05-05-2010, 11:08 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Gastrit ve karında şişlik (Sorularınızın yanıtları) Endoskopi oldum ciddi antral gastrit, hiatal yetmezlik çıktı. Kullanmadık ilaç kalmadı, geçmiyor karnım ne yesem hamile gibi 45 kiloyum ama koca bir göbeğim var. Dışarı çıkmaya utanıyorum bazen ama ne yapıcam bilemiyorum sizce ne yapmalıyım?
Anlaşıldığı kadarıyla karında şişkinlik yakınmanız var ve kullandığınız ilaçlarla geçmiyor. Ancak yakınmalarınız için midenize yönelik olarak endoskopi yapılmış ise bu durum doğru olmamış. Midede bulunan gastrit ve hiatal yetersizlik yakınmalarınızı açıklamaz. Ayrıca bunlar fazla bir yakınmaya da neden olmaz. Yakınmalarınız kalınbağırsağınızla ilgili. Karında şişkinliğiniz için önce bir muayene olmalı ve doğru tetkikleri yaptırmalısınız. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalı ve gereksiz tetkik ve tedavilerden sakınmalısınız. Geçmiş olsun. Halsizim Merhaba Nevzat Bey sorum safra kesesi ile ilgili değil sitede sadece size mail olarak soru sarabiliyorum yardımcı olursanız sevinirim. 24 yaşında ve evliyim son günlerde üzerimde sürekli yorgunluk halsizlik bitkinlik ve uyuklama durumu var. Kendimi çok kötü hissediyorum. Bir ay kadar spor yaptım ve şu anda ara verdim. Bunun etkisi olabilir mi? Yoksa nedeni ne olabilir? Doktora gitmeden sizden bilgi almak istedim iyi çalışmalar.
Yapılan egzersize bağlı bir yorgunluk ortaya çıksa bile bu durumun birkaç gün dinlenmekle geçmesi beklenir. Yakınmalarınız uzun süreden beri oluyorsa mutlaka bir nedeni olmalıdır ve araştırılmalıdır. Yapılan araştırmalar sonunda organlara ait (organik) bir durum bulunursa tedavi edilmelidir. Bulunmazsa bu kez psikolojik nedenler araştırılmalıdır. Selam ben Hepatit B hastasıyım taşıyıcı bunun tedavisi var mı?
Hepatit B virüsü taşıyıcılığı durumunda karaciğerde bir sorun bulunmaz ve kişiler normal yaşamlarını sürdürebilirler. Bu nedenle bir tedavi de önerilmez. Ancak ilerde ortaya çıkabilecek hastalık hali için 6 ayda bir (Gastroenteroloji Ünitelerince) takip edilmeniz gereklidir. Diyaliz hastasıyım 10 yıllık diyaliz hastasıyım. Şu son 3-4 gündür karnımda şişlik, kabız, sürekli geğirme hallerinden çok rahatsızım. Gece yatamıyorum sanki kalbim titriyor. Acaba midemde ne olabilir? Duphalac içiyorum metsil tb. kullanıyorum. Bir yudum su içsem gaz yapıyor sizce ne yapmalıyım. Önce kalp sonrada iç hastalıkları uzm. gözükmeli miyim? Saygılar.
Kronik böbrek hastalığında diğer sistemlerle ilgili yakınmalara sıklıkla rastlanır. Öncelikle sizi takip eden hekiminize başvurmalısınız. Bunun dışında mideniz için gerekirse bir endoskopi yapılmalıdır. Ayrıca karındaki sorununuz için kalınbağırsak yönünden de bakılması yararlı olacaktır. Nefroloji ve Gastroenteroloji Uzmanları size yardımcı olacaklardır. Mide ağrısı Merhabalar. Bir haftadır doğru düzgün yemek yiyemiyorum. Son üç gündür bir parça simitle gün bitiriyorum. Üç günde bir insanın yemesi gereken normal yemeğin 1/5'ini yiyorum. Fakat açlık hissetmiyorum. Midemde aşırı derecede ağrı var. Kasılmalarla birlikte ve midem bulanıyor, kendimi çok halsiz hissediyorum. sorun nedir, ne yapmalıyım? Teşekkür ederim.
Anlaşıldığı kadarıyla midenizde önemli bir sorun var. Bu gibi durumlarda yakınmalar birkaç gün içinde tümüyle geçmez ise mutlaka araştırılmalıdır. Bu nedenle bir İç Hastalıkları veya Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Gerekirse önce kısa bir tedavi verilebilir ve yakınmalar geçmeyecek olursa gerekli tetkikler yapılır. Geçmiş olsun. Merhaba, uzun zamandan beri mide sıkıntısı çekiyorum. Birkaç sene önce doktora gittim. O zaman kabızlık olduğu için doktor bana kabızlık giderici ilaçlar verdi. Ayrıca Meteospasmyl ve Asidal de vermişti. Geçen hafta ağrılarım artınca Sağlık Ocağı'na tekrar gittim. Herhangi bir meyve yediğimde gaz yapıyor. Her sabah midemde ve karnımda gazla uyanıyorum. Çok sancı yapıyor. Lansor verdi yeni doktor. Şu anda midem çok ağrıyor. Üstüne eğilemiyorum. Ne yapmalıyım?
Karındaki ağrılar mideden veya kalınbağırsaktan olabilir. Sizin mide ağrısı diye belirttiğiniz durum gerçekten mide ile ilgili olmayabilir. Bu nedenle anlattıklarınız kalınbağırsağınızla ilgili bir sorunu çağrıştırıyor. Bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Sağlıklı olun, mutlu kalın. Midede üre Benim midemde üst seviyede üre varmış. Üre nedir? Bir de eğer haplarımı düzenli kullanmazsam kanser olurmuşum. Böyle bir şey olabilir mi?
Midede üre yoktur. Üre kanda olur ve mide ile değil böbreklerle ilgilidir. Sizin söylediğiniz midedeki mikrop (Helicobacter pylori) olabilir. İlaçları düzenli kullanmazsanız kanser olursunuz diyen kişi herhalde size şaka yapmış olmalı. Sorularınızı daha ayrıntılı sormalısınız. Mide ağrısı Ben Avrupa'da yaşıyorum. Midemle ilgili şikayetlerim var. Burada ve Türkiye'de endoskopi oldum. Türkiye'deki doktor şu tanıları koydu: pangastrit eroziv bulbit buradaki de midende yara var ve süte alerjin var dedi. Dediklerini yaptım ilaç kullandım 1 sene oldu ağrılarım geçmedi. Sabahları aç karnıma çok ağrıyor. Sanki 3 veya 4 gün yemek yemezsin de miden kazınır ya öyle oluyor, ne yapmam gerekir?
Midenizde asit fazlalığına bağlı yaralar var ve bu asit sizi rahatsız ediyor. Mide ile ilgili ilaçlarınızı düzenli kullanmalısınız. Kullandığınız sürece yakınmalarınızın geçmesi beklenir. Yakınmalarınız geçtikten sonra size iyi gelen ilacı her gün (veta daha seyrek olarak) içmeye devam etmelisiniz. Zehirlendim mi? Dün akşamdan beri midemde kötü bir ağrı var hala geçmedi. Bulantı da var. Sabah istifra ettim, yemyeşil suydu. Acaba zehirlenme gibi bir durum olabilir mi hastaneye gitmem gerekir mi? Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Bazen hepimizde kısa süreli mide yakınmaları ortaya çıkar. Bu çok çeşitli nedenlerle olabilen (en basitinden bozuk gıdalara bağlı) ve geçici vasıftaki sorunlar genellikle önemli değildir. Ancak yakınmaların uzun sürmesi halinde altta yatan durumun tetkik edilmesi gereklidir. Yakınmalarınızın geçmemesi halinde bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmalısınız. Geçmiş olsun. Midede ağrı Merhaba ben 28 yaşındayım ara ara nefes darlığı yaşıyorum ve bazen çok fazla oluyor. Doğumdan sonra aldığım kiloları veremedim. Hatta daha da aldım. Acaba kilodan olabilir mi? Bir de bende reflü hastalığı da var, midemden ağzıma acı su geliyor ama dikkat ettiğim bir şey var ki midemin ağrısı şiddetli olunca nefes darlığım geçiyor. Daha rahat hareket ve nefes alabiliyorum ben panik atak hastasıyım aynı zamanda ne yapmam gerekiyor? Sorun midemde olabilir mi? Yoksa başka bir sebep olabilir mi? Şimdiden, teşekkür ederim.
Reflü ile astım arasında bir ilişki olduğu biliniyor. Ancak yazdıklarınıza bakarak sizdeki nefes darlığının nasıl bir şey olduğunu bilmek mümkün değil. Bu nefes darlığının tanısının konması gerekir önce ve eğer gerçekten akciğerlere bağlı bir nefes darlığı varsa bunu tetikleyenin reflü olup olmadığı araştırılmalıdır. Aynı zamanda iç hastalıkları uzmanı da olan Gasrtroenterologlara başvuracak olursanız tüm yakınmalarınız araştırılacaktır. Geçmiş olsun. Midem kanıyor Hocam ben 1 hafta önce mide kanaması geçirdim. Doktora gidip tedavi oldum ama doktorum bana ne yemem konusunda bilgi vermedi. Şu an hala kanamam aralıklı olarak devam ediyor. Bana ne yemem konusunda bilgi verir misiniz? Çok teşekkür ederim iyi günler.
Mide kanaması ciddi bir durumdur. Mide kanaması dediğinize göre ya kan kusuyor olmalısınız ya da dışkınız zift gibi siyah çıkıyor olmalı. Kanama başladığında klinik olarak gözlem altında olunmalı ve kanama durana kadar da bu gözlem devam etmelidir. Mide kanamalarında ilk birkaç gün hafif besinler (sütlaç, patates vs.) yenmelidir. Sonrasında yapılacak bir perhiz yoktur. "Mide kanamam ara ara devam ediyor" dediğinize göre başka bir kanama tarif ediyor olmalısınız. Sorunuzu ayrıntılı sormalısınız. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |