Albay
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Bağırsaklarımda aşırı gaz var (Sorularınızın yanıtları) Yemekten bir saat sonra midem yanıyor ama acıyla gaz çıkarınca biraz rahatlıyorum ama sancım devam ediyor ve gazım çok ağır kokuyor. Çok gaz çıkarıyorum ve burnumda kemik büyümesi olduğu için ağızdan nefes alıyorum. Bunun bir etkisi oluyor mu?
Burun hastalıkları ile karındaki yakınmalarınız arasında bir ilişki yoktur. Mide ve bağırsak yakınmalarınız bir bütün olarak araştırılmalı ayrıca bağırsakta gaz miktarının fazla olup olmadığı da değerlendirilmelidir. Bu arada bazı besin maddeleri ile bağırsakta gaz yakınması fazlalaşır. Özellikle lahana, fasulye, nohut, bakla, bezelye, mısır, patates, soğan, beyaz ekmek ve süt gibi gıdaları az tüketmekte fayda vardır. Bundan başka Gastroenterohepatolog kontrolünde gaz azaltıcı ilaçlar da kullanılabilir. Geçmiş olsun. Mide küçültme ameliyatı
Ben uzun zamandan beri mide balonu konusuyla ilgileniyorum. Son 2,5 seneden beri aşırı kilo aldığım için (160 cm boy, 90 kilo, 36 yasındayım) ve bunun yanında midemden bir ara rahatsız olduğum için, doktorum gastroskopi uyguladı. Mide fıtığı ve reflü aynı zamanda da özophagusta yaraların bulunduğu ortaya çıktı. İlaç tedavisi görmekteyim, ama ayni zamanda laparoskopi ile mide fıtığının ortadan kaldırılabileceğini de söyledi doktor. Bir de benim mide kapağım yokmuş, o yüzden mide asiti ösophagusa doğru çıkıyormuş. Şimdi benim bilmek istediğim, madem bende böyle bir indikasyon var, bunu mide balonu ameliyatı veya mide küçültme ameliyatı ile birlikte yapabilirler mi?
Mide asidinin yukarı çıkması ile yemek borusunun altında yaralar (özofajit) gelişebilir. Sizde de özofajit saptanmış. Bu nedenle mide asidini azaltıcı ilaçlar kullanılıyor. Böylece yukarıya kaçan mide içeriğinin asiditesi azaldığından yaralar da iyileşiyor. Daha sonraki tedavi ve takibinizin de düzenli olarak yapılması gereklidir. Genç bir hasta, sürekli ve yüksek doz ilaç kullanmak zorunda kalıyor ise uzun yıllar ilaç kullanma yerine diğer tedavi seçenekleri düşünülebilir. Reflü operasyonu dahil olmak üzere hiçbir cerrahi işlem basit değildir. Üstelik ameliyat sonrasında hastaların yarısına yakını yine ilaç kullanmak zorunda kalabilir. Gereksiz tedavi ve girişimlerden sakınmak için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanının görüşünü (tetkiklerinizin sonuçları doğrultusunda) almalısınız.
Aşırı kiloya bağlı olarak ameliyat düşünülüyor ise öncelikle aşırı kiloya neden olabilecek bir endokrinolojik veya metabolik hastalığınızın olmaması gereklidir. Ayrıca daha önce kilo vermek amacı ile tıbbi tedavilerin denenmiş ancak başarısız olmuş olması da gereklidir. Yapılan değerlendirmeler sonunda gerçekten bu işlemlerden biri (gerekli görülür ise) uygulanabilir. Her tıbbi işlemde mutlaka bir istenmeyen durum (komplikasyon) riski bulunmaktadır. Kilolu kişilerde de bu riskin daha da fazla olacağı düşünülebilir. Kelepçe işleminde (cerrahi bir girişim olacağından) bu açıdan riskler bulunmaktadır. Balon uygulamasında risk biraz daha az ise de ise midede bulunan balonun varlığına ait lokal ancak tehlikeli olabilen komplikasyonlar vardır. Balon genellikle 6 ay kadar midede kalır ve değişik miktarda kilo azalması sağlanabilir. Ancak balon çıkarıldıktan sonra eskisi gibi yemeye devam edilecek olur ise yine kilo alınacaktır. Bu nedenle karar vermeden önce iyice düşünmeli ve operasyonları en son sıraya koymalısınız. Şerit
35 haftalık hamileyim ve uzun zamandır tenya var. Bebeğe zarar vermeden dökmek için ne yapmalıyım?
Tenyalar, (içinde tenya yumurtası bulunan) az pişmiş veya çiğ et yemekle bulaşır. Yaklaşık 4- 6 metre uzunluğa ulaşabilen tenyalar sığır, domuzlarla veya balıklarla (balık tenyası) taşınırlar. Etlerin yeterince pişirilmesi ve tuvaletten sonra ellerin iyice yıkanması gereklidir. Doğumdan sonra bu parazite yönelik bir tedavinin planlanması daha doğru olacaktır. Sağlıklı günler. Mide iltihabı
Hocam merhaba; ben uzun süredir mide rahatsızlığı yaşıyorum. Yediğimi sindiremiyor, eritemiyorum. Doktorların verdiği bir takım mide ilaçlarını kullandım. Beni biraz rahatlatsa da tam anlamıyla kurtulamadım. Endeskopi, ultrason gibi kontrollerden de geçtim. Bana oniki parmak bağırsağı ve midenin bir bölümünde iltihaplanma var dediler. Uzun süre ilaç tedavisi gördüm ama halen sıkıntı yaşıyorum. Bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
Midede veya onikiparmakbağırsağınızda sizin bildiğiniz anlamda iltihap olmaz. Dolayısıyla rahatsızlığınızın bu biçimde bildirilmesi anlamlı değildir. Yakınmalarınız geçmiyor ise ya ilaçları yeterli dozda almıyorsunuz, ya uygun ilaçları almıyorsunuz ya da başka bir rahatsızlığınız vardır. Bunların ayırt edilebilmesi için bu işin uzmanına başvurmalısınız. Ayrıca endoskopinizi yapan, tedavinizi başlayan ve midenizde iltihap olduğunu söyleyen hekim bir Gastroenterolog mu idi merak ediyorum. Mide iltihabı
Midemde iltihap tespit edildi, tehlikeli midir?
Tıp dilinde bir sözcüğün arkasına it eki eklendiğinde ilgili dokunun iltihabını ifade eder. Örneğin bademcikler yani tonsiller iltihaplandığında tonsillit, sinüslerde ilithap olduğunda sinüzit denilir. Midedeki (gastr) patolojilerin bir bölümüne ise gastrit denilir. Ancak bu bilinen anlamda iltihap değildir. Yani midede sizin bildiğiniz anlamda iltihap olmaz. Dolayısıyla rahatsızlığınızın size bu biçimde bildirilmesi anlamlı değildir. Sonuç olarak sizde gastrit saptanmış olup (iltihap kurutucu antibiyotikler değil) asit azaltıcı ilaçlarla tedavi olabilirsiniz. Gastrit tehlikeli değildir. Geçmiş olsun. Öncelikle değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederim. Benim midemde yanma ve eşkime, göğsümde şiddetli ağrıma oluyor. Üçünü de bir arada yaşıyorum, çok acı veriyor. Bir tavsiyede bulunursanız çok memnun olurum. Ben KKTC'de yaşıyorum, burada üç ayrı iç hastalıkları doktoruna gittim, röntgen çektiler ve kan tahlilleri yaptılar fakat soğuk aldığımı söylediler. Kas gevşetici, ağrı kesici ilaç verdiler fakat bir faydasını görmedim. Bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkür ederim.
Üşütmede midede yanma ve ekşime olmaz. Tarif ettiğiniz yakınmalar açısından yapılan kan tetkikleri bir sonuç vermez. Olasılıkla tam kan ve biyokimyasal tetkikler yapılmıştır. Bu tetkikler sonunda diyelim ki kansızlık, şeker hastalığı veya sarılık bulunduğunu varsayalım. Bunların bulunması yine de yakınmalarınızı açıklamaz. Bu rutin tetkikler yanında mutlaka yakınmalarınızın nedenine yönelik tetkikler yapılmalıdır. Yakınmaların tümünü birlikte ele aldığımızda mide ve yemek borusu hastalıkları aklımıza geliyor. Bu organları en iyi gösteren tetkik ise endoskopidir. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurursanız hem sindirim sisteminiz tetkik edilecektir hem de göğüs ağrısına neden olabilecek diğer hastalıklar araştırılacaktır. Geçmiş olsun. Sorun nedir bilmiyorum ama şikayetim şöyle: Karnıma genelde tok olduğum zamanlarda şişkinlikle beraber bir üşüme geliyor. Yaz ortasında bile resmen titriyorum, daha sonra bağırsaklarım bozuluyor. İhtiyacımı gördükten sonra da rahatlıyorum ve üşümem de geçiyor. Normal ısıma dönüyorum. Doktora gittim, endoskopi yapıldı. Sonuç erozif antral gastrit denildi. Öğrenmek istediğim bu şikayetlerim doğal mı ve bu şişkinlik normal mi? Çok moralim bozuluyor kötü bir şey çıkar diye. İlginize teşekkür ederim, saygılarımla.
Bildirdiğiniz yakınmalar atipik yani belli bir hastalığı pek çağrıştırmıyor. Ancak üşüme ve titremenizin ne kadar sıklıkta olduğu, ne kadar sürdüğü, bu sırada ateşinizin yükselip yükselmediği veya eşlik eden başka yakınmalarınızın olup olmadığı bilinirse daha kolay fikir yürütülebilir. Midedeki erozif gastrit bu yakınmaları açıklamaz. Karın organları ve bağırsakların araştırması yararlı olacaktır. Geçmiş olsun. Göbek deliğimden zaman zaman sarı bir akıntı ve kötü bir koku geliyor. Kenarlarında kızarıklıklar oluşuyor. Bunun nedeni ne olabilir, cevabınız için şimdiden teşekkürler.
Kapalı ve nemli bir ortam olan göbek çukurunun iltihaplanmasına omfalit adı verilir. Ağızdan ve hasta bölgeye uygulanan antibiyotiklerle tedavi sağlanır. Bu nedenle İç Hastalıkları veya Deri Hastalıkları Uzmanlarına başvurmanız gereklidir. Nevzat Bey iyi günler, geçen sene reflü ve onikiparmakbağı ülseri olabileceğimi söyledi doktorum. İlaç kullandım, rahatladım. Aynı sıkıntılarım yine başladı, mide yanmam var, karnım aç olunca karnım içeri basılıyor ve midemde şişlik oluşuyor Hareketlenme oluyor ve sürekli bir gaz oluşuyor ve çıkıyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Bazen ağrılarım oluyor. Görüşleriniz için teşekkürler.
Bundan 30 yıl önce bir kişiye sizde reflü ve onikiparmakbağırsağı ülseri olabilir demek doğru olabilirdi. Ancak tanı yöntemlerinin gelişmiş olduğu günümüzde böyle bir ifade uygun gelmiyor. Hekim ne düşünüyor ise onu tetkiklerle teyit etmeli ve tedavi uygulamalıdır. Bu işin uzmanına gitmenizi öneririm. Reflü ve öksürük
Erkek kardeşim Hepatit C hastası ve ilaçlarını düzenli kullanıyor. İki hafta önce çok şiddetli öksürükten dolayı doktora gitti ve reflü teşhisi kondu. İlaç kullandığı halde öksürük geçmedi. Sebebi reflüden midir? Teşekkür ederim.
Aniden ortaya çıkan şiddetli öksürüğün reflüye bağlı olması pek olası değil. Reflüye bağlı olarak mide asidinin yukarı boğaza kaçarak burada yarattığı tahrişle olan öksürüğün daha sinsi ve uzun süreli olması beklenir. Yapılan tetkiklerde reflü saptansa bile ani başlayan şiddetli öksürüğü reflü ile açıklamakta zorlanırım. Geçmiş olsun. Merhaba, benim sorunum yediğim yemeklerin tekrar ağzımdan gelmesi. Kusmak gibi değil. Midem yediklerimi eritmiyor ve ağrım oluyor, ne yapabilirim?
Midenizde sorun olduğu anlaşılıyor. Ayrıca reflü de tarif ediyorsunuz. Bu hastalıkların derecesinin tayini ve tedavisi için bu işin uzmanı olan Gastroenterologlara başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Bulantı, aşırı halsizlik, karın şişliği, sık idrara çıkma, sabah uyandığımda mide ağrısı ve bel ve sırt bölgesinde ağrı gibi şikayetlerim var ve yaklaşık dört gündür sürüyor. Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum, beni yönlendirirseniz sevinirim.
Çok sayıda yakınmanız var. Bunların tümünün araştırılabilmesi için en iyi yol bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmak olacaktır. Merhaba Doktor Nevzat Bey, benim sorum dört aydır beraber olduğum kız arkadaşım var, bakire olup olmadığını nasıl öğrenirim? Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Bu arada ben o insanla evlenmek istiyorum, onun için soruyorum. Teşekkür ederim...
Evleneceğiniz insana güveniniz. Seviyor ve seviliyorsanız, karşınızdaki insanı geçmişte yaptıkları ile değerlendirmek yerine gelecekte yapacakları ile yüceltmeyi seçmelisiniz. Ayrıca siz, geçmişinizde hiçbir şey yapmadınız mı? Mutluluklar diliyorum. Reflü ve Barrett özofagusu
Sayın Doktor Bey, ben 36 yaşında bir bayanım. Yaklaşık 6-7 yıldır mide şikayetlerim vardı. Son zamanlarda kusmalarım ve aşırı yanmalarım, yemek borumda ve göğsümde ağrı ve yanma vardı. Dayanamadım, bir doktora gittim. Endokskopi yapıldı. Sonuç: kısa Barrett özafagus özofajit diye bir teşhis kondu. İlaç nexıum 40mg, famodin 40mg, tribudat, gaviscon verdi. Ağrı geçmeyince 15 gün sonra zelmac 6mg ve spazmomen 40 mg verdi. Benim merak ettiğim hastalığımın ciddiyeti ve nelere dikkat etmem gerektiği… Ayrıca çabuk sinirlenen, mükemmeliyetçi bir yapım var. Şimdiden teşekkür ederim. Saygılarımla.
Mide asidinin yukarı çıkması ile yemek borusunun altında yaralar (özofajit) ortaya çıkabilir. Sizde de özofajit saptanmış. Bu nedenle mide asidini azaltıcı ilaçlar (nexium, famodin) verilmiş. Bu tedavi ile yukarıya kaçan mide içeriğinin asiditesi azaldığından yaralar da iyileşir. Düzenli tedavi ile bu yakınmalar geçecektir. Ancak buradaki sorun daha sonraki tedavinin ve takibin nasıl yapılacağıdır. Ayrıca özofagusdaki hassas mukoza yerine Barrett denilen doku gelişmiş ki bunun endoskopik olarak takibi gerekir. Ayrıca zelmac ve spazmomen gibi ilaçlar verildiğine göre kabızlık yakınmalarınızın da olduğu anlaşılıyor. Gereksiz tedavi ve girişimlerden sakınmak için mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve onu takibinde olmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın. H. pylori
Ben 2 sene önce mide şikayetiyle gastroenteroloji uzmanına göründüm. Helipak kullandım, fayda görmedim. Daha sonra endoskopi yapıldı, gastrit olduğu söylendi. Stresten olabileceği söylendi ama ilaç tedavisine gerek görülmedi. Başka uzmana göründüm, famodin kullandım hala düzelme yok. Mide yanması, boğaza acı su gelme, sürekli oluşan gaz artık çekilmez olmaya başladı. Mideden gelen rahatsız edici sesler ağız kokusu da oluşmaya başladı. Ne yapmam gerekir? Yayınlarınız için teşekkürler…
Endoskopi yapılmadan Helipak kullanarak midenizdeki mikrobun (H. pylori) yok edilmeye çalışılmasının bilimsel temeli yok. Bu mikroorganizmanın hangi koşullarda yok edilmesi gerektiği saptanmış olup konu ile ilgili her hekimin (ve Gastroenterologların) bunu bilmesi ve uygulaması gerekir. Eğer endoskopi yapılmadan sadece yakınmalarınıza bakılarak bu tedavi yapılmış ise verilen tedavi isabetli olmamış. Bu nedenle, yakınmalarınızın da sürmesi nedeniyle bulunduğunuz ilde güvendiğiniz bir Gastroenterologa başvurmanızı öneririm. (Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Helicobacter pylori başlıklı yazımı okuyunuz). Sağlıklı günler diliyorum. Nevzat Bey ben 15 yaşındayım, 46 kilo boyum 1.58 mt. Boyundayım. Doktorlar göğsümün sol tarafında kundura kafesi olduğunu dediler. Sol tarafım da tam meme ile kaburga arasında sanki bir bıçak saplanır gibi ağrıyor. Doktora gittim, tahliller yapıldı ve eko yapıldı. Doktor kalbimde çökme olduğunu, gelişmediğini söyledi ve 2 ayda bir gelmemi söyledi. Size sorum şu: Bir hastanızda kalp çökmesi teşhisi koyuyorsunuz, vitamin ilacı veriyorsunuz ve 2 ayda bir gelmesini söylüyorsunuz. Siz bunu nasıl yorumlarsınız? Her şey için teşekkür ederim. Cevabınızı bekliyorum.
Göğüs kafesinde çeşitli anatomik bozukluklar olabilir. Kunduracı göğsü de bunlardan biri olup önemli bir sorun yaratmaz. Doğru olarak yazamadığınız sonuçlara bakarak sizde kapak çökmesi(?) (belki de mitral valv prolapsusu - MVP) olduğunu düşünüyorum. Eğer MVP'niz var ise ilerde (çarpıntı gibi yakınmalar haricinde) çok önemli bir sorun çıkmayacaktır. Anlaşıldığı kadarıyla kalp kapaklarının takip edilmesi düşünülmüş ve kontrole çağrılmışsınız. Yaşam boyu 2 ayda bir kontrole mi çağrılıyorsunuz, bu yazdıklarınızdan anlaşılmıyor. Eğer öyle ise hem bu sık takibin nedenlerini hem de vitamin ilacını hangi amaçla verdiğini hekiminize sorar iseniz mantıklı olması gereken bir yanıt almanız gerektiğini düşünüyorum. Midem bazen çok ağrıyor ve sırtıma vuruyor, neden?
Özellikle ülser ağrıları sırta vurabilir. Bu nedenle mutlaka bu işin uzmanı olan Gastroenterohepatologlara başvurmalı ve öncelikle bu yönden araştırılmalısınız. Midemde sürekli taş var gibi bir hisse kapılıyorum,ağrım da var. Genelde akşam üzeri başlıyor, sabaha kadar devam ediyor. Teşekkür ederim.
Midede dolgunluk hissi ve ağrı gibi yakınmalarda midenin koşullarında bir bozulmanın olduğu düşünülür. Bu nedenle gerekli tetkikler yapılmalı ve sonra midenize yönelik olarak bir tedavi programına alınmalısınız. Geçmiş olsun. Fizik tedavi
Annemin beli ağrıyor, şu an fizik tedavi görmekte ama sağ ayağını pek fazla hissetmiyor ve fizik tedaviden sonra ağrısı biraz daha arttı. Bu onu korkutuyor, ne yapmalı?
Yapılan fizik tedavi uygulamalarında ilk günlerde ağrılarda hafif bir artma görülebilirse de bir süre sonra bunların geçmesi beklenir. Sorularınızı ilgili branş hekimine sormakta yarar var. Ben 26 yaşındayım. Evliyim ve 3 yaşında bir çocuğum var. Bu yaşıma kadar hiç bağırsak problemi yaşamamıştım fakat son 1,5-2 yıldır süt, yoğurt, peynir türü besinler, bir de mayalı ekmek, poğaça türü yiyecekler yiyemiyorum. Yediğim zaman şişkinlik ve gazım oluyor. 2-3 gün boyunca şiddetli karın ağrısı çektikten sonra ishal oluyorum ve öylelikle karın ağrım ve şişkinliğim geçiyor. Ayrıca bir ayın 8-10 gününü kabız geçirmeye başladım. Ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.
Belli bir zaman diliminde bazı besin maddelerine karşı hassasiyet ortaya çıkabilir. Bunun altında yatan nedenlerin araştırılması gerekir. Laktaz eksikliği, gluten enteropatisi (Çölyak) gibi durumlar başta olmak üzere kalın ve ince bağırsaklarınız araştırılmalıdır. Bu araştırmalar bu konunun uzmanı olan Gastroenterohepatologlar tarafından yapılmalıdır. Bu arada tanı konulana kadar dokunan besin maddelerini tüketmemeniz, beyaz ekmek yerine kepekli ekmek yemeniz önerilir. Geçmiş olsun. Akalazya ve kardiya Ca
Esas rahatsızlığım akalazya teşhisi konuldu. 2. kez endoskopi sonucunda antral gastrit, izlemede akalazya ve kardia ca. tanısı konuldu. Bu rahatsızlıklar hakkında aydınlatıcı bilgiler verebilir misiniz? Saygılarımla…
Akalazya yemek borusunun altındaki kapakçığın fonksiyonunun bozulması ve yutma güçlüğü gelişmesi ile seyreden bir hastalık olup bu bölgede Ca gelişme olasılığı 3/1000'dir. Kardiyadaki patoloji, takipler sırasında saptandığına göre erken tedavi olanağınız bulunmakta diye düşünüyorum. Hastalıklarınız ile ilgili ayrıntılı bilgiyi sizi izleyen hekim verecektir. Geçmiş olsun. Merhaba, aşırı derecede mide yanmam var. Göğüs ve sırt ağrılarım var ve bazı zamanlarda tenimde yanma ve sırtımda terleme oluyor. Önceden mide ilaçları iyi geliyordu; fakat şu anda herhangi bir etkisi yok. Ne yapmamı önerirsiniz? Teşekkür ederim.
Mide yanmasının birçok nedeni vardır. Buna yönelik olarak kullandığınız ilaçlara zamanla tolerans gelişmiş olma olasılığı da bunlardan biridir. Midenizin son durumunun belirlenebilmesi ve tedavinize yön verilebilmesi için bir Gastroenterohepatoloji Uzmanına başvurmalısınız. Kabızlıktan şikayetçiyim, az yediğim halde şişiyorum. Bu durumdan çok rahatsızlık duyuyorum. Yardımınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum... Sağlıcakla...
Yapılan araştırmalarda karındaki şişkinliğin yenen yemeklerin miktarı ile doğrudan ilişkili olduğu saptanmamıştır. Şişkinliğin ve bununla ilintili olarak kabızlığın araştırılması ve gerekli tedavilere bu araştırmalardan sonra başlanması uygundur. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |