05-05-2010, 01:08 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Reflü ve Helicobacter pylori (Sorularınızın yanıtları) İyi günler Dr. Nevzat Bey, Geçen sene mide yanmasından dolayı gastroskopi yapıldı. Yemek borusundan parça alındı ve biopsiye gönderildi. Barrett başlangıcı, mide fıtığı ve reflü olduğu söylendi. Tedavi gördüm ve 4-5 ay sonra tekrar benim isteğim üzerine yeniden gastroskopi çekildi. Bu sefer de yemek borusunda bir şey yoktu. Mide fıtığı hakkında da bir şey yazmıyordu. Sadece pangastrit ve az miktarda Helicobacter tespit edildi. Bundan 2-3 sene önce Helicobacter tedavisi görmüştüm. Bazı doktorlar ameliyat olmamı öneriyorlar. Şu anda midemle ilgili sadece yanma olduğu zaman talcid kullanıyorum. Bu da günde 3-4 tane oluyor. Sigara kullanıyorum. Onun mideye zararlı olduğunu biliyorum ama yine de içiyorum. Kafamda soru işaretleri var. Barrett'le ilgili bilgileri internetten okuyorum. Beni korkutuyor. Acaba gerçekten yemek borusu iyileşti mi yoksa sizce tekrar bir gastroskopi çektirmeli miyim? Bana bu konularda düşüncelerinizi yazarsanız sevinirim. İyi çalışmalar...
Reflü, reflüye bağlı sorunlar ve ameliyat açısından Sağlık sayfamızda çok sayıda soru yanıtladım. İlgili başlıklar bölümünde Reflü ve cerrahi ve Reflü ameliyatları başlıkları altındaki soru – yanıtları okumalısınız. Sizi takip eden hekiminiz bir Gastroenterolog değilse, %99 olasılıkla gereksiz yere ameliyat önerilmiştir. Sonuçlarınız gözden geçirildiğinde ameliyatın size hiçbir yararı olmayacağı görülüyor. Ayrıca Barrett'iniz olup olmadığını da Gastroenteroloji Uzmanına sormalısınız. Patolojinin Barrett gelmesi sizde Barrett olduğunu göstermez. Bu son derece teknik bir konu olup Gastroenteroloji dışı branştan bir hekim endoskopinizi yapmış ise (alınan parçanın yanlış yerden alınmasına bağlı olarak) tanınız yanlış olabilir. Üstelik Barrett başlangıcı diye bir tıbbi terimimiz yok. Yanlış hekim yanlış tedavi demektir, unutmayınız. Son olarak sağlığınız için endişeleniyor iseniz sigara içmeyiniz. Ya da sigara içerek sağlığınızı bozmayı sürdürecek iseniz boşuna hekim hekim dolaşıp kendinizi (ve bizi) yormayınız. Kıl dönmesi
Nevzat Bey ben 24 yaşında bir bayanım ve bacaklarımda ve kasık bölgemde kıl dönmesi sorunu yaşıyorum, bir türlü çözüm bulamıyorum. Bu sorun uzun yıllardır var, en son 14-15 yaşlarındayken rahatlıkla etek giyebildiğimi hatırlıyorum. Bacaklarımdaki kıl dönmeleri yüzünden sivilceler oldu, onları çıkardıktan sonra izler kaldı ve rahatsız edici bir görünüm ortaya çıktı. Bu arada tüm vücudumda tüylenme fazlasıyla var. Sizce ne yapmalıyım? Ne önerirsiniz? Saygılarımla…
Bacaklarda veya başka uzuvlardaki kıl dönmelerinin ana nedeni o bölgedeki kılların jilet ya da ağda ile alınmasıdır. Bu işlemlerle kıllar yeniden çıkarken deri altında kalırlar ve burada, dışarıya çıkamadan uzamaya başlayarak sivilcelere neden olurlar. Bu nedenle istenmeyen tüyleri jiletle yok edecek iseniz bunu fazla bastırmadan yapmalısınız ki uzamaya başlayan tüyler derinin dışına doğru büyüsünler. Ya da istenmeyen tüylerinizi küçük bir makas yardımı ile kesebilirsiniz. Bunun dışında epilasyon ile tüyler kalıcı olarak yok edilebilir. Yakınmalarınız için bir Deri Hastalıkları ve (fazla tüylenme için) Endokrinoloji Uzmanına başvurmalısınız. Çok geğiriyorum
Bende 15-20 gün önce geğirme başladı ve özellikle yemeklerden sonra 1 saate yakın sürekli geğiriyorum. Bunun haricinde başka bir şikayetim yok, sadece bununla teşhis konulamayacağı söylendi. Sizce sorun nedir? Ne yapmalıyım? Teşekkürler...
Midede çok miktarda hava bulunmaz. Birkaç kez geğirmekle midedeki hava biter. Ancak siz hava yutuyorsunuz ve bu havayı tekrar tekrar çıkarmak zorunda kalıyorsunuz. Midenizde bir sorun olsun olmasın aşırı geğirmenizi açıklamaz. Bu bir hastalık değildir ve dolayısıyla önerilecek bir tedavi de yoktur. Hava yutmayacaksınız. Geçmiş olsun. Hepatit B
Hepatit B hastalığım nedeniyle askere alınmadım kamuya açık olan bir şirkette çalışmam doğru mudur?
Hepatit B'ye bağlı kronik karaciğer hastalığında (veya taşıyıcılık durumunda) çalışmanıza engel bir durum yoktur. Hepatit B virüsü içeren hastalıklı kanın sağlıklı insanın kanına geçmesiyle bulaşma olur. Dolayısıyla (bu geçiş mekanizması göz önüne alınarak) kamuya açık bir alanda çalışmanızda bir sakınca olmadığı söylenebilir. Hepatit bulaşmış mıdır?
Yaklaşık 1 ay öncesinden şüpheli ve korunmasız bir ilişki geçirdim. Bugün (yani ilişki sonrası 1 ay sonra) ELISA testi yaptırdım. Sonuçları şu şekilde; Anti HIV, HbsAg, Anti HCV, Anti HbS, Anti HBc IgG NEGATİF. 2 yıl öncesinde hepatit B aşısı olmuştum, sonra bu aşının tutmadığını öğrendim. Doktorum bana "1 doz daha olursan tutar, o doz seni korur" dedi. Şimdi asıl sormak istediğim; bana hepatit B veya C bulaşmış olabilir mi? Bulaştıysa bu 1 ay sonra belli olur mu? Askere gideceğimden emin olmak istedim. Risk taşıyan bir değer görüyor musunuz hocam, ya da önerileriniz nelerdir? Saygılarımla…
Bir hastalık etkeninin bedene girmesi ile hastalık yapması arasında geçen süre kuluçka (inkubasyon) süresi olarak adlandırılır. Hepatit B'de bu süre 60 – 180 gün, Hepatit C'de ise 14 – 160 gündür. Hepatit B'de hastalık belirtilerinden 1-7 hafta önce HbsAg kanda belirir. Yaptırdığınız kan tetkikine göre herhangi bir hastalığın bulaştığı görülmüyorsa da kuluçka süreleri göz önüne alındığında kesin bir yorum yapabilmek için erkendir. İki yıl önce kaç doz aşı olduğunuzu belirtmemişsiniz. Ancak daha önce aşı yapılmış olan ancak Anti Hbs gelişmemiş birinde tek doz aşının koruyucu olması konusunda (tıbbi literatürde) bir bilgi bulunmamaktadır. Ülsretaif kolit ve alevlenme
Merhaba hocam, 4 ay önce ülseratif kolit teşhisi kondu. Salofalk 500mg ve prednol adlı ilaçlarla tedavim sürüyor. Kısmen bir düzelme olsa da sürekli dışarı gitme ihtiyacı hissediyorum. Yapılan tahlillerde (dışkı) sonuçlar temiz çıktı. Doktorum kolonoskopiye ihtiyaç olmadığını, zaman zaman alevlenmelerin olacağını söyledi. Kesin bir tedavisi var mı ve yeni tedavi yöntemleri varsa nelerdir? Teşekkür ederim.
Ülseratif kolit tanısı konulmuş ve tedaviye başlanmış ise verilen tedavi ile hastalığınızın baskı altına alınmış olması yani yakınmalarınızın geçmesi beklenir. Eğer yakınmalarınız sürüyorsa burada 2 olasılık vardır. Birincisi; verilen tedavi ile hastalık baskı altına alınamamıştır ki bu durumda uygulanan tedavilerde bazı modifikasyonlara gidilmesi gerekir. İkincisi; verilen tedavilerle hastalık baskı altına alınmıştır ve yakınmalarınız başka bir nedene (örneğin spastik kolite) bağlıdır. Bu iki olasılığın hangisinin sizde olduğunun anlaşılmasının yollarından biri de bağırsaklara endoskopik olarak bakmaktır. Ancak bu tetkikte yeniden (oldukça zahmetli olabilen) tüm bağırsağa bakmak yerine bağırsağın son kısmına (kolayca) bakılarak (yani rektoskopi) ile bu durum açığa çıkarılabilir.
Ülseratif kolitte düzenli tedaviye rağmen zaman zaman alevlenmeler olabilir doğrudur ancak bu durumda da yine tedavide modifikasyonlara gidilmeli ve hastalık baskı altına alınmalıdır.
Sizi takip eden hekimin mutlaka Gastreoenterolog olması gerektiğini özenle hatırlatırım. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |