Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Döner Sermaye Yönetmeliğinde neler değişti?

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Döner Sermaye Yönetmeliğinde neler değişti? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarındayan döner sermayeden yapılacak ek ödemenin oran, usul ve esaslarını belirleyen 12/05/2006 tarihli yönetmelikte değişiklikler yapıldı. 25/08/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelikte yapılan değişiklikler şöyle oldu: Yeni Hüküm: &b) Kuruluş: İl Sağlık ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Döner Sermaye Yönetmeliğinde neler değişti?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 02:17 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Döner Sermaye Yönetmeliğinde neler değişti?

Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarındayan döner sermayeden yapılacak ek ödemenin oran, usul ve esaslarını belirleyen 12/05/2006 tarihli yönetmelikte değişiklikler yapıldı. 25/08/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelikte yapılan değişiklikler şöyle oldu:





Yeni Hüküm:

&b) Kuruluş: İl Sağlık Müdürlüğü ile bünyesindeki sağlık grup başkanlıkları, sağlık merkezleri, sağlık ocakları, sağlık evleri, 112 acil sağlık istasyonları, halk sağlığı laboratuvarları, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezleri, dispanserler, toplum sağlığı merkezleri ve benzeri birinci basamak sağlık hizmeti sunan kuruluşları,



Değişiklik: ilçe-belde gün hastaneleri ifadesi çıkartılarak toplum sağlığı merkezleri ifadesi getirilmiş





Eski hüküm:

ğ) Serbest meslek katsayısı : Mesleğini serbest olarak icra eden sağlık personelinden; kurumlarda görev yapanlar için (0,3), kuruluşlarda görev yapanlar için (0,5), mesleğini serbest olarak icra etmeyen sağlık personeli için (1) olarak belirlenen katsayıyı,



Yeni hüküm:

&ğ) Serbest meslek katsayısı: Mesleğini serbest olarak icra eden sağlık personeli için (0,3), mesleğini serbest olarak icra etmeyen sağlık personeli için (1) olarak belirlenen katsayıyı,





Yeni hüküm:

8) Hizmete yeni açılacak olan kurumlarda Bakanlıkça görevlendirilen kurucu baştabip, kurucu hastane müdürü ile diğer personele kurum hizmete açılana kadar asıl kadrosunun bulunduğu kurum veya kuruluştan ek ödeme yapılır. Bu şekilde yapılan görevlendirmelerde personel, kurumlarda hastane hizmet puan ortalaması ve görevlendirildiği görev için öngörülen kadro-unvan katsayısı, kuruluşlarda ise il performans puan ortalaması ve görevlendirildiği görev için öngörülen kadro-unvan katsayısı esas alınarak değerlendirilir.





Eski hüküm:

i) Kurumlarda bu Yönetmelik uyarınca devlet hastanelerinde laboratuvar birimlerinde çalışan tüm personel için, görev yaptıkları laboratuvar biriminin verimliliğine göre, hizmet alanı-kadro-unvan katsayısı % 10 oranında azaltılabilir veya artırılabilir. Eğitim ve araştırma hastanelerinde biyokimya, mikrobiyoloji ve diğer laboratuvar birimlerinin verimliliğine göre, bu hizmetleri yürüten klinik şefi, şef yardımcıları, başasistan ve uzmanlara, hastane hizmet puan ortalamasının % 20 sine kadar ek puan verilebilir. İlgili birimlerin verimlilikleri döner sermaye komisyonunca tetkikleri sonuçlandırma süresi, cihazların düzenli kalibrasyonu, test başına kullanılan kit oranı ve ilgili birimlerde yapılan hizmet içi eğitimler gibi kriterler dikkate alınarak belirlenir.





Yeni hüküm:

i) Kurumlarda bu Yönetmelik uyarınca devlet hastanelerinde genetik, biyokimya ve mikrobiyoloji gibi laboratuvar hizmetlerinde çalışan tıpta uzmanlık eğitimi almış olanlar için Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla, Kurum Personelinin Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayıları (EK-3) tablosundaki &2,5 olan hizmet alanı kadro-unvan katsayısı uygulanır. Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmedikleri takdirde 2,5 olan hizmet alanı kadro-unvan katsayısı 2 olarak uygulanır. Laboratuvarda çalışan diğer personel için ise bu belirlenen kriterlerin uygulanmasına katkısı olanlar için hizmet alanı kadro-unvan katsayısı %10 oranında artırılabilir veya katkısı olmayanlar için ise hizmet alanı kadro-unvan katsayısı %10 oranında azaltılabilir. Eğitim ve araştırma hastanelerinin biyokimya, mikrobiyoloji ve diğer laboratuvar birimlerinde görev yapan klinik şefi, şef yardımcıları, başasistan ve uzmanlara, Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla, hastane hizmet puan ortalamasının %20'sine kadar ek puan verilebilir.





Eski hüküm: (kaldırılmış)

s) Birden çok klinik şefliğinin bulunduğu branşlarda, asistanların net performans puan hesaplamasında bağlı olduğu kliniğin klinik hizmet puan ortalaması yerine, koordinatör şefin kararıyla ilgili kliniklerin tabip muayene ve girişimsel işlemler puanlarının toplamının, puanı olan asistan dahil tabiplerin aktif çalışma gün katsayılarının toplamına bölümü sonucu bulunan puan esas alınarak hesaplanabilir.





Yeni hüküm:

s) (j) ve (z) bentleri uyarınca hastane hizmet puan ortalaması üzerinden değerlendirilen uzman tabiplerden, askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan uzman tabip sayısına dâhil edilir.





Yeni hüküm:

ü) Kurumlarda, baştabip yardımcıları veya hastane müdür yardımcılarının sayısı, kurum standart kadro sayısından fazla ise net performans puanı hesaplamasında hastane hizmet puan ortalaması kullanılmayıp, kurum standart kadro sayısının hastane hizmet puan ortalaması ile çarpımının, baştabip yardımcısı veya hastane müdür yardımcısı sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır.



cümlesinin sonuna:



Ancak, hastane müdür yardımcıları ile baştabip yardımcılarından askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir. cümlesi eklenmiş.



Yeni hüküm:

y) maddesinde özellikli bölümler arasına ruh sağlığı ve hastalıkları hastanelerinin psikiyatri servisleri de eklenirken;



Eğitim ve araştırma hastanelerinde ise devlet hastaneleri için sayılan bölümlere ilave olarak döner sermaye komisyonu, 2/3 oy çokluğu ile, özellik arz eden diğer tıbbi riskli bölümleri gerekçeli olarak belirler ve buralarda çalışan personel için de, ameliyathane, yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, acil servis-poliklinik ve kemik iliği nakil ünitelerinde çalışan personel için belirlenen, tavan ek ödeme katsayıları ve hizmet alanı-kadro unvan katsayıları esas alınır. cümlesi çıkartılmış.





Eski hüküm:

oo) Devlet hastanesi iken eğitim ve araştırma hastanesi yapılan hastanelerde, kliniklerin oluşturulması ve kliniklerin işlerlik kazanması sürecinde bu Yönetmeliğin ikinci basamak ile ilgili esas ve usulleri uygulanır. Ancak bu durumda hizmet alanı-kadro unvan katsayıları klinik şefleri için (2,20), klinik şef yardımcıları için (2,10), başasistan, uzman, yan dal asistanları için (2,00) ve asistanlar için (1,10) olarak uygulanır. Kliniklerin işlerlik kazanmasından sonraki dönemlerde bu madde kapsamındaki hastanelerde bu Yönetmeliğin üçüncü basamak ile ilgili esas ve usulleri uygulanır. Uygulamanın başlangıç dönemi Başhekimce tespit edilir. Tespit edilen dönem, Bakanlığa bildirildiğinde geçerlilik kazanır.



Yeni hüküm:

oo) Devlet hastanesi iken eğitim ve araştırma hastanesi yapılan hastanelerde, kliniklerin oluşturulması ve kliniklerin işlerlik kazanması sürecinde bu Yönetmeliğin ikinci basamak ile ilgili esas ve usulleri uygulanır. Ancak, bu durumda hizmet alanı kadro-unvan katsayıları klinik şefleri için (2,70), klinik şef yardımcıları için (2,60), başasistan, uzman, yan dal asistanları için (2,50) ve asistanlar için (1,10) olarak uygulanır. Kliniklerin işlerlik kazanmasından sonraki dönemlerde bu madde kapsamındaki hastanelerde bu Yönetmeliğin üçüncü basamak ile ilgili esas ve usulleri uygulanır. Uygulamanın başlangıç dönemi Baştabipçe tespit edilir. Tespit edilen dönem, Bakanlığa bildirildiğinde geçerlilik kazanır.



Yeni hüküm:

pp) Verem savaş dispanserlerinde çalışan personel, verem savaş dispanserleri ile ilgili Bakanlıkça belirlenen kriterleri yerine getirmeleri kaydıyla, il sağlık müdürünün kararıyla il performans puan ortalamasından değerlendirilebilir. maddesine şu cümle ilave edilmiş:



Ancak, burada görev yapan her unvanda bulunan personel sayısı Bakanlıkça belirlenen personel dağılım cetvelinde belirlenen sayıdan fazla ise personelin net performans puanı hesaplanmasında il performans puan ortalaması kullanılmayıp, personel dağılım cetvelinde o unvan için belirlenen sayının il performans puan ortalaması ile çarpımının, o unvandaki personel sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır. O unvandaki personelden askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir. Bu hüküm personel dağılım cetvelinde yer almayan unvanlar için uygulanmaz.





Eski hüküm:

rr- (Ek: RG-09/01/2007-26398) İdari bölge puanı 10.000 veya üstünde olan sağlık kuruluşunun koruyucu sağlık hizmetleri puanı 6000 puan olması durumunda, sağlık müdürünün kararı ile o sağlık kuruluşunda çalışan personelin net performans puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır. Ek ödeme yapılmasında bu şekilde hesaplanan puan ile bu Yönetmeliğin 18 inci maddesine göre hesaplanan puandan yüksek olanı esas alınır.





Yeni hüküm:

rr) İdarî bölge puanına göre 5 inci bölge olarak belirlenen sağlık kuruluşunun koruyucu hizmetler puanının 8500 olması durumunda, ilgili personele il performans puan ortalamasından ek ödeme yapılır. Ayrıca, bu şekilde değerlendirilen personele il performans puan ortalamasının %20'si oranında ek puan verilir. İdarî bölge puanına göre 4 üncü bölge olarak belirlenen sağlık kuruluşunun koruyucu hizmetler puanının 8500 olması durumunda, ilgili personele il performans puan ortalamasından ek ödeme yapılır. Ayrıca, bu şekilde değerlendirilen personele il performans puan ortalamasının %10'u oranında ek puan verilir. Ek ödeme yapılmasında bu şekilde hesaplanan puan ile 18 inci maddeye göre hesaplanan puandan yüksek olanı esas alınır.

Net Performans Puanı = (İl Performans Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



Yeni hüküm:

(2) Vekâleten atanan veya ikinci görevle görevlendirilen personele;



a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Bakanlık personelinden bir göreve vekâleten atananlara;



1) Vekâletin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 86 ncı maddesine istinaden yapılması ve bu hususun onayda belirtilmiş olması,



2) Vekâletin, müşterek karar ile atama yapılması gereken kadro veya görevler için Bakan, diğer kadro veya görevler için asili atamaya yetkili amir tarafından verilmesi,



3) Vekillerin, genel ve ilgili özel mevzuatı uyarınca asaleten atanmada aranan tüm şartları (asaleten atanmada sınav şartı aranılan kadro veya görevler için bu sınavlara girebilme hakkının elde edilmiş olması dâhil, Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları Yönetmeliği ile Baştabip ve Baştabip Yardımcılığı görevleri için Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmeliğinde öngörülen şartlar hariç) bir arada taşımaları kaydıyla,



vekâlet görevine başlanıldığı tarihten itibaren vekâlet ettikleri kadro veya görevler için öngörülen &Tavan Ek ödeme Katsayısı ile &Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı esas alınmak suretiyle ek ödeme yapılır.



b) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi Bakanlık personelinden 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 88 inci maddesine göre ikinci görevle görevlendirilen personele, görevlendirmenin müşterek karar ile atama yapılması gereken kadro veya görevler için Bakan, diğer kadro veya görevler için asili atamaya yetkili amir tarafından yapılması kaydıyla, ikinci görev için öngörülen &Tavan Ek ödeme Katsayısı ile &Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı esas alınmak suretiyle ek ödeme yapılır.



c) Bu fıkra uyarınca vekâleten veya ikinci görevle görevlendirilen personele yapılacak ek ödemede, ek ödeme matrahı olarak personelin asıl kadrosuna ait bir ayda alacağı aylık (ek gösterge dâhil), yan ödeme ve her türlü tazminat (makam, temsil ve görev tazminatı hariç) tutarının toplamı esas alınır.





Döner sermaye komisyonu



Eski hüküm:


Dahili ve cerrahi klinikleri ile laboratuvar ve röntgen birimlerini temsilen birer sorumlu uzman tabip, eğitim ve araştırma hastanelerinde ise klinik şefi,



Yeni hüküm:

&e) Dâhili ve cerrahi klinikleri ile laboratuvar ve röntgen birimlerini temsilen birer sorumlu uzman tabip, eğitim ve araştırma hastanelerinde ise klinik şefi, ancak ilgili kliniklerde/birimlerde uzman tabip, uzman tabip yok ise bunların her birinin yerine bir tabip görevlendirilir.



Eski hüküm

MADDE 8- (1) Döner sermaye komisyonu, döner sermaye gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ile Bakanlık payı ayrıldıktan sonra kalan miktarın, cari yıl sonundaki gelirinin % 50'sini aşmayacak şekilde o dönem dağıtılabilecek miktarı belirleyebilir. Ancak, bu şekilde belirlenen miktar sonucu o dönem dağıtılan toplam ek ödeme miktarı, o dönem gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ile Bakanlık payı düşüldükten sonra kalan miktarın %50'sinin, kurumsal performans katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçemez. Dağıtılan toplam ek ödeme miktarı, komisyonca karar verilen tutar olmayıp, komisyonca karar verilen tutar üzerinden bu Yönetmelik esaslarına göre yapılan hesaplamalar sonucu gerçekleşecek dağıtım tutarıdır.





Yeni hüküm:

MADDE 8 - (1) Döner sermaye komisyonu, dağıtılacak tutarı (karar alınan tutar), o dönem döner sermaye gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ve Bakanlık payları ayrıldıktan sonra kalan miktarın %50'sinin, kurumsal performans katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçmeyecek şekilde belirler.





Eski hüküm:

MADDE 11- (1) Döner sermaye komisyonu, döner sermaye gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ile Bakanlık payı ayrıldıktan sonra kalan miktarın, cari yıl sonundaki gelirinin % 65' ini aşmayacak şekilde o dönem dağıtılabilecek tutarı belirleyebilir. Ancak, bu şekilde belirlenen miktar sonucu o dönem dağıtılan toplam ek ödeme miktarı, o dönem gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ile Bakanlık payı düşüldükten sonra kalan miktarın % 65' inin, kurumsal performans katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçemez. Dağıtılan toplam ek ödeme miktarı, komisyonca karar verilen tutar olmayıp, komisyonca karar verilen tutar üzerinden bu Yönetmelik esaslarına göre yapılan hesaplamalar sonucu gerçekleşecek dağıtım tutarıdır.



Yeni hüküm:

(1) Döner sermaye komisyonu, dağıtılacak tutarı (karar alınan tutar), o dönem döner sermaye gelirlerinden Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Hazine ve Bakanlık payları ayrıldıktan sonra kalan miktarın %65'inin, kurumsal performans katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan miktarı geçmeyecek şekilde belirler.



(2) 16/5/2006 tarihli ve 5502 sa******yı******lı Sos******yal Gü******ven******lik Ku******ru******mu Ka******nu******nunun ek 2 nci maddesi uyarınca ilgili kurumların birinci basamak sağlık hizmetlerini doğrudan hizmet alımı suretiyle temin etmeleri hâlinde, personele dağıtılacak tutarın tespitinde birinci basamak sağlık kuruluşlarında verilen hizmetlerin yılı tedavi giderleri resmî fiyat tarifesine tekabül eden karşılığı tutarlar toplamı esas alınır.





Eski hüküm

MADDE 14- (1) Koruyucu sağlık hizmetleri aşağıdaki şekilde puanlandırılır.



a) Bebek izlem sayısı:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki bebek izlem sayısı=A



Sağlık kuruluşunun o ay ki bebek izlem sayısı=B



B≥A ise &1000 puan verilir



B

b) Gebe İzlem Sayısı:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki gebe izlem sayısı=A



Sağlık kuruluşunun o ay ki gebe izlem sayısı=B



B≥A ise &1000 puan verilir



B

c) DBT3/OPV3 aşılama yüzdesi:



DBT3/OPV3 aşılama yüzdesi o ay için % 80 ve üzerinde ise &2000 puan verilir. Bu yüzde o ay % 80' nin altında ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermiş ise &1000 puan, artış göstermemiş ise &0 puan verilir.



ç) Tarama testleri (Neonatal hipotiroidi, fenilketonüri, thalasemi ve benzeri ) numune alma yüzdesi:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki Tarama testleri numune alma yüzdesi =A



Sağlık kuruluşunun o ay ki Tarama testleri numune alma yüzdesi =B



B≥A ise &1000 puan verilir



B

d) Modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi =A



Sağlık kuruluşunun o ay ki modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi =B



B≥A ise &1000 puan verilir



B

(2) Yeni açılan sağlık kuruluşları için bir önceki yıl verileri olarak, sağlık kuruluşuna bağlı bölgenin önceki yıl bağlı olduğu sağlık kuruluşunun verileri esas alınır.



(3) Sağlık kuruluşuna ait veriler zamanında sağlık müdürlüğüne ulaştırılmadığı takdirde o sağlık kuruluşuna koruyucu hizmetler puanı verilmez. Verilerin zamanında sağlık müdürlüğüne ulaştırılmasından sağlık ocağı sorumlu tabipleri ve sağlık grup başkanları sorumludur.



(4) Tarama testlerinde yüzde hesaplanamıyorsa sayısal değerler esas alınır. Modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi alınamıyorsa bu konudaki poliklinik sayısı esas alınır. Tarama testlerinden hangilerinin kullanılacağı sağlık müdürlüğünce tespit edilir.



(5) Yukarıdaki koruyucu sağlık hizmetleri kriterlerine göre değerlendirilemeyen verem savaş dispanserlerinin o ay ki verem savaş dispanserleri aylık çalışma formu ve ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinin aylık çalışma formlarına göre yaptıkları çalışmalar ile ruh sağlığı dispanserlerinin çalışmaları, döner sermaye komisyonu tarafından değerlendirilerek koruyucu sağlık hizmetleri puanı karşılığı olarak 6000 puana kadar puan verilebilir.







Yeni hüküm:


&MADDE 14 - (1) Koruyucu sağlık hizmetleri aşağıdaki şekilde puanlandırılır.



a) Bebek başına ortalama izlem sayısı:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki bebek başına ortalama izlem sayısı = A



Sağlık kuruluşunun o ay ki bebek başına ortalama izlem sayısı = B



B ≥ A ise &1000 puan verilir.



B < A ise &0 puan verilir.







b) Gebe başına ortalama izlem sayısı:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki gebe başına ortalama izlem sayısı = A



Sağlık kuruluşunun o ay ki gebe başına ortalama izlem sayısı = B



B ≥ A ise &1000 puan verilir.



B < A ise &0 puan verilir.



c) HepB1 aşılama yüzdesi:



HepB1 aşılama yüzdesi o ay için %80 ve üzerinde ise &1500 puan verilir. Bu yüzde, o ay %80'in altında ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermiş ise &750 puan, artış göstermemiş ise &0 puan verilir.



ç) DBT1 aşılama yüzdesi:



DBT1 aşılama yüzdesi o ay için %80 ve üzerinde ise &1500 puan verilir. Bu yüzde, o ay %80'in altında ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermiş ise &750 puan, artış göstermemiş ise &0 puan verilir.



d) KKK aşılama yüzdesi:



KKK aşılama yüzdesi o ay için %85 ve üzerinde ise &1500 puan verilir. Bu yüzde, o ay %85'in altında ve bir önceki yılın aynı ayına göre artış göstermiş ise &750 puan, artış göstermemiş ise &0 puan verilir.



(KKK aşısının GBP'ye alınmadan önceki referans değeri olarak kızamık aşı yüzdesi esas alınır.)



e) Tarama testleri (Neonatal hipotiroidi, fenilketonüri, thalasemi ve benzeri) numune alma yüzdesi:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki tarama testleri numune alma yüzdesi = A



Sağlık kuruluşunun o ayki tarama testleri numune alma yüzdesi = B



B ≥ A ise &1000 puan verilir.



B < A ise &0 puan verilir.



f) Modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi:



Sağlık kuruluşunun bir önceki yıl o ayki modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi = A



Sağlık kuruluşunun o ayki modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi =



B ≥ A ise &1000 puan verilir



B < A ise &0 puan verilir.



(2) Yeni açılan sağlık kuruluşları için bir önceki yıl verileri olarak, sağlık kuruluşuna bağlı bölgenin önceki yıl bağlı olduğu sağlık kuruluşunun verileri esas alınır.



(3) Sağlık kuruluşuna ait veriler zamanında sağlık müdürlüğüne ulaştırılmadığı takdirde o sağlık kuruluşuna koruyucu hizmetler puanı verilmez. Verilerin zamanında sağlık müdürlüğüne ulaştırılmasından sağlık ocağı sorumlu tabipleri ve sağlık grup başkanları sorumludur.



(4) Tarama testlerinde yüzde hesaplanamıyorsa sayısal değerler esas alınır. Modern aile planlaması yöntemi kullanma yüzdesi alınamıyorsa bu konudaki poliklinik sayısı esas alınır. Tarama testlerinden hangilerinin kullanılacağı sağlık müdürlüğünce tespit edilir.



(5) Yukarıdaki koruyucu sağlık hizmetleri kriterlerine göre değerlendirilemeyen verem savaş dispanserlerinin o ayki verem savaş dispanserleri aylık çalışma formu ve ana çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezlerinin aylık çalışma formlarına göre yaptıkları çalışmalar ile ruh sağlığı dispanserlerinin çalışmaları, döner sermaye komisyonu tarafından değerlendirilerek koruyucu sağlık hizmetleri puanı karşılığı olarak 8500 puana kadar puan verilebilir.







Eski hüküm:

MADDE 17- (1) Kurumlarda personelin net performans puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır.



A) Devlet Hastaneleri



1) Baştabip ve Baştabip Yardımcıları



a)Baştabip



Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + ( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2) Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için (2,00), Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için (1,10) Katsayısı ) X Serbest Meslek Katsayısı ) + ( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



b) Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları :



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2) Net Performans Puanı = ( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için (2,00), Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için (1,10) Katsayısı ) X Serbest Meslek Katsayısı ) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları:



Mesleğini serbest olarak icra eden, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formülle Net Performans Puanı hesaplanır.



Net Performans Puanı = ( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için (2,00), Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için (1,10) katsayısı ) X Serbest Meslek Katsayısı ) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri



Net Performans Puanı = ( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



3) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Laboratuvar Hizmetlerinde Çalışan Biyokimya, Mikrobiyoloji ve Diğer İlgili Uzmanlar



Bu branş Tabipler için Net Performans Puanı, hastane kadro yatak sayısına göre aşağıdaki şekilde her bir Uzman Tabip için Hastane Hizmet Puan Ortalaması esas alınarak hesaplanır.



(Kadro yatak sayısı 250 veya 250' den az ise 1 Uzman Tabip



Kadro yatak sayısı 250' den fazla, 500 veya 500' den az ise 2 Uzman Tabip



Kadro yatak sayısı 500' den fazla, 1000 veya 1000' den az ise 3 Uzman Tabip



Kadro yatak sayısı 1000' den fazla ise 4 Uzman Tabip)



Net Performans Puanı = ( Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



Ancak o branşta, Hastane kadro yatak sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen Tabip sayısı fazla ise, her bir tabip için Net Performans Puanı hesaplanırken, Hastane Hizmet Puan Ortalaması esas alınmayıp, Hastane Hizmet Puan Ortalamasının yukarıdaki şekilde hastane kadro yatak sayısına göre belirlenen Uzman tabip sayısıyla çarpımının, tabip sayısına bölümü esas alınarak, aşağıdaki şekilde hesaplanır.



Net Performans Puanı= ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hastane kadro yatak sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen Tabip sayısı / O branştaki Tabip sayısı) X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



4) Diyaliz, Yanık, Yeni Doğan, Yoğun Bakım ünitelerinde Sürekli Çalışan Uzman Tabip ve Tabipler, Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Tabipler, Uzman Tabipler ve Yoğun Bakım, Yenidoğan, Yanık, Kemik İliği Nakil ünitesi ve Diyaliz üniteleri Dışındaki Kan Bankası, Servisler Gibi ünitelerde Çalışan Tabipler



Net Performans Puanı = ( Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



5) Döner Sermaye Komisyonu Tarafından bu Yönetmeliğin 5 inci Maddesinin (z) Bendine Göre Belirlenen Branşlarda Çalışan Uzman Tabipler



Bu gruptaki Uzman Tabiplerin kendilerine ait Tabip Muayene ve Girişimsel İşlem Puanları ile Hastane Hizmet Puan Ortalaması birlikte değerlendirilir. Aşağıdaki formülle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



Net Performans Puanı = ( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



Net Performans Puanı = (( Hastane Hizmet Puan Ortalaması / O branştaki Tabip sayısı ) X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



6) Diğer Personel (Tabip Dışı Personel)



Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



B) Eğitim ve Araştırma Hastaneleri



1) Baştabip ve Baştabip Yardımcıları



a) Baştabip



Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanı hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı ) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) + ( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2) Net Performans Puanı= (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + ( Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



b) Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)+(Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2) Net Performans Puanı= (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)+( Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra eden, Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formülle Net Performans Puanı hesaplanır.



Net Performans Puanı= (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)+( Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2) Bir Kliniğe Bağlı Olarak Çalışanlar



2.1) Klinik Şefleri



Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı )) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2.2) Klinik Şef Yardımcıları, Uzman Tabipler ve Başasistanlar



Net Performans Puanı=(Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı (varsa)) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı )) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) +( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



2.3) Asistanlar



Net Performans Puanı=( Klinik Hizmet Puan ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + ( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı )



2.4) Diğer Personel



Net Performans Puanı= (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) +( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



3) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Biyokimya, Mikrobiyoloji Klinikleri ve Diğer Laboratuvar Hizmetlerinde Çalışan Personel



3.1) Klinik Şefi



Net Performans Puanı=( Hastane Hizmet Puan ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) +( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



3.2) Klinik Şef Yardımcıları, Uzman Tabipler ve Başasistanlar



Net Performans Puanı=( Hastane Hizmet Puan ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı (varsa)) +( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )



3.3) Asistanlar



Net Performans Puanı=( Hastane Hizmet Puan ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı )



3.4) Diğer Personel



Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



4) Bir Kliniğe Bağlı Olarak Çalışmayanlar



4.1)Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri



Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı (Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için Asistan Katsayısı, Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için Uzman Tabip Katsayısı alınır) X Serbest Meslek katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + ((( Tabip Muayene ve Girişimsel İşlem Puanı – (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) +( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Bilimsel Çalışma Destek Puanı



4.2) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri



Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı (Pratisyen Tabip ve Diş Tabipleri için Asistan Katsayısı, Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabipleri için Uzman Tabip Katsayısı veya Yönetmelik esaslarında belirlenen katsayı esas alınır) X Serbest Meslek katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) +(Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Bilimsel Çalışma Destek Puanı



4.3 ) Diğer Personel



Net Performans Puanı= (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) +( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı





Yeni hüküm:

Kurumlarda personelin net performans puanları aşağıdaki şekilde hesaplanır:



A) Devlet Hastaneleri



1) Baştabip ve Baştabip Yardımcıları



a) Baştabip



Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2) Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabibi katsayısı veya Pratisyen Tabip ve Diş Tabibi Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



b) Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları:



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2) Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabibi katsayısı veya Pratisyen Tabip ve Diş Tabibi Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları:



Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formülle Net Performans Puanı hesaplanır.



Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabibi Katsayısı veya Pratisyen Tabip ve Diş Tabibi Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri



Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



3) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Laboratuvar Hizmetlerinde Çalışan Biyokimya, Mikrobiyoloji ve diğer İlgili Uzmanlar



Bu branş Tabipler için Net Performans Puanı, hastane kadro yatak sayısına göre aşağıdaki şekilde her bir Uzman Tabip için Hastane Hizmet Puan Ortalaması esas alınarak hesaplanır.



(Kadro yatak sayısı 250 veya 250'den az ise 1 Uzman Tabip



Kadro yatak sayısı 250'den fazla, 500 veya 500'den az ise 2 Uzman Tabip



Kadro yatak sayısı 500'den fazla, 1000 veya 1000'den az ise 3 Uzman Tabip



Kadro yatak sayısı 1000'den fazla ise 4 Uzman Tabip)



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



Laboratuvarda görev yapan her branş, yukarıda belirtilen kriter çerçevesinde kendi içerisinde olmak üzere ayrı şekilde değerlendirilir. İlgili branşta görev yapan uzman tabip sayısı hastane kadro yatak sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen uzman tabip sayısından fazla ise, her bir uzman tabip için net performans puanı hesaplanırken, hastane hizmet puan ortalaması esas alınmayıp, hastane hizmet puan ortalamasının yukarıdaki şekilde hastane kadro yatak sayısına göre belirlenen uzman tabip sayısıyla çarpımının, uzman tabip sayısına bölümü esas alınarak, aşağıdaki şekilde hesaplanır. Bu bent kapsamındaki uzman tabiplerden, askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan ilgili branştaki uzman tabip sayısına dâhil edilir.



Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hastane kadro yatak sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen tabip sayısı/ilgili branştaki tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



4) Diyaliz, Yanık, Yenidoğan, Yoğun Bakım ünitelerinde Çalışan Uzman Tabip ve Tabipler, Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Tabipler, Uzman Tabipler ve Yoğun Bakım, Yenidoğan, Yanık, Kemik İliği Nakil ünitesi ve Diyaliz üniteleri Dışındaki Kan Bankası, Servisler Gibi ünitelerde Çalışan Tabip ve Uzman Tabipler



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



Diyaliz ünitesinde çalışan pratisyen tabiplerin net performans puanları, hemodiyaliz ünitesinde aylık yapılan toplam hemodiyaliz sayısı esas alınarak aşağıdaki şekilde belirlenir:



O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 150'den az ise 1 pratisyen tabip,



O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 150'den fazla 500'den az ise 2 pratisyen tabip,



O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 500'den fazla 800'den az ise 3 pratisyen tabip,



O ay yapılan toplam hemodiyaliz sayısı 800'den fazla 1100'den az ise 4 pratisyen tabip,



1100'ün üzerinde yapılan her 300 hemodiyaliz sayısı için 1 pratisyen tabip eklenir.



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



O hemodiyaliz ünitesinde görev yapan tabip sayısı, o ayki toplam yapılan hemodiyaliz sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen tabip sayısından fazla ise, her bir tabip için net performans puanı hesaplanırken, hastane hizmet puan ortalaması esas alınmayıp, hastane hizmet puan ortalamasının yukarıdaki şekilde o ayki yapılan toplam hemodiyaliz sayısına göre belirlenen pratisyen tabip sayısıyla çarpımının, hemodiyaliz ünitesinde görev yapan pratisyen tabip sayısına bölümü sonucu bulunan puan esas alınır. Ancak, o unvandaki personelden askerlik veya ücretsiz izin sebebiyle görevinden ayrılanlar hariç olmak üzere diğer tüm nedenlerle fiilen görev yapmayanlar, bölende yer alan personel sayısına dâhil edilir.



Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması X o ayki yapılan toplam hemodiyaliz sayısına göre yukarıdaki şekilde belirlenen pratisyen tabip sayısı/o hemodiyaliz ünitesindeki pratisyen tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



5) Döner sermaye komisyonu tarafından 5 inci maddenin (z) bendine göre belirlenen branşlarda çalışan Uzman Tabipler:



Bu gruptaki Uzman Tabiplerin kendilerine ait Tabip Muayene ve Girişimsel İşlem Puanları ile Hastane Hizmet Puan Ortalaması birlikte değerlendirilir. Aşağıdaki formülle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



Net Performans Puanı = (Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



Net Performans Puanı = ((Hastane Hizmet Puan Ortalaması/o branştaki tabip sayısı) X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



6) Diğer Personel (Tabip Dışı Personel)



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



B) Eğitim ve Araştırma Hastaneleri



1) Baştabip ve Baştabip Yardımcıları



a) Baştabip



Baştabip için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanı hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2) Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



b) Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra etmeyen Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formüllerle Net Performans Puanları hesaplanır. Yüksek bulunan Net Performans Puanı esas alınır.



1) Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı (Baştabip Yardımcıları Katsayısı) X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı+Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2) Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları



Mesleğini serbest olarak icra eden Baştabip Yardımcıları için aşağıdaki formülle Net Performans Puanı hesaplanır.



Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2) Bir Kliniğe Bağlı Olarak Çalışanlar



2.1) Klinik Şefleri



Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2.2) Klinik Şef Yardımcıları, Uzman Tabipler ve Başasistanlar



Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + (varsa) Eğitici Destekleme Puanı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı – (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



2.3) Asistanlar



Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)



2.4) Diğer Personel



Net Performans Puanı = (Klinik Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



3) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Biyokimya, Mikrobiyoloji Klinikleri ve Diğer Laboratuvar Hizmetlerinde Çalışan Personel



3.1) Klinik Şefi



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



3.2) Klinik Şef Yardımcıları, Uzman Tabipler ve Başasistanlar



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Bilimsel Çalışma Destek Puanı + (varsa) Eğitici Destekleme Puanı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı)



3.3) Asistanlar



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)



3.4) Diğer Personel



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



4) Bir Kliniğe Bağlı Olarak Çalışmayanlar



4.1) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (((Tabip Muayene ve Girişimsel İşlem Puanı – (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı)) X 0,5) X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Bilimsel Çalışma Destek Puanı



4.2) Tabip Muayene ve Girişimsel İşlemler Puanı Bulunmayan Uzman Tabip, Tabip, Diş Tabipleri



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Eğitim Hastaneleri Kadro-Unvan Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Bilimsel Çalışma Destek Puanı





4.3) Diğer Personel



Net Performans Puanı = (Hastane Hizmet Puan Ortalaması X Hizmet Alanı Kadro-Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı) + Mesai Dışı Çalışma Puanı



Eski hüküm:

GEÇİCİ MADDE 3- (1) Aile hekimliğinin pilot olarak uygulandığı illerde, aile hekimliği sistemi dışında kalan ve bu Yönetmelik kapsamında bulunan personele, aile hekimliği sisteminin başladığı tarihten itibaren, döner sermayeden yapılacak ek ödeme işlemleri aşağıdaki şekilde yapılır. Bu madde ile getirilen değişiklikler dışında bu Yönetmelikteki diğer esasların uygulanmasına devam edilir.



a) Aile Hekimliği sisteminin başladığı tarihten itibaren yapılacak ek ödeme Bakanlıkça gönderilen miktardan karşılanır.



b) Döner sermaye komisyonu her dönem ayrı ayrı ildeki tüm toplum sağlığı merkezlerinin bu maddenin (h) bendindeki listede yer alan kriterlere göre performans puanlarını belirler.



c) Her dönem sonunda bu maddenin (h) bendindeki listede yer alan kriterlere göre, döner sermaye komisyonu tarafından belirlenen performans puanları toplanarak toplum sağlığı merkezi performans puanı bulunur.



ç) Toplum sağlığı merkezi performans puanları toplamı, merkez sayısına bölünerek il performans puan ortalaması bulunur.



d) Aile Hekimliği sürecinde eski faaliyetlerini sürdüren sağlık merkezi, sağlık ocağı, sağlık evi, ana-çocuk sağlığı ve aile planlaması merkezi ve dispanserlerde çalışan personel, bu maddenin (ç) bendine göre bulunan il performans puan ortalamasından hizmet alanı-kadro unvan katsayılarına göre değerlendirilir.



e) Net Performans Puanlarının Hesaplanması :



1) Toplum Sağlığı Merkezi Personeli Net Performans Puanı :



Net Performans Puanı= (Toplum Sağlığı Merkezi Performans Puanı X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )+ (Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı(varsa)



2) Toplum Sağlığı Merkezleri Dışındaki Kuruluşlarda Çalışan Personel Ve Sağlık Müdürlüğü Personeli İle Diğer Personel Net Performans Puanı:



Net Performans Puanı= (İl Performans Puan Ortalaması X Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı )+( Ek Puan X Aktif Çalışılan Gün Katsayısı X Serbest Meslek Katsayısı ) + Mesai Dışı Çalışma Puanı(varsa)



f) Bakanlıkça gönderilen tutar, personelin bu madde kapsamında belirlenen net performans puanlarının toplamına bölünerek dönem ek ödeme katsayısı bulunur.



g) ödenecek net ek ödeme tutarı, personelin net performans puanının dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutardan gelir vergisi ve damga vergisi kesilmesi sonucu bulunur. Personelin net performans puanının, dönem ek ödeme katsayısı ile çarpımı sonucu bulunan tutar, tavan ek ödeme tutarını geçemez. Eğer geçiyorsa tavan ek ödeme tutarından gelir vergisi ve damga vergisi düşülerek ödenecek net ek ödeme tutarı bulunur.



ğ) Bu Yönetmeliğin 5 inci maddesinin (jj) bendinde yer alan %10 oranı Sağlık Müdürlüğü personeli için %20 olarak uygulanır.



h) Toplum sağlığı merkezi performans kriterleri, kriterlerin tavan puanları ve döner sermaye komisyonunca verilen performans puanları listesi



NO

PERFORMANS KRİTERLERİ

TAVAN PUAN (A)

PERFORMANS



PUANI (B)



1

İdari ve mali hizmetler

2.200





2

Çevre sağlığı hizmetlerini sunmak

2.400





3

Bulaşıcı hastalıkları izleme ve müdahale hizmetleri

1.200





4

Kronik hastalıkları izleme ve müdahale hizmetleri

1.200





5

Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak koordinasyon ve yapılan işlerin bildirilmesini sağlamak

800





6

Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak lojistik hizmetlerini vermek

400





7

Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak görüntüleme ve laboratuvar hizmetlerini sunmak

800





8

Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak hizmet içi eğitim konularını tespit etmek ve sunmak

400





9

Aile sağlığı merkezlerine yönelik olarak kayıtların tutulması ve denetim hizmetleri yapmak

800





10

Acil sağlık hizmetlerinin düzenli verilmesini sağlamak

800





11

Adli tıbbi hizmetleri yapmak

800





12

Okul sağlığı hizmetlerini sunmak

1.200





13

İşçi sağlığı ve iş güvenliği çalışmalarını yapmak

1.200





14

Sağlık eğitimi hizmetleri planlamak ve uygulamak

1.200





15

özel sağlık kuruluşlarının ruhsatlandırma ve denetimi

1.000





16

Afet organizasyonunu yapmak

400





17

Kurullara ve komisyonlara katılım

400





18

Yeşil kart hizmetlerini sunmak

400





19

Sağlık Müdürlüğünün verdiği diğer görevleri yapmak

400





20

İşçi ve esnaf muayenesi, ruhsat verme gibi işleri yapmak

2.000





TOPLAM

20.000





ı) Aile hekimliği pilot uygulanmasına ek ödeme dönemi başında başlanamaması halinde, başlama tarihine kadar olan günler için bu Yönetmeliğin diğer maddelerinde yer alan hükümlere göre, başlama tarihinden sonraki günler için ise bu maddeye göre ek ödeme yapılır.



i) Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı, Aile Hekimliği pilot uygulamasına geçilen illerde ek ödeme dönemi sonunda ildeki personel sayısı ve personelin performans kriterlerini dikkate alarak, merkeze aktarılan %2 paya ilave olarak alınan paydan karşılanmak üzere, il'e göndereceği parayı belirleyerek ayın onbeşinci günü mesai bitimine kadar Bakanlık Merkez Döner Sermaye muhasebe birimi vasıtasıyla ödemeye yetkili muhasebe birimine gönderir. Hesabına aktarma yapılan muhasebe birimi, banka hesabına intikal ettirilen tutarı Maliye Bakanlığınca tespit edilen emanet nitelikli bir hesaba alacak kaydederek İl sağlık müdürlüğünce bu maddeye göre belirlenen personelin ek ödeme tutarlarına dair hazırlanacak tahakkuk evrakına istinaden, personele daha önce ödenen aylık ve döner sermaye ek ödemelerine ilişkin süregelen gelir vergisi matrahını da dikkate alarak gelir ve damga vergisi kesintisi yapmak suretiyle ödemeyi gerçekleştirir.





Yeni hüküm:

&GEÇİCİ MADDE 3 - (1) Aile hekimliğinin pilot olarak uygulandığı illerde, aile hekimliği sistemi dışında kalan ve bu Yönetmelik kapsamında bulunan personele, aile hekimliği siste

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Döner Sermaye Yönetmeliğinde neler değişti?

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Döner Sermaye Yönetmeliğinde neler değişti? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşlarındayan döner sermayeden yapılacak ek ödemenin oran, usul ve esaslarını belirleyen 12/05/2006 tarihli yönetmelikte değişiklikler yapıldı. 25/08/2007 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yönetmelikte yapılan değişiklikler şöyle oldu: Yeni Hüküm: &b) Kuruluş: İl Sağlık ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:12 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.