Geri git   Hayatimdegisti.com kişisel gelişim ritmotrans telkinli Cd'leri > Hayatım Değişti Klubü > Serbest Kürsü > Diğer Sağlık Haberleri

Uyarılar

Hipoglisemi nedir?

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hipoglisemi nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hipoglisemi nedir? Hipoglisemi Kan şekeri düşmesi Kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesi hipoglisemi olarak tanımlanır. Hipogliseminin oluşumuna zemin hazırlayacak nedenler ortadan kaldırıldığında hipoglisemi riski de uzaklaştırılmış olur, aksi takdirde insülin veya oral antidiyabetik ilaç kullanan herkeste hipoglisemi görülebilir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi

Hipoglisemi nedir?

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06-05-2010, 03:36 PM   #1 (permalink)
Albay
 
Üyelik tarihi: Dec 2008
Mesajlar: 145,988
Tesekkür: 45
92 Mesajinıza toplam 143 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Bluesky24 will become famous soon enoughBluesky24 will become famous soon enough
Standart Hipoglisemi nedir?

Hipoglisemi nedir?



Hipoglisemi



Kan şekeri düşmesi

Kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesi hipoglisemi olarak tanımlanır. Hipogliseminin oluşumuna zemin hazırlayacak nedenler ortadan kaldırıldığında hipoglisemi riski de uzaklaştırılmış olur, aksi takdirde insülin veya oral antidiyabetik ilaç kullanan herkeste hipoglisemi görülebilir.

Kan şekeri kontrolünün sağlanamaması, kısa veya uzun dönemde sağlık sorunları oluşturur. Diyabet küçük ve büyük damarlarla birlikte sinirlerin de hasar görmesine neden olabilir. Diyabetin neden olduğu bu hasarlar komplikasyon olarak tanımlanır.

Akut komplikasyonlar;

Hipoglisemi





Diyabetik ketoasidoz koması ve





Hiperozmolar hiperglisemik nonketotik komadır.

Kronik komplikasyonlar;

Retinopati (Gözlerin hasar görmesi)





Nöropati (Sinirlerin hasar görmesi)





Nefropati (Böbreklerin hasar görmesi)





Diyabetik ayak (Ayak ülseri) ve





Empotans (Cinsel güçsüzlük) dır.

Diyabetin akut ve kronik komplikasyonları hem Tip 1 hem de Tip 2 diyabetik hastada görülebilir.

Hipoglisemi nedir?

Kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesi hipoglisemi olarak tanımlanır. Hipogliseminin oluşumuna zemin hazırlayacak nedenler ortadan kaldırıldığında hipoglisemi riski de uzaklaştırılmış olur, aksi takdirde insülin veya oral antidiyabetik ilaç kullanan herkeste hipoglisemi görülebilir.

Hipoglisemi oluşmasının ardındaki nedenler nelerdir?

Gereğinden fazla insülin veya oral antidiyabetik kullanmak,





Yemekleri ve ara öğünleri düzensiz ve yanlış zamanda yemek,





İlaçları yanlış zamanda kullanmak,





Her zamankinden fazla egzersiz yapmak,





Alkol kullanmak,





Kadınlarda adet kanamasının başlaması,





İnsülin enjeksiyonlarının yerini değiştirmek,





Sindirim güçlüğü, mide boşalmasının gecikmesi,





Soğuk/ılık ortamdan çok sıcak ortama geçmek.

Hipoglisemi belirtileri nelerdir?

Hipogliseminin şiddeti hafif, orta ve ağır olabilir. Hipogliseminin şiddetine göre klinik bulgular farklıdır:



Hafif şiddette hipoglisemi bulguları; Açlık,





Titreme,





Terleme,





Dudakta ve dilde karıncalanma,





Solukluk,





çarpıntı,





Huzursuzluk,





Orta şiddetteki hipoglisemi bulguları; Baş ağrısı,





Karın ağrısı,





Bulanık görme,





Uyuşukluk,





Konuşma zorluğu,





Taşikardi (Kalp atım hızının artması),





Sinirlilik,





Solukluk,





Terleme,





Ağır şiddetteki hipoglisemi bulguları; Bilinç kaybı,





Konvülsiyonlardır.

Hipoglisemi tedavisi nasıl yapılmalıdır?

Eğer kan şekeri ölçme aletiniz varsa, kan şekeriniz ölçerek ölçüm sonucuna göre; eğer kan şekeriniz hemen ölçme imkanınız yoksa, hipoglisemi bulgularına göre hipoglisemi tedavisinin yapılması gerekir.



Hipogliseminin şiddetine ve klinik bulgularına göre tedavi şekli



Hipogliseminin şiddetiKlinik bulgularTedavi

Hafif



Açlık, titreme, terleme, dudakta ve dilde karıncalanma, solukluk, çarpıntı, huzursuzlukPlanlanan ana öğünler veya ara öğünlerden 15-30 dakika öncesinde hipoglisemi oluşmuşsa vakit geçirmeden yenilmesi gereken öğün yenilmelidir. Hipoglisemi öğün sonrası olmuş ise meyve suyu, limonata içilebilir.

Orta



Baş ağrısı, karın ağrısı, bulanık görme, uyuşukluk, konuşma zorluğu, taşikardi, sinirlilik, solukluk, terleme,2-3 adet glikoz tableti veya ılık suda eritilmiş 1-2 tatlı kaşığı şeker veya 2-3 adet kesme şeker veya 1 büyük çay bardağı şekerli kola veya bir su bardağı meyve suyu veya bir bardak süt alımalıdır.

Ağır



Bilinç kaybı, konvülsiyonAğızdan gıda alamayacak durumda şuur kaybı mevcutsa, Parenteral, glikoz veya glukagon gereklidir. Glukagon enjeksiyonu ise 1 mg damar içine, cilt altına veya adeleye zerk edilir.



Hipoglisemi belirtilerinden birini veya birkaçını birden hissettiğinizde hissettiğinizde kendiniz veya bir yakınınız kan şekerinizi ölçmelidir.



Kan şekeri düzeyine göre hipoglisemi tedavisi



Eğer kan şekeriniz >

önerilen karbonhidrat miktarı51-70 mg/dl ise

15 gram41-50 mg/dl ise

20 gram40 mg/dl'den düşük ise

30 gram



Elma veya portakal suyu1 çay bardağı

(120 gram)



1 büyük su bardağı

(240 gram)



1 büyük su bardağı

(240 gram)



üzüm suyu ¾ çay bardağı

(90 gram)



1 çay bardağı

(120 gram)



¾ büyük su bardağı

(240 gram)



Süt 1.5 su bardağı

(320 gram)



2 su bardağı

(480 gram)



3 su bardağı

(640 gram)



Gerek hipoglisemi belirtilerine, gerekse kan şekeri düzeyine göre hipogliseminin tedavisi yapılırken gerekli olan en önemli tedbir diyabetlinin yanında, iş yerinde, çantasında, arabasında kesme şeker veya glikoz tableti bulundurmasıdır.

Diyabetlinin çevresindeki insanlar hipoglisemi olan diyabetlideki huzursuzluk, solukluk, terleme, dalgınlık ve davranış bozukluğunu fark edebilirler.

Bu nedenle gerek diyabetli kişinin, gerek çevresinin (aile, okul arkadaşları, öğretmenleri vb.) hipoglisemi belirtileri ve tedavisi konusunda bilgilendirilmesi son derece önemlidir. Ayrıca, diyabetlinin yanında taşıyacağı diyabet kartı da, hipoglisemide alınacak acil önlemleri içermelidir.

Yaşadığınız bir hipoglisemi atağından sonra bu hipogliseminin nedeni neydi? Hangi etken bunu yaşamama sebep oldu? Gibi soruları kendinize sorduğunuzda ve bulduğunuz nedeni daha sonra tekrarlamadığınız taktirde hipoglisemi riskinden uzaklaşmış olursunuz.

Egzersiz ve hipoglisemi

Egzersizin oluşturabileceği hipoglisemi riski daha çok insülin kullanan diyabetlilerde söz konusudur. Bu kişilerin egzersiz tipine ve egzersiz süresine göre beslenme planlarına ilave olarak ek bir öğün almaları gereklidir. Tip 2 diyabeti olan şişman kişilerin egzersiz öncesinde ilave bir öğün almaları gerekmez. Egzersiz kilo verme hızlarını arttırır. İnsülin enjeksiyonu yapan kişilerde yemeklerden hemen sonra, 3 saat sonra veya öğünden önce yapılan egzersizin yarattığı en büyük risk hipoglisemidir. Bu nedenle egzersiz öğünlerden 1-2 saat sonra yapılmalıdır. Bu uygulama, hipoglisemi riskini azaltması dışında, postprandiyal (yemek sonrası) glisemi yüksekliğini önlemesi nedeniyle de önerilmektedir.

Glisemi düzeyi 100 mg/dl'nin altında iken egzersiz yapılması hipoglisemi riski oluşturur. Glisemi düzeyi 240 mg/dl'nin üstünde iken yapılan egzersizin ise kan şekerinin daha çok yükselmesine ve keton cisimlerinin artmasına neden olur. Eğer kan şekeriniz 100 mg/dl'nin altında ise egzersiz yapmayınız veya 1 bardak süt, 2 dilim ekmek (kepekli ekmek olmalı) veya poğaça ve 1 adet meyva yedikten sonra egzersiz yapınız. Kan şekeriniz 120-180 mg/dl arasında ise ve 1 saat süreyle egzersiz yapacaksanız, hipoglisemi riskinden korunmak için 25-30 gram karbonhidrat içeren bir öğün yemeniz gerekmektedir. Bu öğün 1 tost veya 1 bardak süt, 2-3 adet bisküvi olabilir. Kan şekeriniz 180-240 mg/dl iken ilave bir öğün almanız gerekmez.

Egzersiz esnasında aktif olarak kullanacağınız vücut bölgesine insülin enjeksiyonu yapmamanız gerekir. örneğin e binecekseniz bacağınıza veya cam silecekseniz kolunuza insülin enjeksiyonu yapmanız doğru değildir, aksi uygulamalar hipoglisemiye neden olabilir. Egzersiz ve besin alımı dengelenmediği zaman hipoglisemi oluşabilmektedir. Eğer kan şekeri ölçüm cihazınız varsa değişik zamanlarda, farklı sürelerle yaptığınız egzersiz tiplerine karşı vücudunuzun verdiği yanıtı saptayabilirsiniz. örneğin akşam yemeğinden 1 saat sonra yürüyüş yapacaksanız, akşamki insülin dozunu kolunuza enjekte etmelisiniz. Akşam öğün öncesi kan şekerinizi 165 mg/dl ve egzersiz öncesi kan şekerinizi 183 mg/dl olarak ölçtüğünüzü varsayalım, bu durumda egzersiz öncesi ilave bir öğün almanıza gerek yoktur.

Yarım saatlik bir yürüyüş sonrası tekrarlanan kan şekerinizi ölçtüğünüzde şekerinizi 172 mg/dl bulursanız, demek ki uygun bir yol izlemişsiniz. Ancak yürüyüşü hızlı yapmış ve süreyi 1 saate çıkartmışsanız, kan şekeriniz egzersiz sonrası 120 mg/dl ise egzersiz esnasında 1 bardak süt veya 1 meyva olarak ilave bir öğün yemeniz, egzersiz sonrası oluşacak hipogliseminin önlenmesi açısından önemlidir.

[b]

 

 

Buraya ilk defa geliyorsanız ismim Atakan Sönmez ve burası hayatimdegisti.com.Boğaziçi üniversitesi mezunuyum ve Türkiyede ilk Subliminal Telkin Uzmanıyım.tıklayın

Bir site olsa onu bulanların uykuda dinledikleri mp3 ler ile hayatları değişse… Bir site olsa onu bulanlar hipnoz olmadan sadece subliminal mp3 leri yükleyip ve uykuda dinleyerek hayatlarını değiştirseler. Bu fikir 1995 yılında yani 25 yıl önce çıkmıştı. 15 yıl önce ise bu mp3 lerin kişiye engel olan çekirdek inançlara göre hazırlanması yani cekirdekinanc.com fikri oluştu

Hipnoz gibi bir şey mi subliminal mp3 nedir?

Tam olarak değil. Öncelikle size engel olan 0-11 yaş arası oluşan bilinçaltı kayıtlarınız yani çekirdek inançlarınız bulunur. Sonra bu çekirdek inançlarınızın pozitif halleri olumlamalar isminize özel olarak mp3 lerin ve müziğin içine gizlenir. Siz de uykuda ya da uyanıkken bu mp3 leri dinleyerek sonuç alırsınız. Çocukluğunuzda size söylenenlerin tam tersini dinlediğiniz kayıtlarla binlerce kez bilinçaltınıza yerleştirmiş oluruz.

Çekirdek inançların hayatımda engellere neden olduğunu nasıl anlarım?

Hayatınızda hep aynı şeyler tekrar ediyorsa. İlişkilerde hep aynı şeyleri yaşıyorsanız... Aşırı fedakar bir yapınız varsa ve bu sanki göreviniz haline geldiyse. Birilerini kurtarmaya çalışıyorsanız. Paranızın bereketi yoksa sürekli gereksiz harcamalar çıkıyorsa birikim yapamıyorsanız. Hayır demekte zorlanıyorsanız. Odaklanmakta bir şeyleri devam ettirmekte sorun yaşıyorsanız. İlişkilerde mıknatıs gibi sorunlu kişileri çekiyorsanız. İş hayatında iniş çıkışlar sürekli oluyorsa. Ertelemeleriniz fazla ise. Aşırı kontrolcü ve garantici bir yapınız varsa kaygı düzeyiniz yüksekse hep en kötü ihtimali düşünüyorsanız ve şanssızlıkları sorunlu olayları ve sorunlu kişileri hayatınıza çekiyorsanız çocuk yaşta oluşan çekirdek inançlar hayatınızı yönetiyor olabilir.

25. yıla özel şimdi arayanlara 5 dakikalık çekirdek inanç ön tespit ve bir günlük deneme telkin mp3 ücretsizdir. Ön tespitte size engel olan birkaç çekirdek inanç örneği verilir. Atakan Sönmez tarafından yapılır ve bilgi amaçlıdır. +90 5424475050 Türkiye dışındakiler whatsapp tan arayabilir cekirdekinanc.com inceleyiniz.

Bluesky24 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks


Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Hipoglisemi nedir?

Serbest Kürsü ve Diğer Sağlık Haberleri Hipoglisemi nedir? Konusunu hayatimdegisti.com Konuğumuz olarak inceliyorsunuz hayatimdegisti.com sitemizde yaşamınızı hemen degistirecek bir cok telkinli hipnoz mp3 vardir tesaduf eseri de buradaysanız mutlaka inceleyiniz üst link TelkinCD tıklayınız Hipoglisemi nedir? Hipoglisemi Kan şekeri düşmesi Kan şekeri düzeyinin 50 mg/dl veya altına düşmesi hipoglisemi olarak tanımlanır. Hipogliseminin oluşumuna zemin hazırlayacak nedenler ortadan kaldırıldığında hipoglisemi riski de uzaklaştırılmış olur, aksi takdirde insülin veya oral antidiyabetik ilaç kullanan herkeste hipoglisemi görülebilir. ...

ayrıca bu konularda arama yapan konuklarımız var Diğer Sağlık Haberleri telkin cd indir izle İstanbul Diğer Sağlık Haberleri nerededir kimdir Diğer Sağlık Haberleri çekirdek inanç temizliği İzmir bursa Diğer Sağlık Haberleri hipnoz Diğer Sağlık Haberleri olumlama seminerleri eğitimi çaresi tedavisi Diğer Sağlık Haberleri hakkında bilgi bilinçaltı telkin cd telkin mp3 Diğer Sağlık Haberleri kuantum düşünce kitap haberi


WEZ Format +3. Şuan Saat: 03:47 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.