Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

İnternetten hastalıkları öğrenelim mi? (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri İnternetten hastalıkları öğrenelim mi? (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Gastrit ve mide kanseri 1- Endoskopi sonucumda antrumda 3 adet lineer hiperemi gözlendi ve antral gastrit teşhisi kondu. Diğer bütün bölgeler normal bulundu. Antral gastriti olan hastaların mide kanseri olma ihtimali yüksek midir? Pernisioz anemi değilim ama okuduğum birkaç haber ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

İnternetten hastalıkları öğrenelim mi? (Sorularınızın yanıtları)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:07 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart İnternetten hastalıkları öğrenelim mi? (Sorularınızın yanıtları)





Gastrit ve mide kanseri







1- Endoskopi sonucumda antrumda 3 adet lineer hiperemi gözlendi ve antral gastrit teşhisi kondu. Diğer bütün bölgeler normal bulundu. Antral gastriti olan hastaların mide kanseri olma ihtimali yüksek midir? Pernisioz anemi değilim ama okuduğum birkaç haber ve makalede bu tarz gastritlerin kansere çevrilme ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor. Kanser olmak kolay mı bu kadar? 30 yaşındayım. Risk faktörüm çok yüksek mi? Teşekkürler...







2- Ben 20 yaşındayım ve midemden sorunum var. Doktora birçok kez gittim. 2 kere endoskopi yaptırdım. Kös yetersizliği ve antral gastrit denildi. İlaç kullanıyorum: Gaviskon ve lansparol fakat hiçbiri bir fayda sağlamadı. Şikayetlerim hala devam etmekte ve hiçbir azalma göstermeden doktora gitmekten bıktım. Bu hastalığın kansere çevrilme riski var mı? Tedavi olarak ne önerirsiniz?








Antral gastrit mide kanserine dönüşmez. Okudukları nedeniyle yanlış fikirlere kapılan ve bu nedenle son derece huzursuz olan çok hastam var. Lütfen internetten hastalıkları araştırmayınız. Çünkü tıbbi bilgi olmadan okunanlar, kişileri yanlış noktalara sürüklüyor. Buna örnek olarak dünya sağlık örgütünün midedeki mikrop H. pylori'yi I. dereceden kanserojen ilan etmesini verebiliriz. Türkiye'de bu mikrobun görülme oranı %80 yani 50 milyon insanımızda bu mikrop var. Panik olalım mı? Hayır. Çünkü bu mikrobun varlığında mide kanseri görülme riski ise yalnızca yüz binde altı. Okuduklarınız sizi yanlış yönlendirir. Sağlıkla ilgili genel önerilere açık olunuz ancak doğrudan hastalıkları ve belirtilerini okumayınız. Yapılacak en doğru iş sağlık kurallarına uymak, yılda bir sağlık kontrolünden geçmek ve anormal bir durum olduğunda hekime başvurmaktır. Sağlıklı olun, mutlu kalın.







Kitaplardan hastalığımı okudum







Ben depresyon geçirdim. Sonrasında fena halde midemde sorunlar yaşadım. Hala da tam olarak çözüm bulmuş sayılmam. Yemek yerken az yedikten sonra kusma hissi, ya da hiç yemeden önce yemek cinsi ve ortama göre en başından kusma hissi oluyor ve bu yüzden sıkıntılar yaşıyorum. Durumumu kitaplardan araştırdım, reflü de oluyor ülsersiz dispepsi de ya da bir ülser çeşidi de soruna yol açabilir. Kısıtlı yemek yememe çare bulunabilir mi bir takım ilaçlar ile? Ayrıca bir de kafam uyuşmuş gibi olup denge kaybına uğruyorum, mide ile alakalı olabilir mi? Yol gösterir ve bilgi verirseniz memnun olurum. 23 yaşındayım.








Yukarda yazdığım duruma tipik bir örnek. Tıp fakültesinde 6 yıl öğrenim gördükten sonra 4 yıl ihtisas ve 2 yıl da üst ihtisas yaptım. Tıp üzerine gördüğüm eğitim süresi 12 yıl. Tıp fakültesine adım attığım 1978 yılından bugüne kadar hasta ve hastalıklar üzerine çalıştığım süre ise 28 yıl. Bunca yıl geçmesine karşın hala bir hasta geldiğinde kafa yoruyorum ama tıp dışı insanlarımız bir iki makale okuyup, internete girip 2 -3 tık yaparak tanılarını koyuveriyorlar. Lütfen hastalıklar üzerine gerekli gereksiz okumayınız. Yakınmalarınız için ilgili branş hekimine başvurunuz. Önce yakınmalarınız dinlenecek, gerekli sorular sorulacak, muayeneniz yapılacak ve tanıya yönelik tetkikler yapılacaktır. Ve sonrasında (belki) teşhisiniz konabilecektir. Rahatsızlıklarınıza gelince Gastroenteroloji ve Psikiyatri Uzmanlarına başvurmanız yararlı olacaktır. Geçmiş olsun.







İçim gazla doluyor







2 aydan bu yana genelde geceleri büyük abdestim için tuvalete çıktığımda içim gazla dolu oluyor ama wc ihtiyacımda herhangi bir düzensizlik yok. Sadece o an için bir gaz sıkışması yaşıyorum. Yemekten sonra da herhangi bir şişkinlik olmuyor. Acaba sadece gaz mıdır, yoksa midemle ilgili herhangi bir gastrit gibi bir problem olabilir mi? Bu arada midemde herhangi bir yanma şişkinlik gibi şikayetler yok, acaba bu gazı giderebilmek için ne yapmalıyım? Sevgiler…








İçim gazla doluyor demekle neyi kastediyorsunuz? İçiniz mide mi, bağırsaklar mı? Midedeki gazı söylüyor iseniz midede çok hava bulunmaz ve birkaç kez geğirme ile biter. Daha fazlası ancak hava yutmanızla ilgilidir. Bağırsaklarda oluşan gazlar içinse araştırılmalı ve gerekirse bağırsak florasına yönelik tedaviler başlanmalıdır. Geçmiş olsun.







Bebeğimde gaz sancısı var







1,5 aylık bir bebeğimin çok şiddetli gaz sancısı var. Bildiğim bütün ilaçları kullandım ama fayda etmedi, ne yapabilirim?








Gaz sancısı bebekleri çok rahatsız eden önemli bir sorundur; ancak bu konudaki ayrıntılı bilgiyi Çocuk Hastalıkları Uzmanlarından alabilirsiniz. Ayrıca pratik yaklaşım olarak büyüklerinizden de yardım isteyebilir ve onların zararsız önerilerini de uygulayabilirsiniz.







Kötü kokular alıyorum







Yaklaşık 1-1,5 ay önce nezle oldum, nezlem 1 hafta içinde geçti ama geniz akıntısı ve burnuma soluk alıp verirken gelen hoş olmayan koku devam etti. Geçen hafta KBB uzmanına gittim. Muayeneden sonra sinüs tomografisi çekti. Bir problem göremediğini söyledi ama duyduğum rahatsızlık nedeni ile "Duact" isimli ilacı kullanmamı önerdi. 1 haftadır ilacı kullanıyorum. Geniz akıntım tamamen geçti diyebilirim ama hala sık sık nefes alıp verirken burnuma hoş olmayan bir koku gibi bir şey geliyor. Sizce bu ne olabilir, ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler…








Soluk alıp verme sırasında hissedilen kötü kokular burun, boğaz, ağız ve dişlerle akciğerlerden kaynaklanıyor olabilir. Bunun dışında beyin hastalıklarında da veya bazı ilaçların kullanılması sırasında da bu yakınma ortaya çıkabilir. Bu nedenle yeniden Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurmalı ve onun önerileri doğrultusunda hareket etmelisiniz.







Kabızlığım çok fazla







Benim sorunum bağırsaklarımda. Kabızlık çekiyorum. Her türlü faydalı olacak besinleri yiyorum (kayısı, incir, erik, salatalık, lifli gıdalar, vs.). Maalesef hiçbiri işe yaramıyor. Ne yapmam lazım? Bildiğiniz başka bir çare varsa inanın çok makbule geçer. İlaç içiyorum o zaman da mide bulantısı yapıyor veya bağırsaklarım ona alışıyor. Ayrıca prebiyotik yoğurtların (yovita) bütün çeşitlerini denedim. Ben bir de çok stresliyim, malum okul hayatı... Bu nedenle kabızlık yaşadığımı düşünüyorum. Yemeklerden sonra da karnım davul gibi şişiyor ve gaz oluyor. Derdime derman olacak cevabı vermeniz dileğiyle…








Kabızlık özellikle kadınların önemli sorunları arasında. Kabızlığa neden olabilecek hastalıklar araştırılmalı, bir sonuç elde edilir ise buna yönelik tedavilere başlanmalıdır. Bir hastalık bulunamaz ve çekilen kalın bağırsak grafisinde de bir patoloji saptanmaz ise o zaman tedavi seçenekleri uygulanmalıdır. Sizde nelerin araştırıldığı ve ne gibi bir tedavi uygulandığını bilemiyorum. Derdinizin dermanının tümüyle ya da kısmen olduğunu düşünüyorum. Bu köşede çok zorunlu kalmadıkça ve gerekli görmedikçe herhangi bir tedavi önermek doğru olmayacağından bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanızı öneririm.







İyi günler hocam, benim karnımda devamlı ağrılar vardı ve FMF teşhisi kondu. Başka hastanelerde muayene olmamı tavsiye eder misiniz? Bir de ben memurum, mesleğime etkisi olur mu? Askerliğimi de yapmadım, askerlik açısından nasıl bir hastalık?







FMF (familial mediterranean fever, ailesel Akdeniz ateşi) aralıklı ağrılar ve ateş ile seyreden bir hastalık. Tanınızın konulduğu yeri bildirmemişiniz. Bu tanı tam donanımlı bir hastanede mi kondu yoksa apartmandan bozma bir yerde mi yazmamışınız. Hastalığınıza yönelik olarak yapılan tetkikler sizi tatmin etmediyse hekiminize danışarak FMF gen analizi yapılması açısından görüşünü isteyebilirsiniz. Bu hastalık çok ağır seyretmiyorsa memuriyetinize engel olmaz ancak atakların çok sık olması veya bazı komplikasyonların gelişmesi halinde mesleğinizi etkileyebilir. Askerlik açısından, hastalığınızın şiddeti durumunuzu belirleyecektir. Ayda bir hafif yakınmalarınızın olması başka, şiddetli olan ve yatağa düşüren ataklarınızın olması başkadır. Durumunuzla ilgili kararı askeri hastaneler verecektir. Geçmiş olsun.







Gaz kaçırıyorum







Üç ay önce doğum yaptım. Doğumda yırtılma oluştu. Şikayetim kokulu gaz yapmam. Af edersiniz her iki taraftan hava çıkması beni rahatsız ediyor. Doğumdan önce bir şikayetim yoktu. Şu anda gaz geldiği zaman tutamıyorum. Bazen rahimden de gaz geliyor, bu normal mi? Ne yapmalıyım? Birinci çocuğumda bunları yaşamadım. Bana bir çözüm yolu gösterirseniz sevinirim.








Doğumda oluşan yırtılmalar sonunda makatın son kısmı olan anüsteki kapakçık hasar görebilir ve bu durum doğumdan hemen ya da bir süre sonra gaz veya gaita kaçırma olarak kendini belli edebilir. Yalnızca gaz kaçırma rahatsızlığı var ise yine de şanslı sayılırsınız. Gaz kaçırma sizi çok rahatsız ediyor ise anal kanalın basınçlarının ölçülmesi, durumunuz hakkında bir fikir edinmede yardımcı olacaktır. Rahimden de gaz geliyor ise oradaki anatominin bozulmuş olması (yarıklar, boşluklar, iştirakler gibi) nedeniyle bu yakınma ortaya çıkıyor olabilir. Kadın Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanlarına görünmelisiniz. Mutlu günler.







Karnım şişiyor







Yaklaşık 2 yıldır alt karın bölgemde şişlik var, öğleden sonra şişmeye başlıyor, akşam ve gece şişlik artıyor. Bu şişlik yüzünden hiçbir şey yiyemiyorum. Boyum 1.78, kilom 62. Normalde zayıfım, düzenli spor yapıyorum, günde en az 200 mekik çekiyorum ama alt karın bölgemdeki şişlik geçmedi. Midemde gastrit vardı daha önceden ama şimdi herhangi bir şikayetim yok, sadece bazen gaz şikayetim oluyor gazlı yiyecekler yemediğim halde. Bu şişkinlik neyin belirtisi olabilir? Beni aydınlatırsanız sevinirim.








Karında şişkinlik en çok gazlara bağlı olur. Daha sonra kütleler, sıvı toplanmaları vs akla gelir. Bu nedenle Gastroenteroloji Uzmanlarına başvurmanız gerekir. İlgisiz branşlar sizi gereksiz yere yoracak ve oyalayacaktır, bilginiz olsun.







Bebeğimin gelişmesi zayıf







İyi günler, benim 4 aylık kızım var. 2,5 ay önce reflü teşhisi kondu. Motilium ilaç yazıldı, şu an onu kullanıyorum. Faydasını da gördüm, kusması hiç yoktu ama dün bir defa çok kötü kustu. Ayrıca karnında şişlik var gibi geliyor, bu normal bir durum mu? Çok tedirginim ve ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. 2,700 gr doğdu, şu an 6 kg. Gelişmesi zayıf, beni yönlendirirseniz çok sevineceğim. Kolay gelsin…








Dört aylık kızınızın çok yakınması vardı ve bu nedenle de reflü denilerek ilaç verildi herhalde. Uzun süredir kusması olmayan bir çocuğun günün birinde kusması ile niçin panik olduğunuzu anlayamadım. Çocuğunuz büyürken hiç hasta olmayacak, yedikleri hiç dokunmayacak, hiç üşütmeyecek ve hiç kusmayacak mı? Zaman zaman her insan gibi çocuğunuz da hastalanıp kusabilir. Bunu eski yakınmaları ile karıştırmamak gerekir. Eğer kusmalar sürekli bir hal alır ise o zaman neler yapılması gerektiğini düşünürsünüz. Çocuğunuzun karnı şiş gibi geliyor ise bunun yolu her halde bir Çocuk Hastalıkları Uzmanına başvurmak olacaktır. Gelişmesi ile ilgili sorularınızı da o zaman sorabilirsiniz. Bu arada, çocuğunun gelişiminden, boyundan ve kilosundan memnun olan bir anneye henüz rastlayamadığımı belirtmeliyim.







Hocam öncelikle bu konularda yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. Ben de Hepatit B taşıyıcısıyım. Bundan 2 sene önce askerde iken öğrendim ve askere elverişli değildir raporu verdiler. Şu an hiçbir sağlık sorunum yok ama kilo olarak zayıfım. Boyum 1.87, kilom ise 68. Bir türlü kilo alamıyorum. Ayrıca aşırı olmasa da günde 2 veya 3 bira içiyorum, bunun bana bir zararı var mıdır? Nasıl kilo alabilirim? Acaba siroz olma riskim ne kadardır? Hiçbir halsizlik, yorgunluk, ağrı yaşamıyorum. Beni bilgilendirirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar...







Hepatit B virüsü taşıyıcılığı durumunda insanlar normal yaşamlarını sürdürebilirler. Taşıyıcıların %90'ı yaşam boyu bu durumda kalırlar ve bir sorun olmaz. Geri kalan %5 kişide de bağışıklık gelişir. Diğer %5'lik bölüme giren hastalarda ise karaciğer bozulmaya başlar ve tedavi gerekir. Taşıyıcı durumunda olan kişilerin karaciğerleri bozulmaya başlayacak olur ise bu durum takip sırasında saptanır ve gerekli tedavi başlanır. Tedaviye yanıt alınabilir ya da en azından hastalığın ilerlemesi durdurulabilir. Bu bağlamda kronik hepatit olma riskiniz %5 olup ilerde bu hastaların yarısından azı siroz olsa sizin siroz olma riskiniz %1-2 demektir. Alkol karaciğere zarar verme potansiyeline sahiptir. İçmemeniz gerekir. Takiplerinizin karaciğer hastalıkları üzerine uzmanlaşmış olan Gastroenterohepatoloji Uzmanları tarafından yapılması gereklidir. Geçmiş olsun.







Dr. Nevzat Aksoy



İç Hastalıkları Uzmanı



Gastroenterohepatolog



Net Endoskopi



0 212 210 48 48


Kaynak: Ekolay

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


İnternetten hastalıkları öğrenelim mi? (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri İnternetten hastalıkları öğrenelim mi? (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Gastrit ve mide kanseri 1- Endoskopi sonucumda antrumda 3 adet lineer hiperemi gözlendi ve antral gastrit teşhisi kondu. Diğer bütün bölgeler normal bulundu. Antral gastriti olan hastaların mide kanseri olma ihtimali yüksek midir? Pernisioz anemi değilim ama okuduğum birkaç haber ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 04:22 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.