sevgili hocam ordu ilinde öğretmenlik yapıyorum sitenizi internette gördüm benim uzun süredir bel ağrısı şikayetim vardı,çektirmiş olsduğum LOMBER MR da aşağıdaki sonuçlar çıktı
mber lordoz normaldir
lomber vertebra korpus yüksekliklerive kortikomodüller sinyal intensiteleri normaldir.
Lomberintervertebral disklerde dejeneratif sürece bağlı T2A da yer yer sinyal kaybı izlenmiştir.
L4-5 düzeyinde anterior epidural yağ msafesinde sonlanan minimal posterior bulging izlenmiştir.Dural keseye ve sinir köklerine belirgin bası saptanmamıştır.
Nöral foramenler serbesttir.
L5-S1 düzeyinde antireor yağ msafesinde oblitere eden santral geniş tabanlı protrüzyon izlenmiştir.Dural keseye ve sinir köklerine belirgin bası saptanmamıştır.Nöral foramenler serbesttir.
diğer düzeylerde disk hernisi izlenmemiştir
paraspinal yumuşak dokular tabidir.
sonuç:
1.L4-5MİNİMAL POSTERİOR BULGİNG
2.L5S1 DE SANTRAL PROTRÜZYON
benim durumum hakkında bilgi verirseniz duacınız olurum
hocam şimdiden çok teşekür ederim
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
27. 00:55:25
Sevgili öğretmenim,Belinizde diskte bozulma ve bel fıtığınız var. Ancak bu her zaman bir hastalık olduğu anlamına gelmez. Belinizi dikkatli kullanmanız gerekiyor. Uzun süreli ters pozisyonlarda kalmak ağrıyı başlatabilir. Ağır kaldırmayın. Düzenli egzersiz ve spor yapın. Eğer bel ağrınız ya da bacağa yayılan ağrılarınız olursa fizik tedavi uzmanına başvurabilsiniz.Prof. Dr. Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.