Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Göğsüm ağrıyor (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Göğsüm ağrıyor (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız 36 yaşındayım göğüs ve sırt ağrısı yaşıyordum son 4 aydır. Gecen ay dr, EKG, EFOR testi verdi ve efor testim pozitif çıktı. 25 gün önce anjiyo oldum, kalp damarlarım gayet temiz çıktı. fakat sorunum arada devam ediyor. Tekrar dahiliye doktoruma ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Göğsüm ağrıyor (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:05 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Göğsüm ağrıyor (Sorularınızın yanıtları)

36 yaşındayım göğüs ve sırt ağrısı yaşıyordum son 4 aydır. Gecen ay dr, EKG, EFOR testi verdi ve efor testim pozitif çıktı. 25 gün önce anjiyo oldum, kalp damarlarım gayet temiz çıktı. fakat sorunum arada devam ediyor. Tekrar dahiliye doktoruma gittim, tahlil yapıldı ve Trigliserid:358, Total Kolesterol:269 çıktı. Bu arada Romatoid faktör:35, SGPT(ALT):72 tespit edildi. Yurt dışında kaldım o kadar yıl bu kadar hastane hastası olmadım. Şu 2 yılda bir akademiker olarak artık çıkmaza giriyorum, bu durum karşısında! 2 yıldır doktorum, benim bu kan değerlerim karşısında göğüs ağrınız bu değerlerden kaynaklanıyor herhalde derken, anjiyoda sorun olmaması bundan dedi! Bu nasıl mantık ki anjiyodan önce doktorum ve kalp cerrahı bu tahlili yapmıyor? Özür dilerim ama pinpon topu gibi gidip geliyorum, artık strese girdim. Lütfen yukarıdaki tahlil değerleri ışığında bana yardımcı olur musunuz? İlk defa bu tahlil değerleriyle karşılaştım. Daha önce hiç bu ölçümler yapılmamıştı! Yani ne zamandır bu değerleri taşıyorum bilmiyorum. Bu arada bana hemen Bevitin-c ve Zocor verildi; fakat eczacı arkadaşım neden hemen ilaç veriyorlar ki, önce beslenmeyle düşüp düşmediğine bakmalılar diyor! 3 gündür devam ediyorum! Ne yapmalıyım? Size çok teşekkür ederim yardımız için!

Bir hastada göğüs ağrısı olduğunda başta kalp hastalıkları olmak üzere araştırmalara başlanır. Öncelikle kalp hastalıklarının düşünülmesi hayati öneminin daha çok olmasındandır. Göğüs ağrılarının değerlendirilebilmesi için ağrının karakteri, süresi, artıran ve azaltan etkenler gibi özellikleri bilmek gerekir. Sizin anjiografiniz normal çıktığına göre kalbe bağlı yakınmalardan büyük oranda uzaklaşılmıştır. Seyrek olarak kalp damarlarında spazma bağlı ağrıların olabileceği unutulmamalıdır. Kan yağlarının yüksek olması doğrudan göğüs ağrısına neden olmaz. Bunun dışında akciğer, yemek borusu, kas ve kemik hastalıklarının araştırılması gereklidir. Yüksek yağlar nedeni ile öncelikle diyet yapmanız gerekir. Eğer düşme görülmezse, ilaç tedavisi elbette gereklidir. Hastalığınız ile ilgili olarak uygun branş hekimine gitmediğiniz sürece yakınmalarınızın geçmeyeceğini düşünmek pek yanlış olmaz. Yakınmalarınızın kalp cerrahı ile ne ilişkisi var sizce? Cerrah size ancak ameliyat gerektiğinde yardımcı olacaktır. Yakınmalarınız için kardiyoloji ve İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanız gereklidir. Alt değerinizin yüksek olması, kan yağlarınızın yüksekliği ile birlikte düşünüldüğünde karaciğerinizin yağlandığını telkin ediyor. Bu nedenle bir Gastroenteroheptologa başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

FMF hastasıyım

Kızım FMF hastası. l6 yaşında bilgi rica ediyorum. Adet dönemleri atakları çok fazla oluyor. HSV de geçirdi.

FMF (ailevi Akdeniz ateşi – familial Mediterranean fever) aralıklı karın ağrısı yakınmaları ile seyreden kalıtımsal bir hastalık. Bu ağrılara başka belirtiler de eşlik edebilir. Gerçekten de adet dönemlerinde yakınmalar artabilir. HSV ile FMF arasında bir ilişki yoktur.

Mide taşı

Yaptırdığım endoskopi sonucunda mide taşına (gastrolit) rastlanmıştır. Bu durumda önerebileceğiniz tedavi yöntemi var mıdır? Ameliyat olmadan tedavi görebilir miyim? Not:taş boyu 10 cm

Aşırı miktarda alınan kılları ya da bitkisel lifler mide veya bağırsaklarda sindirilemeden kalarak bir küme oluştururlar. Sonuçta midede ülser, kanama veya tıkanmaya yol açabilirler. Bu nedenle tedavi edilmelisiniz. Midede bulunan bu gibi yabancı maddeler (bezoarlar) için cerrahi işlemden (ameliyattan) önce bazı medikal tedavi girişimleri yapılabilir ve bunlardan yarar sağlanabilir yani midenizdeki yabancı cisim eritilebilir. Bunun için bir Gastroenterologa başvurmanız gereklidir. Geçmiş olsun.

Başım ağrıyor

Başım her gün ağrıyor ne yapmalıyım?

Baş ağrılarının çok sayıda nedeni vardır. Göz, kulak, beyin, damar, boyun kemiği ve damar hastalıkları ile yüksek tansiyon başta olmak üzere çok sayıda nedeni vardır. Bu nedenle yakınmalarınız için uygun branş hekimine başvurmanız gerekmektedir.

İshal oluyorum

Almanya'dan yazıyorum, sormak istediğim şunlar; bende bazen ishal oluyor, ama o kadar sulu değil ve karnimin alt tarafı ağrıyor. Tuvalete girdiğim zaman geçiyor. Ara sıra özür dilerim ama sümük gibi bir şey çıkıyor. Gecen sene doğum yaptım ve doktorlar kanıma da baktılar her şey düzgündü. Yaşım daha 30. Korkuyorum acaba kanser mi oldum diye. Ama baş dönmem, bulantı, kusma ve ateşim de yok. Büyük apdestimi yapınca kan da yok. Bana yardım edin.

Kansız ancak sümüklü ishal genellikle eski deyimle spastik kolon dediğimiz durumda görülür; ancak bunun böyle olduğunu söyleyebilmek için tüm tetkiklerinizin yapılması gerekmektedir. Kanser olmaktan korkmak yerine bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurarak hastalığınızın kesin tanısını koydurmanız gerekiyor.

Benim hemen her gün karnım şişer ama neden olduğunu bilmiyorum. Bana çok rahatsızlık veriyor. Ne önerirsiniz?

Yakınmalarınız hakkında çok az bilgi vermişiniz. Ancak bir Gastroenterologa başvuru iseniz size yardımcı olacaktır.

Kronik C Hepatiti

Immuno Assay Laboratuarı sonuç raporu HBsAg (-), Anti HCV Reactive, PCR HCV MA Kantitatif 107 760. Hcv Ag (+). Karaciğer biyopsisi: 3/18 2/4. Alt 19.tanı HCV (+) Kronik Hepatit C. Karar: hastalığına ait ilaçları devamlı kullanması gerekir. (1 yıl 180 mikrogram, pegile interferon alfa 2 a haftada bir gün sc ve ribavirin 1000 mg./gün tb.kullanması gerekir. Doktor kullanılması gerekli dedi fakat SSK ilaçları karşılamıyor. Sizce bu sonuçlara göre tehlikeli bi durum var mı? Ne yapmam gerekir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Biyopsinizden de anlaşıldığı gibi Hepatit C virüsüne bağlı olarak karaciğeriniz rahatsız. Bu nedenle mutlaka İnterferon ve Ribavirin tedavisi almalısınız. Yazınızda tanı ve karar başlıkları olan ve kullanılacak ilaçları belirten bir rapor yazmışınız. Bu raporun yazıldığı üniteye tedaviye başlanmak üzere başvurmalısınız. Geçmiş olsun.

Bağırsağımda aşırı gaz oluşuyor. Gastroenteroloji, psikiyatri, nöroloji ve ürolojideki tetkiklerde bir şey çıkmadı. Daima bağırsak huzursuzluğu var. Dışkının %70 serttir, kabızlık yok. Ne önerirsiniz?

Gittiğiniz branştaki hekimler bağırsağınız ile ilgili olarak size açıklamalarda bulunmuşlardır ve muhtemelen de size yakınmalarınızın altında önemli bir hastalığın olmadığını ancak bu yakınmaların sürebileceğini belirtmişlerdir. Sorularınız sizi takip eden hekimlere sorar iseniz daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz.

Midemin sağ tarafında sancı oluyor, nefes bile alamıyorum ama kusunca geçiyor. Bende pangastrit de var. Safrakesem alınmış, 8 senedir bu sancı oluyor. Ne yapmalıyım?

Karında sancı ve kusma nedeni ile öncelikle midenize bakılmalıdır. Safra keseniz alınmış olmasına rağmen geride kalan safra yollarına ait bir rahatsızlık da söz konusu olabileceğinden bir Gastroenterologa başvurmanız yararlı olacaktır.

Bende Helikobacter++ vardı. Şimdi + pozitife düştü. İlaç kullandırdı sürekli doktorum. Bakteriyi kurutamıyoruz diyor. ilaçlardan sonra en fazla 1 hafta iyi oluyorum. Bakteriden kaynaklanan ağız kokusu sorunu yaşıyorum. Doğal olarak hayatıma da etki ediyor. 9 yıldır mide sorunum var. Reflüm ve bakteri olduğu yeni yeni çıktı. 4-5 yıl önce kandan bakteri testi yapmışlardı. 20 sınırına 19.75 le yaklaşmıştım. Başka doktorlar da endokskopi yaptı. En son doktorum yaptığımda hiç gözükmeyen bakteri ++ yükselmişti. İlaçlar da + düşürdü.,ama şimdi ne durumdayım bilmiyorum. Ağız kokusu ve dışkı rengim siyah ve kokulu. Ne yapmam gerekli? Helipak 3 lü tedavisini yapmak istiyorum. Ne önerirsiniz? Artık doktora gidin demeyin. 10 doktor oldu nerdeyse. İlaçları kullandırdıktan sonra ilgilenmiyorlar.

Midede bulunan Helicobacter nedeni ile oldukça huzursuz olmuşsunuz. Bakteri niçin kurutulmak zorunda kalındı bilemiyorum. Öncelikle sağlık sayfamızda yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazıyı okumanızı salık veririm. Orada sorularınızın çoğuna yanıt bulacaksınız. Eğer midenizde veya bağırsağınızda ülser var ise (ve bazı özel durumlarda) bu mikroba yönelik antibiyotik tedavisi verilir. Bunun dışında bakteri ile uğraşmıyoruz ve yerinde bırakıyoruz. Bakteriyi kurutamıyoruz ifadesi çok da anlamlı gelmiyor bana. Sanki dünyanın sonu gibi bir ifade çok uygun değil. Hele hele Türkiye'de 55 milyon insanda bu mikrobun bulunduğunu düşünürsek. Bugüne kadar birçok kez antibiyotik aldığınıza ve hala Helicobacter (+) olduğuna göre artık nafile ilaç kullanmaktan vazgeçmelisiniz. Ağız kokusunun tek nedeni bu bakteri değildir ve diğer nedenler araştırılmalıdır. Ne yazık ki günümüzde bu bakteri ve tedavisi konusunda büyük yanlışlıklar yapılıyor. Doğruyu bulmanız için doğru branş hekimine gitmelisiniz. Çok sayıda hekime başvurmanız, doğru teşhis ve doğru tedavi anlamına gelmiyor. Lütfen güvendiğiniz bir Gastroenterologa gidiniz.

Sayın Aksoy kolitle ilgili yazdığınız bölümde Ülseratif kolit hakkında da kısa bilgi vermişsiniz. Bu bilgi içinde belirtilerini söylerken bir anda kendi hastalığım geldi. Ben kolonoskopi ve bazı kan testi sonuçlarını yaptım kendim SSK hastasıyım SSK kanalıyla bunları yaptırdım. Fakat yorumlama konusunu 2 doktor tarafından yaptırdım. Test sonuçlarıyla uzman bir doktora gittim fakat özellikle kolonoskopiyi kendisi yapmadığı için sadece teşhis koyabildi(Crohn's Hastalığı) fakat tedaviye başlamadı. Ben de bana bu testleri veren SSK doktoruna gittim (Genel Cerrahi Uzmanı). Kendisi de kolonoskopiyi beğenmedi ve kendisinin yapması gerektiğini söyledi. Kendisine ülseratif kolit araştırdım. Crohn hastalığına dönüşür dedikten sonra ban 3 ilaç yazdı. Şu anda isimleri aklımda değil ben onları benim söylememle yazdığı için içemiyorum. Bana zaten karaciğer yağlanmam ileri düzeyde olduğu için bu ilaçların beni etkileyip etkilemeyeceği bilmiyorum. Lütfen bana yardımcı olun. Artık tedavi başlatılsın yoksa cerrahi müdahaleye kadar yolu var.

Yazdıklarınızın hangisini düzeltmek gerek bilemiyorum. Öncelikle hastalığınızla ilgili olarak uygun hekime gitmelisiniz. İnflamatuar bağırsak hastalıkları (yani Crohn ve Ülseratif kolit) üzerine eğitim alanlar İç Hastalıkları Uzmanları'dır. Bunun üzerine derinlemesine çalışanlar ise Gastroenteroloji uzmanlarıdır. Başka branştan bir hekimin tedaviyi düzenlemeye kalkışması etik değildir. Aslında her iki hastalık takip ve tedavi açısından oldukça önemli ve karmaşıktır. Başka branş hekimleri tedaviye kalkışsalar bile bir süre sonra bir Gastroenterologa başvurmanız gerekecektir. Ayrıca Ülseratif kolit, Crohn Hastalığına dönüşmez. Bilmediğiniz karmaşık bir konuda araştırma yapmayınız. Sorularınızı ve merak ettiklerinizi Internet'ten araştırmak yerine ilgili branş hekimine (Gastroneterologlara) sorunuz. Hastalığınızın cerrahi müdahaleye gitmesinin bir nedeni hastalığın kendi seyri ise de bir nedeni de tedavinizin eksik ve yanlış yapılmasıdır. Karaciğer yağlanmanız için de takip edilmelisiniz. Geçmiş olsun.

Yaklaşık 6 aydır akıntı sorunu yaşıyorum.ve çok kötü koku yapıyor. Bu da beni hem psikolojik hem de cinsel yönden etkiliyor. Doktora gitmeye de korkuyorum, kötü bir şey çıkar diye. Lütfen bana yardımcı olun.

Kötü bir şey çıkar diye hekime gidilmediğinde iyileşen bir hastalık görmedim bugüne kadar. Yakınmalarınız için bir Kadın Hastalıkları Uzmanına görünmelisiniz.

1971 doğumluyum. Adet olmadan bir hafta önce karnımda ve bacaklarım çok şiddetli ağrılar oluyor ve adet ilk gününden 3. gününe kadar ağrılarım oluyor 18 aylık evliyim ve çocuk sahibi değilim henüz. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Adet sancıları kadınların büyük bölümünün önemli sorunlarından birisi. Yakınmalarınız açısından Kadın Hastalıkları Hekimlerinin yardımını istemelisiniz.

Regl döneminde çok fazla karın ağrısı çekiyorum.

Adet sancıları kadınların büyük bölümünün önemli sorunlarından birisi. Yakınmalarınız açısından Kadın Hastalıkları Hekimleri'nin yardımını istemelisiniz.

Bu ay adetim iki gün sürdü. Adetten sonra karın ağrım var. Antibiyotik kullanmıştım, adetimi etkiler mi?

Adet kanamalarını etkileyen birçok etken vardır. Ancak antibiyotik kullanılması adet kanamalarınızı etkilemez.

3 yaşındaki oğlumun ara ara naz yaparak anne karnım ağrıyor şikayetlerinde bulundu. Bu, basit gibi göründü gözüme ama şimdi korkuyorum Çünkü mail adresime gelen bir nöroblastom hastalığı yüzünden korkmaya başladım. Doktora götürdüm bir şey çıkmadı ama ben hala çok endişeliyim. Çünkü bazen gece bile karın ağrısıyla uyanıyor, ne yapmalıyım? tahlilleri temiz (kan, idrar, kaka, röntgen) içim rahat değil nasıl tedavi ettirmeliyim bir yol gösterirsiniz?

Nöroblastoma nadir görülen bir hastalık, üstelik 10 yaşın altındaki çocuklarda görülmesi daha da nadir. Bu kadar seyrek görülebilen bir hastalık için korkularınızın çok fazla olduğunu düşünüyorum. Üstelik bu sizin bildiğiniz ya da duyduğunuz bir hastalık. Karın ağrısı ile seyreden kötü tabiatlı yüzlerce hastalık var aslında. Lütfen duyduğunuz hastalıklar için uyanık olun ama korkuya kapılmayın. Tahlillerin temiz olmasına karşın sancılar geceleri uyandırıyor ise çocuğunuzun bir kez daha gözden geçirilmesi yararlı olacaktır. Çevrenizde bir Çocuk Gastroenterologu var ise ona yok ise Çocuk Hastalıkları Uzmanına başvurunuz.

Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks