Zayıflayamıyorum (Sorularınızın yanıtları) Merhaba ben 14 yaşında 1.55 boyunda 68 kilodayım yaşıtlarıma göre çok kiloluyum. 7 yıldır kiloluyum doktora gittim, bir keresinde bana "Hiçbir şeyin yok çok yemek yediğinden dolayı kilo alıyorsun" dedi. Ama yemekte fazla yemiyorum. Ben bir ay içinde yaşıtlarımın kilosuna düşmeliyim, zayıflamalıyım. Maddi imkanlarımız yetmediği için doktora da gidemezdim. Bu yüzden kendim bir program hazırladım. Sabah bir veya iki elma öğle üç kurutulmuş kaysı akşam ise yine bir veya iki tane elma ile karnımı doyuruyorum. Sizce bu yaptığım, hazırladığım program bana uygun mu? Sağlığıma bir zarar gelir mi? Ne olursunuz yardım edin! Herkesin bana alay etmesinden bıktım, eğer bana yardım ederseniz inanın büyük bir hayır kazanmış olursunuz.
Boy ve kilonuza baktığımızda beden kütle indeksiniz (BKİ) 29. Boyunuza göre en fazla 59 kilo olmanız istenir ki bu sizin ideal kilonuzun üst sınırıdır. Yedi yıldır yani 84 aydan beri kilolusunuz ve yalnızca 1 ay içinde normale gelmek istiyorsunuz. İstekleriniz anlamlı ve mantıklı olmalıdır. Yedikleriniz başkalarına göre daha az bile olsa demek ki size yetiyor ki kilonuzu koruyorsunuz. O halde yapılacak iş günde 3-5 elma yiyerek zayıflamaya çalışmak değil dengeli beslenerek bu işi başarmaktır. Her gün yediğiniz yemekleri yalnızca %10 azaltır, yağdan uzaklaşır ve biraz da yürüyüş yaparsanız bir yıl içinde hem 6-7 kilo verebilirsiniz, hem bedeniniz deforme olmaz ve hem de istediğiniz – sevdiğiniz her yemeği yiyebildiğinizden rahatsız olmazsınız. Kilo vermek sandığınızdan kolaydır; ama tıka basa yememek koşuluyla. Sağlıklı günler diliyorum. Test yapılmadı ve gastrit dendi Merhaba Nevzat Bey. Midemde hemen hemen 1 yıla yakın ağrı yaşıyordum. Ama son bir aydır şiddetli kramp tarzı 15 dk süreli ağlatacak kadar acıtan kasılmalar yaşıyorum. Nefes bile almak zorluk veriyor. Doktora gittim. derdimi anlattım. hiç bir test yapmadı. sitrese bağlı gastrit dedi. ama tatmin olamadım. ilaç olarak da lansor ve gaviscon verdi. kullanmaya başladım. Çok gaz yapıyor. Kullanayım mı yoksa baska bir doktora mı başvurayım. şimdiden teşekkür ederim.
Gastrit insanları ağlatacak kadar ağrı yapmaz. Anlattıklarınızın gastritle bir ilgisi yok. Başka deyişle size endoskopi yapılsa ve midenizde gastrit bile bulunsa yine bu durum ağrılarınızın nedenini açıklamaz. Verilen ilaçların iyi gelmemesi de teşhisin doğru olmadığını düşündürüyor. Anlattığınız yakınmalar açısından kalınbağırsak başta olmak üzere ciddi biçimde araştırılmalıdır. Gastroenteroloji Uzmanları size mutlaka yardımcı olacaklardır. Karaciğerim fazla çalışıyor Karaciğer fazla çalışırsa ne gibi sorun olur? Tahlil yaptırdım karaciğer fazla çalışıyor dediler.
Karaciğer fazla çalışmaz, size söylenenleri yanlış anlamış olabilirsiniz. Böyle bir durum tıpta olmadığı gibi böyle bir ifade de hiçbir tıp kitabında bulunmaz. Sorunuzu daha ayrıntılı sormalısınız. Ayrıca bunu söylediğini ileri sürdüğünüz hekiminize de bu konuya açıklık getirmesini isteyebilirsiniz. Midem ağrıyor 1- Nevzat Bey merhaba, eşim son 1 haftadır midesi bulanıyor. Kusması yok ama sarı su geliyor. Doktora gittiğinde kendisine film falan çekilmeden ülser teşhisi koyup bazı mide ilaçları verildi. Bu ilaçları içtiğinde uyku hissi veriyor. Aynı zamanda ağrıları sırtına da vuruyor. Baş dönmesi de var. Bu konuda ne yapmalıyız. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür. İyi Çalışmalar. 2- Merhaba Sayın AKSOY Ben yaklaşık bir haftadır her gün mide ve buna bağlı sırt ağrısından çok şiddetli bir şekilde rahatsızım. Özellikle yemeklerden sonra rahatsızlanıyorum. Çok fazla sigara ve çay tüketmiyorum. Teşekkür ederim.
Sırta vuran mide yakınmalarında ülser akla gelirse de kesin tanı endoskopik girişimle konulur; ancak bir nedenle endoskopi yapılmayanlarda kullanılacak mide ilaçlarıyla yakınmalar düzelebilir. Yakınmaların düzelmesi midenin koşullarının düzeldiğini gösterecektir. Yakınmalar sürecek olursa ileri tetkiklere gerek duyulur. Geçmiş olsun. Spastik kolon
Sayın Aksoy 33 yaşında ve yaklaşık 1-2 yıldır süregelen spastik kolon hastasıyım. Karnım sürekli şiş, kabızlık ise zaman zaman oluyor.Ama kabızlık beni çok zorluyor.Kabız olduğumda affınıza sığınarak söylüyorum küçük top top şeklinde kaka yapabiliyorum. Böyle durumlarda genelde ilaçsız geçmiyor Şimdi de aynı durumdayım. Ne içebilirim? Ne önerirsiniz? Teşekkürler
Spastik kolon (iritabl bağırsak sendromu) durumu kalınbağırsağın çalışmasındaki aksamayı ifade eder. Zaman zaman kabızlık, gaitanın keçi pisliği gibi çıkması, karında şişkinlik gibi yakınmalar beklenen durumlardandır. Bu yakınmalar için kullanılan bazı ilaçlar var elbette; ancak bunları, başvuracağınız hekim yakınmalarınızın tipini ve şiddetini değerlendirecek ve ona göre ilaç verecektir. Geçmiş olsun. Spastik kolon Sorum şudur; bende spastik kolon rahatsızlığı var ve bu rahatsızlık için tıp halen bir iyileştirici çözüm bulamamış mıdır? Bulmuşsa nedir? Bir diğer sorumda bitkisel olarak faydalı olabilecek bir bitki var mıdır? Saygılarımla.
Spastik kolon bir hastalık değildir. Bağırsağın çalışmasında aksama olduğundan kesin etkili ilaçlar yoktur. Ancak bazı ilaçlar bazı kişilerde kısmen yararlı olmaktadır. Bitkiler de bu konuda fazla yararlı değildirler. Geçmiş olsun. Halsizlik Dr Bey merhaba, yaklasik bir aydan beri aşırı halsizlik, saç dökülmesi, baş dönmesi ve iki günden beri de idrar rengi kola rengini anımsatıyor. Nedeni ne olabilir? Yardimci olursaniz sevinirim. İyi çalışmalar.
Halsizlik, baş dönmesi ve diğer yakınmalar önemli belirtiler olup yüzlerce nedeni vardır. Bu belirtilerle birlikte yapılacak muayene ile belli hastalıklar düşünülerek gerekli tetkiklerin yapılması şarttır. Yalnızca ‘halsizlik ve baş dönmesi neden olur' gibi bir soruyu, yüzlerce olasılığı sıralayarak yanıtlamak anlamlı olmaz. Bir İç hastalıkları Uzmanına başvuracak olursanız sorununuza çözüm bulabilirsiniz. Geçmiş olsun. Göğüs ağrısı Hocam; bir süreden beri şiddetli göğüs ağrısı çekiyorum. Göğsümün üzerinde tonlarca yük var gibi, sol kolumda uyuşma, ara ara istifra hissi, enseden gelen baş ağrısı. Acile gittim. EKG çekildi dahiliye uzmanına görünmem gerektiğin söylediler. Ne yapmalıyım?
Yaşınızı yazmamışsınız. Yakınmalarınız için öncelikle kalp ve dolaşım sistemi hastalıkları yönünden araştırılmalısınız. Zaten size ne yapmanız gerektiği söylenmiş. Bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Geçmiş olsun. Hepatit C virüsü HCV (+) nin tedavisi var mı hocam?
HCV pozitifliği bir hastalık değil bir laboratuar bulgusudur. Bedeninizde Hepatit C virüsünün gerçekten olup olmadığı ve varsa bunun bir soruna yol açıp açmadığı araştırılmalıdır. Karaciğer hastalıkları uzmanı olan Gastroenterologlara başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Yutkunma zorluğu Eşim yutkunma zorluğu çekiyor bir de sürekli ağzında tükürük birikiyor geceleri uyutmayacak kadar çok ne yapabiliriz?
Yutma güçlüğü sıklıkla yemek borusunu ilgilendiren hastalıklarda görülen bir durumdur. Bu organa yönelik olarak Baryum'lu grafi veya endoskopi ile diğer tetkikler yapılmalıdır. Tetkik ve tedavinizin bir Gastroenteroloji Ünitesinde yapılması önerilir. Geçmiş olsun. Safra kesesi ameliyatı Safra kesem alındı..ama ağrılarım var..ve midemde aşırı yanma ve hazımsızlık hissediyorum..ne yapmalıyım. Teşekkürler.
Karında ağrı yapan tek organ safra kesesi değil ki kesem alındı ama ağrılarım var diyorsunuz. Ağrılarınız nedeni ile ameliyat olmuş ve boşuna kesenizi aldırdığınızı belirtmek istiyorsanız onu bilemeyeceğim. Sorularınızı daha kapsamlı sormalısınız. Geçmiş olsun. Merhaba! Sağ kaburgamın altında bir şey var sanki ağrı yapmıyor ama sanki sallanıyor gibi sol tarafa yatınca beni rahatsız ediyor elimle muayene ettiğimde de sanki acıyor gibi.
O bölgede kalınbağırsak, karaciğer ve safra kesesi gibi organlara bağlı yakınmalar görülebilir. Bunun ayırt edilebilmesi için bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Yüksek tansiyon Tansiyon hastasıyım aynı zamanda panik atak tedavisine başladım. İlaçlarım: delix plus, norvasc 5mg, Beloc 50 mg, paxil. 15 gün önce başladım kalp hızım düştü (dakikada 48-52) bazen nefesimin yetmediğini hissediyorum beloc u 25 mg a indirdim durum aynı acaba bu kombinasyon a devam etmeli miyim teşekkürler.
Beloc kalp hızını yavaşlatır; ancak kalp hızınızın azalmasının tek nedeni bu olmayabilir. Yakınmalarınıza yönelik olarak verilen ilaçlara devam edip etmeme kararını bu satırlarda bildirmek mümkün değil elbette. Sizi takip eden hekiminize başvurmanız gereklidir. Geçmiş olsun. İshal Sayın hocam, bayramın birinci günü şiddetli karın ağrısı ve ishal başladı. Sonra geçti, fakat ağrılarım devam etti. Gaita hala yumuşak. Doktora gittim. Gaitada bol eritrosit görüldü. Amip ve parazit yokmuş. Hala ağrılarım devam ediyor. 2 yıl önce yine karın ağrılarım ve bulantıdan dolayı doktora gitmiştim. Kan, gaita, idrar, endoskopi, ince ve kalınbağırsak filmleri, sigmioskopi ve ultrason temiz. Bu kadar tetkike rağmen korkulacak (bağırsak kanseri gibi) bir rahatsızlığım olabilir mi. yoksa bu rahatsızlığım ülseratif kolit veya yediğim bir şeye bağlı olarak ortaya çıkan bir rahatsızlık olabilir mi. Sonuçlara bakarak bana ayrıntılı bir bilgi verirseniz çok sevinirim.
Anlattıklarınızı bağırsak kanserini düşündürmese de karında ağrı ve kanlı dışkılama araştırılmayı gerektirir. Bu nedenle kolonoskopi yaptırmanız gereklidir. Tetkiklerinizin normal çıkması gaitadaki kanamayı açıklamaz. Ülseratif kolit veya başka bir hastalık olup olmayacağının araştırılmasını hekiminize bırakın ve internetten hastalıkları okumayın. Bu durum sizi boşuna telaşa sürükler. İki yıl önce yapılan tetkiklerin normal çıkması bugün bir hastalığınızı olup olmadığının bir göstergesi olamaz. Yapacağınız iş bulunduğunuz yerde bir gastroenteroloji Uzmanına başvurmaktır. Geçmiş olsun. Karaciğer Merhabalar annem 68 yaşında kilolu (75 kg üstü) yüksek tansiyon için sürekli ilaç kullanıyor. 2 aydır da şeker ve kolesterol yüksek çıktı ilaç kullanıyor. Üst batın ultrasondada karaciğerde kranyo kaudal 183 mm büyüklüğünde olup üst sınırı aşmaktadır deniyor. Bu nedir ve tehlikesi nedir ne yapılması gerekir. Teşekkür ederim.
Annenizde kolesterol yüksekliği varmış, buna bağlı karaciğer yağlanması ve büyüme olma olasılığı mevcut. Raporda yağlanma ile ilgili bir ibarenin olup olmadığını belirtmemişsiniz. Bir bulgunun tehlikeli olup olmadığını yazdığınız birkaç satıra bakarak söylemek pek mümkün değildir. Sağlıklı günler diliyorum. İTP Benim rahatsızlıgım İTP olarak değerlendirildi, bundan 2 yıl önce, ama sürekli kontrollerim devam ediyor. Benden bt tetkıkı ıstendi ve sonucta karaciğer sol lobta atrofi minimal splenomegali rastlanıldı. Bu sonucu konusunda bizi aydınlatırsanız çok sevıniriz.
İdiopatik trombositopenik purpura (İTP) hastası olduğunuzu belirtiyorsunuz. Ayrıca karaciğerinizin bir lobu küçülmüş, dalağınız ise büyümüş. Hem dalak büyüklüğünde hem de İTP'de trombosit sayısının azalması (trombositopeni) beklenen bir durumdur. Dalak büyüklüğüne bağlı trombositopeninin İTP zannedilmesi olasılığı vardır. İTP tanınız bir Hematoloji Ünitesinde konmuşsa sorun yok demektir. Karaciğer ve dalak açısından bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Kız arkdasımda çene altı ve bazı bölgelerde kıl çıkıyor, devamlı sorunu. Hormon bozukluğu tahmın edıyoruz sizce nedır ve nasıl bır tedavı yöntemi ıle nasıl sağlığına kavuşur? Bu psikolojisini de etkiliyor. Tavsıye hangı doktora çıkıp kesin çözüm alırız? Tesekkurker bilginize arz ederım.
Sorununuz Endokrinoloji ile ilgili. O bölüme başvurmalısınız. Yutma güçlüğü, şişkinlik Merhaba 22 yaşındayım benim 5 senedir midem ile ilgili sorunlarım vardı. Son zamanlarda yutma güçlüğü, göğsümün altında sol tarafımda baskıcı bir ağrı sabahları aşırı derecede mide bulantısı, sırtımda ağrı ,yemek yerken aşırı ağrı, batma şişkinlik neredeyse 4 aylık hamile bayanlar gibi oluyor. Karnım ve yol yürürken tıkanma nefes alamama bunlar yüzünden önce kalp ile ilgili araştırma yapıldı. Hiçbir şey çıkmadı, daha sonra sorunun mideden olduğuna karar verildi ve endoskopi yapıldı. Biyopsi alındı sonucunda diffuz kronik gastrit ayrıca "Helicobacter pylori" mikrobu çıktı. Gastritin çok ilerlediği tedeavi edilmesi gerektiği ileride ülsere çevirebileceği söylendi. Verilen üçlü antibiyotik ilaçlarını yan etki nedeniyle kullanamadım. Doktor bu tedaviyi bırakıp önce midemdeki gastrit ile ilgili ilaç kullanmamızı daha sonrada bu mikrop ile ilgili tedaviye başlamamızı söyledi. İlaçlar hala çözüm olmadı şişkinliklerim ve yutma güçlüğüm devam etmekte. endoskopiyi yapan doktor "Çok ilerlemiş ülser de var tedavisi şart olmazsa daha kötü sonuçlar da olabilir" dedi. Sizi devamlı takip etmekteyim sizinde bilginize danışmak istedim gerçekten Allah korusun tedavi olunmazsa veya ilaçlar sıkıntılara devam ettirirse ve bu da bir sonuç vermez ise kötü bir sonuç çıkar mı? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim saygılarımla.
Yakınmalarınız mide ile ilgili gibi durmuyor. Gastrit veya midedeki diğer hastalıklar belirttiğiniz yakınmalara neden olmaz. Gastrite bağlı yakınmalarınız varsa onun takip ve tedavisi ayrıdır. Ayrıca gastrit ülsere veya daha başka bir duruma da dönüşmez. Size söylenenler aklınızı karıştırmış ve sizi gereksiz yere tedirgin etmişler. Yutma güçlüğünüzün ve karındaki şişkinliğinizin aydınlatılabilmesi için bir Gastroenteroloji Uzmanınca değerlendirilmelisiniz. Sonuçta gerekli bilgilerin yeterli ve doğru biçimde size verilmesi gerekir. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |