Gönül borcu
Sessizce yağan kar hayatı yavaşlatmaya yetmişti. Kar ve soğuktan kaçabilmek için ilk gelen belediye otobüsüne atmıştım kendimi. Biletim de yoktu. Yolculardan bilet için yardım istedim. Pek kimse oralı olmadı. Şoför kararlı görünüyordu. Arkalardan yaşlıca bir bey bilet uzatmasa inmem gerekecekti otobüsten. Bileti atıp cebimdeki bozukluklardan denkleştirdiğim bilet ücretini uzattım, elimi geri itti.
- Bana borcun yok delikanlı.
- Ama nasıl olur. Kabul edemem. Zaten bilet vererek yeterince yardımcı oldunuz.
- Ben de senin gibi biletsiz olduğum bir gün birinden aldığım biletin borcunu ödüyorum, delikanlı. O kişi de ücret almamış, gün gelir sen de birine bilet verirsen ödeşiriz demişti. Sanırım o da başkasına olan bilet borcunu bana intikal ettirmişti.
- Eeeeee
- Bana borcun yok ama bu borcun olmadığı anlamına gelmiyor. Gün gelir sen de otobüse biletsiz binen birine yardımcı olur ödersin elbet borcunu. Fena mı?
Yan yana oturmuştuk. Yolculuk uzun sürecek gibi görünüyordu. Trafik hayli sıkışıktı, kar yağmaya devam ediyordu. Elimdeki gazeteyi okumaya çalışıyordum ama bizimki gazetedeki haberi gösterip Kar nedeniyle okulları tatil ettiler. Torunuma bakmaya kızımın yanına gidiyorum dedi. Daha sonra tekel tütün fabrikasından emekli olduğundan, iki çocuğundan söz etti. Çocuğum olup olmadığını sordu. Sonra devam etti:
- Aslında çocuğum olmasından hep korkmuş, hiç istememiştim. Hanımım ısrar etmese bu dünyaya çocuk getirilmez diye düşünenlerdendim.
- Neden böyle düşünmüştünüz? Nedir bu karamsarlık?
- Ailecek göç yaşamış, küçük yaşta gelmişiz buralara. Korkmamak elde mi? Onlara bakamamaktan, koruyamamaktan korkuyordum, azizim. Biraz da çocuk yüzünden özgürlüğümden olmaktan ürküyordum sanırım.
- Şimdi pek öyle düşünmüyor gibisiniz?
- Gençlik işte, özgürlük hayatın önünde gider sanıyorduk. Yaşlanınca insan duruluyor, değişiyor. Olgunlaşmak filan diyorlar ama inanma, insan kırkından sonra ölümlü olduğunu anlıyor. Hele yaşıtlarından bir ikisini toprağa versin, özgür olmaktansa güvenli, sağlıklı, huzurlu ortamda olmayı düşlüyor, ona çabalıyor.
Camdan dışarı baktık bir süre. Trafik biraz rahatlamıştı. Boğaz sahili boyunca ilerliyorduk. Kar olanca sessizliği ile Boğaz'ın dalgalı sularına düşüyordu. Kuruçeşme Adası beyaz örtü ile örtülmüş, terk edilmiş gibi görünüyordu. Otobüsün sert freni ile irkildik. Yolculardan bir ikisi şoföre çıkıştı. Şoför trafiği bahane ederek yanıt verdi. Bizimki bu tartışmayı önemsemedi. Dışarı bakmayı sürdürdü. Boğaz'ın üstünde uçuşan martıları göstererek, karlı günlerde, aç kalmasınlar diye torunumla martılara ekmek atarız dedi.
- Torununuza bakmak zor gelmiyor anlaşılan.
- Ne diyorsun? Torunuma arkadaşlık etmek, onun benim yanımda kendini güvende hissetmesi o kadar hoşuma gidiyor ki, çocuklarımdan esirgediğim özgürlüğü ona veriyorum. Hatta kızım şımarttığımdan bile yakınıyor.
Cüzdanını açıp torununun resmini gösterirken bile gözleri buğulanmıştı, sanki.
Mutluluk dedikleri bu olmalı diyecek oldum.
- Saadet, huzur olmadan mutluluk olmaz, delikanlı. Ben torunumun yanımda, kızımın evinde huzur buluyorum. Onların saadeti beni de mutlu ediyor. Bu bana yetiyor.
- Anlayamadım. Mutluluk, saadetten farklı mı oluyor bu durumda?
Gülümsedi. Bir süre camdan dışarı baktı. Bebek koyunda demirli yatlar da kar altında martılara ev sahipliği yapıyordu.
- Beyim zaman değişti, anlaması, anlatması zorlaştı. Sağlıklı nefes aldığına, sevdiklerinle birlikte yaşadığına şükretmeyi unuttu yeni nesiller. Halbuki esas huzur, saadet buradaydı. Elindekilerin farkında olmaktaydı, saadet.
- Mutluluk neydi o zaman?
- Kıvılcım gibi bir şey mutluluk dedikleri. Bir şeyin bir an için elinde olduğunu sanmak sanki. Salakça bir şey yani. Üstelik elindekilerin farkında değilsen, huzurun, saadetin yoksa mutlu da olamaz insan ve neden olamadığını da anlamaz, pek çoğumuz gibi. Televizyonlarda, eğlence mekanlarında hep mutluluğu kovalayan insanları görüyor, üzülüyorum. Mutlu olabilmek için acı çekiyorlar. Çocuklarına saadet ismini bile çok görüyorlar.
Otobüsümüz Emirgan'a varmıştı. Kar yağışı durmuş, yüzünü gösteren güneş boğaz sırtlarında gölge oyunları yapıyordu. Beyefendi inmek için izin istedi. Ayağa kalktı. Kapıya doğru ilerledi sonra durdu ve geri döndü. Delikanlı, bana olan bilet borcunu unutma sakın. Ne de olsa gönül borcu, nakde çeviremezsin dedi ve indi. Arkasından el salladım. Otobüsün hareketi ile birlikte binen yolculardan birinin fazla bileti olan var mı? sesi yükseldi. Dr. Mehmet Uhri mehmetuhri Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir? Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz. Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım? Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.
25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz. |