Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Babam mide kanseri (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Babam mide kanseri (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Babam mide kanserinden vefat etti. Benim midemde de ablamın midesinde de problem var. Ben 32 yaşındayım. Sebze ve kızarmış besin yediğim zaman kusuyorum. Endoskopi yaptırdım. Sonuç olarak hiatal hernit +reflu ozafajit+gastrik dismofilite+gastrit çıktı. Yorumlarınız nedir? Tedavi olarak ne tavsiye edersiniz? ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Babam mide kanseri (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:09 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Babam mide kanseri (Sorularınızın yanıtları)

Babam mide kanserinden vefat etti. Benim midemde de ablamın midesinde de problem var. Ben 32 yaşındayım. Sebze ve kızarmış besin yediğim zaman kusuyorum. Endoskopi yaptırdım. Sonuç olarak hiatal hernit +reflu ozafajit+gastrik dismofilite+gastrit çıktı. Yorumlarınız nedir? Tedavi olarak ne tavsiye edersiniz? Saygılarımla.

Birinci derece yakınınızda mide kanseri olduğuna göre çocuklarının midesine mutlaka bakılmalı ve eğer H. pylori bakterisi varsa bu mikrop yok edilmelidir. Birinci derece yakınında mide kanseri olanların midesinde bulunan bu mikrobun varlığında mide kanseri riski artar. Mikrobun yok edilmesiyle birlikte sorun kalmaz ve risk normal insanlardaki seviyeye geriler. Hiatus hernisine bağlı reflü ve buna bağlı yemek borusunda yaralar (özofajit) varlığında düzenli tedavi gerekir. Sorunlarınız önemli, bu nedenle uzun süreli takip ve tedaviniz gerekecektir. Bu konunun uzmanı olan Gastroenterologlarca (yoksa İç hastalıkları uzmanlarınca) takip edilmelisiniz. Aksi takdirde sizin durumunuzdaki kişilerin yıllarca yanlış, eksik veya gereksiz tedavi edildiklerine sıklıkla şahit oluyorum. Geçmiş olsun.

Midemde sarkma var

Yaşım 33. Yaklaşık 10 yıldır mide problemi çekiyorum. Baryumlu mide filmi çekildiğimde, midemde 8 cm. sarkma olduğu tespit edildi. Yemek yemeye başlayınca çok kısa sürede doygunluk ve şişlik hissediyorum. Aşırı gaz oluyor. Ayrıca ticaretle uğraşıyorum ve stresim çok fazla. Bazen mide gazım nefes almamı etkiliyor. Ayrıca midemde bazen 1 hafta süren seğirmeler oluyor. Bir de tam olarak tarif edemediğim, hızlı yürüyünce veya bir eşya taşıyıp da kalbim hızlı çarpınca arkasından yere doğru eğilirsem veya yatarsam midemde bir vurma gibi bir durum oluyor. Anksiyete tedavisi görüyorum. Doktorum psikolojik olduğunu tahmin ediyor. Sizce psikolojik olup bu sorunları yapar mı? Mide sarkmasının tedavisi veya alternatif bir yöntemi var mı? Şimdiden ilginize teşekkür ediyorum. İyi çalışmalar.

Midede sarkma önemli bir sorun değildir. Asıl sorun size yakınmalarınızın nedeninin midenizdeki sarkma olduğunun söylenmesidir. Size, zamanında bunun önemli bir sorun olmadığı anlatılsa idi bugünkü yakınmalarınızın büyük bölümü olmayacaktı. Bugünden yarına yapılması gereken şu; Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracaksınız. Gerekli tetkikleriniz yapılacak. Sonuçta bir hastalık var ise ne olduğu anlatılacak ve tedavisi verilecek. Ancak anlattıklarınıza bakarak sizde önemli bir hastalık olmadığı kanısındayım. Ne var ki bu sorunun psikolojik olduğunu düşünmem yeterli değil. Tetkiklerin yapılması ve normal çıkması halinde hem hekiminizin hem de sizin sonuçlardan tatmin olmanız gerekir. Sağlıklı olun mutlu kalın.

Yemekten sonra midem ağrıyor

Benim şikayetim: yemekten sonra hep bir ağrıyla kalkıyorum. Ağrı olacak diye iştahım kesildi. Doktora görünmeli miyim? Ciddi bir şey olabilir mi?

Yemekten sonra olan ağrılarda mide, safra kesesi ve pankreas hastalıkları düşünülür. Doğaldır ki bir sorun varsa hekime başvurulmalıdır. Bu hekim de Gastroenteroloji Uzmanı olmalıdır.

Göğsüm ağrıyor

Ben 28 yaşındayım. 1.72 boy ve 90 kiloyum. Yaklaşık 1,5-2 yıldır göğsüme düzensiz aralıklarla, durup dururken ağrı giriyor. Bazen 10 dk., bazen 30 dk. sürüyor. Sağa sola yayılmayıp dümdüz yukarı doğru yayılıyor. Çeneme, dişlerime vuruyor, nadiren de kulağımda ateş oluyor. Ağrı çok şiddetli olmasa da rahatsızlık verici.

Göğüste ortaya çıkan ağrılarda öncelikle kalp hastalıkları düşünülür. Sizin genç olduğunuzu düşünecek olursak kalp hastalıklarını göz ardı etmeden yemek borusu ile ilgili hastalıkları da düşünmek doğru olacaktır. Bu organın kasılma kusurları özellik arz eden bir durum olduğundan bu konunun uzmanlarına (Gastroenterologlara) başvurmanız yararlı olacaktır.

Sorunlarım çözümlenmedi (2)

Daha önce gönderdiğim sorumu cevapladığınız için sonsuz teşekkür ederim. Çok uzun bir soru göndermiştim. Birçok uzman doktora gitmeme rağmen ve birçok ilaç kullanmama rağmen tam olarak iyileşemediğimden bahsetmiştim. Hatta sorumu kısaca açıklayayım: 4 Nisan 2005 tarihinde sırt ağrısıyla başlayıp 18 nisan 2005 tarihinde şiddetli mide bulantısı, baş dönmesi, kulak çınlaması, halsizlik ile sağlık ocağına götürülmüştüm. Birçok doktora (psikiyatri, gastroentelog, beyin ve sinir hastalıkları uzmanı, kulak-burun-boğaz uzmanı, nöroloji uzmanı gibi) gitmeme rağmen düzelme tam olarak olmamıştı. Siz de cevabınızda birkaç soru yöneltmişsiniz. Kilo düşüşünün olup olmadığı, yakınmalarımın çok ciddi boyutta olup olmadığını, gece uyanıp uyanmadığımı sormuşsunuz. Hocam şimdiye kadar midem ağrıyarak gece uyanmadım. Yalnız kullandığım cipralex (1 yıldır) bende uyku yapıyor. Ama ben çok fazla mide ağrısı çekmedim. Kilo kaybım yok hatta rahatsızlığımdan bu yana 9 kilo aldım. Doktoruma sordum bana cipralex'in kilo aldırdığını söyledi. Yakınmalarım ise çok ciddi boyutlara varmıyor. Özellikle son 10 gündür öğle ve akşam yemeklerinden 10-15 dakika sonra başlayıp 1-2 saat süren, meyve yedikten hemen sonra tekrarlayan ve talcid tablet (2 tane) almayla rahatlayan bir mide ağrısı oluşuyor. Bu ağrı ise yemek borusunun bitişi ile midenin başlangıcında oluyor. Hazımsızlık yapıyor. Düzenli ve azar azar yememe rağmen yinede rahatsızlık veriyor. Kullandığım ilaçların hemen hemen hepsinin aynı içerikli olduğundan bahsetmişsiniz. Bu kadar ilaç ve antibiyotik kullanmama rağmen neden hala H. pylori yok olmamış? Sizce ne tür ilaçlar kullanmam gerekirdi? Bir de hangi meyveler ve sebzeler faydalı ve zararlıdır? Benimle ve rahatsızlığımla ilgilendiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.

Daha önce sorduğunuz soru ilgili başlıklar bölümünde sorunlarım çözümlenmedi başlığı altında yanıtlanmıştı. Orada bir kısım yakınmalarınızın kan basıncının düşmesine bağlı olduğunu belirtmiştim. Mide ile ilgili sorunlarınız açısından merak ettiğim soruların yanıtını vermişiniz. Yakınmalar sizi gece uyandırmıyor ve zayıflamanız yok. Aksine kilo almışınız. Bütün bunlar Hayatınızı tehdit etmeyen mide sorunlarınızın olduğunu ancak altta yatan önemli bir hastalık olmadığını telkin ediyor. Hekimlerle iletişiminizi sürdürmeniz kaydıyla anlattıklarınızın büyük bölümünün sinirsel olduğu kanısındayım. Yine de bunu sizi takip eden hekimlerin belirlemesi gerektiğini düşünüyorum. Midenizdeki mikropla yakınmalarınızın bir ilgisi yok. Bu nedenle bu mikrobun yok olup olmaması sizin açınızdan önemli değil. Mideniz için zararlı bir meyve yoktur. İlaç kullandığınız sürece ve sonrasında istediğiniz tüm meyveleri yiyebilirsiniz. Geçmiş olsun.

Kanımdaki MCV oranı çok düşük. Talasemi testi yaptırdım fakat MCV hastası değilim. Hb normal olmasına rağmen MCV çok düşük. Sebebi nedir? Hangi vitaminleri almam gerekiyor?

MCV (mean corpusculer volume, ortalama hücre hacmi) kandaki kırmızı kürelerin (alyuvarlar) ortalama hacmini gösterir. Özellikle bazı tip kansızlıklarda bu hacim düşer. MCV hastalığı gibi bir durum tıpta yok. Thalassemi testi yaptırdığınıza göre sorularınızı sizi takip eden ve tüm sonuçlarınızı bilen hekiminize (Hematoloji veya İç Hastalıkları Uzmanı) sormalısınız.

Gazım var

Gaz problemim var. Hiçbir ağrım sızım yok. 9-10 yıl önce sinirsel olarak sulu dışkı ve kusma dönemi geçirdim. Tedaviyle düzelmişti. Yine sinirsel olabilir mi? Ruhsal olarak pek bir sıkıntım yok. Bu yüzden başka bir şey olabilir mi diye düşünüyorum. Dışkım çok katı değil ama isal gibi de değil ve düzenli. Soğan, pırasa gibi yiyecekleri mideme dokunduğu için yiyemiyorum. Bu tür yiyeceklere dikkat ederim. İlginize teşekkür ederim.

Sorun yalnızca (uzun süreden beri olan) gaz ise altta yatan önemli bir durum olmadığını söyleyebiliriz. Yine de gaz yakınmaları nedeniyle bağırsak hastalıkları açısından tetkik edilmeli ve sonuçlara göre gerekli tedavileri almalısınız. Bazı yiyecekler dokunduğuna göre midenizin de değerlendirilmesi uygun olacaktır.

Mide kanaması

Mide kanaması geçiren bir hasta ne tür yiyecekler yemelidir? Bir gün önce geçirdi. Doktora da gitmiyor, ne yapmamızı önerirsiniz?

Mide kanamalarında eskisi gibi sıkı perhiz önermiyoruz. İlk bir-iki gün çok ağır yemekler yerine muhallebi, sütlaç ve pirinç çorbası gibi mideyi fazla rahatsız etmeyecek besinlerin yenilmesi uygun olur. Bu sürenin sonunda diğer tüm gıdalara geçilebilir.

Atrofik gastrit

Ben uzun yıllardır kansızlık tedavisi oluyorum. Belli bir süre hap kullandığımda kanım yükseliyor. Bıraktığımda bir müddet sonra tekrar düşüyor. Bütün tetkikler yapıldı. Endoskopi neticesinde histopatolojik tanı: rejeneratif foveolar hiperplazi gösteren mide antrum mukozası H.pyloriye rastlanmamıştır. Ve yaygın intestinal metaplazi ile karakterli kronik atrofik gastrit var. Bulguların otoimmün gastrit ile uyumlu olabileceği düşünülmüştür. Bu sonuçlara göre bana ne tavsiye edersiniz?

Yaşınızı yazmamışınız. Bu durumda yaş da önemlidir. Atrofik gastrit saptanmış olması açısından endoskopik olarak takip altında olmalısınız. Ayrıca ilerde vitamin eksikliğine bağlı kansızlık görülebilir. Şu anki kansızlığınızın nedeni demir eksikliği ise bunun da araştırılması ayrıca yapılmalıdır. Sizi takip edecek hekimin Gastroenteroloji (yoksa İç Hastalıkları) Uzmanı olması gereklidir. Mutlu günler.

Kırmızı küre

Merhaba. Kızımın yaklaşık bir aydır karın ağrısı, bulantı ve ateş problemi vardı. Hacettepe Hastanesi muayenesinden sonra sağlıklı olduğunu söylediler. Biz kan kültürü ve tahliller alınmasını istedik. Ama gerekli görmedikleri için alınmadı. Fakat bir müddet sonra yine ateşi çıktı. Bugün Atatürk Hastanesi'ne götürdük. Muayeneden sonra bu doktor da sağlıklı olduğunu söyledi. Ama biz kan idrar ve gayta tahlilleri istedik. Sonuçlar temiz çıktı ama kırmızı kürenin sınıra geldiğini söyledi. Nedir diye sorduk, cevap vermedi. Antibiyotik yazdı. Eğer geçmezse Gastroenterolojı veya Hematolojıye götürmemizi söyledi. Lütfen söyler misiniz kırmızı küre dediği nedir? Tehlike içeriyor mu?

Kızınız kaç yaşında? Yakınmaları nedeniyle yapılan tetkiklerde bir sorun olmadığı anlaşılıyor. Bu durum basit bir viral enfeksiyona bağlı olabilir. Ancak yine de ayrıntılı testlerin yapılması yararlıdır. Kırmızı küre (alyuvarlar) sınıra geldi ise bu alt sınır mı üst sınır mı anlaşılmıyor. Olasılıkla alt sınır kast edilmiştir. Kırmızı küreler kansızlık durumunda azalma gösterir. Ancak sınırda denildiğine göre tam düşmemiş olduğunu düşündürüyor. Panik olmadan tetkikleri tamamlamalısınız.

Ben 22 yaşındayım. Çocuk yaşlarda 4 sefer bağırsak ameliyatı oldum. Şu anda normal boşalım yapamamaktayım. Çünkü yapılan ameliyatlar sonucunda makat bölümünde darlık oluştu. 1,5 günde bir lavman yaparak rahatlamaktayım. 1,70 boyum var ve 60 kiloyum. Şu an 5 kilo kaybım var. Bunu yaptığım lavmana bağlayabilir miyiz ? Nasıl eski kiloma kavuşabilirim? Kendimi güçsüz hissediyorum.

Çocukken ne ameliyatı olduğunuz yazmamışsınız. Eğer makatınızda bir darlık var ise dışkınızın biraz yumuşak olmasında yara olacaktır. Bunun için lavman yerine dışkı yumuşatıcılar kullanılabilir. Lavmana bağlı zayıflama olmaz. Kilo kaybınız ve bağırsakla ilgili durumunuz için bir Gastroenteroloji Uzmanınca muayene ve tetkik edilmelisiniz.

Mide rahatsızlığım sebebi ile endoskopi yaptırdım. 1 adet 8-10 mm antral polip tespit edildi. Ne yapmalıyım? Bunun önemi nedir? Ayrıca antral gaqstrit olduğu belirtildi. Bu konuda biraz bilgi alabilir miyim? Teşekkürler.

Gastrit midenin iç yüzünü kaplayan mukozanın inflamasyonuna (yani kızarıklık ve şişliğe) verilen isimdir. Gastrit nedenleri arasında mikroorganizmalar, ilaçlar (özellikle aspirin, antiromatizmal ilaçlar), aşırı duyarlılık halleri, alkol, safra asitleri, mide asidinin fazlalığı ve stres gibi durumlar bulunur. Gastritlerde midede şişkinlik, dolgunluk hissi ve hazımsızlık gibi belirtiler vardır. Endoskopik ve patolojik olarak gastrit tanısının konulmasından sonra (gerekirse) nedene yönelik tedaviler başlanır. Ancak sizdeki durumun önemli olmadığı kanısındayım. Antrumdaki polibin (et beninin) alınması ve patolojik olarak incelenmesi gerekir. Ayrıca endoskopinizin tekrar edilmesi yerinde olacaktır. Endoskopik işleminizin bir Gastroenterolog tarafından yapılmasına özen gösteriniz. Geçmiş olsun.

Geceleri karnım ağrıyor

Yaklaşık iki yıldır gece saat 04:30 sularında uyanıyorum, Karın ağrısı uyutmuyor. En son gittiğim doktor ultrason istedi, kolonda gaz distansiyonu çıktı. Ne demektir, niçin oluşur, etkileri nelerdir?

Gece uyandıran karın ağrısı için ayrıntılı olarak araştırılmalısınız. Mide, bağırsak ve pankreas başta olmak üzere tüm organlara bakılmalıdır. Kalınbağırsaklarınızın gazlı olmasının önemli bir durum olup olmadığı yapılacak muayene ve tetkiklerden sonra anlaşılır. Geçmiş olsun.

Dr. Nevzat Aksoy

İç Hastalıkları Uzmanı

Gastroenterohepatolog

Net Endoskopi

0 212 210 48 48

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks