İyi günler hocam.
ŞİKAYETİM:
Yaklaşık 2-3 yıldır devam etmekte olup,makatta sarı/kahverengi renkte akıntı,kaşıntı,aşırı gaz.(Akıntı özellikle büyük abdest ve aşırı gaz sonrası meydana gelmektedir)
TETKİKLER:
Bu şikayetime binaen; GENEL CERRAHİ; makatın 2 kez muayenesi sonucu normal bulgu.GASTROENTROLOJİ; sigmadoskopi ile kontrol sonucu normal bulgu.Bilahare Kolonoskopi tetkiki normal olup sadece iç kısımda karşılıklı 2 adet küçük hemeroid.(bu kontroller son 1.5 yıl içerisinde gerçekleşmiştir.)
MAKATLA İLGİLİ ÖNCEKİ YAPILAN İŞLEMLER:
Kronik kabızlık nedeniyle oluşan çatlak için 2000 yılında cerrahi oldum ve aynı a sifinkterotomi yapıldı.
SORUM ŞÖYLEDİR:
1.Söz konusu şikayetim yoğun bir şekilde devam etmektedir.Kaşıntı nedeniyle makat etrafı tahriş oldu.Başka ne gibi tetkikler yaptırmalıyım, hangi bölüme gitmemi önerirsiniz?
2.Üroloji bölümünde prostatit iltihap tanısıyla verilen antibiyotik türü ilaçları kullığımda bu şikayetlerim 6 ay kadar kesildi,antibiyotiğe cevap veren bir durum söz konusu, prostatit iltihabın yol bulupta makattan çıkması olasılığı varmıdır?
Yardımlarınız için çok tşk.ler.Saygılar...
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
09.05. 12:55:45
kaşıntı için kılkurdu ile ilgili testleri yaptırın var ise tedavi olun.
kaşıntının kendisi o bölgeyi yapabilir. ve cilt maserasyonuna bağlı dediğiniz akıntı olabilir.
akıntının yeri direkt anal kanalmı yoksa anal kanal etrafında yani perianal bölgedemi
anal kanal dışındaki akıntılar fistüller nedeni ile olur. cerrahi tedavi gerekir. ancak örneğin kron hastalığına bağlı fistüllerde antibiyotiklerden cevap alındığı bilinir.
bu arada geçirdiğiniz ameliyata bağlı sifinkter kısmi yetmezliği de olmuş olabilir.
anal manometrik çalışmalar ile veya defekografi ile sifinkter gücü anlaşılabilir.
tüm bunların değerlendirilmesi ve sıra ile yapılması için bir gastroenteroloji uzmanına başvurunuz.
sağlıcakla
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.