05-05-2010, 01:14 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Alkole bağlı karaciğer sirozu (Sorularınızın yanıtları) Merhaba hocam, öncelikle böyle bir sitede bilgiler verdiğiniz için teşekkürler. Babam yaklaşık 5 yıldır alkole bağlı karaciğer sirozu, hastalığını öğrendiği zamandan bu yana alkolü bırakmadı, haftada bir gün olsa da, kaçamak yapıp içiyor. biz alkolü bırakmasında başarılı olamadık. hasta olduğu zamanlarda sık sık bilincini kaybediyor. Biz de ona günde 2 defa lavman yapıp kendine getiriyoruz. osmolak şurubunu kullanıyoruz. Bu bilinç kaybı neden oluyor. ne zamana kadar devam eder. lavman bazen yaptırmıyor. bunun başka bir çözümü yok mu. bu hastalığın son safhaları nelerdir. tedbir almamız için ne yapmamız gerekiyor. ne olur bana yardımcı olun. şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Yoğun alkol kullanmaya bağlı olarak gelişen karaciğer sirozu ciddi bir durumdur. Karaciğerin hemen hemen tüm fonksiyonlarını kaybetmesi ile tarif ettiğiniz bilinç kayıpları olur. Bu durum karaciğerin beden için zararlı maddeleri işleyip atamaması sonucu gelişen karaciğer koması halidir. Bu maddelerin bir kısmı bağırsaktaki gaita içinde bulunur ve bu organ tarafından emilmeleri sonucu komaya neden olurlar. Yapılan lavmanlarla bu maddelerin emilimi azaldığından kişi kendini daha iyi hisseder. Hastanız son dönem karaciğer hastasıdır ve yaşam süresi kısıtlıdır. Alkol içmeye devam ettiği sürece hastalık daha hızlı ilerleyecektir. Hastanız zaten son safhadadır. Bu durumda bile alkol almayı sürdüren biri için yapılacaklar kısıtlıdır ve zaten anlamlı da değildir. Takibin Gastroenteroloji Ünitelerince yapılması önerilir. C hepatiti Sayın Hocam, 2003 yılında yaptırdığım Anti-HCV testinde sonuç negatif çıktığı halde, 2007 yılında Anti-HCV pozitif çıktı. Bütün testlerimde HCV testi negatif çıkmıştır. HCV-RNA'yı bilmemekteyim. Sormak istediğim benim sonucum ne ve Anti-HCV ile HCV nedir neyi ifade etmektedir. Ayrıca HBsAg Negatif, Anti-HBs Pozitif, Anti-HBc Poz. İyi günler dileğimle cevabınızı bekliyorum.
Sonuçlarınıza bakılacak olursa hepatit B virüsü (HBV) bedeninize girmiş ancak bağışıklık kazanmışsınız. Yani bu açıdan sorun yoktur. Hepatit C virüsü (HCV) ile ilgili olarak yapılan 2 test var. 1) Anti-HCV 2) HCV-RNA. Anti-HCV'nin pozitif olması halinde 2 olasılık vardır. Ya o kişinin bedenine hepatit C virüsü girmiştir ya da hiç girmemiştir ancak test yalancı olarak pozitiftir. Anti-HCV'si gerçekten pozitif olan biri "hasta veya bağışık" olabilir. Bu gibi hastaların HCV-RNA'sına bakmak gerekir ki bu test ile bedende C virüsünün çoğalıp çoğalmadığı kesin olarak gösterilir. Çıkan sonuca göre tedavi kararı verilir. Başka branşlardan bu konuda deneyimi az hekimlerin bu hastalığı tedavi ve takip etmeye çalıştıklarını hatırlatarak takibinizin mutlaka karaciğer hastalıkları yönünden uzmanlaşmış olan Gastroenterohepatologlar tarafından yapılmasına dikkat ediniz. Geçmiş olsun. Mide balonu
Sayın Nevzat bey, ben 45 yasında 105 kg ağırlığındayım göbek çevrem 123 cm bu beni doğal olarak rahatsız ediyor bugüne kadar zayıflama yöntemi denemedim mideme balon koydurmak istiyorum ayrıca diyabetliyim tavsiyeniz ne olur teşekkür ederim vereceğiniz bilgi için
Hekiminiz tarafından aşırı kiloya bağlı olarak bir işlem yapılması düşünülüyor ise öncelikle aşırı kiloya neden olabilecek bir endokrinolojik veya metabolik hastalığınızın olmaması gereklidir. Şeker hastalığınız olduğuna göre öncelikle bunun düzene sokulması ve kilo sorununuzun böylece halledilmesi yoluna gidilmelidir. İç Hastalıkları – Endokrinoloji ve Gastroenteroloji Uzmanına danışarak karar vermeniz yararlı olacaktır. İBS Sayın doktor bey benim şikayetim karını sola alt kısmındaki sürekli şişkinlik ve ara ara ağrılar.ağrıların olduğu zamanlar psikolojim bozuluyor. öğretmenim okul bile dar geliyor bana. kaç defa doktora tıp fak. gittim kolonoskopi yaptılar. bir şey yok dediler. IBS olduğunu söylediler, başka bir hastalık olmasından bilhassa kanserden korkuyorum. Şişkinlik ve hassasiyet sürekli fakat ağrılar ara sıra. Bu zamanlarda kabızlık oluyor kanama yok. Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Kalınbağırsağınızla ilgili yakınmaların için tetkik edilmiş ve İBS tanısı konmuş. Sanırım ihtiyacınız olan şey bu durumun önemli olmadığına inanmanız. Birçok hekim ve hastane dolaştığınıza göre tüm tetkikleriniz yapılmış olmalıdır. Bunca tetkike ve söylenenlere karşın rahat olamıyorsanız bir Psikiyatri Uzmanına da başvurabilirsiniz. Hepatit Merhaba hocam, ben yaklaşık 15 yıldır hepatit b taşıyıcısıyım. 7 ay önce fibro testi yaptırdım artık taşıyıcı değil hasta olduğumu öğrendim. hangisi daha tehlikeli o konuda kafam karıştı ne yapmam gerekiyor?
Hepatit B'ye bağlı taşıyıcılık bir sorun yaratmaz ancak bunun sonrasında hastalık gelişmişse tedavi başlanması gereklidir. Düzenli takip ve tedavi ile korkmanıza gerek yoktur. Tedavinizin Gastroenteroloji Uzmanlarınca yapılması gereklidir. Geçmiş olsun. Hazımsızlık Merhaba, Ben 23 yaşındayım. hazımsızlık sorunum var. Midem her yemekten sonra şişiyor. Midemde yanma çok az ancak aşırı derece şiş ve rahtsız edici.sürekli gaz çıkarmak zorunda kalıyorum.Haftada 1 defa tuvalete gidebiliyorum. konuyla ilgili doktora gittim 2 haftadır hazımsızlık ve antiülser ile ilgili ilaçlar kullanıyorum ancak özellikle sabahları hala aynı problemi yaşamaktayım. Konuyla ilgili yardımlarınızı rica ediyorum. Şimdiden teşekkürlerimi sunar İyi günler dilerim.
Kabızlık sorunu özellikle kadınlarda daha sık karşılaşılan bir durum. Buna bağlı olarak da ortaya çıkan şişkinlik ve hazımsızlık gibi belirtiler tarif ediyorsunuz. Bununla ilgili olarak muayene olmalı ve gerekli tetkikleri yaptırmalısınız. Çözümü her zaman kolay olmayan bu durum için bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Kalbim hızlı atıyor Doktor ben 20 yaşında spor yapan bir insanim bazen kalbimde çok hızlı atma ve bu yüzden de nefes alamiyorum doktora gittim bana beloc adli bi hap verdi size sorum bu ilaç ne işe yarıyor bağımlılık yapar mı? Bir de ne amaç la verilmiş olabilir şimdiden teşekkür ederim.
Beloc kalp hızını düzenleyen bir ilaçtır ve bağımlılık yapmaz; ancak spor yapan biri olarak kalbiniz açısından ayrıntılı biçimde tetkik edilmelisiniz. Bu ilacı yazan hekiminize sorularınızı sormuş olmanız gerekirdi. Mutlaka bir Kardiyoloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Gastrit Hocam bana yapılan endoskopide antral ve fundal gastirit ve mukoza benekli hiperemik ödemli dendi ve helipak verildi ama sürekli bulantı yanma devam ediyor üç yıldır devam ediyor lütfen yardım edin.
Size verilen ilaç midede bulunan bir mikroorganizma içindir; ancak gastritte bu ilacın kullanılması her zaman gerekli değildir. Yakınmalarınızın geçmemiş olması da bu durumu teyit etmektedir. Diğer sayfalarda bulunan Helicobacter pylori başlıklı yazımda konu ile ilgili ayrıntılı bilgi bulabilirsiniz. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Mide ağrısı Selam benim midemde çok şiddetli ağrılarım var endoskopi yapıldı kronik aktif gastrit H pylori dikkati çekti lamina propriada kanama konjeskyon intestinal metaplazı ve lenfosit plazma hücresi ve polimorf nüveli lokositlerden oluşan mikst tipte iltihabı hüçre infiltrasyonu görüldü Bana doktorum bir açıklama yapmadı ilaçlar hiç iyi gelmedi ne yapmalıyım ne öğrenmek istiyorum teşekkür ederim.
Midenizde endoskopik olarak saptanmış olan gastrit şiddetli ağrı yapmaz. Raporda yazılanlar açısından takip edilmelisiniz; ancak ağrılarınızın nedeni büyük olasılıkla mide olmadığından yeniden muayene olmalı ve tetkik edilmelisiniz. Mutlu günler. Yüksek sedimentasyon 3 ayrı hastanede yapılan sedimantasyon testlerim 50 ve 53 çıktı bir ay sonra yeniden aynı testlerle başvurmam istendi herhangi bi ilaç tedavisine de başlanmadı sedimantasyon kendiliğinden normale döner mi hocam bi de mide bulantısı ve sabah kusma yapar mı? Şimdiden teşekkürler.
Sedimentasyon yani kanın bir tüp içinde çökme hızı iyi ya da kötü birçok hastalıkta artabilir. Yani belli bir hastalık değil çok sayıda hastalığın göstergesi olabilir. Yapılan geniş kapsamlı araştırmalarda sedimentasyon yüksekliğine neden olabilecek bir durum bulunmazsa tedavi verilmeksizin bir süre sonra bu tetkik tekrarlanabilir. Geçmiş olsun. Karaciğer Eşimin karaciğeri ile ilgili olarak AST ve ALT devamlı yüksek. 65 - 70 gibi 7 sene oldu.8 sene önce bir uzman gastrit var demiş bir sene onun için ilaç kullanmış. sonradan gastrit değil de safra kesesinde taş cıktı. kese 2002 de alındı. aynı sene eşim hamile kaldı. hamileliğinde enzimler 1000 gibi rakamlara cıktı. Tüm vücudu kaşınmaya başladı. ursofalk kullandı kaşıntılar geçti. eşim doğum yapınca enzimler düştü ama kısa sürdü. enzimler devamlı yüksek. biopside hiç bir şey çıkmadı. temiz cıktı. kontrol ettiriyoruz ama sonuca ulaşamadık. Selamlar.
Eşinizin karaciğer enzim yüksekliği ile gastritin bir ilişkisi yoktur. Eşinizin ayrıntılı olarak tetkikleri ve karaciğer biyopsisi ne zaman yapıldı yazmamışsınız.Ayrıca karaciğerle ilgili diğer tetkikleri de nasıl onları da belirtmemişsiniz. Aradan geçen zaman içerisinde daha önce yapılmış olan tetkiklerin ve gerekirse biyopsinin tekrar edilmesi gerekebilir. Bu işlem yararlı da olabilir. O dönemde negatif olan bir bulgu şimdi pozitif çıkabilir. Bu nedenle mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Karnımda ağrı var Merhaba hocam midemin sağ üst tarafında kaburga kemiğinin hemen altında bir ağrı var ve bazen çok şiddetleniyor ve şişkinlik yapıyor ayaktayken biraz iyi ama oturunca daha da artıyor yemeklerden sonra daha fazlalaşıyor bunun nedeni ne olabilir. Teşekkürler.
Tarif ettiğiniz yerdeki rahatsızlıklarda kalınbağırsak, safra kesesi ve mideye bağlı hastalıklar araştırılmalıdır. Gastroenteroloji Uzmanları sorununuzu çözeceklerdir. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |