Başım dönüyor (Sorularınızın yanıtları) Doktor bey, benim bir sorunum var; göbeğimden damla gibi kan geliyor. Bunun sebebi ne olabilir? Yanıt verirseniz sevinirim.
Göbekte en çok iltihaplı akıntı görülür. Burada yaraların açılması ile bu akıntı kanlı da olabilir. Bu nedenle İç Hastalıkları, Cildiye veya Genel Cerrahi Uzmanlarına başvurabilirsiniz. Varikosel
Testislerde varikosel hakkında bilgi verirseniz memnun olurum.
Varikosel, testislerde bulunan toplardamarların genişleyerek işlevlerinin bozulmasıdır. Çoğunlukla ağrı yakınması ile gelen hastalarda çocuk sahibi olamama yakınması da bulunabilir. Bir Üroloji Uzmanına başvurmanız halinde daha ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Midede ağrı
Ben yurtdışındayım. Sizden bir mesele hakkında bilgi rica ediyorum. İki hafta önce mide de hafif ağrı oldu, sonra göğüs ve kalp civarında şiddetli olmayan ağrım vardı. Burada doktora gittim, endoskopi yapıldı ve 0.3mm'lik gastrit olduğunu söylediler. Sonra bana aşağıdaki ilaçlar verildi. 2 hafta içinde iyileşeceğim söylendi. Ağrılar azaldı ama hala mide de değil. Bazen az da olsa göğüsün sağ kısmında ve sırtta ağrı oluyor. Şiddetli değil, kusma ve ateş yok. İlaçlar şunlar Motilium, Almagel, Kvamatel, Aprazol ve Kreon 25000. Bu ilaçlara devam edeyim mi?
Mide ağrısı nedeni ile endoskopi yapılmış ve gastrit bulunmuş. 0.3 mm'nin bir anlamı yok – yanlış bilgilenmişiniz. Kullandığınız ilaçlar mideye yönelik. Mide yakınmaları için Aprazol'a devam edebilirsiniz. (Pankreas yetersizliğine yönelik olan) Kreon'un niye verildiğini anlayamadım. O yönde bir yakınma belirtmiyorsunuz. Motilium mideyi hızlı boşaltmak için kullanılır (gerekli mi bilemiyorum). Almagel asit azaltıcıdır, Kvamatel de famotidin grubundan bir asit azaltıcıdır. Ancak 5 ilaç gerektirecek kadar bir yakınma belirtmediğiniz gibi 5 ilaç gerektirecek bir sonuç da bildirmemişsiniz. Mideniz için hem Aprazol, hem Kvamatel hem de Almagel verilmesi bildirdiğiniz sonuçlara göre son derece fazla. Eğer yakınmalarınız ve tanınız bunlar ise tek başına Aprazol yeterli olacaktır. Bana kalırsa bir Gastroenterologa gitmelisiniz. Ben 15 yaşındayım, 3 senedir karnım çok ağrıyor. Ayda bir kesin karnım ağrıyor, adet olmuyorum. Doktora gittiğimde yumurtalıklarında kist var dediler. 2 hafta önce kistler alındı. Kistlerim 3 taneydi ama yine de adet olmuyorum. Doktorların söylediğine göre normalde 3 senedir adet oluyormuşum ama adet kanımı dışarı atamıyormuşum içime birikiyormuş ve böylece kist oluşmuş. Ameliyattan sonra yine bir sürü film çekildi ve adet kanamasının geldiği yerde bir kemik doğuştan gelişmemiş diyorlar. Belki bir ameliyat daha olabilirim. Sizce ne olabilir, ne yapmalıyım?
Sorunlarınız doğrudan Kadın Hastalıkları Uzmanlarının alanına giriyor. Sorularınızı ilgili branş hekimlerine yöneltirseniz daha sağlıklı bilgi edinebilirsiniz. Geçmiş olsun. Göğsüm ağrıyor
Yaklaşık 3 ay önce oturduğum yerde birden fenalaştım. Başım döndü ve kalp atışlarım hızlandı. Bu ilki ve en ağır olanıydı. Bundan sonra daha hafif şekilde iki defa daha oldu. Acil servise gittim. EKG ye bakıldı ve diazem yapıldı. Doktor, tekrar ederse polikliniğe gitmemi söyledi. 3 aydır göğüs ağrım var. KKTC de öğrenciyim ve burada hastaneye gitmek istemiyorum. 21 yaşındayım. Tavsiyeniz nedir?
Göğüste ağrı, çarpıntı, baş dönmesi yakınması nedeni ile kalp ve dolaşım sisteminizin tetkik edilmesi gerekir. Bunun için güvendiğiniz bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmanızı öneririm. Geçmiş olsun. Kabızlığım var
Öncelikle yazılarınızı takip ediyorum ve hoşuma gidiyor. Benim sorum hem kızımla ilgili hem benimle. Cevaplarsanız çok sevinirim. 15 yaşında kızımın kabızlık sorunu var, ne yapmamız gerekir? Benim sorunum ise bazı doktorların hiç onaylamadığı sigara. Nasıl bırakabilirim? Yardımlarınız için cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Kızınızın kabızlığı için zaman geçirmeden bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Çünkü kabızlık seyri itibariyle yıllar içinde artan bir hastalık. Genç yaşta başladığına göre ilerde daha fazla yakınmalara neden olma olasılığı var. Bu nedenle ne kadar erken düzeltilmeye çalışılırsa o kadar iyi olur.
Sigarayı bırakmanız için en etkili yol bırakmak için kararlılık göstermeniz. İçilen her sigaranın insan yaşamını kısalttığı bilimse olarak saptanmış bir gerçek. Bu nedenle, sigaraya devem ederseniz kızınızın düğününü görebilirsiniz belki ama torunlarınızı da görmek ve onlarla birlikte yaşamak ve yaşlanmak istiyor iseniz sigarayı bırakmalısınız. Paketinizi çöpe atın, başkalarına verip onları da zehirlemeyin ve bugünden itibaren içmeyin. Bununla birlikte sigara ile savaşan derneklerle de irtibata geçebilirsiniz. Peptik ülser
Peptik ülser teşhisi konmuş, 1 haftadır ilaçları kullanan bir hastayım. Acıktığım zamanlar, derin nefes alıp verdiğimde gurultu şeklinde ses geliyor ve ben bu sesten korkuyorum. Hastalığım iyileşmeyecek mi sizce?
Ülser gerekli tedavi ile 4-8 hafta içinde iyileşir. Ancak karında ya da midede gurultu sesi çok anlamlı olmayabilir. Çünkü zaten mide ve bağırsaklarımızda hava ve sıvı olduğu için bu seslerin az ya da çok duyulması normaldir. Seslerin hastalığınızın iyileşmemesi ile bir ilgisi yoktur. Karnım şişiyor
Ben 48 yaşındayım. Menopoz kontrolü ve smear testi için yıllık kontrolüme kadın hastalıkları bölümüne gittim ve smear sonucunda rahim ağzında hücre değişikliği olduğunu söylediler. Hemen kürtaj yapıp parça aldılar. İncelemede ise sonuç temiz çıktı ve rahimde miyom var dediler. Devamlı karnım şişiyor çok rahatsız oluyorum. Bu şişkinlikten dolayı, tekrar smear testi yapıldı ve sonuç bu kez temiz çıktı. Rahmin alınmasına gerek kalmadı ama şişkinliğim için bir şey demediler. Bize bağlı değil dediler. Bu şişkinliğim neden sizce?
Karın şişkinliğiniz hakkında ayrıntılı bilgi vermemişsiniz ancak yinede bu yakınmalarınızın nedeni büyük olasılıkla kalın bağırsaklarınızdır. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve gerekli tetkikleri yatırmalısınız. Eğer başka bir neden düşünülecek olur ise gerekli branşlara yönlendirilirsiniz. 36 yaşındayım. 21 yaşında ilk kez göğsümde bir ağrıyla bir kriz geçirdim. O zamanlar miyalji, kalp krizi, kalp romatizması, sinirsel gibi bir çok hastalık adı söylediler ve kesin teşhis konulamadı. Daha sonraki 4 yıl içersinde 3-4 defa yine aynı şekilde kriz geçirdim. En son kriz geçirdiğimde bana Vermidon iğnesi vurdular, ertesi günü sol göğsümde şişme olduğunu fark ettim. O gün bu gündür devamlı sol göğsümde bir ağrı devamlı var ama yaklaşık 10 yıldır son krizden sonra bir daha geçirmedim. Ne olabilir?
Göğüs ağrısı olan bir hastada öncelikle kalp hastalıkları araştırılır. Ancak miyalji (kas ağrısı), kalp krizi ve sinirsel hastalıklar birbirinden çok ayrı durumlar. Yine de 4 kez olan bu ağrılar tedavi olmamanıza rağmen tekrar etmemiş ise o dönemde olan yakınmaların altında önemli bir hastalık yattığı düşünülmez. Sol göğüste ağrı ve şişlik var ise bunun için bir Genel Cerrahi Uzmanına başvurmalısınız. Göğüs ucunda akıntı
Göğüslerim 2 aydır çok kaşınıyor ve tahriş oluyor. Sağ göğsümün ucunda da soyulma var ve geçen gün sarı bir sıvı geldi göğsümün ucundan. Ben 22 yaşında, bekar bir kızım. Sizce önemli bir rahatsızlık olabilir mi bu?
Göğüste ya da derinin başka bir yerinde kaşıntı alerjik veya mantar hastalıkları ile ilgili olabilir. Ancak göğüs ucundan akıntı gelmesi önemli bir bulgudur. Bu nedenle mutlaka İç Hastalıkları ile Cerrahi Uzmanlarına başvurmalısınız. Baş dönmesi ve bulantı
Ben 24 yaşında bir genç kızım. 1 haftadır başımda dönme ve midemde bulantı var. Bir dahiliye hekimine gittim, her türlü testi yaptı ama hiçbir şey bulamadı. Hala midem bulanıyor. İştahımda hiç bir kesilme yok. Başımı sağa - sola çevirdiğimde baş dönmem daha çok oluyor. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Baş dönmesi ve midede bulantı önemli belirtilerdir. Dahiliye yönünden tetkikler normal çıktığına göre sırasıyla Kulak Burun Boğaz, Nöroloji ve gerekirse Fizik Tedavi ve Göz Hastalıkları Uzmanlarına görülmelisiniz. Kolit
Benim teyzem şu anda hastaneye kaldırılmış. Kendisinde Sinirsel Kolit vardı. Uzun zamandır ailecek görüşmediğimiz son durumunu tam öğrenemedim. Az önce hastaneye yatacağını öğrendim ve gizlice hastaneyi aradığımda bana kanında dışkı bulunduğu söylendi ve hastanede yatması gerekecekmiş. Bu eminim ciddi bir durum ama tedavisi var mıdır ve ne kadar sürer? Ne kadar korkmak gerekiyor? Bana cevap verebilirseniz çok memnun olurum.
Teyzenizde eskiden beri bağırsakla ilgili bir rahatsızlık olduğu anlaşılıyor ancak son zamanlarda dışkıda kan görülmüş sanırım. Kanlı dışkı hemoroit gibi basit bir nedenden olabileceği gibi, ülseratif kolit veya kanser gibi önemli hastalıklar sonucu da olabilir. Teyzeniz hastaneye yatırıldığına göre oradaki hekimlerden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca sağlık sayfamızda Dr. bey bende koli var başlıklı yazımı okursanız konu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. 30 yaşında bir erkeğim. Bende kronik sinüzit ve farenjit teşhisi konmuştu 5 sene önce. Bu aralar baş ağrılarım artmaya başladı. Sanki kafama giden oksijen azalmakta gibi bir basınçlı tüm kafamı saran bir ağrı var. Ağrı hafif ama sürekli oluyor. Bellek kaybı da var. İki sene öncesinde de denge kaybı oluyordu bir tarafa doğru. Kulak burun ve beyin testlerinde bir şey çıkmadı. Ayrıca bu aralar yutmakta zorluk çekiyorum ve arada bulantı ile kusma eğilimi oluyor. Sanki yediklerim tekrar ağzıma geliyor gibi. İştahım da biraz azaldı. 170 boy 56 kiloydum, 51 kiloya düştüm iki haftada. Genel zayıflığım var, zaten eskiden beri ellerim de aşırı derecede soğuk. Kansızlık çıkmadı yalnız tansiyonum hep düşük çıkıyor. Aşırı koku toz ve dumanda rahatsızlığım artıyor sanki boğulacak gibi oluyorum. Beynim havasız kalıyor gibi ve baş ağrım artıyor. Tahlillerde bir şey çıkmıyor. Çabuk yorulma ve halsizlik var ama hiçbir şeyden zevk almama gibi bir durum yok. Yine eskiden beri bazen göğüste yanma sonucu ağızda sulanma oluyor. Bazen büyük aptestim sümüksü yağlı gibi oluyor. Yine küçüklüğümde karın şişmesi çok oluyordu. Son on senedir sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ama rahatsızlıklarım arada bir nüksediyor. Kilo da alamıyorum. Hastalığım ne olabilir? Ne yapmalıyım?
Yakınmalarınızı peş peşe sıralarsak; baş ağrısı, unutkanlık, denge kaybı, yutma güçlüğü, bulantı, kusma, iştah azlığı, zayıflama, halsizlik, sümüklü – yağlı ishal... Birçok sistemi ilgilendiren yakınmalarınız olduğu anlaşılıyor. Ancak bunlar birbiri ile bağlantılı olabilir de olmayabilir de. Bunun anlaşılabilmesi için ayrıntılı biçimde değerlendirilmeniz gerekiyor. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Eğer bu yakınmalarınızı açıklayacak bir neden bulunamaz ve tetkikleriniz normal çıkar ise o zaman sıkıntı ve stresle ilgili çözümlerin aranması gerekecektir. Kolsin ve gebelik
Kolsin ilacını (FMF tedavisinde) gebelikte kullanmak sakıncalı mıdır?
Halen tıpta kullanılan ilaçlar gebelerde kullanılmaları ile ilgili olarak 4 kategoriye ayrılırlar.
a – Gebelerde yeterince çalışma yapılmış olup yan etki görülmemiştir.
b - Hayvan çalışmalarında fetüse etki görülmemiştir; ancak insanlarda yeterli çalışma yapılmamıştır.
c- Hayvan çalışmalarında fetüse kötü etki görülmüştür; ancak insanlarda yeterli çalışma yapılmamıştır. Potansiyel riskine karşın gebelerde yararlı olabilir.
d - İnsan fetüsüne kötü etkisi konusunda kanıtlar vardır; ancak potansiyel riske rağmen gebelerde olası yararları nedeni ile kullanılabilir. Colchicine etken maddeli Kolsin "D" kategorisine girer ve fetüse yan etki yapabilir. Riskler göz önüne alınarak, hekiminizin önerisi ile kullanıp kullanılmamasına karar verilmelidir. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |