Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

okul öncesi cocuklarin korkulari neler?

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri okul öncesi cocuklarin korkulari neler? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız okul öncesi cocuklarin korkulari neler? Okul öncesi çocugunun Tipik Korkulari Felaketlerden korkma: Hayal gücü çok iyi çalisan okulöncesi çocugu, pek çok olasi olmayan korku yasar. örnegin, kaybolacagi, evin yanacagi, anne babasinin ölecegi ya da evi terkedecegi gibi konulardaki kaygi ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

okul öncesi cocuklarin korkulari neler?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 03:14 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart okul öncesi cocuklarin korkulari neler?

okul öncesi cocuklarin korkulari neler?



Okul öncesi çocugunun Tipik Korkulari



Felaketlerden korkma: Hayal gücü çok iyi çalisan okulöncesi çocugu, pek çok olasi olmayan korku yasar. örnegin, kaybolacagi, evin yanacagi, anne babasinin ölecegi ya da evi terkedecegi gibi konulardaki kaygi ve korku bazen çok yogun yasanabilir.

Yaralanmaktan korkma: Kendine ait bir bedeni ve kendiligi oldugunun farkina varan çocuk kendine olabilecekler hakkinda kaygi duymaya baslar. Cinsel merak arttigi için cinsiyetler arasindaki farklilik kesfedilir ve bu konudaki kaygilar da artar. Kan ve aci, duyduklari korkunun özünü olusturur ve bu sebeple küçük yaralanmalardan bile çok korkarlar.

Kirik dökükten endise duyma: çocuklarin kendilerine ait yaralanma korkulari pek çok çocukta baska seylere de yayilir. Herhangi bir seyin kirilmasindan çok rahatsiz olurlar. Bazi çocuklar bu sebeple yap-boz oyunlarindan hoslanmazlar.

Yetiskinlerin kullandiklari bazi sözcüklerden korkma: çocuklar yetiskinlerin kullandigi bazi mecaz ve soyut ifadeleri gerçek anlaminda anlayamadiklari için korku duyarlar. Korkulu çocuk filmleri ve çocuk kurbanlar da dünyanin tehlikeli bir yer oldugu yolundaki düsüncelerini pekistirir.

Farkli görünüsünüzden endise duyma: çocuk sizinle birlikte oldugunda kendini güvende hisseder. Sizin bedenen ve ruhen kendisi için hazir oldugunuzu bilme onu rahatlatir. Fakat özellikle anne babayi depresyonda veya incitilmis görme onda yalnizlik hissi uyandirir. Aranizda bir engel oldugunu hissettikçe, size daha fazla asilir ve daha talepkar olur.

Yeni yerlerden korkma: Genellikle çocuklarla iliskiler ayni mekanlarda ayni isleri yaparak yasanir. Bu nedenle çocuk sizinle birlikte olsa bile mekan degistigi için çocuk mutlu olmayabilir ve eve dönmek isteyebilir. Tatile çikma ve tasinma bu tür endiselere örnektir. Tatile giderken çocugun valize esyalarini koymasini, yanina birkaç oyuncagini almasini saglayabilirsiniz. Yeni bir eve tasindiginizda ise çocuk için bir köse hazirlayin ve mümkün oldugu kadar kisa sürede bir düzen kurun. çocuk evin bilissel haritasini olusturuncaya kadar gece isik yakabilir ve ilk gece çocukla birlikte yatabilirsiniz.

çocugunuzun korkulariyla alay etmeyin ve alay edilmesine izin vermeyin. Siz alay ettikçe o korkusunu gizleyecek ya da maskeleyerek korkusuz görünmeye çalisacaktir. Kendinde olan bitenle basetmeyi ögrendikçe korkulari azalacaktir. Ayrica yasantilariyla, düstügünde ölmedigini, anne babasinin kaçmadigini, evi hirsizlarin basmadigini ve güvende oldugunu farkedecektir. çocugunuzun ev disindaki hangi yasantilarin ve deneyimlerin üstesinden gelebilecegini kestirin ve onu, hayal kirikligi yaratmayacak ve strese sokmayacak yasantilar için cesaretlendirin. çocugu yeni deneyimler için çocugu bir yarisa sokmayin. Bazen 3-4 yasinda bir çocuk hala annesine asilirken, 2 yasindaki baskalariyla birlikte bir seyler yapabilir.



Yuvaya Hazir Olma

Bir çocugun okula hazir oldugunun en önemli isaretlerinden biri anneden ayrilmada sorun yaratmamasi ve kisa sürelerle de olsa evden ayrilmaya istekli olmasidir. Genellikle anneden ayrilmaya istekli olan çocuk konusmasi diger yetiskinler tarafindan da kolayca anlasilabilen çocuktur. Parkta veya disarida oynayan çocuklara ilgi gösterme de grup yasantisina hazir olmanin önemli isaretlerinden biridir. çocuk bu oyunlara katilmadan sadece izlemek istese bile bu ilgi çocugun kendini yetiskinden koparabilecegini gösterir. Kuskusuz tüm bunlarin disinda çocugun temel özbakim becerilerini de kazanmis olmasi gerekir. Bu konuda çocuklar arasinda önemli bireysel ayriliklar olmakla birlikte yuvaya baslamak için pek çok açidan en uygun yas yaklasik 3 yastir.

Okulöncesi egitime baslama çocuk için stres yaratan bir olay olmamalidir. Böyle bir gruba katilma çocuk için anneden veya alistigi bakicisindan ayrilma, tanimadigi birine poposunu sildirme ve bir odada bir sürü çocukla birarada oynamayi basarma gibi pek çok farkli anlam tasir. Eger yuva bu ayriligin etkilerini en aza indirerek baslarsa (örnegin baslangiçta annenin de bir süre çocugun yaninda kalmasini saglarsa) çocuk için uyum saglama daha kolaylasir. çocuk sonuç olarak orada kalacagini ve hiçbir çocugun basinda özel bir yetiskinin bulunmadigini kavrayacak ve anneden vazgeçecektir.

çocugun yuvaya hazir olmasi kadar sizin çocugunuzu yuvaya vermeye hazir olup olmadiginiz da önemlidir. çocugu yuvaya verdiginiz için eger, yalnizlik, çaresizlik, suçluluk, kaygi, çocugu kaybetme korkusu ve hatta öfke gibi duygular yasiyorsaniz onlarla yüzlesin.

Enerjinizi, bu duygularla bas etmek için harcayin. Siz gözleriniz yasarmadan çocugu yuvaya birakabildiginiz zaman çocugun da bu ayrilikla basaçikabildigini göreceksiniz.

çocugu Gruba Alistirmak Için öneriler



çocukla birlikte birkaç kez yuvayi ziyaret edin ve onu ögretmeniyle tanistirin

çocukla bir hafta öncesinden ilk gün ve yuvadaki arkadaslari hakkinda konusun

Diger çocuklarin da ayni kendi gibi oldugunu vurgulayin

Yuvaya ilk basladigi günlerde bir süre çocukla birlikte kalin ama bunun ne kadar sürecegini çocuga önceden bildirin ve

çocuk daha önce yuvaya alissa bile sözünüzde durun

Ayrilirken mutlaka hosçakal deyin

Ilk günler çocugun sizi aramasina firsat vermeden çocugu erken alin

Mümkünse çok sevdigi bir oyuncagini yaninda götürün

çocuk, kimden en kolay ayriliyorsa yuvaya onun birakmasini saglayin

Aksam eve dönerken o gün yaptiginiz ilginç seylerden söz etmeyin

Yuvaya alistiktan sonraki ayrilik gözyaslarini ciddiye almayin



Yuva Seçerken Nelere Dikkat Etmelisiniz !



çocuklarin güvenligine önem veriliyor mu? Yuva güvenli bir sekilde dösenmis ve gerekli önlemler alinmis mi?

Saglikli bir beslenme saglaniyor mu?

Yuvanin atmosferi hos ve eglenceli mi yoksa gergin ve soguk mu?

Beslenme ve uyku saatleri neye göre planlanmis? çocugun bireysel ihtiyacina göre küçük degisiklikler yapilabiliyor mu?

ögretmen 4 çocuktan biriyle ilgilenirken diger üçünü nasil birakiyor?

Her çocuga bireysel dikkat ve ilgi var mi?

Siz orda kalmak ister miydiniz?

Sizin ilk günler çocukla kalmaniza izin veriyorlar mi?

Haber vermeden her zaman ziyaret edebilmeniz mümkün mü?

Sabahleyin çocugun ihtiyaçlarini bildirmek, aksamlari da çocugun o günkü davranislariyla ilgili bilgi almak mümkün mü?

Egitime ve duygusal gelisime verilen önem ve agirliklari nasil? Bazi yuvalar egitime, bazilari da sosyal-duygusal gelisime daha fazla agirlik vermektedirler. Sizin tercihinize göre bir yuva seçin.

ögretmenler mutlu mu, bir ekip çalismasi izlenebiliyor mu?

ögretmenler her kosulda çocukla oyunvari bir etkilesim içinde mi?

çocuklar mutlu ve neseli mi? [b]

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


okul öncesi cocuklarin korkulari neler?

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri okul öncesi cocuklarin korkulari neler? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız okul öncesi cocuklarin korkulari neler? Okul öncesi çocugunun Tipik Korkulari Felaketlerden korkma: Hayal gücü çok iyi çalisan okulöncesi çocugu, pek çok olasi olmayan korku yasar. örnegin, kaybolacagi, evin yanacagi, anne babasinin ölecegi ya da evi terkedecegi gibi konulardaki kaygi ve ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 11:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.