05-05-2010, 11:08 AM
|
#1 (permalink)
|
Albay
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Sigara (Sorularınızın yanıtları) Sn. Nevzat Bey, ben 24 yaşında bir gencim askere gidene kadar ve geldikten sonrada sigara kullanıyordum. Günde 1 paket sigara tüketen ben bir soğuk algınlığı geçirdim ve o günden sonra sigaradan tiksinmeye başladım. Şimdi canım istiyor ama içemiyorum. İçtiğim zaman nefesim daralıyor, ciğerlerim ağrıyor. Acaba ciğerlerime bir şey mi oldu? Lütfen bana yardım edin ve o günden beri sürekli balgam tükürüyorum. Bunun nedenleri ne olabilir? Beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
Sigara sağlığa zararlıdır. Okuma yazmanız olduğuna göre paketin üzerindeki uyarıcı yazıları da okumuş olmalısınız.
Buna rağmen bile bile sigara içerek sağlığınızı bozduktan sonra yardım istemeniz çok anlamlı değil. Önce kendi sağlığınızı düşüneceksiniz, sigara içmeyeceksiniz. Sonra bir hastalık halinde hekimlerden yardım isteyeceksiniz.
Geçmiş olsun. Reflü ve özofajit Doktor bey, benim endoskopik tanımı size gönderiyorum beni aydınlatırsanız memnun olurum. İleride kötü bir hastalığa çevirir mi kendime dikkat etmezsem? Teşekkür ederim. Tanı: kös yetersizliği, evre A özofajit, hemorajik gastrit, eroziv gastrit.
Reflüye bağlı olarak yemek borusunda yara olduğu (özofajit) söylenmiş. Gerçi endoskopinizin hangi branş hekimince yapıldığını bilemiyorum. Günlük pratiğimde özofajit tanısının yanlış olarak konulduğuna oldukça sık şahit oluyorum. Endoskopinizi bir Gastroenteroloji Uzmanı yapmış ise gerekli takibinizi de yapacağından korkulacak bir durum gelişmeyecektir. Geçmiş olsun. Reflü ameliyatı Reflü hastasıyım gittiğimi doktor ameliyat olmam gerektiğini belirtti. Ancak ben korktum 6-7 ay Nexium ilacını kullandım biraz hafiler gibi oldu. Ancak 4-5 aydır ilacı kullanmıyorum göğsümde yanmalar arttı. Sol kolum uyuşuyor, iki göğsümün arasındaki kemiklere elimle bastırdığımda acıyor. İlaç kullanmadan önceki şikayetlerimden daha fazla şikayetim var, acaba reflü ilerlemiş olabilir mi? Ameliyatı öneriyor musunuz? Bu arada ameliyattan sonra hamilelik riskli mi yada doğru zamanı ne zaman? Cevap verirseniz sevinirim.
Mide içeriğinin yemek borusuna kaçması demek olan reflü sol kolda uyuşmaya neden olmaz. Ayrıca göğüsteki kemiklere bastırmakla ortaya çıkan ağrılar da reflü ile ilgili değildir. İlaç kullanmadan önceki yakınmalarınızın daha arttığını belirtiyorsunuz ancak yazdıklarınızın reflü ile ilgisi yok. Son derecede az sayıda insanda yapılmasına gerek görülen reflü ameliyatı kararını mutlaka bir Gastroenterologun vermesini öneririm. Aksi halde (günlük pratiğimde de rastladığım gibi) boşuna bir ameliyat geçirme olasılığınızın da bulunduğunu belirtmeliyim. Reflü operasyonunun gebelikle bir ilgisi yoktur. Geçmiş olsun. Adet sırasında ağrı Öncelikle selamlar. Adet günüm yaklaşırken çok ağrılı ve karnım davul gibi şişkin oluyor. Bunun neden olduğunu hiç bir doktor bilemiyor. Lütfen bana yardımcı olun.
Bunun bilinmeyecek bir yanı yok. Adet dönemlerinde çoğu kadında değişik belirti ve bulgular ortaya çıkabilir. Bunların arasında anlattığınız yakınmalar da bulunabilir. Yakınmalarınız için kadın hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanlarına başvurabilirsiniz. Yutkunma zorluğu Öncelikle iyi çalışmalar dilerim. Yutkunma zorluğu sorunum yüzünden yemek yiyemiyorum. İlk gittiğim gasroentroloji uzmanı baryum ile röntgen istedi. özofagus normal yemek borusu normal mide normal onikiparmakbağırsağında iltihap (gastroduodenit) denildi. Bir ilaç kullandım ve yemek borusunun ne kadar salındığını ölçmek için bir test istedi. 2. gittiğim uzman dr endoskopi yaptı ve sadece kardia yetmezliği(hafif), pangastrit teşhisi koydu. Benim asıl sorunum bu sayılan rahatsızlıklardan ziyade(bana öyle geliyor) yutkunma ile ilgili. Bu konuda yönlendirebilirseniz sevinirim. Tekrar iyi çalışmalar dilerim.
Yutkunma ile ilgili sorununuzu tam anlatmamışsınız. Yakınmanız yutmanın hemen başlangıcında mı oluyor yoksa yutma işleminden birkaç saniye sonra mı? Bu iki durum son derece farklıdır. Yutma zorluğu nedeni ile yapılan ilaçlı film ve endoskopiniz normal çıktığına göre (bilgimiz de az olduğundan) geriye yapılacak 2 iş kalıyor. Yutma ile ilgili olarak Nöroloji veya KBB Uzmanlarına görünmek ve gerekirse özofagus basınçlarını ölçtürmek (manometri). Bu değerlendirmelerden sonra sağlıklı bir karar verilebilecektir. Karnım ağrıyor Hocam benim sorunum bağırsaklarımda acı var, karnıma elimi süremiyorum, hastaneye gittim herhangi bir şey bulamadılar. Gaz olduğunu söylediler. İlaç kullandım ama halen aynı acıları çekiyorum. Ne yapmalıyım?
Kalınbağırsaklardaki hassasiyet eski adı ile spastik kolon olabilir. Ancak yakınmalarınız için mutlaka tektik edilmeli, tüm olasılıklar gözden geçirilmeli ve sonra yakınmalarınız için bir fikir oluşturulmalıdır. Bunun için bir Gastroenteroloji Uzmanına başvurmanız gereklidir. Geçmiş olsun. Midem ağrıyor Selam yaklaşık 7 yıldır aşırı derece de mide ağrım var sadece bir kere doktora gittim maddi durumum iyi olmadığı için.simdi de tam 4 gündür yemek yiyemiyorum 2/3 kaşık sonra rahatsızlık çok oluyor geceler de uykum kaçıyor düşünün artik ağrı ne derecede/lütfen bana yardim edin bu konu da Teşekkürler.
Mide ağrılarınız açısından mutlaka bir hekime başvurmalısınız. Maddi durumunuz bozuk olsa veya her hangi bir sağlık güvenceniz olmasa bile sağlık Ocaklarına veya Devlet Hastanelerine başvuracak olursanız çok az bir ücret karşılığında gerekli bilgiyi ve sağlık desteğini alabilirsiniz. Geçmiş olsun. Midemde Helicobacter'e bağlı gastrit teşhisi koyuldu. Tam olarak nasıl bir perhiz yapmalıyım?
Sanırım (Helicobacter için değil) gastrit için ilaç kullanıyor olmalısınız. Tedavi olduğunuza göre özel bir perhiziniz yoktur. Tüm besinleri tüketebilirsiniz. Bu sırada dokunan bir yiyecek olursa onu tüketmemeniz önerilir yoksa ne isterseniz yiyebilirsiniz. Karnım ağrıyor
Geçmiş olsun. Hepatit C Eşimim anti-hcv si 1.5 yıldır pozitif çıkıyor.HCV RNA ya bakılmadı bunun için kontrole gidecek. ben 8 aylık hamileyken bunu öğrendik bende ve çocuğumda yok. hamile kaldıktan sonra mı enfekte oldu yoksa var mıydı bilemiyoruz.Öğrenmek istediğim acaba cinsel yolla bulaşmaz mı ?ikinci çocuğu yapabilir miyiz?
Eşinizin antiHCV'sinin pozitif olmasına karşın bugüne kadar neden HCVRNA'sına bakılmadığını merak ediyorum. Eşinizin HCVRNA'sı pozitif gelirse size bulaştırma olasılığı var. Birinde HCV bulunan evli çiftlerin diğerinde bu virüsün bulunma oranı yüzde 6'dır. Yani evli çiftler arasında bulaşma yüksek oranda olmasa da mümkündür. Bu nedenle ilişki sırasında prezervatif kullanılması önerilir. İkinci çocuğu yapmanıza engel bir durum yoktur. Sancı Çok hareketliyim. fakat kilo veremiyorum. spor da yapıyorum ancak bir sonuç alamadım. karın bölgem bir senedir sürekli şiş. özellikle bağırsaklarımda şişlik var. gaz sancısı yaşıyorum ancak gaz yapamıyorum. bazı geceler mide kramplarıyla uyanıyorum. Yemekten hemen sonra kusma isteği geliyor, kusunca da aşırı derecede bir asit bütün yemek borumu yakıyor. Büyük tuvaletimi neredeyse haftada bir yapıyorum. Tedavi konusunda ne yapacağımı şaşırdım. Özellikle geceleri acile zor yetişiyorum. Ancak orada da geçici çözümlerle rahatlıyorum. fakat yapılan tahlillerde olumsuz bir şey çıkmıyor. Ne yapmam gerekiyor. Şimdiden teşekkür ederim.
Kabızlık, aşırı kilo, karında şişlik ve sancı ile kusma yakınmalarınız var. Acil servise hangi yakınma nedeni ile gittiğiniz tam anlaşılmıyor. Yine de mide bağırsak sisteminizde bir sorun olduğu görülüyor. Değişik ünitelerde yapılan bölük pörçük tetkiklerden bir sonuç almanız mümkün değildir. Bu yakınmalarınızın bir Gastroenteroloji Ünitesince ayrıntılı olarak araştırılması ve bir sonuca ulaştırılması gerekir. Geçmiş olsun. Dr. Nevzat Aksoy
İç Hastalıkları Uzmanı
Gastroenterohepatolog
Net Endoskopi
0 212 210 48 48 Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |
| |