İyi günler.
Üniversiteyi bitirdiğimde hepatit b olduğumu öğrendim. O zaman ki poliklinik görevlisi değerlere bakarak.
Yeme içmene dikkat et. Kan verme dedi. O kadar.
3 sene sonra soğuk algınlığı sonucu bir anti biyotik kullım.
Sonraları sık sık idrar gitme ve avuç içimde bir yanma oluştu. Sağ Elimde uyuşma oldu. Fizik tedaviye gittim. Boyunda düzleşme var dediler.
O esnada fizik tedaviye giderken dahileye gidip kan testi yaptırdım.
Değerler baya bir yüksek çıktı.
ast 183 alt 520 ggt 141 ldh 497
bir gastroloji uzmanına gitmem söylendi. Gittim tekrar kan testi yaptırdı. ve dinlenmemi söyledi. Sonuçları henüz almadık..
Şimdi asıl sorum şu. Bu dinlenme esnasında fizik tedaviye gitmelimiyim. Boyun tedavisinde kullanılan sten vb.
cihazlar zarar verirmi. Masaj esnasında kullanılan krem zarar verirmi?
Ayrıca bu hastalık için bulaşma yönleri ile ilgili çok fazla aydınlığım söylenemez. Kimisi sadece cinsel ilişki ve kan yoluyla bulaşır diyor. Kimisi ise tükürük ilede bulaşabilir diyor. Ter ile bulaşır diyenler var.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
03.03. 22:45:54
Hepatit ile ilgili takibinizin iyi bir şekilde yapılması gerektiği anlaşılıyor. Karaciğer enzimleriniz oldukça yüksek. Rastgele ilaç almamakla iyi yapıyorsunuz. Bol sebze ve meyva tüketin. Özellikle C vitamini içeren sebzeler; karnıbahar, enginar, limon, brokoli, turp vb.
Boynunuza fizik tedavi yapılabilir. Ama TENS gibi elektroteraspi cihazlarının elektrodlarının başka birine kullanılmadan önce özel olarak dezenfekte edilmesinde yarar var. Ter ile bulaş yolu oldukça az olmakla birilkte kesin olarak dışlanmıyor. Bu konuda Enfeksiyon Hastalıkları uzmanından bilgi alabilrsiniz.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.