Doğuştan ayak anomalisi nedeniyle sağ ayağının topuğu ters yönde bulunan, ön kısmında ise normalinden fazla uzamış tek parmağı olan 8 yaşındaki Muhammet, valiliğin girişimleriyle ameliyat ettirilecek.
Osmaniye'nin Sumbas ilçesine bağlı Akçataş mezrasında yaşarken anneleri tarafından terk edilen, işitme engelli babaları babaları bakamayınca Kaymakamlıkça Binali Yıldırım Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirilen 4 kardeş, eğitim görmenin yanı sıra sıcak bir yuva ve sağlık hizmetine de kavuştular.
''Koçar'' kardeşlerin en küçüğü olan ve ayağındaki doğuştan anomali nedeniyle yürümekte güçlük çeken Muhammet (8), Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek'in talimatı ve Sumbas Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın'ın girişimleriyle Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine getirildi.
Muhammet Koçar, Sumbas Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Şerife Demirdelen ve Okul Müdürü Şakir Kocatürk tarafından getirildiği hastanede, ÇÜ Tıp Fakültesi ortopedi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bayram tarafından muayene edildi.
Prof. Dr. Bayram, doğuştan ayak anomalisi nedeniyle sağ ayağının topuğu ters yönde bulunan, ön kısmında ise normalinden fazla uzamış tek parmağı olan Muhammet'in ameliyatla sağlığına kavuşabileceğini belirtti.
ayak anomalilerinin genelde genetik faktörlerden kaynaklandığını, Muhammet'in ablasının da bir ayağında ''yarık parmağın'' bulunmasının, genetik olma olasılığını güçlendirdiğini ifade eden Prof. Dr. Bayram, ''ayak anomalisinin böylesiyle ilk kez karşılaşıyorum. Sağ ayakta daha yoğun olan sorun, sol ayakta biraz daha hafif derecede. Ancak, tedavi şansı var'' dedi.
Bayram, Muhammet'in yanı sıra sadece sol ayağında ''yarık parmak'' bulunan ablası Hatice'nin de tek operasyonla sağlığına kavuşabileceğini kaydetti.
AYAKKABI GİYME HAYALİ
Sol ayağında daha yoğun olan anomali nedeniyle bu ayağına ayakkabı giyemediği için yürürken bastığı zemine bağlı olarak acı çeken, bu yüzden babasının
lastiğinden kestiği parçayı ayağının tabanına saran küçük Muhammet ise ilk kez ayakkabı giyecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.
Uzun bir bez parçasını ayağına iyice saran, daha sonra altına
lastiğini bağlayan küçük çocuk, kendisini muayene eden Prof. Dr. Hüseyin Bayram'a, ''en büyük hayalim ayakkabı giyebilmek. Ameliyattan korkmuyorum. Ayağım düzeldiğinde arkadaşlarımla futbol oynayacağım'' dedi.
Sumbas Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın ise babalarının izniyle yatılı okula aldıkları Muhammet (8), Harun (9), Ayşe (12) ve Hatice'nin (13), yeşil kartları sayesinde tüm sağlık harcamalarının devletçe karşılandığını belirtti.
İLGİLİ HABER..
AYAKKABISI BİSİKLET LASTİĞİNDEN
Kaynak : Bayposta.com