05-05-2010, 10:10 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| OLMEYI OGRENDIGINDE YASAMAYI DA OGRENMISSIN DEMEKTIR ! Bir dönem dünyayi sallamis bir efsane grup için ne hazin final!..Kurucularini çoktan topraga vermislerdi. Artik birbirlerini görmüyorlardi bile... "En küçükleri"nin ölüm döseğinde bulustular son kez...Kim bilir nelerden konustular. Çikan ikili, gözyaslarini sildi gizlice..Kalan, ölüm için saat saymaya devam etti.* * *Beatles in en genç üyesi (58) George Harrisson ın beklenen ölümü bana Mori yi hatirlatti. Mori Schwartz, hayat dolu bir üniversite profesörü...1994 te vücudunda bir gariplik hissetmis. 60 lik vücudu artik dans derslerini kaldiramayacak kadar bitkinlesmis. Doktora gittiginde yakinda ölecegi haberini almis: Hastalik Mori yi tekerlekli sandalyeye baglamis.Dersleri birakmis, evdeki bakicinin kollarinda bebeklige yeniden dönmüs:Kucaklanip kaldirilir, baskasi tarafindan yikanir, poposu pudralanir olmus. Düsünmüs o zaman: "Kendimi birakip yok olmayi mi bekleyeyim, yoksa kalan zamanimi en iyi sekilde degerlendireyim mi?" Sonunda ölümünden utanmamaya ve yasamla ölüm arasindaki son köprünün bütün ayrintilarini anlatmaya karar vermis.Hayattaki son dersi, "kendi ölümü" olacakmis.* * *Önce sevdiklerini toplayip, onlara bir "canli cenaze töreni" düzenlemis.Bizim ancak ölenlerin ardindan yaptigimiz sevgi konuşmalarını hayattayken dinleme ve gönlünce cevap verme sansini yaratmis. ABC televizyonunun ünlü haber sunucusu Ted Koppel ın programina konuk olunca üne kavusmus.Dünyanin dört bir yanından mektup yazan, röportaja gelen insanlar ona "son yolculuk"u sormaya baslamislar.Mori nin bu sorulara verdigi yanitlar Türkçede de yayimlandi. (Mitch Albom, "Ögretmenim Mori yle Sali Bulusmalari", Boyner Y. 1997)Birbirinden ilginç o yanitlardan benim aklimda kalan ders su oldu: "Herkes ölecegini bilir, ama kimse buna inanmak istemez. Oysa ölecegimize inansak, bazi seyleri farkli yapardik. insan ölmeyi ögrenince yasamayi da ögrenmis oluyor.Budistlerin yaptigini yap ve her sabah omuzundaki küçük kusa sor:"- O gün, bugün mü? Hazir miyim? Olmak istedigim insan miyim?Kariyer, iyi maas, araba ve ev taksitleri... hayattan istedigim sey bu mu? "* * *"Buraya uzanmiş yavas yavas ölürken rahatlikla söyleyebilirim ki, istedigin kadar güce ya da paraya sahip ol, yasami satin alamazsin" diyor Mori... "- Son bir 24 saatin olsa ne yapmak isterdin?" sorusuna ise herkesi sasirtacak kadar sade bir cevap veriyor: "- Sabah kalkar, jimnastigimi yapar, ardindan çörek ve çayla kahvalti eder, yüzmeye giderdim. Sonra arkadaslarimi evde güzel bir ögle yemegine davet eder, onlara ne kadar deger verdigimi anlatirdim. Ardindan agaçlikli bir bahçede yürüyüp renkleri, kuslari seyreder, dogayi içime çekerdim. Aksam sevdiklerimle bir restorana gidip yemek yer ve en güzel kizlarla tükeninceye dek dans ederdim. Ardindan eve gelir mükemmel bir uyku çekerdim".* * *Sizin bunlari yapacak vaktiniz var. Bütün yapmaniz gereken arada bir omuzunuza bir bakiş atip sormak: "Bugün mü küçük kus, bugün mü?.."CAN DUNDAR
Kaynak: Hekimce Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |