Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor. Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın... Benim damağımda nohut kadar sert bir şişlik var oda dişlerimin ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın yanıtları)

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 10:40 AM   #1 (permalink)
Albay

Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın yanıtları)

Dt Duygu Karaosmanoğlu ağız ve diş sağlığı ile ilgili sorularınızı yanıtlıyor.

Dt. Duygu KaraosmanoğluDiş eti rahatsızlığım var (Sorularınızın...Diş etlerimde siyahlaşma (Sorularınızın Yanıtları)Bebeğimin neden dişleri çıkmadı? (Sorularınızın...Diş etim çok ağrıyor (Sorularınızın...

Benim damağımda nohut kadar sert bir şişlik var oda dişlerimin etine yansıyor diş etlerim çok ağrıyor.

Sizi görmeden net bir şey söylemek mümkün değil,ama en kısa zamanda bir diş hekimine danışmanız gerekiyor.O bölgede ciddi bir şey olabilir ve dişlerinizi kaybedebilirsiniz.Hiç vakit kaybetmeyin.

Dişlerimi fırçalarken diş etlerim acıyor. 1,5 yıl önce doktorum diş eti çekilmesi başlangıcı demişti. dişlerimi sıcak suyla ve sertçe fırçalıyorum sebebi bu olabilir mi, ne yapmalıyım. Teşekkür ederim.

Yanlış fırçalama diş etlerinize zarar verir ve çekilmeye neden olur.Dişlerinizi orta sertlikte bir fırçayla,yuvarlak hareketlerle ve nazikçe fırçalayın. Asla sert hareketlele veya sağa sola fırçalamayın.Gerekirse uygulama için hekiminizden yardım alabilirsiniz.

Merhaba duygu hanım benim iki dişim çürüktü ve kanal tedavisi olacağını söylediler ve kanal tedavisi yapıldı ama benim dişim çok ağrıyor neden acaba?

Kanal tedavisinden sonra bir basma ağrısı veya o bölgede hassasiyet olabilir.Ama çok şiddetli bir ağrınız varsa başka bir sorun da olabilir.Bir kanal tedavisi uzmanına(endodontist) danışın.

Dişlerimde sararma var beyazlatıcı macun kullandım ama faydası olmadı ekstra bir ilaç macun almam lazım mı ne yapmalıyım?

En iyi sonucu bir diş hekimine danışıp beyazlatma işlemi yaptırarak alabilirsiniz.

Diş teli için uygun olan yaş kaçtır 10 yaşında kızımın ön dişleri hafif öne doğru yası uygun mudur?

10 Yaş çocuklarda ortodontik muayene için uygun bir yaştır.Bir ortodontiste danışmanızda fayda var.

Sorum şu hocam benim dişim kırıldı ön dişim v şeklinde porselen yaptırcam yaptıranların bazılarında kararma gözüküyo nasıl ılacak hem porselen 15 yaş için uygunmu teşekkürler.

15 Yaşında porselen yaptırmak hiç uygun değil.Dişindeki kırık muhtemelen dolgu ile yapılabilir.İleride dolgu yapılamayacak duruma geldiğinde ise laminate veneer yaptırman en sağlıklısı olacaktır.Porselen yaptırırken diş çepeçevre kesilir,laminete veneer de ise sadece ön yüzey aşındırılır.Kesinlikle porselen yaptırmamalısın.Estetik diş hekimliği konusunda deneyimli bir hekime danışman gerekiyor.

İzmir'de önerebileceğiniz laminete veneer yaptırabileceğim bir yer var mı? Teşekkürler.

Mutlaka başka yerlerde vardır ama benim bildiğim İzmir'de Dentorion diş kliniği bu konuda profesyonel olarak çalışıyor.

Kanal tedavisi yapılan dişimin hemen üstünde şişlik var dışardan bastırınca da acıyor bu durumda ne yapılabilir?tedavi yapılalı 1 ay oldu 3 seansta bitti kanal tedavisi, bu şişliğin nedeni kanal tedavisinde ki bi yanlışlık olabilir mi? Teşekkürler..

Sizi muayene etmeden nedenin ne olabileceğini söylemek zor.En doğrusu kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışmanız olacaktır.

Ben üstten 2 çürümüştü sonra bunlar kırıldı. İkisini de çektirdim.yalnız bir tanesi içi dolmuş (pıhtı gibi).İltihap olabilir mi? bu dişlerimin yerini nasıl tamamlatabilirim? ayrıca diş tartarlarını ve temizletmede iğne kullanılıyor mu? Cevaplarınız için teşekkürler.

Ağrı ,şişlik gibi bir sorun yoksa iltihap değil iyileşme dokusudur muhtemelen.Sizi görmeden net bir tedavi planı söylemek çok zor,ama çekilen dişlerin yerine implant yaptırmak bir seçenek olabilir.Çene kemiğiniz implanta uygun değilse köprü yapılabilir.Diş taşı temizliği sırasında iğne yapılmasına gerek yok,temizlik sırasında çok ciddi bir ağrı olmaz.Ama siz hiç dayanamıyorsanız anestezi yapılabilir.

Kızım 13 yasında... 12 yasındayken oyun oynarken dişini kırdı .. bir dişi üçgen şeklinde gibi..dişini çektirsem dişi çıkar mı? cevabınızı bekliyorum....

Kesinlikle dişini çektirmeyin.Bu dişlerin yerine yeni dişler gelmeyecek.En kısa zamanda bir diş hekimine danışıp kızınızın dişini dolgu yaptırtmanız gerekiyor.

Duygu Hanım, Yaklaşık 1,5 ay kadar önce üst çenede 2 dişimden kanal tedavisi gördüm fakat tedavi bittikten sonra dolgularımı rahat kullanamadım.İlk başlarda ilk dolgum olduğu için psikolojik olarak beni rahatsız ettiğini düşündüm ancak dün gece yemek yerken kanal tedavisi sonucu dolgu olan dişlerimden biri tuzla buz oldu ağzımda.dolgu duruyor ancak dişimin üst yüzeyi kırıldı.daha önce devamlı gittiğim doktora güvenim kalmadı bu durumdan sonra.sizce böyle bir durumda nasıl bir tedavi izlenmeli? Teşekkür ederim.

Dişinizin kanal tedavisinde herhangi bir sorun yoksa dolgunuzun yenilenmesi yeterli olacaktır.Çok büyük madde kaybı varsa dişinizden ölçü alınıp,dolgunun laboratuarda hazırlanması en sağlıklısı olacaktır.Doktorunuza güvenmiyorsanız kendiniz için başka bir diş hekimi araştırmalısınız.

Şu an 12 yaşındayım 3 sene önce dişimi çektirdim dişim şişti ama hala yerine gelmedi doktorlar yerine gelir diyip gönderiyorlar dişlerimi düzenli fırçalıyorum da.Bunun için ne yapabilirim şimdiden teşekkürler...

Tekrar röntgen çekilip kontrol edilmesinde yarar var.Dişin sürmesini engelleyen bir şey olabilir.Yeniden bir diş hekimine danışın.

Alt çeneme köprü yapılmasını için iki tane dişimi küçülttüler ve üzerine geçici diş koydular, buna rağmen dişlerim ağrıyor.

Dişlerinizde çok şiddetli bir ağrı varsa kanal tedavisi yapılması gerekir. Kesim sırasında dişin sinirine çok yaklaşıldığında böyle sorunlar olabiliyor.Tekrar hekiminize danışmanız gerekiyor.

Akıl dişimi çektirdim 4 gün oldu ağrım çok. hemen onun yanındaki dişimi de dolgu yaptılar. Sol tarafımı çok ağır hissediyorum adeta zonkluyor. ağrı kesicinin de faydası olmuyor. ne yapmalıyım acil cevap.

Hemen doktorunuza danışmalısınız.Zorlu geçen çekimlerden sonra böyle sorunlar olabiliyor.Sizi görmeden net bir şey söylemek zor.Gerekli görülürse antibiyotik kullanmanız gerekir. Hekiminizle görüşün.

Kanal tedavisi yapılırken acıyor mu?

Kanal tedavisi lokal anestezi altında yapılır ve siz hiçbir şey hissetmezsiniz.

Dişime kanal tedavisi yapıldı. ve geçici dolgu konuldu.12 saat oldu ve hafif hafif bir ağrı var. Bunun nedeni nedir.kanal tedavisinde sinirlerin ölmesi için ilaç konur mu? Şimdiden ilginize teşekkürler.

Tedaviniz tam tamamlanmadığı için ağrınız olabilir.Dişinize konulan medikament,o bölgedeki mikroorganizmaların yok olmasını sağlamak için yerleştirilmiştir.Dişinizin sinirleri kanal tedavisine başlarken alınır.Çok ciddi bir ağrınız olursa hekiminize danışabilirsiniz.

İyi günler. 18 yaşındayım bundan iki veya üç sene önce bir diş ameliyatı geçirdim.. ön dişlerime dolgu yapıldı ön dişlerimden bir tanesi bir süre sonra düştü yerine hemen protez taktırdım fakat protez bir buçuk sene sonra düştü tekrar taktırdım aynı protezi .. fakat bundan üç gün önce ( 25 mart 2008 ) protez dişim kırıldı ve su içerken düştü ..bu olmayan diş yerine protez veya benzeri bir tedavi uygulanarak kurtarılabilir mi ? yoksa hep böyle mi kalacak [img]/images/smilies/frown.gif[/img]

Sizi görmeden ne yapılması gerektiği konusunda kesin bir şey söylemek mümkün değil.Günümüzde diş hekimliği çok ilerledi ve mutlaka sizin sorununuzu çözebilecek bir tedavi şekli bulunabilir.Eksik dişinizin yerine implant yapılabilir veya başka şekilde bir protez olabilir.Protez konusunda uzman bir hekime danışın lütfen.

Ben 1953 doğumlu erkeğim. Dişlerim genelde sağlamdır. Geçen yıl sağ üst çenemin küçük azı dişindeki dolgu düştüğü için bir diş doktoruna gittim.Dolguyu yaptı ancak aynı yerdeki büyük azı dişim ağrımaya başladı. Tekrar gittiğimde kendisinin buna dokunmadığını söyleyerek film çekti. Bu dişin arkasında henüz çıkmamış 20'lik dişin eğri olduğunu buna baskı yaptığını söyleyerek 20'lik dişi yarıp çekmek gerektiğini söyledi. Küçük bir operasyon ile 20 lik dişi çıkardı ve dikiş attı. Daha sonra dikişi aldı. Bu arada yer hassas olduğu için anlamadım ama daha sonra bu dişimin üstüne basamadığımı anladım. Zaman zaman buradaki diş etimde şişiyordu. Antibiyotik kullandım. Sonuç değişmedi. Diş macun olarak Sensodin kullanıyorum ama yinede zaman zaman ağrı ve şişlik var. Üstelik o dişim yukarı çıkmış gibi ağzımı kapatırken diğerlerinden fazla uzun gibi hisse kapılıyorum. Söylemeyi unuttum röntgen çektiğinde çürük yok demişti.Halen bir diş doktoruna gitmedim.

20 Yaş dişlerinin yaptığı baskı sonucunda hemen önündeki diş zedelenebiliyor.Bu klinikte karşılaştığımız bir durum.Dişinizde şişlik ve ağrı olması,o bölgede basamama hissi bu dişinizin nekroz(ölü) olabileceği işaretini veriyor.Öncelikle bu dişinize bir canlılık testi yapılmalıdır ve cevap olumsuzsa kanal tedavisi uygulanmalıdır.

Oğlumun diş etinde mercimek büyüklüğünde bir şişlik var zaman zaman içinden irin de çıkıyor,ama başka bir sıkıntısı yok ağrı gibi oğlum 9 yaşında daha tam süt dişlerinden kurtulmuş değil.geçer belki diye de henüz dr götürmedik ama merak ediyorum nedeni bu soruma cevap alabilirsem memnun olurum.Teşekkürler...

En kısa zamanda bir çocuk diş hekimine (pedodontist) danışmalısınız.Muhtemelen dişlerden biri iltihaplanmış.Süt dişlerinin sağlığı sürekli dişlerin düzgün yerleşmesi açısından çok önemlidir.Kendi kendine geçmesini beklemeyin.

Azı dişim sallanıyor ama çok acıyor neler yapa bilirim?

Sizi muayene etmeden ne yapılabileceğini söylemek mümkün değil.Bir diş hekimine danışın.

Kanal tedavisi yapılan dişime porselen takılmıştı şu anda inanılmaz ağrıyor ne antibiyotik ne de ağrı kesiciler etki ediyor uyuyamıyorum.inpilant düşündüm doktor o sonraki aşama dedi önce diş iltihabı ameliyatı yapmamız gerekir dedi.bu uygulamaya gerek var mı bu uygulamadan sonra yakın zamanda aynı sorun tekrar yaşanır mı yoksa çektirip inpilant yaptırmak en doğrusu mu?bir de diş iltihabı ameliyatının fiyatını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

Sizi görmeden net konuşmak mümkün değil.Öncelikle dişinizin kanal tedavisi değerlendirilmeli. Dişinizi çektirmek en son düşünülecek şeydir.Öncelikle bir kanal tedavisi uzmanına danışın ve dişinize apikal rezeksiyon yapılmasını gereli görürse bu işlemi uygulatın.

Öncelikle saygıdeğer hocamızı saygıyla selamlıyorum benim alt dişlerim yavaş yavaş dökülüyor. Sebebiyse doğuştan çene kemiği küçüktü ve 19 yaşında Ankara numune hastanesinde plastik cerrahi doktoru Ruşen yapmış olduğu başarılı ameliyat alt diş eti içe doğru kayması ve dişlerimin bana vermiş olduğu rahatsızlıktan bazı yemeyi çiğnemeden yemeye çalışıyorum. ne olur bana yardım eder misiniz?

Üniversite hastanelerine danışırsanız tedavilerinizi aşama aşama yaptırmanızda size yardımcı olabilirler.

Benim köpek dişi sizin deyiminizle gözdişi çıkmayan gömük bi dişim var ameliyatla alınacak sonrada kaplama yapılacak yamuk dişlerimde var kaplama yapılmasının tehlikesi var mı? Ameliyattan da korkuyorum korkacak bişi var mı 24 yaşındayım kaplama yapılırsa sonra bana zorluk çıkar mı 5 dişimde eksik 20 lik dişlerimde çekildi

Ameliyat lokal anestezi altında olacaktır ve siz hiçbir şey hissetmeyeceksiniz.Endişelenmenize gerek yok.Üst çenede çok fazla diş kaybınız yoksa kaplama yerine laminate veneer yaptırmanız daha uygun olur.Laminate veneer de dişin sadece ön yüzeyinden aşındırma yapılır,kaplama için ise dişinizi çepeçevre kesmek gerekir.Bu konuyu tekrar hekiminizle görüşebilirsiniz.

Ön sol dişim p kapmış dişin içinde kaşıntı var. Diş etimde de ağrı var hastaneye gittim diş altını deldi.ama yinede eskisi gibi hem şişme var hem de kaşıntı ve ağrı var ilaç ta kullanıyorum.ilaçlar fayda etmiyor.doktorlar sol ön dişimin öldüğünü söylediler. Sol ön dişimin içindeki plar geçebilir mi.bunun için bir yol var mı?

Dişinize kanal tedavisi yaptırmanız gerekiyor.Bir kanal tedavisi uzmanına danışın lütfen.

12 yaşındayım ve azı dişim çok ağrıyor doktor kanal tedavisi yaptırmam gerektiğini söyledi.kanal tedavisi yerine dişimi çektirsem yerine tekrar diş çıkar mı?

Kesinlikle dişini çektirmemelisin.Bu dişlerin yerine yenileri gelmeyecek.Dişine kanal tedavisi yaptırman en doğrusu.Kanal tedavisi konusunda uzman bir hekime danışman gerekiyor.

Oğlum 6 yaşında ve 2 gecedir diş ağrısından uyumuyor ve yanağı şişmiş doktora götürdüm antibiyotik verdi kullanıyorum ama herhalde iltihap var daha başka ne yapmalıyım?

Oğlunuzu en kısa zamanda bir çocuk diş hekimine(pedodontist) götürmeniz gerekiyor.İltihap hangi dişten kaynaklanıyorsa o tespit edilmeli ve tedavisi yapılmalı.

Merhaba Duygu Hanım; Benim dişimde tartarlar oluştu.Bunların tedavisi nasıl olmaktadır.Daha sonradan çürüyüp dişimi kaybetmekten korkuyorum. Teşekkürler.

Düzenli aralıklarla diş hekimine gidip diştaşı temizliği yaptırmaktan başka bir yol yok.Siz de evde ağız bakımınızı iyi yaparsanız uzun yıllar dişleriniz ağzınızda kalır.

Damağım çok dar.bunun tedavisi nasıl yapılıyor öğrenmek istiyorum.. Teşekkürler.

Ergenliği bitirdiyseniz damağınızı genişletmek için daha farklı teknikler(cerrahi vs..) uygulanmaktadır.Öncelikle bir ortodontiste danışmalı ve neler yapılması gerektiği konusunda bilgi almalısınız.

Dişlerimdeki sigara ve çay lekelerini ne yaptıysam yok edemedim yardımınızı bekliyorum.

Çok fazla çay,sigara kullanıyorsanız lekeler de hızlı bir şekilde geri döner.Çay ve sigarayı biraz azaltmanız sorununuza yardımcı olabilir.Bir diş hekimine danışıp diş taşı temizliği yaptın ve özel aletlerle lekeleri aldırın.

Duygu hanım benim diş etlerim çok sağlıksız. Dişlerimde 10 tane kaplama var bunları değiştirmek istiyorum.dişetlerim geri çekiliyor.sağlam bi kaplama yaparsanız bunu ücreti ne olur.tşk

Muayene etmeden neler yapılabileceğine karar vermeden fiyat vermek çok zor.

Selam dişlerimi 3-4 sene önce porselen kaplama yaptırdım köprü şeklinde azı dişleri ilk zaman bir tarafta bir diş devamlı kırıldı sert bir şey yemediğim halde doktorum tekrar yaptı en son dişinde gen bölgesin metal bıraktı 3-4 yıl oldu şimdide başka bir yerden porselen kırıldı parçalandı doktoruma gitmeye utanıyorum ama benden kaynaklanan bişiden diil neden kırılıyor yeniyken de kırıldı 4 yıldan sonrada porselen diş azı dişim ve iç tarafı kırıldı neden .. teşekkür ederim.

Dişlerinizi çok sıkıyor olabilirisiniz. Tekrar hekiminize danışmanızı öneririm. Sıktığınızı hekiminiz tespit ederse koruyucu plak önerecektir.

Regl olmama bir kaç gün kala dişlerimde ağrı oluşuyor .vücudun su toplamasıyla diş problemleri oluşur mu,...hamilelik dönemlerimde olduğu gibi büyük bir hızla diş çürümelerim başladı sebebi ne olabilir.nasıl önüne geçebilirim....teşekkür ederim...

Bazı kişilerin vücut dengesi çok hassas olabiliyor ve bu da dişetlerinizi etkiliyor olabilir.Diş çürüklerinizin birçok nedeni olabilir(yetersiz ağız bakımı,fark edilmeyen ara yüz çürükleri,aşırı şekerli beslenme vs..).Sorununuzun ne olabileceği hakkında kesin bir şey söylemek için sizi muayene etmek ve ona göre yönlendirmek gerekir.En kısa zamanda biz diş hekimine danışıp tedavinize başlamanız gerekir.

Creadenta Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi

Valikonağı Cad. YKB Vakıf Binası

No 173 D11/1

Nişantaşı-Istanbul

Tel: 0212-2912920-21-22

www.creadenta.com[/b]

info@creadanta.com

Kaynak: Ekolay

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla

Bookmarks