saati ile uyku saati arasında ailenin yaşam kalitesini dahi etkileyebiliyor. </b /></b />Yemek sırasında ne gibi olumsuz davranışları oluyor?



Ailelerin en büyük sorunu, bu çocukların yemek saatinde masaya oturmaması. Eğer tedavide kullanılan ilaç uzun etkili değil, kısa etkili metilfenidat grubu ilaçsa, aile akşam yemeğini birlikte yeme hazzını yaşayamıyor. örneğin öğle saatinde ilaç hâlâ etkinse oturup da yemeğini yiyen çocuk, akşam saatine kadar ilacın etkisi kalmadığı için, aile ilacı öğleden sonra vermediyse akşam sorun yaşanıyor. </b /></b />İlacın verilme saati bu nedenle önemli yani...



Tabii. Kısa süre etkili (4 saat kadar) ilaçlar var. Bir de uzun süre etkili ilaçlar var. Onların da etkisi 12 saat sürüyor. Bu ilaçlar Türkiye'de 3 yıldır kullanılıyor. İlaç 12 saat etkiliyse akşama kadar etkisi sürüyor. Bu nedenle ilacın etkinliği geçmeden ailenin yemek yemesini tavsiye ediyoruz. </b /></b />İlaçların kullanımıyla ilgili yeni yaklaşımlar neler?



Uluslararası derneklerden ABD, Avrupa ve Kanada'daki psikiyatri örgütleri, uyarıcı ilaçların kullanılmasında bazı ilkelerde anlaştılar. Bunlardan bir tanesi DEHB, okulun sorunu değil, yaşamın sorunudur. Sorunların yarısı okul içinde yaşanıyor ama diğer yarısı da aile içinde yaşanıyor. </b /></b />

İlaca tatil yok



Tedavide en sık yapılan yanlışlar neler?

Benim üzüntüm, Türkiye'ye gelince duyuyorum, yaz gelince hiperaktif çocuğu olan aileler, ilaçları vermiyorlar. Oysa ilaca ara verilmemeli, çünkü ilaca tatil yok. Tedavi eşittir okul dönemi olarak algılanıyor ki bu çok yanlış. Sadece okul döneminde ilaç verirseniz, çocuğun sorununun yarısını tedavi etmiş olursunuz. Çünkü DEHB, çocuğun aile ve kardeşleriyle olan ilişkilerini de etkiliyor. Ailelere şiddetle tavsiyemiz, 365 gün boyunca çocuklarına ilacını vermeleri. Tedaviye ara vermeler, ilacın metabolizmasını değiştiriyor. Çocuğa çok zararlı olabiliyor. </b /></b />İlaç tedavisi, çocuğun hayatını nasıl değiştiriyor?



öncelikle çocuğun olumlu ilişkiler kurmasına yardımcı oluyor, davranışını düzeltiyor. Eğer tedavi edilmezlerse DEHB'lilerin yaklaşık yarısı saldırgan, saygısız davranışlarda bulunan, arkadaşları tarafından itilen çocuklar oluyor. En önemli sorunlarından biri de okuldan atılmalarına yol açan, söyleneni yapmamak, başka çocukları ve hayvanları kızdırmaktan hoşlanmak gibi davranışları. Ancak bu davranışların okulla bir ilgisi yok, hatta okul tatil olduktan sonra, yaz tatilinde daha çok görülüyor. Çünkü yaz tatilinde çocukların günlük yaşamı değişiyor, bir öğretmen onları denetlemiyor. </b /></b />Saldırgan davranışlarını kardeşlerinde gösteriyor </b /></b />DEHB'li çocukların kardeşleriyle ilişkileri nasıl?

Normal şartlarda bu çocukların kardeş ilişkileri çok bozuk. Çocuk hiperaktif, öğrenemiyor diye ailesi o kadar çok ilgi gösteriyor ki, o zaman diğer çocuklarda göreceli bir ana baba yoksunluğu oluyor. Yani öbür kardeşler ihmal ediliyor. İkinci bir sorun da DEHB'li çocuk saldırganlık davranışlarını daha çok kardeşlerinde çıkarıyor. Okulda öğretmen ceza veriyor diye okulda sorun olmuyor belki ama evde anne baba tepki göstermiyorsa o çocuğun kardeşlerinde bir korkma, çekinme, kaygı, her an başıma bir şey gelecek, bana bir şey yapacak endişesi oluyor. Hatta kardeşleri şiddet içinde büyüyebiliyorlar.

Ama kardeş ilişkilerinde ilaçla çok olumlu düzelmeler oluyor.

</b />

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Tatilde ilacı kesmeyin

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Tatilde ilacı kesmeyin Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Okul çocuklarında rastlanan en önemli sorunlardan biri olan ve özellikle ilköğretim çocuklarının okula başlamasıyla sıklıkla teşhis edilen dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu (DEHB), erkek çocukların yüzde 10'unda, kız çocuklarının ise yüzde 4'ünde olan bir sorun. Genellikle yerinde duramayan, duvara tırmanan ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 01:19 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.