Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Reflü ameliyatları (Sorularınızın yanıtları) Ben hiyatal herniden ameliyatı oldum ve özofagusumu daralttılar. Şimdi yemek yerken takılma oluyor. Ne yapmam gerekiyor? Saygılarımla…
Bundan yıllar önce etkili mide ilaçları olmayan dönemlerde mide ameliyatları çok yaygındı. Bedenin normal işleyişine müdahale edilerek yapılan işlemler bugünlerde bizleri uğraştırmaya devam ediyor. Ne iyi ki bugünlerde elimizde bulunan etkili ilaçlarla mide ameliyatları hemen hemen tarihe karışmış durumda (idi). Ancak son zamanlarda bir reflü modası aldı başını gidiyor. Ve işin can sıkıcı yanı olur olmaz herkese reflü için ameliyat önerilmesi. Bu köşeyi takip edenler de görüyorlardır ki birçok kişiye hiç gerek yokken sizde reflü var, ameliyat olmanız lazım deniliyor. Sağlık sisteminin yozlaştırıldığı, ticarileştirildiği ve bir de denetimin yapılmadığı bir ortamda olan insanımıza oluyor. Tıbbi endikasyon yokken operasyon önerilmesi etik değil.
Sizde de bu ameliyat gerçekten gerekli miydi bilemiyoruz. Ayrıca ortaya çıkan yakınmanıza baktığımızda bu işlemin söylendiği gibi basit olmadığı da görülüyor. Reflü operasyonu sonrasında hastaların yarısı yine eski ilaçlarını kullanmak zorunda kalıyor ve bu ameliyat ile (eğer varsa) kanser riski de azalmıyor. Geğirememe, kusamama gibi yan etkiler de sıklıkla görülüyor. Yakınmalarınız açısından bir Gastroenteroloji Uzmanına endoskopi yaptırmalı ve görüşünü almalısınız.
Reflüsü olanlara not: Gastroenterolojik açıdan değerlendirilmeden cerrahlara teslim olmayınız (ve alttaki soru – yanıtı okuyunuz). Midedeki asit fazlalığı için ameliyat önerildi, ne yapalım?
Eşimin midesi aşırı derecede fazla asit üretiyormuş, daha önce endoskopi oldu ama şimdi doktor ameliyat olmasını yoksa midedeki organlara asidin zarar verebileceğini söyledi. Bazıları da ameliyatın iyi olmayacağını söylüyorlar, ne yapmalıyız, bize ne öneriyorsunuz? Bu konuda bizi aydınlatırsanız sevinirim, saygılar...
Eşinizin yakınmaları neler? Yapılan tetkiklerde ve endoskopide neler bulundu? Ne tür tedavi verildi? Verilen tedavi yeterli miydi? Tedavinin başarısızlığına kim karar verdi? Ve ne tür bir ameliyat önerildi? Ameliyattan ne tür bir yarar bekleniyor? Ameliyatın iyi olmayacağını söyleyen bazıları kimler? Hekimler mi, komşularınız mı? Sizi takip eden hekimin branşını merak ediyorum. Ayrıca bu ameliyatın size bir maliyeti olacak mı onu da merak ediyorum. Siz siz olun bir Gastroenterologun görüşünü almadan hareket etmeyin. Sağlıklı olun (doğru hekiminizi bulun ve) mutlu kalın. MALToma nedir?
MALToma nedir? Tedavisi nasıl yapılır? Bunun hakkında bilgi verir misiniz lütfen?
MALTomalar (Mucosal-Associated Lymphoid Tumors) midede mukoza ile ilişkili lenfoid tümörlerdir. Bunlar mide - bağırsak sisteminde veya başka yerdeki bir mukozada gelişebilir. MALTomalar düşük dereceli lenfomalar olarak kabul edilirler. Midedeki MALTomalar genellikle H. pylori enfeksiyonu ile birlikte olup bu mikroorganizmanın yok edilmesiyle hastalıkta gerileme görülür. Tedaviye yanıt antibiyotik tedavisinden sonraki 18 aya kadar uzayabilir. Yüksek dereceli mide MALTomaları ise mikrop tedavisine iyi cevap vermezler. Sizi takip eden hekiminizden ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Vücudumda yağlanma var
Vücudumda aşırı derecede yağlanma meydana gelmekte, genellikle de boyun bölgesinde… Genel olarak hiçbir sağlık problemim yoktur. Fakat bu problemin karaciğerden olduğunu düşünüyorum. Yardımcı olursanız sevinirim hocam, selamlar…
Sizi bedeninizdeki yağlanmanın karaciğerden olduğunu düşündüren nedenin ne olduğunu merak ediyorum. Bir yerde mi okudunuz, birileri mi söyledi yoksa içinizden öyle mi geliyor? Yazarsanız sevinirim. Gerekli yanıtı da o zaman vereceğimi hatırlatırım. İyi günler. Merhaba Nevzat Bey, benim şikayetim midemden. Yaklaşık 3 ay önce doktora gittim, muayene oldum bana 2 ilaç verdi. 1 ay sonra tekrar gel dedi. Kullandıktan 1 ay sonra tekrar gittim, tabi ilaçların faydasını görmedim. Bana başka 2 tane ilaç yazdı, ben bunların da faydasını görmedim. Nevzat Bey, midemde gaz ve şişkinlik oluyor. Ayrıca sabahları 3 defa, öğleden sonra da 4-5 defa büyük tuvaletimi yapıyorum. Midemde halen ağrı var. Bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim! İyi çalışmalar...
Midede sürekli ağrı yapan bir hastalığımız yok. Olan ağrılar da verilen tedavilerle geçiyor. Ağrılarınızın kaynağı mide olmayabilir. Bağırsaklarla ilgili sorunlar ön planda olabilir veya başka organların ağrısı mideye yansıyor olabilir. Son olarak bir hastalık bulunamazsa o zaman strese bağlı şikayetler düşünülebilir. Geçmiş olsun. Karnımda ağrı oluyor
1 hafta önce karın bölgemde başlayan ağrı şişlik ve tuvalete çıkamama nedeni ile idrar testi yaptırdım. Bulgularımda herhangi bir şey gözükmemesine rağmen idrar yolu enfeksiyonu olabileceği düşüncesi ve kabızlığımı giderici bir takım ilaçları doktorum verdi fakat göğüs altından kasıklarıma kadar bulunan karın bölgesindeki organlarımda (böbrek, mide) ve belimde yanma, ağrı, buna bağlı baş dönmesi ve bulantı hissediyor ve durduğum yerde terliyorum. Bu rahatsızlık psikolojik dengemi de olumsuz bir rahatsızlık çıkacağı düşüncesiyle iyice sarstı. Bu konudaki önerilerinizi bekliyorum.
Ağrılardan sonra tuvalete çıkamama diye ifade ettiğiniz idrara çıkamama mı? Eğer öyle ise bunun bir nedeni olmalı. Yapılan tetkiklerde bir şey bulunmadan idrar yolu enfeksiyonuna hükmetmek mantıken doğru değil. Kabızlığınız bu yakınmalarla birlikte mi ortaya çıktı, bilemiyoruz. Karında ağrı, belde yanma ve bulantı gibi yakınmalar açısından hem ayrıntılı olarak sorgulanmalısınız ki bir kanı oluşsun. Ayrıca yapılacak muayene ile de altta yatan patoloji hakkında değerli bilgiler elde edilsin. Hem yakınmalarınız hakkında bilgimiz yok hem de muayene bulgularına sahip değiliz. Bu kısıtlı bilgi ile bir fikir oluşturabilmek çok anlamlı değil. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Nefesim daralıyor
Merhaba, ben 26 yaşındayım. 10 yaşındayken romatizma tedavisi gördüm. Daha sonra kalpte hafif mitral valf prolapsus olduğu söylendi. Her 6 ayda bir kontrole gidiyordum fakat yaklaşık 2 yıldan beri hiç kontrole gitmedim. Şimdi nefes darlığı ve ayaklarımda şişler oluyor, sizce bunun nedeni kalp olabilir mi? Ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.
Ayakta şişlik ve nefes darlığı başlıca kalp ve böbrek hastalıklarında, daha sonra (hipotiroidi, karaciğer yetersizliği gibi) diğer sistemik hastalıklarda görülebilir. Bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Mide ilacını uzun süre kullanacak mıyım?
Midemde yanmalar oluyor. Bazen yediklerim sanki yukarı doğru çıkıyor. İlaçlı film çektirdim. Yoğurt gibi bir ilaç içip çekildim, bir şey çıkmadı ama midem yanıyor. Sabahları aç karnına lansor ilaç içiyorum ben, 4-5 gün idare ediyor. Yanma olmuyor, bu ilaca ömür boyu mahkum mu kalacağım? Ne yapmam gerekir? Teşekkürler…
Midenizdeki yanmalar için kullandığınız ilaçlarla idare edebiliyorsanız bu ilaçları sizi takip eden hekimlerin (Gastroenterolog veya İç Hastalıkları Uzmanı) kontrolünde bir yan etki ortaya çıkmadan haftada 2 veya 3 kez uzun yıllar alabilirsiniz. Bunu ilaca mahkum olmak olarak algılamayınız. Sağlıklı günler. Midemde kalp atışı oluyor
Merhabalar doktor bey. Benim yaklaşık 1 aydır karın ağrısı problemim var. Bazı sabahlar yanlarımda ağrı oluyor. Bir de dikkatimi çekti, midemde kalp atışı gibi atış var, dışardan belli oluyor. Ayrıca bazen müthiş gaz oluyor, mideme ağrı yapıyor. Geçen hafta doktora gittim, tüm batım ult.girdim, bir şey çıkmadı ama yine de korkuyorum çünkü çok telaşlı bir insanım. Sizce bir sorun olsa ultrasonda çıkar mıydı? Şu aralar rahatım.
Karında gördüğünüz atma midenin arkasından geçen ana damarın atışı ile ilgili olup bir hastalık belirtisi değildir. Ultrasonografide her hastalık çıkmaz elbette. Karın ağrısı için olası birçok hastalık açısından araştırılmanız gerekir. Geçmiş olsun. Yaklaşık 10 yıldır sabahları safra ile uyanıp, bulantı ile kalkıyorum ve mutlaka kusma ihtiyacı oluşuyor. Sonra kuş gibi oluyorum. 1 yıl önce çok zayıf olduğum için x ilacı verdi doktorum. 2 ay içinde 8 kilo aldım ve hayatımın en güzel günlerini yaşadım. Midem bulanmıyor, safra çıkartmıyor ve yemek yemekten zevk allıyordum. Tabi bu bana yeni giysiler almamı gerektirdiyse de çok mutluydum. İlaç kötü günlerimde yardımıma yetişiyor. Sürekli kullanmıyorum. Ne zaman ki midem bulanıyor, safra oluşuyor, yemek yiyemiyorum mercimek büyüklüğünde alıyorum bir gece. Bu beni on beş gün rahatlatıyor. Biliyorum hatalı davranıyorum ama hiçbir şey bu ilaç kadar iyi hissettirmedi. Biraz da stresli bir yapım var. İçime atıyorum bazı şeyleri. Bir de bankacıyım ve anneyim. Çok şükür hayatı seviyorum. Saygılarımı sunuyorum. Tavsiyenizi bekliyorum (Doktorlar midemdeki olayın psikolojik olduğunu ve gastrit başlangıcı olduğunu söylüyorlar).
Seyrek olarak (on beş günde bir) aldığınız ilaçla rahatlıyor iseniz buna devam etmenizde bir sakınca yok. Tek bir ilaçla yakınmalarınız geçiyor ise ek bir tavsiyede bulunmaya gerek görmüyorum. Sağlıklı olun mutlu kalın. 11 yaşındaki oğlum kilo alamıyor, boyu uzamıyor. Endoskopi sonucunda safra reflüsü dendi. Ne yapmalıyım?
Boy ve kilonuın safra reflüsü ile doğrudan bir ilgisi yok. Reflüye bağlı mide yakınması ve iştah sorunu var ise o zaman Çocuk Gastroenterologlarının önerilerini almalısınız. Makattan kanama
Eşim bu sabah bana büyük abdesinde kan pıhtısı olduğunu söyledi. Eşimin neyi olduğunu öğrenmek istiyorum.
Büyük apteste kanama önemlidir. Genellikle hemoroite bağlı kanamalar görülürse de altta yatan diğer önemli hastalıkların mutlaka araştırılması gerekir. Bu nedenle bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız ve makattan baktırmanız (rektoskopi) gereklidir. Çok terliyorum
Merhabalar, ben 27 yaşındayım. Benim sorunum aşırı terliyorum, koltuk altlarımda aşırı terleme var. İlaç kullanmadığımda ne yapmam gerekli? Ya da hangi doktora gitmem gerekli? Şimdiden çok teşekkürler…
İç Hastalıkları Uzmanları size yardımcı olacaklardır. Gerekli tetkiklerden sonra lokal ilaçlar veya botoks uygulanması düşünülebilir. Sabahları midem bulanıyor
Sabahları uyandığımda midem bulanıyor, doktora gittim. Bana helicol adında bir ilaç verdi, 3 kere kullandım ama ilacı bıraktıktan sonra yine devam ediyor ve çok zayıfım. Sebebi nedir? Mide bulantılarımın zayıflıkla alakası var mıdır?
Mide bulantılarınızın zayıflık ile bir ilgisi yoktur. Zayıflığınızın bulantı ile bir ilgisi olabilir yani bulantı nedeniyle fazla yemek yenemez ve kişi zayıflar. Bulantılarınız açısından bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Hepatit B
Benim hanımımın Hepatit B taşıyıcısı olduğunu öğrendik, büyük bir şok yaşıyoruz. Doktorun söylediğine göre kronikleşmiş, bundan sora ne yapabiliriz? Nelere dikkat etmeliyiz? Doktor yapılacak bir şey yok dedi, hanımım yatak hastası değil, bel ağrıları için doktora gitmiştik, kan tahlilinde bu hastalığı öğrendik. Şu an şaşkınız, yardımcı olursanız seviniriz.
Hepatit B taşıyıcılığı ile kronik B hepatiti çok farklıdır. Taşıyıcı olan birinde karaciğerde sorun yoktur ve 6 aylık aralarla takibi gerekir. Kronikleşmiş birinin ise tedavisi gerekir. Eşinizin tetkik sonuçlarını bildirirseniz ayrıntılı bilgi verebilirim. Ayrıca bu konuda mutlaka (bu alanda) eğitim görmüş olan Gastroenterohepatologlara (yoksa İç Hastalıkları Uzmanlarına) başvurmalısınız. Eşinizi ilgisiz branştan hekimlerin takip etmesine fırsat vermeyiniz. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |