05-05-2010, 01:08 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Reflü ve pH-metre (Sorularınızın yanıtları) Reflü ameliyatı kararı için pH metre takıldı. Sonuç için reflü kabul edilecek değerler hangi aralıklardır? Teşekkürler...
Reflü ameliyatı öncesinde mutlaka yapılması gereken 24 saatlik pH-metre ile elde edilen sonuçlar DeMeester ve Johnson skorlamasına göre değerlendirilir. Burada 24 saatlik süre içinde yemek borusundaki pH'nın 4'ün altında olduğu süre ölçülür. Toplam skor 6 ayrı parametrenin değerlendirilmesiyle konulur. Fizyolojik ve patolojik reflü ayrımında kullanılan önemli parametrelerden biri pH'nın 4'ün altında olduğu sürenin 24 saatlik zaman diliminin %4-7'sinden az olmasıdır. pH-metre her yerde yapılan bir işlem değildir. Bu işlemi yapan ünite bu konuda size gereken bilgileri verecektir. Sorularınızı ilgili üniteye sormanızı önerirken operasyon öncesi mutlaka Gastroenteroheoatoloji Uzmanlarının görüşünü almalısınız. Sağlıklı günler diliyorum. Reflüm var pH-metre yapıldı
Mideme yapılan endoskopi sonucuna göre gastrit dendi. İlaç kullanmama rağmen geçmemesi ve ağzıma acı suyun gelemsi sebebi ile pH metre ve özofagus incelemesi yaptırdım. Özofagus normal çıkarken patolojik düzeyde reflü teşhisi kondu. Kullandığım ilaçlar demir eksikliği ve B12 vitamini eksikliği yapıyor. Bir süre iğne kullandıktan sonra kan değerlerim normale döndü. Sorum atrofik gastrit ile gastrit arasındaki fark nedir? İlaçlar ne kadar zaman kullanılır? Reflü için cerrahi müdahale doğru mu? Kasım ayından beri ilaç kullanıyorum. Son üç aydır ilacı kestik ama şikayetlerim geri döndü. Bir de aşırı hazımsızlık ve şişkinlik yaşıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılar.
Atrofik gastrit dışındaki diğer gastritlerde mide ile ilgili yakınmalar dışında fazla bir sorun yaşanmayacağından atrofik gastrit daha önemlidir. Atrofik gastritiniz varsa ve B12 vitamini eksikliği gelişmiş ise buna bağlı olarak kansızlığınız (ve başka belirtiler) ortaya çıkacağından yaşam boyu B12 vitamini alınmalıdır. Ayrıca atrofik gastritlilerde mide kanseri riski biraz daha artmış olduğundan düzenli endoskopik takipler yapılmalıdır. Endoskopide özofagusunuz normal çıkmış ise reflünün size fazla bir zararı dokunmayacaktır. Bu nedenle cerrahi işlem de gerekli değildir. Yakınmalarınız için düzenli ilaç kullanmalı ve bir Gastroenteroloji Uzmanının kontrolünde olmalısınız. Cerrahi girişim önerilirse bunun gerçekten gerekli olup olmadığını bir Gastroenterolog tarafından teyit ettirmeniz sizi gereksiz ameliyattan kurtaracaktır. Sağlıklı günler diliyorum. Mide ekşimesi rahatsızlığı olanlar için hangi besinler faydalı, hangileri zararlıdır?
Mide ekşimesi diye tarif ettiğiniz durumun altında mutlaka bir hastalık bulunmaktadır. Bu nedenle öncelikle bu hastalığın saptanması ve tedavisi gerekir. Saptanan hastalığa göre gerekirse perhiz önerilir. Geçmiş olsun. Midem ağrıyor
Merhaba Nevzat Bey, bundan 2 ay önce sabah 4'e doğru şiddetli bir mide ağrısı ile uyandım. Acile gittiğimizde iğne vurdular. Daha sonra midemde ağrı, yanma, ağza acı su gelmesi gibi rahatsızlıklarımın ve kabızlığım olduğunu söyledim. Kan, idrar tahlili yapıldı, röntgen çekildi. Sonuçta mide değil de, bağırsak ve safranın çalışmadığı ortaya çıktı. Verilen ilaçları kullandım ve midemdeki ağrılarım geçti. İlaçları kullandığım sürece kabızlık sorunum da kalmadı. Şu anda ilaç kullanmıyorum, kabızlık ve midede ağrılar yine başladı. Bunun yanında sırtımın sağ tarafında ağrılar başladı. Yürürken bu ağrılar daha da sıklaşıyor. Sizce neden olabilir ve ne yapmalıyım? Çok teşekkürler Doktor Bey.
Kullandığınız ilaçlarla yakınmalarınız geçtiğine göre aynı ilaçları tekrar kullanmanız mantıklı gibi görünüyorsa da bu ilaçların hangi sürede ve hangi dozda kullanmanız gerektiği hakkında bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olacaktır. Yatmadan önce yemek yemek mideye nasıl etki eder?
Yatmadan hemen önce yemek yenmesi doğru değildir. Asit salgılanması ve hazım olayının ritmi gündüz saatlerine göre ayarlanmıştır. Bu nedenle yatmadan hemen önce yemek yenmesi bu ritmi etkileyeceğinden hazımsızlık ile ilgili sorunlara neden olabilir. Ayrıca yatar pozisyonda dolu midenin içeriği yemek borusuna kolayca kaçarak reflü semptomlarına veya var olan semptomların artmasına neden olur. Yatmadan birkaç saat önce yemek yememek önerilir. Ancak zorda kalınır ise az miktarda hafif besinler almak düşünülebilir. SGOT SGPT değerlerinde yüksek sonuç çıkması neye işarettir ve normal değerler nedir?
Merhabalar. Bu değerlerin normalleri elinizdeki tetkik kağıdında yazılıdır. Oradan öğrenebilirsiniz. AST (SGOT) ve ALT'nin (SGPT) yüksek çıkması karaciğer hücrelerinin normale göre daha hızlı yıkıldığını gösterir. Merak ettiğiniz konularda daha ayrıntılı soru sormalısınız. İyi günler. Kabızlığım çok fazla
Merhaba, ben 28 yaşındayım. Bebekliğimden beri kabızlık çekiyorum. Her akşam sinameki içiyorum ama artık bıktım. Onu da içmezsem yine kabız oluyorum. Şimdi yeni bağırsak düzenleyici ilaç çıkmış, eczanelerde satılıyormuş. Sanırım meyveli çay gibi bir şey, tam bilmiyorum. Bana önerebileceğiniz bir şey var mı? Gerçekten bağırsak düzenleyici ilaç var mı? Bana yardımcı olursanız sevinirim.
Eğer bu köşedeki soruları ve yanıtları takip ediyorsanız kabızlığınız hakkında ezbere konuşmayacağımı da tahmin etmiş olmanız gerekir. Bugüne dek tetkik edilmiş olabilirsiniz ancak bu konuda bir bilgim olmadığından size öncelikle kabızlığınız açısından bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız gerektiğini hatırlatırım. Yapılan tetkikler sonunda gerekli tedaviler önerilebilir. Kabızlığı olanların bol lifli besinlerle birlikte kayısı, erik, incir ve kabuğuyla elma tüketmeleri yararlı olabilir (muzun kabızlık yapabileceğini unutmayın). Geçmiş olsun. Göğsüm ağrıyor
Geçenlerde sol göğüste ağrı, sol kolda uyuşma şikayetiyle acile gittim. EKG çekildi. Doktor bir şeyin yok, dahiliyeciye görün dedi. Ertesi gün iç hastalıkları doktoruna gittim. EKG, göğüs ve kafa filmi, kan tahlili yaptırdı. Kanda iltihap ve sinüzit çıktı, kalp ve göğüste problem olmadığını sıkıntının mideden kaynaklandığını söyledi. Kaç gün oldu ilaçları da kullanıyorum ama sol göğüs ağrım hala devam ediyor, gece yatarken bile ağrıyor, ne yapmalıyım?
Göğüs ağrısı olan birinde başta kalp olmak üzere o bölge ile ilgili tüm organlar araştırılır. EKG'nin normal olması kalp hastalığınızın olmadığını %100 göstergesi değildir. Bu nedenle yakınmaları olan birinin yakınmaları, genel durumu, yaşı ve diğer hastalıkların olup olmaması gibi daha birçok parametre ile değerlendirilmesi gerekir. Ağrılarınız geçmemiş ise yeniden bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. İnterferon tedavisi
İnterferon tedavisinin genelde 4-6 aylar arasında uygulandığını okuyorum. Benim tedavim 9 ay sürdü. İnterferon tedavisi uygulanan hasta bundan fayda
yerine zarar gördüğü olur mu? Eğer hastalık ilerliyorsa alternatif tıpta bahsi geçen devedikeni hapları kullanımının zeffix ilacı ile ters etki yapabilecek etkileşimi olabilir mi? Bu kapsamda kullanılmasını tavsiye eder misiniz? Avrupa'da 30 yıldan fazladır kullanıldığı, hücreleri yenilediğini okuyoruz. Fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Bunun yanında enginar, hindiba, köpekbalığı karaciğer yağı, lavanta vb. doğal ilaçlar hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyim? Selamlar.
Merhabalar, İnterferon tedavisinin ortalama kullanma süresi 12 aydır. Bazı (seyrek) durumlarda 6 ay verilebilir. Size verilen İnterferon tedavi süresi uzun değildir. halen Zeffix kullandığınıza göre bu ilaca düzenli olarak devam etmelisiniz. Günümüzdeki Kronik B ve C hepatiti hastalıklarında devedikeni veya başka bitkisel kökenli praparat ne yazık ki etkili değil. Bu bitkileri ilk kez kullanmak isteyen kişi siz değilsiniz. Eğer etkili olsa idi bugüne kadar takip ettiğimiz (sayıları belki de binleri bulan) hastalar bize gelip kullandıkları preparatlardan yarar gördüklerini söylerler ve çok kısa süre içinde tüm dünya bu dertten kurtulurdu. Öyle olmuyor maalesef. Avrupa'da 30 yıldır kullanılan ve her kullanan kişide iyileşmeyi sağlayan bir preparatın olabileceği size mantıklı geliyor mu? Böylesi mucizevi bir preparat olsa tüm dünya bunu bir gün içinde öğrenmez mi? Elimizdeki ilaçlarla Kronik Hepatitli hastaların bir bölümünde tümüyle tedavi mümkün, bir bölümünde ise hastalık baskı altında (zararsız derecede) tutulabiliyor, bu nedenle sizi takip eden Gastroenterohepatoloji Uzmanlarınca takibinizi sürdürünüz. Geçmiş olsun dileklerimle. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |