05-05-2010, 10:52 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Gastrit (Sorularınızın yanıtları)
Uzmanımız Nevzat Aksoy kullanıcılarımızdan gelen soruları yanıtlıyor.
Uzm. Dr. Nevzat AksoyKaraciğer nakli (Sorularınızın yanıtları)İnternetten kendime teşhis koyuyordum (Sorularınızın...Psikolojik deyip gönderiyorlar (Sorularınızın yanıtları)Dışkıda gizli kan (Sorularınızın yanıtları)
Bana yapılan endoskopi sonucunda aktif gastrit bunun yanında lenfoid agregat 1 adet diye bir şey çıktı. Doktorum bakteri var dedi ve bana üçlü ilaç tedavisine başladı ancak aldığım bu ilaçlar bana çok ağır geliyor. Ne yapmam lazım. Ayrıca bu lenfoid agregat nedir? Teşekkür ederim.
Lenfoid agregat midede bulunan H pylori isimli mikroorganizmanın varlığında (midede) bulunan hücre topluluğudur. Bu mikroorganizma ile ilgili olarak diğer sayfalarda bulunan ‘Helicobacter pylori'' başlıklı yazımı okuyacak olursanız ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Aktif gastritte bu mikroorganizmanın yok edilmesi gerekli olmayabilir. Kullandığınız ve içinde antibiyotik bulunan ilaçlar size dokunuyorsa bunu hekiminize bildirmelisiniz. Geçmiş olsun. Doktor bey merhaba, benim problemim mide ile ilgili, kaburgamın birleştiği yerin hemen altında sağa doğru ağrı oluyor, dahiliye uzmanına gittim endoskopi yapıldı. MİDE; lümeninde az miktarda safra var idi. Antrum mukozasında ince garanüle tarzda eritemli alanlar var idi. Biyopsiler alındı. Fundusta çökük lezyon tespit edildi. Biyopsiler alındı. Pilor forme ve santralize. TANI; deforme pilor, alkalen reflü gastrit, fundusta mukoza lezyonu Tm? diye yazıyordu. Özel bir hastanede patolojilerimi yaptırdım. TANI; KRONİK HEMORAJİK GASRİT. Nexium 40, Klacid-MR 500; Antepsin, dicetel verildi. Bunları 10 gündür kullanıyorum ama göğsümün altındaki ağrı sabahları bazen ve sinirlendiğimde oluyor ve sonra geçiyor. Bu tedavi uzun sürer mi, teşekkürler tavsiyelerinizi bekliyorum. Saygılarımla.
Ağrılarınız nedeni ile yapılan endoskopinizde ve patolojide bazı uyumsuzluklar var. Yazdıklarınız doğru ise mide çıkışı (pilor) düzenli olarak yazılmasına karşın tanıda düzensiz olarak belirtilmiş. Ayrıca midede makroskopik olarak anlamlı bir bulgu yokken patoloji hemorajik gelmiş. Ağrılarınızın mideden kaynaklanan organik bir durum olmadığı görülüyor. Endoskopide böyle bir durum yok ve ayrıca mide ilacı önerilmiş. (Klacid isimli antibiyotiğin niye verildiği anlaşılmıyor). Yakınmalarınız sürdüğüne göre bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız önerilir. Geçmiş olsun. Endoskopinin zararı var mı? Benim sorunum önce bel ağrısıyla başladı, her sabah ağrılarla uyanıyorum belimden MR çekindim hiç bir sorun çıkmadı daha sonra sırtıma vurmaya başladı. Bir lokma bir şey aldığımda ağzıma 10 15 dk kadar ağrılardan kıvranıyordum dahiliye doktoruna gittim ilaç kullanmamı tavsiye etti ama ilaçlarım bitince aynı ağrılar midem ve sırtımda tekrar oluşuyor. DR`um endoskopi yapılmasını istedi ama ben ne olduğunu bilmediğim için çekiniyorum ben 19 yaşında bir genç kızım bu ağrılarımın nedeni ne olabilir? endoskopinin bana ne gibi zararları olabilir şikayetlerim hala devam etmekte beni aydınlatırsanız sevinirim.
Mide ilaçlarını kullandığınızda yakınmalarınız geçiyor ve bırakınca tekrarlıyorsa ilacınıza devam etmeniz gerektiği düşünülür. İlaçlarınızı ne süre ve ne dozda kullanmanız gerektiğini sizi takip eden hekiminize danışmalısınız. Midenin endoskopla görülmesi yararlı olabilir. Tıbbi bir işlem hastanın zararına yapılmayacağına göre endişe etmenize gerek kalmadan endoskopinizi yaptırmalısınız. Geçmiş olsun. İritabl bağırsak sendromu Merhabalar, Nevzat Bey. Ben 22 yaşında bir bayanım. 3 yıldan beri kurtulamadığım mide ve barsak rahatsızlığım var. Doktora gidiyorum, hiçbir tetkik yapılmadan BARSAK SENDROMU diyor. çok ilaç kullandım. ancak hiç biri sonuç vermiyor. 1 ay bile büyük abdeste çıkmadığım oluyor. karnımda aşırı şişme var. en sonunda müshil alıyorum o da 2 veya 3 tane içmeden sonuç alamıyorum. midemde de ultrasonla bakılarak ülser ve Hp 4+ (helicobacker pylori) çıktı. piyasadan kullanmadığım ilaç kalmadı. gerçekten sorunum barsak sendromumu. CEVAP YAZARSANIZ SEVİNİRİM. TEŞEKKÜRLER.
Mideye ultrasonla bakılarak ülser tanısı konulmaz. Endoskopik olarak ülser saptanacak olursa ve Hp de varsa o zaman onun da tedavisi yapılmalıdır. Yazdıklarınız arasında iritabl bağırsak sendromu ile ilgili bir veri yok. Yalnızca kabızlığınızın olduğunu belirtiyorsunuz. Kabızlık için yapılacak tetkikler bellidir. Tetkik sonunda verilecek tedavi de belirlenecektir. Bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Ünitesine başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Babamın göğüs kafesinin sağ alt tarafı ağrıyor. Arada sırada babamın yaşı 39. Teşekkürler.
O bölgedeki ağrılarda akciğer ve göğüs duvarı ile safra kesesi hastalıkları başta olmak üzere tüm durumlar değerlendirilmelidir. Bir İç hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Geğirme Ben 25 yaşındayım 8 yıl önce ultrasona bakıldığında radyoloji uzmanı çok gazım olduğunu söylemişi. Ayrıca sürekli geğiriyorum. İstediğim her an geğirebilirim çok büyük şikâyetim yok nadiren ağzıma ekşi sumu denir ya da yediğim yemek gelir. Bu gastrit midir onu da bilmek istiyorum. Teşekkürler.
Midenizde bir hastalığın olup olmadığının anlaşılabilmesi için muayene olmalı ve gerekirse endoskopi yaptırmalısınız. Midenizde gastrit olup olmadığını yakınmalarınıza bakarak söylemek pek isabetli olmaz. Bunun dışında midede fazla hava bulunmaz. Geğirmeniz için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Bütün mikroplar zararlı mıdır?
Bütün mikroorganizmalar zararlı değildir. İnsanlarda hastalık yapanlar olabildiği gibi yararlı olanlar da vardır. Sütten yoğurt oluşmasına olanak sağlayan mikroorganizmalar yararlı olanlara güzel bir örnektir. Göğüste batma hissi Merhaba hocam. yaklaşık 1 haftadır kaburgamda batma var nefes alırken özellikle güler, öksürür ve yürürken batıyor ve uzandığımda baskı hissediyorum. Acıyı sağ karın boşluğumda hissediyorum doktor idrar yolları enfeksiyonundan şüphelendiğini söyledi bir de reglim yaklaşık 9 gündür ağrılı bir şekilde devam ediyor. Bağlantısı olabilir mi ne önerirsiniz teşekkürler.
Nefes alma sırasında batma varsa akciğerler ve göğüs kafesi ile ilgili bir sorun olabilir. Bu nedenle İç Hastalıkları Uzmanına görülmelisiniz. Adet kanaması ile yakınmalarınızın bir ilgisi yoktur. Geçmiş olsun. İdrarda kan İyi günler 1 aydır sürekli hastaneye gidiyorum sürekli kan ve idrar tahlili veriyorum ppd testi yapıldı sonuç negatif bugün tekrar gittim ve idrarda sürekli kanama var geçmiyor tüberküloz tahlili yapılacak salı günü alacağım sonucunu çok üşüyorum diye gitmiştim dr a böbreklerim artık işe yaramayacak mı acaba? sağ tarafım daha çok ağrıyor ufak bir üşütmede karnımda bir şişkinlik ve kabızlıkta var ilginiz için şimdiden teşekkür ederim. Saygılar.
İdrarda kanama yakınmasında tüberküloz da düşünülür. Gerçi görülme olasılığı azdır ancak yine de akla gelmesi gerekir. Tanı konacak olursa bu açıdan tedavi olursunuz ve böbreklerinizde bir sorun kalmaz. Kabızlık ve karında şişkinlik kalınbağırsaklarla ilgili olduğundan bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. İshal Hocam ishal sorunu için doktora başvurdum yapılan testler sonucu her sahada 8-10 candida görüldü. Flaton, biteral ve debridat ilaçlarını önerdi. Bu ilaçlar mantarı tam olarak yok ademi. Bu mantar neden kaynaklanmış olabilir. Nelere dikkat etmeliyim? Ne yemeliyim, ne içmeliyim?
Candidaya bağlı ishal çok nadir olup beden direncini düşürecek derecede altta yatan önemli bir hastalık yoksa sorun yaratmaz. Size verilen ilaçlar Candida'ya etki etmez. Bu ilaçlar sizin ishal yakınmanız için verilmiş. Mantara bağlı ishal çok çok nadir olup bunun için özel bir perhiziniz yoktur. Geçmiş olsun. Bulantı Dr Bey merhaba, yaklaşık 1 haftadır sürekli mide bulantısı çekiyorum aç veyahut tok hiç fark etmiyor, sabahları uyandığımda da inanılmaz bir mide ağrısı çekiyorum 2 sene evvel endoskopi yaptırdım midemde yaralar olduğunu söylediler, normalde bu bulantıların sebebi farklı bir mide hastalığı mı yoksa midemdeki yaranın ilerlediğinin bir göstergesi mi bilmiyorum. Bana yol gösterir misiniz, teşekkür ediyorum.
Midenizde uzun süreden beri bir sorun olduğu görülüyor. Büyük olasılıkla aynı ya da benzeri bir sorun ortaya çıkmış olmalı. Bulantınızın nedeninin mide kaynaklı olması büyük olasılık. Bunun dışında bu yakınmanın şu ya da bu nedene bağlı olması pek önemli değildir. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı günler. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48
Kaynak: Ekolay Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |