13. Fırsatları değerlendirin
Ofisteki kahve molasında şınav çekebilirsiniz. Bu; göğüs kaslarınızı ve trisepslerinizi geliştirecek. Bunun için masadan bir metre uzakta durun. Gergin kollarla masanın kenarına tutunun. Ayaklarınız bitişik, bacaklarınız gergin olsun. Nefes alın ve gövdenizi öne doğru eğin. Kollarınızı 90 derece oluşturacak şekilde bükün. Nefes verirken eski pozisyonunuza dönün.
15 kez tekrarlayın.
14. Başkasını düşünün
Spor yaparken çok sevdiğiniz veya size iyilik yapmış olan birini düşünün. Çalışmanızı ona ithaf edin. Böyle olumlu düşünmek hem konsantrasyonunuzu hem de tahammül gücünüzü arttırır!
15. Moralinizi bozmayın
Eyvah, tartı takıldı! İstediğiniz kilo değişikliğini elde edemiyorsanız demoralize olmayın. Uzmanlar ilk birkaç adım sonrasında kilo kaybının durmasını normal olarak nitelendiriyor. Böyle bir durumda ya egzersiz programını güçlendirin ya da vücudunuza konsantre olun. Uzun vadede başarılı olabileceğinizi unutmayın.
16. Hangi fitness tipisiniz?
Takım sporları mı yoksa bireysel sporlar mı size uygun? Bunu internet üzerinde bulabileceğiniz testlerle de ölçebilirsiniz. Ama en doğrusu kendinize dürüst olmanız ve hangi spor türünün size uygun olduğuna karar vermeniz.
17. Ekipman için cimrilik yapmayın
Spor yaparken ekipmanın kaliteli olması önemli. Özellikle rahat bir ayakkabı ve rüzgar geçirmeyen, kolay hareket etmeyi sağlayan kıyafetlerle spor keyif haline gelir. Bu yüzden cimrilik etmeyin! Gerekirse indirim zamanlarını takip edin.
18. Gerçekçi olun
Araştırmalar gösteriyor ki fitness salonlarına üye olanların yüzde 30-50'si birkaç ay sonra havlu atıyor! Bunun en büyük sebebi beklentinin yüksek olması! Kısa zamanda çok büyük sonuçların beklenmesi... Oysa gerçekçi olup ‘olabilecek' hedefler koymak hem moral düzeltir hem de başarıyı getirir.
19. Israrcı olmayın...
Bazen egzersize ara vermek için geçerli nedenleriniz olabilir. Örneğin başınız ağrıyorsa koşmak yerine yoga yapabilirsiniz. Ya da egzersiz saatinizi değiştirebilirsiniz.
20.'Ben buna değerim…'
Haftada 3 kez koşmak, yüzmek ya da
e binmek pek çok olumlu etkiye sahip. Bunu pek çok araştırma doğruluyor. Kaslar harekete geçiyor, nefes düzene giriyor, kalp güçleniyor. Ayrıca daha güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmak da spor yapmak için iyi bir neden. Biraz reklam anonsu gibi olacak ama siz buna gerçekten değersiniz!
21.Değişimi oyun haline getirebilirsiniz
Haftalarca hep aynı şeyi yapmanız gerektiğini kim söyledi? Kimi zaman koşabilir, canınız sıkıldığında
e binebilir veya yüzmeye gidebilirsiniz. Sıkıntı duyduğunuz durumlarda egzersizin türünü değiştirmek sizi monotonluktan da kurtaracak!
22. Kulaklarınızı tıkayın
Jogging sırasında tanıyın veya tanımayın insanların laf atmalarına maruz kalıyor ve doğal olarak rahatsızlık duyuyorsanız kolayı var. Kulağınıza müzik çalarınızı takın ve etrafın sözlerine aldırış etmeyin!
23. Kişisel eğitmen edinebilirsiniz
Düzenli spor yaparken ufak tefek hatalar da yapıyor olabilirsiniz. Bunları önlemenin ve egzersizden maksimum fayda sağlamanın yolu kişisel bir spor eğitmeni edinmekten geçiyor. Pek çok spor merkezi, isterseniz bu imkanı sunuyor…
Formsante Dergisi
Kaynak: Ekolay