Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Gastroenteroloji ile Gastroenterohepatoloji arasındaki fark nedir? (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Gastroenteroloji ile Gastroenterohepatoloji arasındaki fark nedir? (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Gastroenterohepatoloji ile gastroentoroloji arasindaki fark nedir? Yurdumuzda 6 yıllık tıp eğitiminden sonra ‘pratisyen hekim' unvanını alanlar, (zorunlu hizmetlerini yaptıktan sonra) tıpta uzmanlık sınavına girebilirler. Bu sınavı kazanırlarsa istedikleri bir dalda ihtisas yapma hakkını elde ederler. İç Hastalıkları dalını seçen hekimler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Gastroenteroloji ile Gastroenterohepatoloji arasındaki fark nedir? (Sorularınızın yanıtları)

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-05-2010, 11:05 AM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Gastroenteroloji ile Gastroenterohepatoloji arasındaki fark nedir? (Sorularınızın yanıtları)







Gastroenterohepatoloji ile gastroentoroloji arasindaki fark nedir?







Yurdumuzda 6 yıllık tıp eğitiminden sonra ‘pratisyen hekim' unvanını alanlar, (zorunlu hizmetlerini yaptıktan sonra) tıpta uzmanlık sınavına girebilirler. Bu sınavı kazanırlarsa istedikleri bir dalda ihtisas yapma hakkını elde ederler. İç Hastalıkları dalını seçen hekimler dört yıl süren eğitim döneminden sonra gerekli sınavları verdikten sonra İç Hastalıkları (dahiliye) Uzmanı olmaya (2. zorunlu hizmetlerini tamamladıktan sonra) hak kazanırlar. İç Hastalıkları Uzmanları mide, bağırsak, karaciğer, safra kesesi ve pankreas hastalıkları üzerine üst ihtisas yapmak isterlerse ilgili sınavlara girmeleri gerekir. Kazanırlarsa 3 yıl süre ile bu dalda Üst İhtisas (yan dal) yaparlar ve sonunda gerekli sınavlardan geçerek (3. kez zorunlu hizmet yaptıktan sonra) Gastroenterohepatolog unvanını almaya hak kazanırlar. Yurdumuzdaki uygulamaya bakıldığında Gastroenteroloji (mide bağırsak ile ilgilenen bilim dalı) ile Gastroenterohepatoloji (mide, bağırsak ve karaciğer hastalıkları ile ilgilenen bilim dalı) arasında bir fark yoktur. Her ikisi de aynı anlamı ifade eder. Benim yazılarımda da zaman zaman her iki ifadeyi de kullandığımı görmüşünüzdür. Her iki deyim aynı anlamda kullanılmakta ve uygulamada da bir fark bulunmamaktadır. Mutlu günler diliyorum.







Bulantım var, endoskopi ve biyopsi önerildi, yaptırmalı mıyım?







Kardeşimin mide ağrısından ziyade, sabahları şiddetli mide bulantısı oluyor, ayrıca yemekten sonra da tansiyonunda düşme ve çarpıntıları mevcut. Doktor endoskopi ve biyopsi istedi. Açıkçası korktuğumuz için yaptırmadık. Bir bulantı için buna gerek var mı? Sizce rahatsızlığının nedeni ne olabilir? Teşekkürler…








Yemekten sonra ortaya çıkan yakınmalar açısından kan şeker düzeyi başta olmak üzere araştırma yapılmalıdır. Sabahları olan bulantılar sinirsel olabilirse de midenin görülmesi yararlı olacaktır. Ancak bulantı var bu nedenle endoskopi ile birlikte biyopsi alınması gerekir gibi bir yaklaşım uygun değildir. Endoskopi istenebilir ama biyopsi için kesin konuşmak mümkün değildir, çünkü endoskopi sırasında saptanılan hastalığa göre gerek görülürse biyopsi yapılır (Ayrıca biyopsiden korkmaya gerek yok çünkü endsokopi sırasında yapılan biyopsi basit, ağrısız ve yarım dakika süren bir işlemdir). Endoskopi ve sonrasında yapılmış o kadar çok gereksiz uygulamaya şahit oluyorum ki bu sayfadaki yanıtlarımdan da bunu görmüş olmalısınız. Bu nedenle gereksiz işlemlerden ve uygunsuz tedavilerden sakınabilmek için hekiminizin mutlaka bir Gastroenteroloji Uzmanı olmasına özen gösteriniz.







Bayılıyorum







23 yaşındayım ve oldukça gergin bir dönemden geçiyorum. 1 hafta önce bazı olaylardan dolayı çok sinirlendim ve iki defa bayıldım. Bayılmadan önce şiddetli baş ağrısı vardı ve beynimin içi yanıyordu. Sonra bir anda solunumda zorluk çekmeye başladım. Hastaneye götürdüler ve kendime geldikten sonra tansiyonum 10 - 6 çıktı. Bu olay 4 gün sonra yineledi ve bu defa kendime geldikten sonra tansiyonum 14 -9 çıktı. Kan tahlilimi istediler ve tahlil sonucunda rdw değeri 7,8 çıktı. Bu bir anemi belirtisi mi? Çok teşekkür ediyorum.








Kırmızı küre dağılım genişliği (red cell distribution width – RDW) ile demir eksikliğine bağlı kansızlıkların tanısı erkenden konulabilir. Sizde %7,8 olarak saptanmış olan RDW'deki artışın %14'ün üzerinde olması anlamlıdır. Kan sayımınızda bulunan çok sayıdaki parametre arasından seçerek verdiğiniz bu tek sonuç ile daha ileri bir yorum yapmak mümkün değildir. Kan basıncındaki değişimler stresle de yakından ilgilidir. Bu nedenle düzenli olarak tansiyonunuzu ölçtürerek tarih ve saati ile not edecek olursanız başvurduğunuz hekimler tansiyonunuzun seyri hakkında bir fikir edinebilecek ve gerekli yönlendirmelerde bulunacaklardır. Ayrıca bayılmalarınız stresli bir döneme rastlamış bile olsa rutin tetkiklerinizin yapılması gereklidir. Geçmiş olsun.







Hamur işi yediğimde ve Ramazanda gece yediğimde midemde yanmalar oluyor, uyutmuyor. Doktora gittim. İlaçları kullanırken iyi, bırakınca yine başlıyor.







Mide rahatsızlıklarının çoğunda hastalar, asit azaltıcı ilaçlardan yarar görürler. Eğer ilaç kullandığınız dönemde rahat iseniz ve ilacı bırakmakla tekrarlıyor ise endoskopik olarak tetkik edilmeli ve daha sonraki devam tedavinizin nasıl olacağı planlanmalıdır.







Yorgunum, saçlarım dökülüyor, çok uyuyorum.







Ben 15 yaşındayım. 1 yıldır yorgunluk sorunum var. Çok çabuk acıkıyorum, başım dönüyor ve ağrıyor, saçlarım çok fazla dökülüyor, çok fazla uyuyorum, çok çabuk sinirleniyorum, bir de söylenen şeyi sanki duymuyorum. Bir işe dikkatimi veremiyorum. Ayrıca 2 yıla yakın bir süredir bacaklarım çok uyuşuyor. Eskiden sadece dizlerimden aşağısı uyuşuyordu ama şimdi tamamen bir uyuşma var. Sanki bacaklarıma bir şeyler bağlamışlar bir ağırlık hissi var. Kollarım da aynı şekilde. 1 yıl önce nöroloji doktoruna gittim, bana 3-4 kutu ilaç verdi ama hiç etkisi olmadı. Bu sorunlar neyin belirtisi acaba?







Birçok yakınma ile başvuran bir kişide tüm belirtileri bir hastalıkla açıklamak isteriz. Saçlarda dökülme, halsizlik, çok uyuma, bacaklarda uyuşma gibi yakınmalarda başta tiroid bezi olmak üzere Endokrinolojik ve Nörolojik Hastalıkların araştırılmasında yarar vardır. Bunun dışında karaciğer ve iç hastalıkları yönünden de gözden geçirilmelisiniz. Sağlık güvenceniz varsa tam donanımlı bir hastanenin İç Hastalıkları Kliniğine başvurmanız gereklidir.







Uzun zamandan bu yana (6-7 yıl) ara ara devam eden mide yanma sorunum 4 ay öncesinde iyice şiddetlenince ilaç tedavisi görmeye başladım. Yoğun Antibiyotik tedavisi fazla sonuç vermedi. İlaçlarımı kullandığım sürece şikayetlerim neredeyse hiç yok gibi ancak kestiğim anda yanma ve ekşime hemen tekrar başlıyor. Helicol ile birlikte bir kutu Ursofalk kullandım. Şimdi ikinci kutuyu (ursofalk) helicol ile birlikte kullanıyorum. Bunların kullanımında zaman olarak bir üst var mı? Ömür boyu kullanacak mıyım? Sağ olun...







Asit azaltıcı ilaçlarla sorununuz geçiyor ise bu grup ilaçları hekim kontrolünde sürekli olarak kullanabilirsiniz. Zaman olarak üst sınırı, sizin yakınmalarınızın olup olmaması belirler. Ursofalk isimli ilacın niçin verildiğini belirtmemişiniz. Hekiminize danışarak bu ilacın hangi amaçla ve ne süre verilmesinin planladığını sorabilir ayrıca uzun dönem takip olacağınıza göre bulunduğunuz yerde bir Gastroenteroloji Kliniğine bağlanabilirsiniz. Geçmiş olsun.







Dengem ve konuşmam bozuk







Bende özellikle sabahları yataktan kalktığımda denge bozukluğu, sendeleme ve konuşma bozukluğu oluyor. Tabii bu da beni rahatsız ediyor. Ama bir müddet sonra saydığım şikayetlerden hiçbir şey kalmıyor. Normale dönüyor. Nöroloji uzmanına durumumu izah ettim. Tomografi dahi çektirdim hiçbir bulguya rastlanmadı. Bana bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla...








Anlattığınız yakınmalarda akla önce beyin ve sonra iç kulakla ilgili durumlar geliyor. Yakınmalarınızın çok tipik olmaması nedeniyle çok iyi bir nörolojik muayeneden geçmeniz gerekir. Tomografide her hastalık görülecek diye bir kural yoktur. Çok ince kesitli tomografi veya MR bazı beyin hastalıklarında daha iyi sonuç verir. Tam donanımlı bir hastanede Nöroloji Uzmanına görünmenizi öneririm. Ayrıntılı muayene ve detaylı tetkiklerden sonra bir kanıya ulaşılacaktır. Geçmiş olsun.







Endometriozis







Merhabalar, ben 23 yaşında 4 aylık evli bir bayanım. 2 defa endometrıozıs (laporoskopı) ameliyatı geçirdim. İkisi de sol overdeydı. Şu an ameliyat sonrası rutın olarak kullanılan doğum kontrol haplarından kullanıyorum (Desolett). Yaklaşık 5 aydır bu hapı kullanıyorum ve 3 defa ara kanamam oldu. Daha önce farklı haplar da kullandım ve benim sorum şu: Bu haplara ara verilen bir haftalık periyotta, haftanın herhangi bir gününde midemde aşırı bir ağrıyla uyanıyorum. Bu ağrı yaklaşık yarım saat sürüyor. Ağrıyla birlikte soğuk soğuk terleme ve bulantı bazen de kusma oluyor. Bu regli ağrısı değil, başka bir ağrı… Bu hormonların yarattığı bir durum mu? Yaklaşık 3 yıl farklı markalarda doğum kontrol hapı kullandım ve bu olay 4. kez başıma geliyor. Ayrıca varis sahibi olmaya başladım ve varislerim artıyor. Ne yapmam lazım? Teşekkürler...








Endometriozise bağlı ağrılar bedenin çeşitli yerlerinde görülebilir. Özellikle ilacı kestiğinizde kanamanın beklendiği dönemlerde ortaya çıkan ağrılarda karında yerleşmiş olan bir endometriozis odağını düşünerek işe başlamak yararlı olacaktır. Bu olasılık ekarte edildikten sonra diğer tetkiklere geçilmelidir. Varisler için yapılacak iş bir Damar Cerrahisi Uzmanına başvurmaktır. Geçmiş olsun.







Toprak yiyorum







Canım sürekli toprak yemek istiyor ve yiyorum. Bunun nedeni nedir? Ne gibi zararları olabilir? Teşekkürler…








Besin olmayan maddeleri yeme isteği (pika) özellikle bebek ve çocuklarda görülür. Nedenleri arasında;



1) Beslenme yetersizliği: Demir veya çinko eksikliği,



2) Sıkı diyet yapanlarda açlık hissinin bastırılması,



3) Mental gerilik halleri, otizm, beyin hastalıkları,



4) Obsessif durumlar ve şizofreni,



5) Gebelik,



6) Paraziter hastalıklar bulunur.







Demir eksikliği gibi durumların pikayı tetiklediği düşünülür. Eksik olan maddenin yerine konulmasıyla yakınmaların geçmesi de bu düşünceyi destekler. Bazı otörler de pikanın, strese karşı bir davranış cevabı olduğunu ileri sürerler. Bu nedenle bir İç Hastalıkları Uzmanına başvurmalısınız.







Karnımın üst kısmında hafif rahatsız etmeyen bir ağrı var. Günde 2 kere falan oluyor, henüz ilaç kullanmadım.Yemeklerden önce daha sık oluyor. Ekşime, sırtta ağrı, gece uyanma gibi şikayetlerim yok. Sadece dışkıda hafif katran rengi mevcut. Öneriniz ne olacaktır? Saygılar…







Dışkıda hafif katran renginden ne kast ettiğiniz anlaşılmıyor. Katran renkli dışkılama mide kanamalarında ve demir tedavisi alanlarda görülür. Eğer dışkınız (koyu kahverengi değil de) zift gibi siyah ise mide kanaması akla gelir. Ağrılarla bu yakınmaları birleştirirsek midenizin gözden geçirilmesi gereklidir. Geçmiş olsun.







Kan sonuçlarım







Merhabalar, hematoloji laboratuarı sonuçlarında mpv 7,2 fl ve lymph 3,2 ve kolestrol 32 mg'dl çıkmıştır. Bu konuda beni aydınlatırsanız memnun olurum. Saygı ve sevgilerimle…








Ortalama trombosit (kanamayı önleyen hücre) hacmi (mean platelet volume – MPV) 7-11 fl arasındadır yani sizin sonucunuz normal sınırlarda. Lenfositlerin normal sınırı 1500 – 4000/mm3 arasındadır ki sizinki normaldir. Kolesterol diye yazdığınız sonuç onun alt sınıfından biri olmalı herhalde. Hangisi olduğunu belirtmemişsiniz bu nedenle bir yorum yapamıyorum. Sağlıklı günler diliyorum.







İritabl (hassas) Bağırsak Sendromu (Spastik kolit)







Bağırsaklarımla ilgili kolonoskopi ve a'dan z'ye tüm tahlil ve işlemler yapıldıktan sonra İBS teşhisi kondu. 3 aydır spasmomen, gastrosidin ve tranko buskas kullanıyorum ama sorun geçmeyince tedavi süresi 6 aya çıkarıldı. İlaçları kullandıkça kısmen iyileşme var ama bir türlü sorun ortadan kalkmıyor. Hala midemde çok kasılmalar var. Özellikle heyecan veya korku olduğunda… Yaşım 28, ayrıca neden bu rahatsızlıkta dilimin üzerinde kalın ve sarı bir tabaka oluşuyor? Bacaklarımda dizkapağından itibaren baldırlarda ağrı ve yanmalar oluyor. Cevabınız için teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.








İBS tanısı konulan birine gastrosidin vermek gerekli değildir. Olasılıkla bu ilaç mide yakınmalarınız açısından verilmiştir. Spazmomen ve trankobuskas benzer ektiklere sahiptir. Birini içseniz de olur. Yakınmalarınız tümüyle geçmeyebilir. Aslında bir hastalık olarak kabul edemeyeceğimiz İBS konusunda bilgilendirilmiş olmanız gerekirdi. Ama görülüyor ki aklınıza takılan sorular var. Lütfen ilgili başlıklar bölümünde yazmış olduğum Doktor bey, bende kolit var başlıklı yazımı okuyunuz. Bunun dışında bir Gastroenteroloji Uzmanına başvuracak olursanız daha ayrıntılı bilgi edinebilir ve gelecek günlerinizi İBS'ye rağmen daha rahat geçirebilirsiniz. Ayrıca diğer yakınmalarınız da bu arada değerlendirilecektir. Sağlıklı olun, mutlu kalın.







Kıl dönmesi







Merhaba ben 23 yaşındayım.4-5 yıldır kasık bölgemde kıl dönmeleri oluyor. Oradaki kılları makine ile alıyordum, ondan dediler bıraktım. Jiletle aldım, gene devam etti. Şu anda sir ağda kullanıyorum ama kıl dönmeleri devam ediyor. Biri iyileşse yenisi çıkıyor. İğneyle oynayıp çıkarmaya çalıştım. Kimisi uzun süreli olup iltihaplanıyor ve bazen iğneyle normalden uzun boyutta kıllar çıkarıyorum. Bana önerebileceğiniz krem, ilaç vs. var mı? Zor durumdayım, pürüzsüz bir ten istiyorum. Kilolu da değilim, genellikle kilolularda olduğu söyleniyor ama ben 52 kilodayım. Lütfen yardım edin. Saygılarımla...








Kıl dönmelerinin ana nedeni cilde sıkıca bastırarak yapılan uygulamalardır. Jilet, ağda ya da makine ile aldığınızda kıl uçları deri içinde kalarak deri altında büyürler ve sorun ortaya çıkar. Bu nedenle kıl dönmesi olan kişilerin kıllarını sivri uçlu olmayan küçük bir makasla temizlemeleri halinde bu sorun ortadan kalkacaktır.







Merhaba, yaklaşık 5 aydır kabızlık çekiyorum. Son bir aydır ise yemeklerden sonra midem ağrıyor ve gaz sancım oluyor. Üniversiteye hazırlanıyorum ve birkaç arkadaşımın da aynı sorunu yaşadığını öğrendim. Bunun sebebi yoğun stres olabilir mi? Stres kabızlık yapar mı? Beni aydınlatırsanız sevinirim.







Gastrointestinal (mide bağırsak) sistem stresten çok kolay etkilenir. Sinirlenince mideye aniden giren ağrılar bunu tipik bir örneğidir. Ancak bedendeki bir yakınmanın strese bağlı olduğunu söyleyebilmek için öncelikle altta yatabilecek olan hastalıkların araştırılması ve olmadığının gösterilmesi gerekir. Sizdeki (beş aydır olan kabızlık ve bir aydır olan mide ağrısı) yakınmalarının araştırılması gerekir. Arkadaşlarınızın benzer yakınmaları olması sizde de aynı hastalığın olacağının bir garantisi olmayacağına göre (çünkü bunlar yeni ortaya çıkmış yakınmalar) hekim kontrolü altında olmanız önerilir. Sağlıklı olun, mutlu kalın.







Dr. Nevzat Aksoy



İç Hastalıkları Uzmanı



Gastroenterohepatolog



Net Endoskopi



0 212 210 48 48

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Gastroenteroloji ile Gastroenterohepatoloji arasındaki fark nedir? (Sorularınızın yanıtları)

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Gastroenteroloji ile Gastroenterohepatoloji arasındaki fark nedir? (Sorularınızın yanıtları) Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Gastroenterohepatoloji ile gastroentoroloji arasindaki fark nedir? Yurdumuzda 6 yıllık tıp eğitiminden sonra ‘pratisyen hekim' unvanını alanlar, (zorunlu hizmetlerini yaptıktan sonra) tıpta uzmanlık sınavına girebilirler. Bu sınavı kazanırlarsa istedikleri bir dalda ihtisas yapma hakkını elde ederler. İç Hastalıkları dalını seçen hekimler ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:44 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.