Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Hem nefesi kesiyor hem kilo verdirmiyor

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hem nefesi kesiyor hem kilo verdirmiyor Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yeterince uyumanıza karşın dinlenmemiş kalkıyorsunuz. Yakınlarınız gece horladığınızı söylüyor. Otobüs, tren, toplantı, televizyon koltuğu fark etmez her fırsatta uyukluyorsunuz. Üstüne üstlük tüm çabalarınıza karşın kilo veremiyorsunuz. Bu şikâyetleri size yaşatan uyku apnesi sendromu olabilir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Hem nefesi kesiyor hem kilo verdirmiyor

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 01:29 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Hem nefesi kesiyor hem kilo verdirmiyor





Yeterince uyumanıza karşın dinlenmemiş kalkıyorsunuz. Yakınlarınız gece horladığınızı söylüyor. Otobüs, tren, toplantı, televizyon koltuğu fark etmez her fırsatta uyukluyorsunuz. Üstüne üstlük tüm çabalarınıza karşın kilo veremiyorsunuz. Bu şikâyetleri size yaşatan uyku apnesi sendromu olabilir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Uyku Bozuklukları Birimi Sorumlusu ve Türk Uyku Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Kaynak, sendromla ilgili soruları yanıtladı.







Uyku apnesi sendromu nedir?







Uykuda sık sık tekrarlayan solunum durmalarıdır. Solunumun durması gece içinde yüzlerce kez tekrarlanabilir ve maalesef bunların çok az bir kısmı hasta yakınları tarafından fark edilir. Hasta her solunumu durduğunda kanındaki oksijen miktarı azalır.







Bu durum beynin 5-10 saniye süreyle uyanıp kalbin hızlı atmasına neden olur. Daha doğrusu beyin ancak uyanarak solunumun durmasını sonlandırır. Bu sırada hasta uyandığını fark etmez. Uyku apnesi damar tıkanıklarına yol açtığı için çok ciddi bir hastalık. Beyin damar tıkanıkları ve kalp krizi geçirenlerin yüzde 70'inde bu rahatsızlığın olduğunu biliyoruz.







Yaygın görülen bir sorun mu?







Görülme sıklığı erkeklerde en az yüzde 4, kadınlarda ise en az yüzde 2. Bu oran yaşla birlikte artıyor. Yaşlı erkeklerde yüzde 30, kadınlarda ise yüzde 20'lere kadar yükselebiliyor.







Uyurken solunum niye durur?







İki tür uyku apnesi var: Tıkayıcı tip ve merkezi tip. İlkinde solunumu mekanik bir şey engeller. Yumuşak damağın sarkık, küçük dilin uzun, kalın veya kıvrımlı olması, boyundaki yağ dokularının fazlalığı üst solunum yollarını daraltarak uyku sırasında nefessiz kalmaya yol açar. Merkezi tipte ise daha çok beyin sapı denilen bölgenin hastalıkları rol oynar. Ancak günlük pratikte neden olarak öncelikle şişmanlık ve küçük dilin uzunluğu hekimlerin aklına gelir.







Belirtileri neler?







Uykuda solunum bozukluğu denildiğinde horlama veya horlamaya eşlik eden solunum düzensizlikleri akla gelir. Hasta genellikle hekime uykusuzluk, yorgunluk veya uykuya dalamama şikâyetiyle başvurur. Gündüz aşırı uyku halindedir. Geceleri uzun süreli uyku uyumalarına rağmen sabah çok yorgun kalkarlar, gün içinde uyumak isterler. Gece sık sık idrar yapma isteğiyle uyanırlar. Göğüs ve ensede belirgin gece terlemeleri olur. Bir de uykuda aşırı hareket halinde oldukları için sabah yatakları çok dağınık uyanırlar.







Her horlama uyku apnesi mi?







Uyku apnesindeki horlamalar basit horlamalardan farklılık gösterir. Horlama, hastanın eşini rahatsız etmekle kalmaz, çoğunlukla ev halkının tamamı, zaman zaman komşular tarafından duyalacak derecede şiddetlidir. Şiddeti dışında biçimi de farklıdır. Horlama, solunum durmasıyla zaman zaman kesintiye uğrar, ardından gürültülü bir solukla tekrar başlar. Horlama azalan ve artan tondadır.







Genelde şişmanlarda mı olur?







Uyku apnesi olanlar genellikle aşırı kiloludurlar ve kiloları karın, boyun çevresinde yoğunlaşır. Ama zayıflar ve çocuklarda da olur. Uyku apnesi olanlara hep zayıflayın derler ama hiçbir zaman zayıflayamazlar.







Neden zayıflayamazlar?







Normalde uyku sırasında metabolizmayı hızlandıran, yağları yakan bir hormon (büyüme hormonu) salgılarız. Ancak uyku apnesi olanlar hiçbir zaman derin uykuya geçmedikleri için bu hormon yeterince salgılanamaz. Bu da metabolizmanın yavaşlamasına ve vücutta yağlanmaya neden olur.







Son zamanlarda yapılan çalışmalarla bu sendromdan bağımsız olarak uyku ve kilo arasında bir ilişki olduğu gösterildi. Uyku yoksunluğu beraberinde kilo alımını getiriyor. Amerikalılar en az uyuyan ve en şişman toplum. Alman ve Belçikalılar daha normale yakın uyuyorlar ve kiloları orta düzeyde. Ancak daha fazla uyuyan İtalyanlar daha zayıf.







Az uyumak iştahı açar mı?







Hayır, tamamen metabolizmayı yavaşlatıyor. Bu da kilo alımını artırır.







Uyku apnesi nasıl teşhis edilir?







Klinik belirtiler uyku apne sendromunu düşündürüyorsa kesin teşhis hastaların uyku merkezlerinde gece boyunca izlenmesiyle konulur. Vücutlarının çeşitli yerlerine değişik sensörler yerleştirilerek hasta incelenir.







Uyku laboratuvarlarında yapılan incelemelerle, solunum durmalarının sayısı, süresi, beraberinde ortaya çıkan oksijen azalmasının düzeyi, kalp ritmindeki düzensizlikler ve bunların uykuyu nasıl etkilediği ortaya konur.







Bu rahatsızlığı olanların solunumu kaç defa düzensizleşebilir?







Birçok araştırmacı gece boyunca 4-5 solunum düzensizliğini normal kabul eder. Gece boyunca saatte 5-15 kez solunumu düzensizleşen hastalar hafif, 15-30 arasında olanlar orta, 30'un üzerinde olanlar ileri düzeyde solunum problemi olan hasta olarak değerlendirilir. Gecede 400-500 kez solunumun durduğu hastalar var.







Mutlaka tedavi edilmeli mi?







Tedavi edilmeli, çünkü sorun hafif düzeyde bile olsa kalp ve damar hastalıklarına yatkınlık artar. Sorun ileri düzeydeyse hastalar için tedavi tartışmasız yapılmalı. Yapılan bir araştırmaya göre tedavi edilmeyen ileri derecedeki hastaların yüzde 40'ı beş sene sonra yaşamını kaybediyor.







Hastalar nasıl tedavi edilmeli?







Genellikle yutak düzeyinde dokuların gerilmesi ve hava yolunun genişletilmesine yönelik bazı ameliyatlar, lazer radyofrekans ve klasik cerrahi uygulamaları gerekiyor.







Bunun dışında horlamayı kesen ve basınçlı hava veren cihazlar kullanılıyor. Sürekli Pozitif Solunum Yolu Basınç Makinesi adı verilen bu cihazdan çıkan hortum hastanın sağlıklı uyuyabilmesi için bütün gece burnuna takılıyor.







Kendinizi test edin







Aşağıdakilerden size uyanları işaretleyin.







Kâbuslar görüyorsunuz.







Uyanabilmek için çalar saatinizi kurmanız ve başucunuza değil de odanın öteki ucuna koymanız gerekiyor.







5-10 dakika daha uyuyabilmek için saatin geçici susturma düğmesine iki-üç defa basıyorsunuz.







Yorgun uyanıyor ve kendinizi yataktan zor çıkarıyorsunuz.







Gün boyunca konsantre olmakta ve bazı şeyleri hatırlamakta zorluk çekiyorsunuz.







Çoğu zaman sinirlisiniz.







Uyumayı hayal ediyor, iyi bir gece uykusunu hasretle bekliyorsunuz.







Televizyon seyrederken sık sık uyuyakalıyorsunuz.







Ağır yemekler ve biraz alkol aldıktan sonra uyuyakalıyorsunuz.







Araba kullanırken sık sık uyku bastırıyor.







Gözlerinizin altında mor halkalar var.







Hafta sonları geç kalkıyorsunuz.







Eğer en az iki tanesini işaretlediyseniz, muhtemelen bir uyku probleminin belirtilerini taşıyorsunuz.







Çocuklarda da...







Prof. Dr. Hakan Kaynak, çocuklarda da uyku bozukluklarının görüldüğünü söylüyor: "Çocuklarda yüzde 25 oranında gece korkuları, kâbuslar, uyurgezerlik, altını ıslatma ön planda. Ama onların en önemli sorunu solunum sorunu. Buna geniz eti, bademcik problemleri yol açıyor."



Kaynak'a göre horlama ve solunum durması çocuklarda gelişme geriliğini de beraberinde getiriyor. Sonuçta kısa boylu, şişman çocuklar ortaya çıkıyor. Kaynak, ailelerin dikkat etmesi gereken uyarıcı belirtileri ise şöyle sıralıyor:







Horlama







Uykuya eğilim







Dikkat eksikliği







Hiperativite







Yaşıtlarından daha kısa boylu olma ve gelişimde duraklama.







Radikal

Kaynak: Ekolay

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Hem nefesi kesiyor hem kilo verdirmiyor

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hem nefesi kesiyor hem kilo verdirmiyor Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Yeterince uyumanıza karşın dinlenmemiş kalkıyorsunuz. Yakınlarınız gece horladığınızı söylüyor. Otobüs, tren, toplantı, televizyon koltuğu fark etmez her fırsatta uyukluyorsunuz. Üstüne üstlük tüm çabalarınıza karşın kilo veremiyorsunuz. Bu şikâyetleri size yaşatan uyku apnesi sendromu olabilir. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:43 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.