05-05-2010, 11:04 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Midem bulanıyor (Sorularınızın yanıtları) Dışkımda kan var
Dışkımdan sonra kan geliyor. 1-2 aydır kabızlık çektiğimi hesaba kattım ve midemin kanadığına karar verdim. Midemdeki kan benim tahminlerime göre kalın bağırsağıma akıyor ve dışkımdan sonra geliyor. Durumumdan çok endişe ettiğimden böyle yazıyorum. Yani dışkımdan sonra bir kan pıhtısı geliyor içimden. Midemi sürekli rahatsız hissediyorum. 1-2 aydır kabız gibiydim, kabız olmamın nedeni aç karnına çok çay, sigara içmem. Sanırım içtiğim aşırı çay midemi bozdu ya da tahriş etti. Asitli bir şeyler içtiğimde kendimi rahatlamış hissediyorum. Sürekli asitli içecekler çekiyor canım. Bir doktora gitmek istiyorum ama korkuyorum. Hangi doktoru görmem gerektiği konusunda bana yardımcı olun. Yapı olarak zayıf bir insanım ama kendimi dünyayı taşıyacak kadar güçlü hissederdim. Daha önce ağır yük işlerinde çalışıyordum, mideme aşırı yük binmiş olma ihtimali de var mıdır acaba? 1-2 haftadır bu kan gelmeye devam ediyor. 1-2 aylık kabızlıktan sonra bu başladı. Bu kan benim ruhumu, bedenimi, her şeyimi aldı. Kendimi bitmiş bir pil gibi hissediyorum.
Dışkıda kırmızı renkli kan var ise bunun mideden geldiği düşünülemez. Çünkü mide kanamalarında asit sıvısı ile karışan kan dışkıyı siyah renge boyar. Bu nedenle mide kanamalarında zift gibi dışkı görülür. Dışkıdan sonra kırmızı kan görülüyor ise bu durum hemoroite bağlı olabilir. Kabızlık da bu yakınmalarınızı artırabilir. Ancak yine de başka nedenlerin de olabileceği düşünülerek mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Mideye aşırı yük gelme gibi bir durum olması söz konusu değil, ancak mide yakınmalarınız bu tetkikler sırasında değerlendirilecektir. Başım ağrıyor
Bazen benim boynumdan başlayan ve kafama kadar devam eden bir ağrı geliyor. Bu durumda boynumdan yukarısında bir şişlik varmış gibi oluyor. Konuşurken ya da başımı oynatınca bir ağrı başlıyor. Konuşmamı bile etkileyecek şekilde tam değil ama hafif bir uyuşma var gibi oluyor. Başımla burnumun arasından bir akıntı olacakmış gibi hissediyorum. Hemen tansiyonumu ölçtürüyorum belki tansiyon çıkmıştır diye o anda. Ama normal çıkıyor. Nedeninin ne olduğunu anlayamadım. Genel bir muayene için hangi bölüme gideceğimi de bilemiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
Baş ağrıları migren ya da gerilime bağlı olabilir. Bunların araştırılması için öncelikle bir Nöroloji ve gerekirse Kulak Burun Boğaz Uzmanına başvurmalısınız. Sakalım çıkmıyor
20 yaşındayım, sakallarım çıkmıyor. Acaba büyük bir yan etkisi olmadan (örneğin: göğüs büyümesi) düşük dozda bir hormon tedavisiyle bir miktar da olsa sakal çıkması mümkün müdür?
Yakınmalarınız için öncelikle bir Endokrinoloji ve gerekirse Üroloji Uzmanına başvurmalısınız. Kullanılan ilaçlar göğüslerinizi büyütmez. Merak etmeyin. Bulantı hissi
Midemde sabahları kalktığım zaman bulantı, midede tokluk, doygunluk, kazınma hissi, son dönemde de ağrı ve (normalde iştahlı biri olmama rağmen) iştahsızlık ortaya çıktı. Ne yapmalıyım? Teşhis için endoskopi şart mı?
Mide yakınmalarınız için endoskopi yapılırsa iyi olur. Ancak istemiyor iseniz kısa süreli bir tedavi verilip yakınmalarınızın geçip geçmediğine bakılabilir. İlaçla yakınmalarınız geçmez ise o zaman endoskopi yaptırırsınız. Bu nedenle bir Gastroenterologun yardımını almalısınız. Kolonoskopi
Kolonoskopi öncesi ne yemeli?
Kalınbağırsağa bakılmak üzere yapılacak kolonoskopi öncesinde bağırsağın temizlenmesi gerekir. Bu nedenle işlemi yapacak üniteler hastalara nasıl hazırlanacağını, temizlik ilaçlarını nasıl kullanacağını ve neler yiyebileceğini belirten hazırlık formları verirler. Kolonoskopi öncesini sorduğunuza göre başvurduğunuz birimden neler yiyip yemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Ayaklarım yanıyor
Eşim 62 yaşında. Yıllardır ayaklarının altı yanıyor. Her türüu test yapıldı ama hiç bir sonuç alınamadı. Sigara, alkol kullanmıyor. Kılcal damarlar da temiz çıktı. Gece uykusundan uyanıyor ayak yanmasından dolayı. Ayakları hiç terlemiyor. Yeni kontrolden geçti, kan şekeri, kolesterol, hepsi iyi. Sizin bu konudaki tavsiyelerinizi bekliyorum.
Eğer tetkikleriniz normal çıkıyor ise nöropatik hastalıklar yönünden bir Nöroloji Uzmanına başvurmanız yararlı olabilir. Geçmiş olsun. Eşimin sabahları kahvaltıdan sonra kusma, karın ağrısı ve ishal gibi rahatsızlıkları oluyor. Öyle ki bal ve süt bile mide bulantısına neden oluyor. Bununla ilgili hangi bölüme gitmemiz ve ne yapmamız gerekiyor? (İki yıl önce yüz felcinden dolayı kortizon kullanmıştı onun etkisi devam ediyor olabilir mi?)
İki yıl önce kullandığınız ilacın mideye etkisi olmaz. Son zamanlarda olan bu yakınmalar için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız gerekiyor. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |