merhabalar iki gün önce özel bir hastanede dermatolog doktoronu akne şikayeti üzerine muayena olmaya gittim roaccutane adlı ilacı aldım bu ilaç için bazı tetkikler gerikiyordu kan tahlili yaptırdım kan tahlilimde bazı değerlere bakıldı malum bu ilaç için her ay kan tahlili yaptırmak gerekiyor değerler yüksek çıkırsa ilaç tedavisine başlanmıyordu laboratuvar sonuçlarında
Aspartat Transaminaz (AST) sonuç: 29 U/L referans aralık 4-38
Alanin Aminotransferaz (ALT) 67 U/L aralığı 4-45
Kolesterol 149 mg/dL 110-200
HDL Kolesterol 50mg/dL 40-55
LDL Kolesterol 90mg/dL 60-100
Trigliserid 90 mg/dL 60-100
Tam Kan (Hemogram)
tahlil sonuçlarım böle ben tahlil sonuçlarımı öğrenmek için ve sonuçlar iyisi ilacı reçeteletmek için doktoruma gittim bi sonuc yüksek çıkmış dedi karşı odasındaki dahiliye uzmanına sordu kendi dermatolog olduğundan anlayamadı herhalde geri geldiğinde önemli değil dedi ilacı reçeteletti ve ben ordan ayrıldım tedaviye başladım ama burda beni düşündüren bu ilacın karaceğire büyük bir yan etkisi var tahlilde bunun için yapıldı burda bana anormal gelen sonuç (Alanin Aminotranferaz) yüksek çıkmıştı dahiliye doktoruda onay verdi vermesinede bu bir karaciğer fonksiyon bozukluğu göstergesiymiş siz daha iyi bilirsiniz nedeni bir çok var hepatitler veya Karaciğer tümörleri olabilirindede bu değer yüksek çıkıyor sizce bu konuyu derinlemesine araştırmalımıyım 1 ay sonra gene ilaç tedavisinde olduğum için gene tahlil yaptırıcam ama karaciğerim yerinde bazen bu sıralar hafif tatlı bir sancılanma ve arada kalp atısı gibi oluyor küt küt reaksiyonlar alıyorum bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinicem
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
21. 16:49:19
Karacigerde hafif yaglanma olabilir. Bu bazen fazla kilo ile ilgilidir. Bazen ilgisiz de olabilir. O vakit seker yukleme testi bir ileri adim arastirma olarak yapilabilir. Teoride bunlar rutin olarak uygulaniyor cunku hem masraf hem de biraz arastirma niteligine giriyor. Ayrica her hekimin bakisinda baska zenginlik olabiliyor. son 1 ay icinde gecirilen enfeksiyon alina bas agrisi veya antibiyotik ilaci bile bu yukselmeyi yapabiliyor. Hepatit tasiyiciligi da hafif ALT yuksekligi nedeni olabiliyor. Hicbirisi saptanamaz veya oykude yok ise ancak ALT yuksekligi suruyor ise ultrason yapmak akilci olur. Karaciger yedegi iyi olan bir organdir. Hafif yukselmeler fonksiyonu bozmuyor. ancak takip ister. yeni gelisen yakinmalarinizi ic hastaliklari uzmani ile payalsabildiniz mi? Recete eden hekiminize anlattiniz mi? Endiselerinizi paylasabileceginiz hekime gidiniz.Gecmis olsun
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.